Öyle mi dersiniz? Bunun farkındayım da işte öyle bi sıkıntı bastı elimde olmadan...Biz bir odada 8-9 kisi kalirdik pek bir problemimiz olmazdi. En azindan iyi anlastiginiz bir arkadasiniz var digerlerini problem etmeyiverin.
Valla 3- u bir olsa sen yalniz takilsan canını sıkmakta hakli olurdun. Ama 2 ye 2 esitsiniz. Bosver ne samimi ol ne de gicik davran zamanla herkes isine bakar. Benim de gicik oldugum bir iki kisi vardi, onlara odaklanmak yerine sevdiklerime odaklandim oldu bitti :)Öyle mi dersiniz? Bunun farkındayım da işte öyle bi sıkıntı bastı elimde olmadan...
Haklısınız. :)Valla 3- u bir olsa sen yalniz takilsan canını sıkmakta hakli olurdun. Ama 2 ye 2 esitsiniz. Bosver ne samimi ol ne de gicik davran zamanla herkes isine bakar. Benim de gicik oldugum bir iki kisi vardi, onlara odaklanmak yerine sevdiklerime odaklandim oldu bitti :)
Sakin bir şekilde konuşup kural belirlemeye, ortak kararlar almaya çalıştık ama kendilerinin sürekli bizi suçlayıcı ve saldırgan tavırları, laf sokmaları yüzünden bu büyük bir tartışmayla sonuçlandı. Yurt müdürü dördümüzü de yanına çağırıp nasihat falan verdi neticesinde. Ya bilmiyorum, "o kadar mı kötü?" diyeceksiniz belki ama gerçekten öyle.Üniversite ilk yılımda özel yurt deneyimim oldu. İki kişi kalıyorduk, anlaşamadığımız noktalar oluyordu ama zaten anlaşmak zorunda bile değildik. Sizde aynı şekil anlaşmak ortak bir şeyler yapmak zorunda değilsiniz. Samimi olduğunuz arkadaşınız ile kaldığınız yurdun cafesinde veya sohbet edilecek bir yerinde birlikte zaman geçirip odayı da sadece uyumak için kullanırsanız hiçbir sorun kalmayacaktır. Belki de bu şekil de yapıyor olabilirsiniz eğer bu da bir çözüm değilse bir yerlere şikayet etmek yerine sorun yaşadığınız oda arkadaşlarınızla sakin bir şekilde konuşarak odaya ortak kurallar getirip huzurlu yaşamanın yollarını aramalısınız. İşe yarayacaktır
Sakin bir şekilde konuşup kural belirlemeye, ortak kararlar almaya çalıştık ama kendilerinin sürekli bizi suçlayıcı ve saldırgan tavırları, laf sokmaları yüzünden bu büyük bir tartışmayla sonuçlandı. Yurt müdürü dördümüzü de yanına çağırıp nasihat falan verdi neticesinde. Ya bilmiyorum, "o kadar mı kötü?" diyeceksiniz belki ama gerçekten öyle.
Herhalde ben de böyle sınanıyorum sanırım. İdarenin bile laf anlatmaktan yorulduğu insanlar bunlar. Muhakkak kendi dedikleri olsun istiyorlar, sözlerini geçirmek istiyorlar. Sadece kendi bildiklerinin doğru olduğunu kabul edip karşı tarafın fikrine saygı duymuyorlar. Dinlemiyorlar bile. Sırf bizden iki kelime daha fazla söylemek için bu kadar boş konuşuyorlar diye düşünüyorum bazen. Normal hayatta da karşıma çıksalar, atıyorum başka bir ortamda karşıma çıksalar kesinlikle arkadaşlık etmem, selam sabah bile vermem, o türde insanlar. Hayat görüşlerimiz çok çok farklı. Hoşgörünün h'si yok onlarda. Düşmanımın başına vermesin. :)Bazı insanların haksız oldukları konuda savunmaya geçme hissi suçlayıcılık ve saldırgan tavırlarının doğmasına sebep oluyor. Karşınızdakiler sebebiyle bu şekilde bir çözüm yolu bulmanız çok güç görünüyormuş. Herkes kendi yaşadığını en iyi bilebildiği için sizi kötü bir durumda görerek ben de yardımcı olmak istemiştim. Belki de en güzel yaşlarımız bizim üniversite hayatımız. Ancak binbir çeşit karakterde insan var. Oldukları gibi kabul etmek zorundayız. Yalnız değilsiniz. Buna da şükür diyebilirim.
Ailenize söyleyin, onlar gelsinler idareyle kouşsuunlar. Olmaz mı? Sert olsunlar biraz ve şikayet etsinler. "Biz çocuklarımızı okusun diye gönderiyoruz. Kavgacı öğrencilerle gürültü patırtı yaşamaya mecbur mu bunlar, okuldan, yurttan soğudular. Çocuklarımızın psikolokisi bozuldu" filan desinler. Elalemin sorunlu kızları yüzünden bu şekilde yaşamak zorunda değilsiniz. Sabret diyemeyeceğim. Sabır gerektiren bir şey yok. Hemen çözülmesi gereken bir sorun var. Hakkınızı arayın.
