• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu istemeye hakkımız yok mu

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
34
Nişanlıyım, nişanımda kayınpederim elini cebine atmadı. Şimdi düğüne hazırlık yapıyoruz eşim memur bende muhabirlik yapıyorum. Kredi çekip ev alacağız çünkü kiralar çok yüksek ev almak daha mantıklı. Eşim kirada otursak istemeyecekti ama ev alma kararı verdiğimiz için babasındran 10.000 tl istedi, o da bağırdı çağırdı, düğününü kendin yapacağını bilmiyo muydun benim param yok vs. diye :5: eşimde 3 yıldır yardım ediyorum sana araba dedin aldım diye sinirine hakim olamayıp konuşmuş kayınpeder de arabayı satıp verdiğin parayı geri vereyim demiş. bende satsın dedim :47: satmalı da oğlunu evlendiriyo sonuçta ailemde baba o babalık görevini yapacak dedi. çok bunaldım bu para konusundan artık ama nişanlımın üzerine yıkmalarından da sıkıldım ikimizde kinleniyoruz böyle yaptıklarında, arayıp soran yok beni bi şey istiyomusun ihtiyacın var mı diye ben isteyeceğimden değil ama bi annem babam daha olduğunu hissetmek istiyorum.

bir de eşim 3 yıllık memur, babası buna demiş ki 5 yıl çalış bize bak 2 yıl da para biriktirir evlenirsin bu lafı duyunca daha sinirlendim kesinlikle satsın dedim, düğün çarşısını da onlar yapsın dedim. eşimde adam yok diyo anca 10.000 isteyebilirim dedim. bende o zaman babana dicem ilk fırsatta siz değil nişanlım gelin alıyo diye dedim.

nasıl bir tavır koyayım nolur yardım edin, ders vermek istiyoruz nişanlım da bende şaştık kaldık ikimizde çok bunaldım :25:

Nişanlıyım, nişanımda kayınpederim elini cebine atmadı. Şimdi düğüne hazırlık yapıyoruz eşim memur bende muhabirlik yapıyorum. Kredi çekip ev alacağız çünkü kiralar çok yüksek ev almak daha mantıklı. Eşim kirada otursak istemeyecekti ama ev alma kararı verdiğimiz için babasındran 10.000 tl istedi, o da bağırdı çağırdı, düğününü kendin yapacağını bilmiyo muydun benim param yok vs. diye :5: eşimde 3 yıldır yardım ediyorum sana araba dedin aldım diye sinirine hakim olamayıp konuşmuş kayınpeder de arabayı satıp verdiğin parayı geri vereyim demiş. bende satsın dedim :47: satmalı da oğlunu evlendiriyo sonuçta ailemde baba o babalık görevini yapacak dedi. çok bunaldım bu para konusundan artık ama nişanlımın üzerine yıkmalarından da sıkıldım ikimizde kinleniyoruz böyle yaptıklarında, arayıp soran yok beni bi şey istiyomusun ihtiyacın var mı diye ben isteyeceğimden değil ama bi annem babam daha olduğunu hissetmek istiyorum.

bir de eşim 3 yıllık memur, babası buna demiş ki 5 yıl çalış bize bak 2 yıl da para biriktirir evlenirsin bu lafı duyunca daha sinirlendim kesinlikle satsın dedim, düğün çarşısını da onlar yapsın dedim. eşimde adam yok diyo anca 10.000 isteyebilirim dedim. bende o zaman babana dicem ilk fırsatta siz değil nişanlım gelin alıyo diye dedim.

nasıl bir tavır koyayım nolur yardım edin, ders vermek istiyoruz nişanlım da bende şaştık kaldık ikimizde çok bunaldım :25:

bi aile nasıl böyle davranır şaşırtıcı bi durum senin ailenin tepkisi nasıl peki??? bence onlara verebileceğiniz en büyük ders umursamamak kendi istediğini bütceniz yettiği şekilde yapın. evlendikten sonrada ona göre davranırsınız zaten

kayınpederin o arabayı satsın parasını versin. Zaten cebinde akrep olan adamın, yapmadığı şeyden dolayı yüzü de kızarmaz. ders vermen çok zor canım.
Hadi nişanı kız tarafı yapar diyelim ama en azından takıda mı takmadılar.. ben o arabayı satacağını bile sanmam, sanki blöf yapmış gibi geldi bana ama, yine de deneyin kesinlikle satsın.

