Gece gece bu da benim derdim. Aslında "bunu dert ettim" demeyi kendime hiç yakıştıramıyorum ama ister istemez canımı sıkıyor.
Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, ortalama bir öğrenciyim. Ailemle birlikte yaşıyorum aslında ama okumak için evimden ayrıldım, batıda küçük bir şehirde okuyorum. Devlet yurdunda kalıyorum, imkanlar eskisine göre oldukça iyi sayılır ama yaşama şartları ne kadar iyi olursa olsun insanlar bir şekilde bunu bozuyor, insanın olduğu her yerde muhakkak bir anlaşmazlık, bir mutsuzluk oluyor. Malum sömestr vardı, bu sene uzun bir tatil yaptık, bu süre boyunca evimde ailemle birlikteydim her yıl olduğu gibi ve salı günü okuduğum şehre, yurda geri döneceğim. Yurtta kalanlar bilir, 4 kişilik odadayım, bunlardan biri benim 3 yıllık oda arkadaşım, onunla aramız iyi ama diğer ikisiyle anlaşamıyoruz. Odada resmen ikişerli gruplaşma var. İdarenin rasgele kararıyla sene başında biz bunlarla aynı odaya düştük. Bu iki arkadaş çok uyumsuz, hep kendi istedikleri olsun istiyorlar, kendi kurallarına bizi uydurmak istiyorlar, oldukça bencil tavırları var ve en ufak bişeyde bile tartışma çıkarıp kendilerini haklı göstermeye bayılıyorlar. Biz kavga insanı değiliz, tatsızlık çıksın istemiyoruz ama onlar bir şekilde çıkarıyorlar. Kızlarla sene başındaki ilk tartışmamızdan sonra biraz araştırdım ve bunların yurtta resmen adının çıktığını (olumsuz anlamda) öğrendim... Biz 3 yıllık oda arkadaşımla bıktık artık, okuldan da yurttan da soğuduk resmen. Ve şimdi yeni bir dönem başlıyor, bir dönem daha bunlarla aynı yerde yaşamak zorundayız. Oda değişikliği için idareye başvurduk ama pek oralı olmadılar. Dert ettim olayını kendime yakıştıramıyorum ama onları görmek bile istemiyorum. Gideceğimi düşündükçe moralim bozuluyor, normalde canımı sıkan bir insan değilim ama bu hale geldim. 3 yıldır yurttayım ama en zor yılım bu yılım oldu resmen. Lütfen beni rahatlatacak bişeyler söyleyin, oraya gidince nasıl davranmalıyım, kendimi huzursuz etmemenin bir yolu var mı? Belki başından buna benzer bişeyler geçen arkadaşlarım vardır KK'da, birazcık olsun moralimi yükseltebilecek yorumlar bekliyorum sizlerden... Sorularınızı da cevaplarım ayrıca...