• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlarda benden, Turkuaz rengi nasil?

Canım ne oldu çok üzüldüm bir anlık kızgınlıkla ani kararlar verme sakın. Tavsiyem iyi düşün taşın kimsenin lafına aldırmadan en iyi kararı vermendir.

Bu durum nasil aciklanir bilemiyorum, bircok seyin birikmisligi surekli patlak veriyor hayatimda. Her hafta bir surtusme,baska bir sorun. Bir erkek neden karsisindakini hep kisitlamak ister? Ben elimden geldigince cehizimi aliyorum evlilik surecinde borcum olmasin diye, eksigimde olmasin diye. Eksik olabilir tamam ama hem benim cehizim hem onun alacagi mobilyalarmi eksik olacak? heveslenmemi bile anlamiyor, bir hata gibi. Oysa ilk bastan konustuk ailelerle, neyi kim alicak diye ve ailemde bende ilimli davrandik her surecte, kendi dilleriylede Allah razi olsun dediler kac defa.. Ama simdi hem mihir icin altinlar cok geliyor hemde alacagi esyalar cok geliyor, bagiiryor sovuyor hakaretler, bende ona hakaret ediyorum. Hic saygi kalmadi, sevgide cabasi oysa ne zor bir surecten geldik bu gune, bir imkansizi basardik diyorduk. Simdi uc bes esya icin ben PARAGOZ olmusum. Oysa benim kendi aldiklarima bile gereksiz diyor, ben sana almi dedim gibisinden konusuyor, insan heveslenmezmi yeni evi evliligi?
Benmi haksizim, inanin onun alacagi uc bes esya parcasinda degilim, evlenmem yine kendim yaparim alirim ins., bunaldigim konu ise bu kadar isteksiz olmasi. Zamanla alirmisiz eksikleri ama benim fikrime gorede zamanla yeterince eksik cikacaktir, bunlarin ardindan kosma zamanimiz gececektir(cehiz), coluk cocuk gunluk telaseler baska masraflara yol acacaktir, zamanla aliriz dediigmiz seylerde benim icimde ukde kalsin istemiyorum. Yanlis anlasilmakta istemem, zamanla almak istedigi seyde yemek masasi sandalye, bulasik makinesi. Simdilik sadece oturma grubu perde hali tv mobilyasi alicaktik onun fikrine gore.
Bende sinirlendim resimelrimi kaldirdim, hic hevesim kalmadi :( kusura bakmayin sizde, cok uzgunum.

Cok sacma degilmi bunlari tartistigimiz,aslinda farkli sebepler var, bunlardada patliyoruz.

çok üzüldüm canım allah kolaylık versin insanın hevesinin kırılması çok kötü şeydir
zamanla alırız denilen eşyalar evlendikten sonra hiç alınmıyor malesef evin giderlerinden sıra gelmiyor onlara
takma bitanem eğer mutlu olucağına inanıyorsan varsın masan olmasın yerde ye
sen yinede alabildiklerini al hevesini kırma heveslerini onunla değil bizimle paylaş
bende çok hevesliyimdir çeyiz işine bir kire nişanlımla konuşayım dedim oflayıp puflamaya başladı birdahada konuyu açmadım
burdaki kızların çeyizlerini takip ettikce hevesleniyorum

