Kizi o kadar övdü ki anlatamam çok güzeldi şöyle güzeldi falan. Anlattin tamam ama niye bu kadar övüyosun kizi? Kiz benden güzel olsa ne degisecek?Eltinize "çüş" diyorum. Eşiniz sizinle evlenmiş Geçmişe artık mazi derler. Böyle şeylerin de şakası olmaz. O anlatılan kişiler de bunları duysa rahatsız olur. Eltiniz sizi çekemiyor gibi.
Bizimde öyle. Esim benimle tanismak icin bi kac kisiyi araya soktu olmadi kendi gelip konustu. Eltim de kaynima çıkma teklifi etmis oyle baslamislarSarışın mavi gözlü ( asla övmek değil kendimi amacım) ufak tefek bakımlı bir kadınım. Eşimden 6 yaş küçüğüm. Eşim peşimden çok koştu. Ama Kayınvalidemler filan bi anlatırlar. Sanki ben yapıştım adama :)) Şöyle sevgilisi vardı daa şuraya gitti. Şöyle kızlarla arkadaşlık etti. Ayy çok ısrar ettik ama yok kimse dedi son. Dk ya kadar seni anlatmadı bile. Biz geçici heves sandık da.O kadar çok üstüme geldiler ki. Kardeşi en son arkadaşımın ablası vardı keşke onunla olsaydı bile dedi :))
Ben anlatayım mı size ilk tanışmamızı hiç anlatmadım dedim :)) Eşim yanıma geldi bir şey sordu cevap vermeye bile tenezzül etmeden şöyleee bir bakış attım. 1 yıl uzaktan izlemek zorunda kaldı beni selam dahi vermeye cesaret edemedi dedim. Konu kapandı. Eşim aynen öyle oldu dedi. Sana tavsiyem EZ GEÇ :)) şimdi konuyu dahi açamazlar :))) iyi kiii yapmışımm:))) uzun oldu ama dertliymişim:)))
Mesele laf carpamamak degil. Tepki gösterseydim rahatsız oldugumdan emin olup devam edecekti. Çünkü kasitli yapiyor bunu. Laf çarpmak yerine baska bi şekilde cevap vermem lazimBurda kendi kendinizi yiyeceginize iki laf çarpamadınız mı görümceye? Böyle pasif kaldıkça daha çok tepenize çıkar sizin ve bu durum da artık sorun sizde olur kusura bakmayın, böyle terbiyesiz ve kötü niyetli insanlara karşı olan gereksiz iyi niyet neden?
Sizinle böyle konuşabilecek cesareti bile bulması sinir bozucu. Ya buna izin vermeyeceksiniz ya da üzülmeye devam edeceksiniz. Seçim sizin.
Eltimin genelde eşimin eski görüştükleriyle ilgili(daha doğrusu eşime önerilen kızlarla ilgili) şakaları olmuştu bana. Onemsememistim ama bazi şakaları fazla yapinca tadi kacar ya öyle gibi bişey oldu. Eşime ailesi benle evlenmeden önce baski yapmis artik sende evlen diye. Bi kac kiz göstermişler ama o orali bile olmamış. Benimle tanışmayı eşim istedi ve tanismadan evlilik surecine kadar cok caba harcadı. Yani beni esim buldu.
Bu akşam eltimler bize geldi oturmaya. Konuşurken konu eşime eskiden gösterilen kizlara geldi. Daha doğrusu biz başka bi akraba için kiz düşünürken eltim birden "ben x'e arkadaşımın kardeşini düşünmüştüm. Kiz cok guzeldi cok sempatikti şöyleydi böyleydi derken baya övdü kızı. Abartmiyorum övme kisminda abartti ve bi cok seyi üstüne basa basa söyledi. Sonra kıza sormuş kiz da görüştüğüm biri var demiş ve nişanlıymis suan. Eltim de zaten görüşme falan olmadi dedi o sırada eşim de ben buldum zaten gönlümün sultanini dedi ve konuyu kapatti.
Ben tabi bozuldum. Ama bozuldugum nokta bunu anlatmasi değil. Evet anlatmasi gereksizdi durduk yere çünkü eşim evli kiz nişanlı.
Kizi o kadar övdü ki içimden adam evlenmiş niye pişmiş aşa su katiyosun dedim. Giderken de kizmadin dimi falan dedi kapida. Yok olan olmus gecmiste kalmis diye gecistirdim ama tavır olarak bozuldugumu anlamistir. Neden tepki vermedin diyeceksiniz ama ben bunu kasitli yaptigini düşünüyorum çünkü eşime gösterilen kızları yada o olaylarla ilgili anilari çok fazla gündeme getiriyo. Ve rahatsız oldugumu anladıkca sakaya vurup daha da yapacak gibi. Çünkü laf sokarken gülerek çok söylüyor ben takilsam fesatsin diyecek.
Arada yok doktor talibi vardi ama senin kocan istemedi falan. Hatta geçen kayinvalidemin yaninda anlatti işte bi kiz gösterdik işte ben esmer severim demiş eşim. Eltim de dimi anne diyor kayinvalideme kadin bişey demedi belki hosnut olmam diye. Siz olsaniz bozulur muydunuz buna? Anlatmasina gerek var miydi? Ya da nasil bi tepki verirdiniz?
Bizimde öyle. Esim benimle tanismak icin bi kac kisiyi araya soktu olmadi kendi gelip konustu. Eltim de kaynima çıkma teklifi etmis oyle baslamislar
su ana kadar gelen en iyi öneri bence konu sahibi:)umursamayın eltiniz degil kim olursa olsun dikkate almayın.
burda ki yorumlarda kaç kişiye valide, elti, görümcesi artık kim cahilse aynı şeyleri söyleyip duruyor.
siz sadece dinleyin umursamadan belki de hadi yaa ciddimisin okadar mı şöyleydi bukadar mı böyleydi tühh gb dalga geçerek konuşmayı deneyin bakalım aptal yerine konulmak nasıl bir his oluşturacak.
eltiniz cahil cahille kavga bile edilmez.
Mesele tepki vermemek degil verdiğim tepki akillica olmali. Çünkü bunu rahatsız oldugumu bilerek yapiyorSiz de ben bu tarz konuları bir daha asla konuşmak istemiyorum diye açıkça söyleyin. Çocuk musunuz siz nasıl tepki vermezsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?