bi aile nasıl böyle davranır şaşırtıcı bi durum senin ailenin tepkisi nasıl peki??? bence onlara verebileceğiniz en büyük ders umursamamak kendi istediğini bütceniz yettiği şekilde yapın. evlendikten sonrada ona göre davranırsınız zaten

eşim çok soğudu ailesinden ona üzülüyorum sanki ben uzaklaştırmışım sanacaklar, çünkü eşim bi düğün olsun gitmicem evlerine diyo.. ben napıcağımı şaşırdım ama artık taze gelin, cici gelin olmaktan vazgeçip ağır konuşmam gerekiyor sanırım. ama mutlaka yüzlerine vurucam mutlaka bu çektirdiklerini

Yüz göz olma derim ben evlendikten sonra da resmiyetini koru bugün bi kuruş verse ölene kadar konuşur böyleleri 3-5 sene sıkıntı çekersin ana yeri gelince kendim yaptım herşeyimi dersin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kayınpederin o arabayı satsın parasını versin. Zaten cebinde akrep olan adamın, yapmadığı şeyden dolayı yüzü de kızarmaz. ders vermen çok zor canım.
Hadi nişanı kız tarafı yapar diyelim ama en azından takıda mı takmadılar.. ben o arabayı satacağını bile sanmam, sanki blöf yapmış gibi geldi bana ama, yine de deneyin kesinlikle satsın.

taktılar canım takıyı, ama eşim aldı tabi takılanları.. düğünde eşime annesine söylemesini düşünüyorum düğün altınlarını da eşim alacak gene senin taktıkların hariç 3 bilezik taksınlar yada başka bir şey diye ama demelimiyim bilmiorum. sen olsan napardın? zor durumda kalmalarını istiyorum. nşanlıma illa satacak dedim, bunu kendim için değil senin için istiyorum dedim eğer satmam diyorsa cillibombom babalık görevini yapacak ilerisi için kendine bi minderlik yer hazırlasın diyo de dedim...

Yüz göz olma derim ben evlendikten sonra da resmiyetini koru bugün bi kuruş verse ölene kadar konuşur böyleleri 3-5 sene sıkıntı çekersin ana yeri gelince kendim yaptım herşeyimi dersin

işin bu yönünü de düşünüyorum işte, böyle söylete söylete verdiği için kesinlikle dicem siz gelin almadınız eşime gelin geldim ben diye ama nasıl bir ortamda dile getirmem lazım onu bilmiyorum ...

kendi babam beğendiğini al kızım dedi:16:
Kayınpederim cebinde akrep vardı :19:
Anlayacağın kocişim ve babişim dışındakilere muamelem meaafeli:27:

on sene önce evlendim düğünümüde eşyalarımıda kayınpederim yaptı bunlar yapılırken sorunlar olmadımı çoookk en basiti beni istedikleri mağazaya götürdüler ve burdan seçiceksin dediler hep aklımda hayalimde başka şeyler vardı ama orda istediğim hiçbirşey yoktu içlerinden üstelik ucuzlarını almak zorunda kaldım zaten öyle arsız bi tipde değilimdir şu olcak bu olcak diyemem utanırım ...... herşey gelip geçiyo sonradan değiştirdim eşyalarımı kendi zevkimize göre....şimdi iyki sesimi çıkarmamışım dargınlık küskünlük olmadı diyorum...sizde düşünüp bu güzel günlerinizi dert etmeyin kendinize vermesinler sizde birlikte öder istediklerinizi keyfinize göre yaparsınız en güzeli bu inanın eğer geriye dönme imkanım olsaydı ben böyle olmasını çok isterdim....