Konu sahibiyle arkadasi yapamamis. Aile buyukleri daha cok ciddiye alinir boyle bir durumda bence. Istiyorsa kendisi yapsin. "Ben buraya okumaya diye geliyorum, bunlari cekmek zorunda degilim"vs. Diyebilir mi? Diyemez. Gordugumuz gibi kendileri sorunu cozememis. Hatta cevabina gore aileleri de cozemezmis nedense. Ben pek anlamadim bu isi acikcasi. Insan hakkini aramayi bilmeli. Kimse beni mecburi olarak sorunlu insanlarla ayni odada yasatamazdi mesela. Hele de okuma amaciyla kaldigim yerde. Once ben, olmadi ailem, kim varsa ayaga kaldirirdim.Bence bu olmaz sevde
Arkadaşını velisine şikayet etmiş ilkokul talebesi gibi anlaşılır.
Burası üniversite ve bunlar reşit insanlar. Sorunlarını çözemiyorlarsa yurt müdürlüğüne ikisi birlikte dilekçe verebilirler bence oda değişikliği için. Ya da o kızların yakın olduğu iki arkadaş varsa sizinle becayiş yapsınlar siz onların odasına onlar sizin odaya geçmek için talepte bulunun
Ailelerin yapacagi bir sey yok ne demek yahu?
Valla disli bir insan, ogrenci veya aile, bu kisilerden kurtulurdu.
Bir sey yapamiyorsaniz, o halde, kaderinse cekeceksin diyeyim ben sana.
Sizinki de bir çözüm önerisi ama aileleri ne pahasına olursa olsun karıştırmak istemiyorum, ilkokul değil burası zira. Ben konuda da belirttim, dert ettim demeyi bile kendime yakıştıramıyorum, çok şükür ki en büyük derdim bu değil. Keşke tek derdim bu olsa zira kontrolsüz bir insan değilim, ne kendimi mahalle kızlarının kavgasında bulurum ne de disiplin cezası almaya niyetim var. Ha en büyük derdim bu olsa orası başka. Aile mevzusuna gelince... Ailede herkesin kendi sorunu kendine yetiyor zaten, bir de ben uzakta okuyan çocuklarının sorunlarıyla onları boğuşturmak istemiyorum. Ama aileme bu olaydan bahsettiğimde tek başıma odamı değiştirmemi söylediler. Onlara göre çözüm; o odadan ayrıl başka bir odaya geç o zaman, kim ne yaparsa yapsın. Ama ortada bir de arkadaşım var, arkadaşım ailesi ona demiyor ki Knol'u bırak başka odaya geç diye. Oda değişikliğinin halen olmamasının sebebi biz iki kişi olarak değişmek istiyoruz, iki kişilik boş yer lazım ya da farklı bir odadan odasını değiştirmek isteyen iki kişi lazım. Mümkün mertebe araştırdık, yoktu öyle birileri. Zaten sınav zamanına denk gelmiştik, herkes sınav derdindeydi. Tek kişilik boş yerler falan var, tek başıma olsam çoktan bulurdum ama arkadaşım var, onu nereye bırakayım... Hakkımızı aradık, aramaya da devam edeceğiz. Yurt ortamını biliyor musunuz bilmiyorum ama sorunlu insana rastlama ihtimali çok yüksek. Zaten oda değişikliklerini ezelden beri zor yapıyorlarmış. Biz öyle idareye diklenen insanlardan değiliz, çirkeflik yapıp istediğimi alacaksam almayayım, kalsın. Bana yakışmaz.Konu sahibiyle arkadasi yapamamis. Aile buyukleri daha cok ciddiye alinir boyle bir durumda bence. Istiyorsa kendisi yapsin. "Ben buraya okumaya diye geliyorum, bunlari cekmek zorunda degilim"vs. Diyebilir mi? Diyemez. Gordugumuz gibi kendileri sorunu cozememis. Hatta cevabina gore aileleri de cozemezmis nedense. Ben pek anlamadim bu isi acikcasi. Insan hakkini aramayi bilmeli. Kimse beni mecburi olarak sorunlu insanlarla ayni odada yasatamazdi mesela. Hele de okuma amaciyla kaldigim yerde. Once ben, olmadi ailem, kim varsa ayaga kaldirirdim.
Haha, iyi fikir. :) Aslında bütün açılardan bakınca kötü değil zira aklıma bir anı geldi; yılbaşı günü (gündüz) Twitter'da geziniyordum ve arkadaşıma "Yeni Zelanda 2015'e girdi bile!" dedim. Anlaşamadığımız kızlardan biri de konuya dahil oldu ve "Hayır ya, nasıl girerler. Olur mu öyle şey? Dünyanın her yeri aynı anda giriyor yeni yıla. Saçmalıyorsun." demişti.Ogrenciligim boyunca devlet yurdunda, ozel yurtta, okulun yurdunda ve hatta evde de kaldim ve ev dahil, hepsinde problemli tiplerle deneyimim oldu. Benim cozumum herkesle anladigi dilden konusmakti, manyakla manyak olup kendi yontemlerini ona karsi kullanacaksin, deli deliyi gorunce sopasini saklarmis:) birak onlar kacsin sizin odadan.
İnsan bezince her şeyi bırakıp gitmek istiyor. :) Boş yer aramaya devam edeceğiz.Kardesimin basina gelmisti ve aynen sizin gibi bi arkadasi vardi odasinda anlastigi.baska arkadaslarla konusup onlarin odasina gecmislerdi.iki kisilik bos yeri olan arkadaslariniza teklif etseniz?Kardesim o kadar bezmisti ki,benim odam demeyip birakip gitmisti:)