Bu durum nasil aciklanir bilemiyorum, bircok seyin birikmisligi surekli patlak veriyor hayatimda. Her hafta bir surtusme,baska bir sorun. Bir erkek neden karsisindakini hep kisitlamak ister? Ben elimden geldigince cehizimi aliyorum evlilik surecinde borcum olmasin diye, eksigimde olmasin diye. Eksik olabilir tamam ama hem benim cehizim hem onun alacagi mobilyalarmi eksik olacak? heveslenmemi bile anlamiyor, bir hata gibi. Oysa ilk bastan konustuk ailelerle, neyi kim alicak diye ve ailemde bende ilimli davrandik her surecte, kendi dilleriylede Allah razi olsun dediler kac defa.. Ama simdi hem mihir icin altinlar cok geliyor hemde alacagi esyalar cok geliyor, bagiiryor sovuyor hakaretler, bende ona hakaret ediyorum. Hic saygi kalmadi, sevgide cabasi oysa ne zor bir surecten geldik bu gune, bir imkansizi basardik diyorduk. Simdi uc bes esya icin ben PARAGOZ olmusum. Oysa benim kendi aldiklarima bile gereksiz diyor, ben sana almi dedim gibisinden konusuyor, insan heveslenmezmi yeni evi evliligi?
Benmi haksizim, inanin onun alacagi uc bes esya parcasinda degilim, evlenmem yine kendim yaparim alirim ins., bunaldigim konu ise bu kadar isteksiz olmasi. Zamanla alirmisiz eksikleri ama benim fikrime gorede zamanla yeterince eksik cikacaktir, bunlarin ardindan kosma zamanimiz gececektir(cehiz), coluk cocuk gunluk telaseler baska masraflara yol acacaktir, zamanla aliriz dediigmiz seylerde benim icimde ukde kalsin istemiyorum. Yanlis anlasilmakta istemem, zamanla almak istedigi seyde yemek masasi sandalye, bulasik makinesi. Simdilik sadece oturma grubu perde hali tv mobilyasi alicaktik onun fikrine gore.
Bende sinirlendim resimelrimi kaldirdim, hic hevesim kalmadi :( kusura bakmayin sizde, cok uzgunum.

Cok sacma degilmi bunlari tartistigimiz,aslinda farkli sebepler var, bunlardada patliyoruz.

Canım anlattığın sorunlar çevremde duyduğuma göre hemen her evlilik sürecinde yaşanan sorunlar. Her iki durumun maddi durumu çok harika olmadığı sürece çiftler dişinden tırnağından artırarak bir şeyler almaya çalışıyor. Eğer ki aile desteği de yoksa alınacaklar konusunda erkekler bunu kendine çok dert ediyor. Bir dediğini bin anlıyor dediğin gibi sanki para gözmüşsün gibi davranabiliyor. En iyisi biraz zaman vermeniz kendinize. Bir süre bu konulardan hiç bahsetmeyin sonrasında sakin bir şekilde konuşup halledersiniz bence. Bu sancılı süreci atlatırsınız inşallah. Üzme kendini.

çok üzüldüm canım allah kolaylık versin insanın hevesinin kırılması çok kötü şeydir
zamanla alırız denilen eşyalar evlendikten sonra hiç alınmıyor malesef evin giderlerinden sıra gelmiyor onlara
takma bitanem eğer mutlu olucağına inanıyorsan varsın masan olmasın yerde ye
sen yinede alabildiklerini al hevesini kırma heveslerini onunla değil bizimle paylaş
bende çok hevesliyimdir çeyiz işine bir kire nişanlımla konuşayım dedim oflayıp puflamaya başladı birdahada konuyu açmadım
burdaki kızların çeyizlerini takip ettikce hevesleniyorum

Sagolun sozleriniz icin, bunlari yasayinca insan mutlu olabilirmi diye supheleniyor. Sozkonusu bir masa, ama arkasinda yatan sebep farkli, evet bugun bir masa ama yarin ne olucak? Aldigim bir paket fazla seker, yada aldigim bir kiyafetmi sorun olacak? Simdiden yoruldum, gelemiyorum boyle seylere.. Sinirlerimin iyice yipranmasindan herhalde bunlarda patliyorum, tahammulsuzluk diye adlandiryorum artik. Bir an isyan bayragini cekmek istiyorum, o kadar dikkat ediyorum aldigima ettigime, mukemmel degilim ama parami tutmasinida harcamasinida bilirim cok sukur, yinede paragoz olarak adlandirilmam hakmidir?

Ki diyenin parasini ne sekilde yediysem ayri ayri ulkelerdeyiz, kendi kullanacagi esyayi bile burnumdan getirdi:14:, evli bile degiliz, evlenince nasil olucak bunlar, ben bunlari kaldiramam gibi geliyor, bunaliyorum.
Ayrica kiyafet duskunuymusum, gelinliklere damatliklara kina kiyafetinden konustugum icin, ozel gunumuzde daha ozenli herkezden ayricalikli gorunmek istediigm icin, kiyafet duskunumu olurum?
O kadar kiyafet duskunu olsaydim gosterirdim ona :36:,os istediigni desin artik takmicam, inceldigi yerde kopsun.
Boyle seyleri yasayan varmi?

