KYK'da maalesef iki kişilik oda yok, varsa özel yurtlarda var ve açıkçası içinde yurt kelimesi içeren her yer zor ve sıkıntılı benim için. Yani zaten okuduğum şehir öğrenci doldu, birçok öğrenci bu yıl yurt, apart, ev vs. bulmakta zorlandı. KYK çok ekonomik, neticede özel yurtlarda paranla rezil olma durumu söz konusu. Ayda en az 300-350 TL verip yine bir yurt ortamında kalma fikri cazip değil ekonomik anlamda kyk varken... Anlaştığım arkadaşımla bu 4 kişilik odalardan birinde 2 kişilik boşluk olursa ancak o şekilde birlikte farklı bir odaya geçebiliyoruz ve şimdilik boş yer yok. Eve çıkma konusu gündeme geldi, arkadaşımın ailesi ilk kez o fikre sıcak bakmış. Ama eve çıkılırsa da ancak seneye çıkılır. Evde olman çok güzel özellikle anlaşabildiğin insanlarla veya tek başına. Hep hayalimdir, tek başıma eve çıkmak ve kendi sarayımın sultanı olmak. :) Öğrencilik hayatımda olmadı, olmaz da ama ilerleyen yıllarda gerçek olur bu hayalim diye düşünüyorum, çalışmaya başlayınca.Yurt ortamı çok zor seni çok iyi anlıyorum. Bende 2 yıl yurttaydım, özel yurttu şartları daha iyi olsa da inan ortam olarak kyk dan farkı yok. Moral bozacak insan, anlaşamayacağın insan, uyumsuz ve kavgacı insan her yerde.. O yüzden 2 sene boyunca yüzüm hiç gülmedi. 2 senedir evdeyim çok şükür iyi ki çıkmışım diyorum. Senin de o anlaşabildiğin arkadaşınla eve çıkma yada iki kişilik bir odaya geçme şansın yokmu ?
Ya zaten çevrelerindeki insanlar sürekli değişiyor. Mesela geçen ay gelip duran kızlar vardı, artık gelmiyorlar. Bazı arkadaşlarının onlardan uzaklaştığını falan biliyorum. Şükür ki uyarmaya gerek kalmadan millet bir şekilde kendini çekiyor bunlardan.Ben bir durur iki dururdum en sonunda patlardim.
Ayip ya birisi odadan cikinca ardindan konsmalar. Hele bide bilmiyorum bunu kusurlarini ve gorunusu hakkindada yapiyorsalar. Cinlerim tepeme cikardi.
O kisiye inceden bu kizlardan uzak dur derdim. Ve kizlar abartirsa o an mudahale ederdim zatn.
Ama basina bela alma sen yinede.
Sabret.
Yurt ortamı çok zor seni çok iyi anlıyorum. Bende 2 yıl yurttaydım, özel yurttu şartları daha iyi olsa da inan ortam olarak kyk dan farkı yok. Moral bozacak insan, anlaşamayacağın insan, uyumsuz ve kavgacı insan her yerde.. O yüzden 2 sene boyunca yüzüm hiç gülmedi. 2 senedir evdeyim çok şükür iyi ki çıkmışım diyorum. Senin de o anlaşabildiğin arkadaşınla eve çıkma yada iki kişilik bir odaya geçme şansın yokmu ?
Kusura bakmayın da idarenin sizden bıkma gibi bir lüksü yok. O koltuğu oranın idaresini sağlamak için dolduruyorsa adı üstünde idare edecek.İdare şimdiden bıkmış gibi bizden üstelik sadece ikinci gidişimizdi ama elbette peşi bırakılmayacak. Eğer oda değişikliği olmazsa biz de o kızlara huzur vermeyeceğiz. Arkadaşım bu konuda ne yapar bilmiyorum ama benim sabrım gerçekten sınırları zorluyor, bu gidişle ben de onlara huzur vermeyeceğim yani. Dişlerini geçirdiklerini sansınlar istemiyorum.
odanı değiştir.Gece gece bu da benim derdim. Aslında "bunu dert ettim" demeyi kendime hiç yakıştıramıyorum ama ister istemez canımı sıkıyor.
Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, ortalama bir öğrenciyim. Ailemle birlikte yaşıyorum aslında ama okumak için evimden ayrıldım, batıda küçük bir şehirde okuyorum. Devlet yurdunda kalıyorum, imkanlar eskisine göre oldukça iyi sayılır ama yaşama şartları ne kadar iyi olursa olsun insanlar bir şekilde bunu bozuyor, insanın olduğu her yerde muhakkak bir anlaşmazlık, bir mutsuzluk oluyor. Malum sömestr vardı, bu sene uzun bir tatil yaptık, bu süre boyunca evimde ailemle birlikteydim her yıl olduğu gibi ve salı günü okuduğum şehre, yurda geri döneceğim. Yurtta kalanlar bilir, 4 kişilik odadayım, bunlardan biri benim 3 yıllık oda arkadaşım, onunla aramız iyi ama diğer ikisiyle anlaşamıyoruz. Odada resmen ikişerli gruplaşma var. İdarenin rasgele kararıyla sene başında biz bunlarla aynı odaya düştük. Bu iki arkadaş çok uyumsuz, hep kendi istedikleri olsun istiyorlar, kendi kurallarına bizi uydurmak istiyorlar, oldukça bencil tavırları var ve en ufak bişeyde bile tartışma çıkarıp kendilerini haklı göstermeye bayılıyorlar. Biz kavga insanı değiliz, tatsızlık çıksın istemiyoruz ama onlar bir şekilde çıkarıyorlar. Kızlarla sene başındaki ilk tartışmamızdan sonra biraz araştırdım ve bunların yurtta resmen adının çıktığını (olumsuz anlamda) öğrendim... Biz 3 yıllık oda arkadaşımla bıktık artık, okuldan da yurttan da soğuduk resmen. Ve şimdi yeni bir dönem başlıyor, bir dönem daha bunlarla aynı yerde yaşamak zorundayız. Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar. Dert ettim olayını kendime yakıştıramıyorum ama onları görmek bile istemiyorum. Gideceğimi düşündükçe moralim bozuluyor, normalde canımı sıkan bir insan değilim ama bu hale geldim. 3 yıldır yurttayım ama en zor yılım bu yılım oldu resmen. Lütfen beni rahatlatacak bişeyler söyleyin, oraya gidince nasıl davranmalıyım, kendimi huzursuz etmemenin bir yolu var mı? Belki başından buna benzer bişeyler geçen arkadaşlarım vardır KK'da, birazcık olsun moralimi yükseltebilecek yorumlar bekliyorum sizlerden... Sorularınızı da cevaplarım ayrıca...
Ailemi bu duruma karıştırmak istemiyorum, onların yeterince sıkıntıları var ve ben burada üç yıldır zaten ailemden uzakta çözüyorum problemlerimi. Zaten akıllarının bir köşesi bende kalıyor, bir de bu işe karıştırıp uğraştırmak istemiyorum onları. İdare genellikle pek bişey yapmıyor/yapamıyor, aile de olsa ailesiz de olsa. Bunun aileyle alakası yok, lise yurdu değil ki burası. Yaşadıklarınız korkunçmuş yalnız. :)Sanırım yurt ortamının kaçınılmaz sonu.bizim oda gündüzcü yan oda ikinci öğretimdi, birde bizden Bir üst sınıf olunca oranın ağası gibi davraniyorlardi, gece son ses müzik açmalar, gülmeler, birkaç kere uyardik diye takmislardi bize,idare hiç birşey yapamadı yada yapmadı neyse.en son fena kapismistikO günden sonra sesleri cikmadi ama tabiiki Çözüm Bu olmamaliydi. Şimdi ki aklım olsa aileme söylerdim, onlar idareyi sıkıştırırdı, bence durumu aileneze bildirin.
Siz o alıntıladığınız mesajı hiç okumadan yorum yazmışsınız.odanı değiştir.
Bende lise değil üniversite yurdunda kalmıştım zaten:)Ailemi bu duruma karıştırmak istemiyorum, onların yeterince sıkıntıları var ve ben burada üç yıldır zaten ailemden uzakta çözüyorum problemlerimi. Zaten akıllarının bir köşesi bende kalıyor, bir de bu işe karıştırıp uğraştırmak istemiyorum onları. İdare genellikle pek bişey yapmıyor/yapamıyor, aile de olsa ailesiz de olsa. Bunun aileyle alakası yok, lise yurdu değil ki burası. Yaşadıklarınız korkunçmuş yalnız. :)
Siz o alıntıladığınız mesajı hiç okumadan yorum yazmışsınız.
"Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar." yazmışım ama o arkadaşınki de kesin çözüm tabi.gayet kısa ve net bir cevap olmuş. Biz burada ne diye çenemizi yorduysak.
"Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar." yazmışım ama o arkadaşınki de kesin çözüm tabi.
Benim de aklıma gelmediği için o kadar sıkıntı çekiyorum zaten. :) KK iyi hoş ama konumla alakalı en etkisiz cevap türleri benim için "odayı değiştirin" ve "ailenize söyleyin" cevapları. Dediğim gibi oda değişimi kesin çözüm ve bunun için uğraşıyoruz ama kolay birşey değil maalesef. Dolu bir yurt, boş yer zaten yok şimdilik ve değiş tokuş yapmak için uğraşıyoruz ama kimse düzen değiştirmek istemiyor tabi.Kusura bakmayın güldüm ama çok tuhafıma gitti. Ben 3-4 kere destan gibi yorum yapmışım hiç aklıma gelmemişti bu bak.