Yangına körükle gitmeyin bence. Tabi ki yapılması gerekir ama son dönemlerde çocuklar çalıştıkları için her şeyi kendileri yapıyor. Aileler de biz okuttuk meslek sahibi ettik yeterli diyerek kenara çekiliyorlar. Çok olan şeyler bunlar.

taktılar canım takıyı, ama eşim aldı tabi takılanları.. düğünde eşime annesine söylemesini düşünüyorum düğün altınlarını da eşim alacak gene senin taktıkların hariç 3 bilezik taksınlar yada başka bir şey diye ama demelimiyim bilmiorum. sen olsan napardın? zor durumda kalmalarını istiyorum. nşanlıma illa satacak dedim, bunu kendim için değil senin için istiyorum dedim eğer satmam diyorsa cillibombom babalık görevini yapacak ilerisi için kendine bi minderlik yer hazırlasın diyo de dedim...

düğün takılarını neden eşin alıyo anlamadım. Eşin alacak onlar mı takacak.. almasın, düğün günü rezil olsunlar.. oğulları almazsa mecbur alacaklar.
canım ben bu durumda nişanı atardım:47: hayır yok yani havadan sallamıyorum, bu tarz maddi meselelerden dolayı nişanı attım ben. tabi ben de sorun nişanlımdı, senin nişanlın sana hak veriyor sanırım, ne mutlu. aynen senin gibi benim kp inde cebinde akrep vardı, hani tanıştım çok ta iyilerdi ama bu para durumu insanın canını çok yakıyor.
bence eşin seni hiç karıştırmadan söylesin. senin adına konuşmasın. çünkü onlar, ne derse desin oğullarına toz kondurmaz da, seni kötü bilirler.

düğün takılarını neden eşin alıyo anlamadım. Eşin alacak onlar mı takacak.. almasın, düğün günü rezil olsunlar.. oğulları almazsa mecbur alacaklar.
canım ben bu durumda nişanı atardım:47: hayır yok yani havadan sallamıyorum, bu tarz maddi meselelerden dolayı nişanı attım ben. tabi ben de sorun nişanlımdı, senin nişanlın sana hak veriyor sanırım, ne mutlu. aynen senin gibi benim kp inde cebinde akrep vardı, hani tanıştım çok ta iyilerdi ama bu para durumu insanın canını çok yakıyor.
bence eşin seni hiç karıştırmadan söylesin. senin adına konuşmasın. çünkü onlar, ne derse desin oğullarına toz kondurmaz da, seni kötü bilirler.

kolay lokma olmadığımı anlasınlar istiyorum canım gerekirse kötü olayım herkesle iyi olacağım diye bir kural yok ya, eşimin üzerine bu kadar gelmeleri misafir gibi davranmaları benim kanıma dokunuyor. o nedenle benim adıma da söyle dedim çünkü bende bi fırsatını buluyum açıcam ağzımı yumucam gözümü. düğünde de aynen şöyle yapıcam onlardan diye değil damattan geline diye söyleticem otursunlar misafir gibi limonata içsinler. fazla mı kötüyüm ne ama bu tavırları karşısında hak ediyorlar

kolay lokma olmadığımı anlasınlar istiyorum canım gerekirse kötü olayım herkesle iyi olacağım diye bir kural yok ya, eşimin üzerine bu kadar gelmeleri misafir gibi davranmaları benim kanıma dokunuyor. o nedenle benim adıma da söyle dedim çünkü bende bi fırsatını buluyum açıcam ağzımı yumucam gözümü. düğünde de aynen şöyle yapıcam onlardan diye değil damattan geline diye söyleticem otursunlar misafir gibi limonata içsinler. fazla mı kötüyüm ne ama bu tavırları karşısında hak ediyorlar

helal kıızzz:46: aman sende haklısın bee.. boşver iyi olan ne kazanmış, ben iyi olayım dedim vakti zamanında, hiç te iyi olmadım.. hep kendime ettim. benim paramla (700tl) tatlı alıp, benim kapıma geldiler. herkes onlar getirdi sandı.. keşke bende diyeydim, -tatlı da pek güzelmiş bee, çok para verdim ama değmiş doğrusu:21: ama diyemezdim ki ben:26:
sen yap bildiğini boşver, ezdirme kendini..

