Bunu söylemeye bile utanıyorum ama…

Resmi nikahsiz imam nikah yok yasakti. 🙄 Ayrica imam nikah öyle bir şey değil yani gidip gizli gizli sevişin diye kiyilmiyor. Duyurulmamiş nikah gecersiz oluyor zaten
Benim bu konularda hassasiyetim yok ve hic olmadi ben ögrenmisim siz nasil bilmiyorsunuz bu kadar derdindeyken?
İmam zaten resmi nikah yoksa kiymam demiş 😂

derdimi önceki başlıkta anlatmıştım. Geçmişte bir çok erkekle birlikte oldum .. 1 senedir erkek arkadaşım var ve birlikte oluyoruz ve ben günaha girmek istemeyip artık imam nikahı istiyorum. Maddi durumumuzdan dolayı yapamıyoruz ama sürekli birlikte olmak istiyor bende imam nikahı istiyorum diyorum. Bugun gene söyledim ve bana dedi ki sen beni böyle sıkıştırdıkca kendimi enayi gibi hissediyorum o kadar birlikte olmuşsun yapmamışsın şimdi beni niye sıkıştırıyorsun dedi. Çok kötüyüm cidden napcağımı bilmiyorum
Ve bunu diyen adamla sevgili olmaya devam edeceksiniz öyle mi? Kendi değerinizi bilin lütfen böyle erkeklere prim vermeyin.

derdimi önceki başlıkta anlatmıştım. Geçmişte bir çok erkekle birlikte oldum .. 1 senedir erkek arkadaşım var ve birlikte oluyoruz ve ben günaha girmek istemeyip artık imam nikahı istiyorum. Maddi durumumuzdan dolayı yapamıyoruz ama sürekli birlikte olmak istiyor bende imam nikahı istiyorum diyorum. Bugun gene söyledim ve bana dedi ki sen beni böyle sıkıştırdıkca kendimi enayi gibi hissediyorum o kadar birlikte olmuşsun yapmamışsın şimdi beni niye sıkıştırıyorsun dedi. Çok kötüyüm cidden napcağımı bilmiyorum
Ee madem derdiniz nikah her ilişki öncesi muta nikahı kıyın birkaç saatlik olsun bitsin.

Sizin ve sevgilinizin bakış açısı çok yanlış. Siz imam nikahı ile vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz ancak resmi nikah olmadan imam nikahının bir anlamı yok. Nikah, birlikteliğinizi ailenize ve çevrenize duyurmanız için. Bu konuda hassassanız seks yapmayın.

Adamın bakış açısı mide bulandırıcı. Sizinle "ciddi" bir birliktelik düşünmüyor. Bu bakış açısına sahip bir insanla birlikte olmayın.

Alninizdami yazıyor Meslek olarak mı ben anlamadım Erkek arkadaşınız çok mu masum.Rahip falanmi.Lafa bak nasıl aşağılamis.Normal ama.Allaha anlayacağınız şeyleri niye salak yargılayıcı kullara anlatıyorsunuz.Pismansaniz tövbe edin tövbe de sabit kalın o herifi de sutlayin.Dusunseniz bunu bulurdunuz imam nikahınida evlenince yapın
Alet etmeyin ergen elin pekde masum olmayan velediyle iluskinize.Yaş kaç olursa olsun bu fikirler saçma

Ay adam herkese şapur şupur bize yarabbi şükür mü demiş resmen 🤦‍♀️

Konu sahibi ne yap? ayrıl! Bu seviyesizlikteki sözlerden kaliteli ve değerli bir ilişki çıkmaz bu saatten sonra.
Ama sen de çok cringe davranıyorsun. Bu senin için önemliyse, birlikte olma, yok değilse de yaşa ve bunun hakkında açıklama yapma.

Hem yaşayayım hem de beni basit görmesin, karısı olarak yaşadığımı düşünsün diye düşünüyorsun ama çok ergence bu. Seni basit olarak görecek adam böyle de görür zaten, sen de önüne gelenle imam nikahı yapıyorsundur nerden bileyim de der.
Yani yapmaya çalıştığın şeyin böyle bir oluru yok.

Ya yaşayıp arkasında duracaksın ve kendi dünya görüşünde partnerler seçeceksin ya da basit algılanacağını düşündüğün konservatif adamlarla bu paylaşımlara hiç girmeyeceksin.

İmam nikahı isteyebilirsin ama karşındaki de aynı hassasiyette ise.. Söylediği sözler iğrenç olmakla beraber senin nikah ısrarın da doğru değil. Eğer vicdanen rahat etmeyeceksen evlenmeden birliktelik yaşamamalısın birdaha, insanları zorlayamazsın.

"O kadar birlikte olmuşsun" derken bu adam adedine kadar biliyor mu birlikteliklerinizi, bu kadar aleni neden anlattınız ki zaten anlayamadım

Şaka gibi qma gerçek.. cidden nasıl böyle bir şey diyebildin ?? Peki bir yıl sonra aklına gelmesi 🤔

İğrenç bi muamele. Bir insan - senden bağımsız söylüyorum- isterse bin kişiyle birlikte olabilir ve binbirinci de rahatsız olup artık olmak istemeyebilir. Başkalarıyla birlikte olduğun için bu kişiyle birlikte olma zorunluluğun yok. Şunu açıkladığıma bile inanamıyorum resmen..

artık imam nikahı istiyorum. Maddi durumumuzdan dolayı yapamıyoruz
imam nikahi paralı bir sey degil ki. hos nikahsiz kabul etmezler büyük ihtimalle ama gidin bir din görevlisinden rica edin para mi isteyecek sanki?
ablamin imam nikahini kiyan hocanin eline para ve hediye tikistirmak istedi erkek tarafının babasi adam kesinlikle almadi - mutluluklar diledi gitti. arkadasimla konuşmuştum onun imam nikahini kiyan da almamis. mevlut gibi genelde para kabul etmiyorlar allah rizasi icin okuyup geciyorlar
.bu bile adamin bahanesi iste

İmam nikahı tek başına yeterli değil o ayrı da. Sizin kafa yapınıza göre ilan etmezseniz bir geçerliliği yok.

Siz olayı baya yanlış anlamışsınız yalnız. Sırf sevilmek için imam nikahı kıyınca oluyor mu sanıyorsunuz gerçekten bu şekilde kimi kandıracaksınız da içiniz rahat edecek onu çözemedim zira dinen bunun bir geçerliliği yok çünkü

X