Her genc kizin hayalidir evlenmek..:31: Sevdigi erkekle birlikte yasayip ömrünü paylasmak..
ve bu yolda ilerlerken elimizden geldigince en iyisini en güzelini almak isteriz gelecekteki kuracagimiz yuvamiz icin..

Canim cok cok gecmis olsun umarim biran önce diner icinizdeki kopan firtinalar ve uygun bir dille..
ikinizinde zorlanmayacagi ve yipranmayacagi bir karara varirsiniz.

Asil olan zaten en zor gecen nisanlilik dönemindede nefsimize yenik düsmeyip seytana uymamak.. herseyi uzun uzun düsünüp sakin bir kafayla kararlar almak.
Arkadasimizinda dedigi gibi bencede evlendikten sonra esas sorunlar basliyacak borclar günlük harcamalar vsvs. bunlarin arkasi kesilmeyecek..ve alinmasi gerekenler haliyle ertelenecek.
Cogu erkek evlenmekten korkuyor veya kaciyor diyelim zaman daraldikca sudan sebepler bahaneye dönüsüyor bence.. dilerim hayirlisiyla hersey oluruna varir ve güzel zamanlar sizleri bekler:71:

Canım anlattığın sorunlar çevremde duyduğuma göre hemen her evlilik sürecinde yaşanan sorunlar. Her iki durumun maddi durumu çok harika olmadığı sürece çiftler dişinden tırnağından artırarak bir şeyler almaya çalışıyor. Eğer ki aile desteği de yoksa alınacaklar konusunda erkekler bunu kendine çok dert ediyor. Bir dediğini bin anlıyor dediğin gibi sanki para gözmüşsün gibi davranabiliyor. En iyisi biraz zaman vermeniz kendinize. Bir süre bu konulardan hiç bahsetmeyin sonrasında sakin bir şekilde konuşup halledersiniz bence. Bu sancılı süreci atlatırsınız inşallah. Üzme kendini.

uzun bir sure konusmamayi dusunuyorum zaten, desteginiz icin tsk:16:

Her genc kizin hayalidir evlenmek..:31: Sevdigi erkekle birlikte yasayip ömrünü paylasmak..
ve bu yolda ilerlerken elimizden geldigince en iyisini en güzelini almak isteriz gelecekteki kuracagimiz yuvamiz icin..

Canim cok cok gecmis olsun umarim biran önce diner icinizdeki kopan firtinalar ve uygun bir dille..
ikinizinde zorlanmayacagi ve yipranmayacagi bir karara varirsiniz.

Asil olan zaten en zor gecen nisanlilik dönemindede nefsimize yenik düsmeyip seytana uymamak.. herseyi uzun uzun düsünüp sakin bir kafayla kararlar almak.
Arkadasimizinda dedigi gibi bencede evlendikten sonra esas sorunlar basliyacak borclar günlük harcamalar vsvs. bunlarin arkasi kesilmeyecek..ve alinmasi gerekenler haliyle ertelenecek.
Cogu erkek evlenmekten korkuyor veya kaciyor diyelim zaman daraldikca sudan sebepler bahaneye dönüsüyor bence.. dilerim hayirlisiyla hersey oluruna varir ve güzel zamanlar sizleri bekler:71:

ins. hayirlisi olur, cok yiprattik birbirimizi,zamana birakiyorum...

inanmıyorum sana sevdiğinle aynı evde olucaksın eviniz olucak hayatınız olucak ve sen yemek msası bulaşık makinası diye kırıyorsun... bittti diyosun... ya o olmasaydıı... gitseydi senn olmasaydıı...