Eger nisanlinin kendi ailesinin haksizliklarini gordugune ve tavir alacagina gercekten inaniyorsan sana tavsiyem sakin karisma. Ve kendi cabanizla eksikleriniz olsa da evlenin. Dugun gunu damattan geline olayini da yaptir ama esine belli etme derim. Soyledigin gibi nisanlin yaninda ise ve kendisine haksizli yapildigina inaniyorsa sen geride dur ve yapilan sana yapildi ben sana uzuluyorum diye soylen. 6 aylik evliyim ve sana verebilecegim tavsiyeler bunlar. Esin adina sakin sen one cikma. Sonra bir an gelir ki esin sana sen de cok acimasizdin, soyle soyle yaptin deme hakkini bulur. Evlilik resmen bir oyun. Boyle kucuk cakalliklar yapmak cok yararina olur. 6 ay once biri bana bunlari dese hadi ordan derdim ama simdi goruyorum ki kesinlikle boyle olmali.

eşim çok soğudu ailesinden ona üzülüyorum sanki ben uzaklaştırmışım sanacaklar, çünkü eşim bi düğün olsun gitmicem evlerine diyo.. ben napıcağımı şaşırdım ama artık taze gelin, cici gelin olmaktan vazgeçip ağır konuşmam gerekiyor sanırım. ama mutlaka yüzlerine vurucam mutlaka bu çektirdiklerini

onların istediği bu bence seni çıldırtmak. mutlu gününü zehir etmek. eşin gerçekleri ailesinden kendi görmüş senin dolduruşuna falan gelmemiş ki o konuda kendini suçlama bence. eşin konusundan şanslıymış

ah be güzelim sen sadece senin başına mı geliyor sanıyorsun bu durumun. eğer memur olduysa erkek birde eşi de çalışıyorsa erkek tarafı hiiiiç kale almıyor kimseyi. çalışsınlar yapsınlar diyor. birde olur olmadık şeylere karışmaları yok mu. ahhh ah. benim düğünüm de aynı oldu. eşimin ailesi düğün olacak biz 6-7 senedir beraberiz daha bir bilezik alıp kenara koymamıştı. bir ev aleti bişey alıp koymamıştı. neler yaşadım. düğüne az bir zaman kalmıştı eşim kredi çekti 5000 tl 6 yıl önce düşün. ve evlenince onu ben ödedim. tüm evin eşyasını kendimiz aldık. okul kredileri duruyordu onları biz ödedik. şimdi de annem ayşe olmasa biraz zor evlenirdi oğlunuz deyince neden evlenmesin neden alamasınki alırdı yapardı diyorlar. ben de içimden b.. yapardı diyorum ama saygımı da bırakmıyorum. kem kötü lazım oluyorlar. çocuklara bakmaya falan. aman be güzelim benimkilerin evimde bir yastığı bile yok. daha da benim düğünümde bize gelen bazı takıları da düğünde kendileri harcadılar. bana gelen hediyelerden fazla (fincan takımı tepsi gibi) gelenleri bana vermedi kayınvalide başkasına hediye götürürüm diye. bana da söylemedi hee ben evinde kendim tesadüf buldum. canım nişanlınla birbirinizi seviyorsanız ve nişanlın da ailesini anladıysa boşver ya. kendiniz yapabildiğiniz kadar yapın. hemen 3+1 ev almayın da 2+1 alın ama rahat ödeyin. sonra zaten onn borcu biter düğün borcu biter daha güzellerini alırsınız. zaten iki kişi olacaksınız ve de çalışacaksınız büyük eve gerek de yok. 1+1 bile iş görür bu devirde. en azından satamasanız bile öğrenciye kiraya verirsiniz birsürü geliri olur. bence siz kimseye müdana etmeyin. ilerde de başınıza kakar böyleleri.

işin bu yönünü de düşünüyorum işte, böyle söylete söylete verdiği için kesinlikle dicem siz gelin almadınız eşime gelin geldim ben diye ama nasıl bir ortamda dile getirmem lazım onu bilmiyorum ...

