- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
Eltimin genelde eşimin eski görüştükleriyle ilgili(daha doğrusu eşime önerilen kızlarla ilgili) şakaları olmuştu bana. Onemsememistim ama bazi şakaları fazla yapinca tadi kacar ya öyle gibi bişey oldu. Eşime ailesi benle evlenmeden önce baski yapmis artik sende evlen diye. Bi kac kiz göstermişler ama o orali bile olmamış. Benimle tanışmayı eşim istedi ve tanismadan evlilik surecine kadar cok caba harcadı. Yani beni esim buldu.
Bu akşam eltimler bize geldi oturmaya. Konuşurken konu eşime eskiden gösterilen kizlara geldi. Daha doğrusu biz başka bi akraba için kiz düşünürken eltim birden "ben x'e arkadaşımın kardeşini düşünmüştüm. Kiz cok guzeldi cok sempatikti şöyleydi böyleydi derken baya övdü kızı. Abartmiyorum övme kisminda abartti ve bi cok seyi üstüne basa basa söyledi. Sonra kıza sormuş kiz da görüştüğüm biri var demiş ve nişanlıymis suan. Eltim de zaten görüşme falan olmadi dedi o sırada eşim de ben buldum zaten gönlümün sultanini dedi ve konuyu kapatti.
Ben tabi bozuldum. Ama bozuldugum nokta bunu anlatmasi değil. Evet anlatmasi gereksizdi durduk yere çünkü eşim evli kiz nişanlı.
Kizi o kadar övdü ki içimden adam evlenmiş niye pişmiş aşa su katiyosun dedim. Giderken de kizmadin dimi falan dedi kapida. Yok olan olmus gecmiste kalmis diye gecistirdim ama tavır olarak bozuldugumu anlamistir. Neden tepki vermedin diyeceksiniz ama ben bunu kasitli yaptigini düşünüyorum çünkü eşime gösterilen kızları yada o olaylarla ilgili anilari çok fazla gündeme getiriyo. Ve rahatsız oldugumu anladıkca sakaya vurup daha da yapacak gibi. Çünkü laf sokarken gülerek çok söylüyor ben takilsam fesatsin diyecek.
Arada yok doktor talibi vardi ama senin kocan istemedi falan. Hatta geçen kayinvalidemin yaninda anlatti işte bi kiz gösterdik işte ben esmer severim demiş eşim. Eltim de dimi anne diyor kayinvalideme kadin bişey demedi belki hosnut olmam diye. Siz olsaniz bozulur muydunuz buna? Anlatmasina gerek var miydi? Ya da nasil bi tepki verirdiniz?
Rahatsiz oldugumu bilerek yapiyor. Cok akillica bi tepki vermeliyim :)ya bu eltilerin hepsi niye bi değişikatı alan üsküdarı geçmiş yani ne alaka. benim "sevgili" eltim de biz nişanlımla daha 1 aylık falanız buluştuk onun yanındayken nişanlıma ayarlamak istediği ama bir şekilde olmayan kızın resmini attı.kız nişanlanmış yanında nişanlısı.altına yazdığı cümle de aynen şu : abi bak .... nişanlanmış.seni beğenmemişlerdi sanki bulduğu senden yakışıklı.senin kız (o ben oluyorum) yanındaysa sil resmi görmesin.
madem benim görmemden çekiniyosun neden yolluyosun yani di mi?
bu günden beri sevmiyorum ve de sevmicem.
bence sen azarla gitsin bir daha konuşursa.çünkü sen cevap vermedikçe devam edecek gibi geldi bana.böylesinin başını ezmek lazım
Güzel cevapti :) ya ben çok fevriyim ya susarim ya da çok ağır bisey söyleyip haksiz duruma düşerim. Orta olamiyorum :)Senin rahatsız olduğunu görüp inadına yapıyor. Sende hep benimkine gösterilenlerden bahsediyorsun yenge abime gösterilenleri araştırdın mı de
Inanin eltime bunu konduramazdim hatta boyle bişey yapacagi aklimin ucundan gecmezdi çünkü cahil bos bi insan değil. Aksine kurnaz bi insan. Baska biri eltim olsa beklerdim de ondan beklemezdimAnlasilan o ki eltinin seninle ilgili hazmedemedigi seyler var. Esin zaten gereken cevabi vermis ona. Bence eltin senin bozuldugunu fark ettikce daha cok ustune gelecek. Sen de sakaya vur gul gec. Senden istedigi tepkiyi alamayinca eminim devam ettirmeyecektir. Kaldi ki etse bile esinonlardan birini begense zaten onlarla olurdu. Ama o seni begenmis sevmis ve seninle evlenmis gerisi bos gerisi hikaye
Ama Haklısın orta olmamakta . Çünkü yaptığı gercekten SaygısızlıkGüzel cevapti :) ya ben çok fevriyim ya susarim ya da çok ağır bisey söyleyip haksiz duruma düşerim. Orta olamiyorum :)
Inanin boş yada cahil bi insan degil ve ondan asla böyle biseyi beklemezdim. En azindan bu kadar basitçe şeyleri. Kendi mutlu eşi ona çok düşkün. Mutsuz bile olsa herkesin hayati kendinedir. Millet onu eleştirirken ben hep ona destek olmuştum. Boşver takma sen halledersin üstesinden gelirsin vs diye. Fesat bi insan olsam sürekli ona laf soksam falan oda bana karşı yapiyor derim ama o da yok. Insanlar tuhafBöyle gıcık tipler maalesef var.