sevgi vs biywerekadar
herşeyini tam yapmadan evlenme bence
dedigin gibi sonrasında koşturmaca coluk cocuk vs...
hiçbişeye fırsat vulamıyorsubn
bende memuruz aman 1 koltugumuz olsun dedim ev alalım dedik
ama şimdi herşey içimde kaldı evimi istedigim gibi döşeseydim
bundan sonrada ne alınır ne yapılır :19:
ayrıca nişanlının isteksizligi ve umursamaz davranışı kişiligiymiş gibi geldi bana
bu tarz insanlar her daim böyle oluyor
hayatın boyunca bu gibi davranışları herzaman yutmak zorunda kalcaksın
bence iyice düşün taşın konuş onunla
eger düşünce tarzı buysa hayat gecmez senide sinir hastası eder
iyice konuşup anlaşmadan
evlenince düzelir vs.. deme sakın:97:

inanmıyorum sana sevdiğinle aynı evde olucaksın eviniz olucak hayatınız olucak ve sen yemek msası bulaşık makinası diye kırıyorsun... bittti diyosun... ya o olmasaydıı... gitseydi senn olmasaydıı...

Yazilarimi dikkatli okusaydiniz mesele masaydi makineydi degil, onlari bende alirim arkadasim. Alinmayan seyler icin bitti demedim, bu konuda davranislardan rahatsiz oldum. Benim bu gune nasil geldiigmi bilemezsiniz, herhalde bir insanin yoklugunu bir esyaya degismem ama bunlar olagan seyler ve bunlari dile getirmemden oturu paragoz oluyrosam ben ne yapayim baska? herseye tamam herseye evet sonuc itibari evlendik ortada bir ben bir o olsa, benim istegim oldugu zaman begenmiyorsan kapi orda derse ne yapacagim???? evimiz var hayatimiz ortak diyemi avunacagim?

sevgi vs biywerekadar
herşeyini tam yapmadan evlenme bence
dedigin gibi sonrasında koşturmaca coluk cocuk vs...
hiçbişeye fırsat vulamıyorsubn
bende memuruz aman 1 koltugumuz olsun dedim ev alalım dedik
ama şimdi herşey içimde kaldı evimi istedigim gibi döşeseydim
bundan sonrada ne alınır ne yapılır :19:
ayrıca nişanlının isteksizligi ve umursamaz davranışı kişiligiymiş gibi geldi bana
bu tarz insanlar her daim böyle oluyor
hayatın boyunca bu gibi davranışları herzaman yutmak zorunda kalcaksın
bence iyice düşün taşın konuş onunla
eger düşünce tarzı buysa hayat gecmez senide sinir hastası eder
iyice konuşup anlaşmadan
evlenince düzelir vs.. deme sakın:97:

Benim dusundugum gibi dusunuyorsunuz, herkez olur bunlar diye ara yapmaya calisiyor aile efradi fln ama etrafima bakinca ilk basta alirsan alirsin almazsan alinmiyor, istisnalar vardir. ben alacagim esyalar icin biriktirdim halada biriktiriyorum, ailelerden birsey beklemiyoruz dedik, ama yinede ufak tefek yardimda bulunuyor ailem ceyizime, diger taraf ne dusunuyor bilmiyorum.
ben bugun kendime birsey almicaksam o zaman hangi gun alicam? ne yapayim biriktirdigimi , dagitayimmi onun gibi saga sola.
Boylelerine ceyizle gelmiceksin, gezmeme giymeme harcamasini bende bilirirm. sinirlerim kabardi sabah sabah yine

canım ne durumdasın merak ettim halledebildiniz mi sorunlarınızı. Umarım mutlu olursun..

merhaba alakaniz icin tesekkurler, bende bilmiyorum ne durumdayim o gunden sonra pek esya ceyiz konularini konusmadik. Hersey biraz muallakta, bekliyorum nasil gelisecek..
Bir yandanda kendimi alakoyamiyorum yine birseyler almaktan heveslenmekten, hatta bindalliigmi aldim:50: bir anlik hirsla (farkli bir duygu mutlu degildim ama bende dengesizlestim iste bu durumda bile dugun kina kiyafetimi dusunuyorum), sadece arkadasimin haberi var aldigimdan kimseye soylemedim nedense..
esya ceyiz hepsi bahane, sorunlar dahada derinde, bakalim icinden nasil cikariz, hayirlisi

canım çok zor bı donemdesınız Allah hakkınızda hayırlısını ve sabrını versın uzulme demek ıstıyorum ama kalbının ne kadar acıdıgını senden baskası anlamaz hatta o bıle :14:

Back
X