Bunu şimdi söyleme ilerde vakti gelir inceden yerleştirirsin lafı hiç sıkma canını

bazı arkadaşlar bu duruma şaşırmış ama ben hiç şaşırmadım çünkü bende yaşadım yine senin nişanlın üç yllık memurmuş benim nişanlım öğretmendi atanamadı nişanlıydık çok bunaldı ve polisliği seçti o dönemde ailesi de demediki oğlum nişanlısının yanına gidiyor cebine para koyim diye hiç abartmıyorum sade yol parasıyla geldiği yanıma o kadar çok olduki yeni bir tişört bile almazlardı yaa daha neler neler çocuk polis eğitimine gidiyordu ayağına giyecek ayakkabısı yoktu böyle şeyler söylenmez ama babam kartını verdi bana ben üst baş ayakkabı faaln aldım ve nişanlım işe başladıktan iki ay sonra evlendik. bu arada nişanlımın ailesinin durumuda yok değildi ama küçük kardeşi eşimin araba istedi oda çalışmaz etmez baba parası yer,,hemen gidip araba aldılar otuz bine.. bizde gittik otuz bin kredi çektik şimdi çok sıkıntı yaşıyoruz hıı demem o ki butun bunlar oldu ya onlar bundan utandımı üzüntü duydumu HAYIR aksine bize ne borcunuz varki sanki diyip druyorlar yediğimize iç tiğimize bakıyorlar ve herşeyi biz yaptık havasındalar işin kötü yanı nişanlın şimdi kızğın ya emin ol o da unutacat geçecek.. hatta evlendiklerinde daha da kıymete biniyor aileleri.. o yüzden bence hiçç takma minnet edeceğime sürünürüm yeri geldiğinde de pat pat yüzlerine derim daha iyi.. ve sana kesin kesin tavsiyem asla ama asla mesafeni bozma kesin çizgilerin olsun.. baya da uzun oldu dolmuşum demekki ;) kusura bakma umarım güzel bir duüğun hazırlığı dönemi gecirrisin

eşimin ailesinin zerre haklı tarafları olmadığı halde ben bazen bazı şeyleri hatırladığımda çok üzüldüğümü söylerim.eşim anam babam ne yapayım der...

sana abla-kardeş tavsiyesi sakın eşine acıyıp kendini ortaya atma.yarın onlar can ciğer olur sen yaptırdı olursun.ha içindekileri bugün söylemesen yarın söylersin ama bence şuan yüz göz olma.Allaha havale et..
ve şunu da unutma sadece senin başına gelmiyor daha beterleri var.bu sitede neler okuduk...

Bence siz bu olayda her ne kadar taraf da olsanız onların tartışmasına karışmayın. O ailesine her şeyi söyler ama eşi söylediğinde gururuna dokunur, sonunda onlar sorunları halleder kötü olan siz olursunuz. Yangına körükle gitmeyin nişanlınızı sakinleştirmeye çalışın. Yardım etseler güzel olur ama etmiyorlar diye de onlara kin beslemenize gerek yok. Düğünde damattan geline olayı da bence çok saçma olur. Düşünün siz onlardan öç alacağınızı sanacaksınız ama düğününüz akıllarda bu olayla kalacak. İnsanlar ne kadar güzeldi diye yorum yapacağına o neydi öyle diye dedikodunuzu yapacaklar. Ben sakin kalamam onlara karşı diyorsanız bile en azından dışarıya bu durumu yansıtmayın, yine ucu size de dokunur çünkü.

Back
X