Bence bu konuyu önce KV. den ile konuş; annecim iyi aile ilişkilerini seviyorum,size severek isteyerek geliyorum, ama (eltinize nasıl hitap ediyorsanız-adıyla ya da abla-) eşimin geçmişiyle ilgili öyle konuşmasına anlam veremiyorum.Bence çok gereksiz. Kalbini kırmak istemediğim için susmamı toleran olarak anlamamalı... şeklinde fikrini sohbet esnasında belirt.
Elti hanım bir daha öyle şeyler söylerse; Bir kızı bin kişi ister,bir kişi alır,bir erkek de kaç kişiyi isterse istesin bir'iyle evlenir,dünyanın kanunu bu.NE MUTLU BANA Kİ,ONCA SEÇENEĞİN İÇİNDEN EŞİM BENİ TERCİH ETMİŞ VE BEN DE O'NU... de ve gülerek git eşinin yanına otur.
Ben saygılı ve seviyeli iletişimi çok severim,ama bunlar genelde saygıdan anlamayan tipler. Ve maalesef gerektiğinde saygı ve seviyeyi koruyarak herkesin anladığı dilden konuşmak gerek.
Dipnot=Bence eltinin derdi seninle değil,kendisi ile. Bazı kompleksleri olduğunu düşündüm. Kendini üzme derim. Sevgiler.
Eşim benim haberim yoktu sen anlatinca ogrendim dedi. Gereken cevabi verdim dedi ama firsat bulursam ya ben eltime dicem eşim sana çok kizdi o akşam diye. Eşim eltime tepki vermez (asla toz kondurmaz) ama konussam mi eşimle haddini bildir gereken cevabi ver diyeBir insan neden başkasının geçmişine takılı olurki ya? Ve çok gereksizse? Çok iyi niyetli gelmiyor bana. En iyisini yapmışsınız tepki vermeyerek. Bir şey denecekse de eşiniz desin. ''X'cim ben artık evlendim, geçmişimden konuşmaya gerek yok'' denmesinde bir sorun yok bence.
Bazilari kocana alsaydin de falan yazmis. Eltim kizi ilk baya övdü kardesim olsa seni alirdim derken kaynim aklima geldi dedi. Ben kocana al desem de kötü durumuna düşerdim kardeşime düşünmüştüm bu nasil cevap diyeAma Haklısın orta olmamakta . Çünkü yaptığı gercekten Saygısızlık
Güzel cevap :) ya olan ortada. Adam evlenip barklanmis iste. Esimin telefonunu karistirdigimda eltimin bi mesajini görmüştüm benimle ilgili. "O kizla ciddisin herhalde" yazmıştı biz ilk cikmaya başladığımızdaBen olsam, o böyle övünce " düşün işte beni ne kadar seviyor" ya da "o kızdan daha iyi olduğumu görür görmez anladı demek ki eşim" der gülerim. Bir iki böyle söyleyince o gıcık olmaya başlar bi daha da konuşmaz böyle
Kaynima eltim teklif etmis. Kaynim ilk kabul etmemiş eltim kosmus pesinden. Beni esim buldu o teklif etti. Ayni seyi yapıp onun basitliğine inmek istememEn iyi savunma saldırıdır. Hiç kendinizi savunmaya geçmeyin, eltinizin kocası fanustan çıkmadı ya elbet onun da olmuştur vakti zamanında, ben olsaydım ordan vururdum eltiyi, hem de çok pis vururdum herkesin bir sabrı var yeterse yeter diye, isterse de bundan sonra görüşmesin fazla bir şey kaybetmezsiniz
Öyle patavatsız eltiye de kocana alsaydın Lafı iyi oturur iyi gider .Bazilari kocana alsaydin de falan yazmis. Eltim kizi ilk baya övdü kardesim olsa seni alirdim derken kaynim aklima geldi dedi. Ben kocana al desem de kötü durumuna düşerdim kardeşime düşünmüştüm bu nasil cevap diye
Kaynima eltim teklif etmis. Kaynim ilk kabul etmemiş eltim kosmus pesinden. Beni esim buldu o teklif etti. Ayni seyi yapıp onun basitliğine inmek istemem