• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar beni delirtecekler

siz beni gerçekten yanlış anlamışsınız bekara karı boşamak kolay gelir derken insan başına gelmeden bilemez anlamında söyledim baktım zaten bekarmış diye yazdım bazı birikmişler vardır insanı taşma noktasına gelir ben buraya dertleşmek amacıyla yazdım ama maşşallah siz beni kınadıkça kınamışsınız evet öğretim görevlisiyim ama çalışmıyorum ben kuran hocasıyım şıklarda öyle bişey olmadığı için öğretim görevlisi olarak yazdım hem bunu niye açıklıyorumki size siz bunuda hemen eleştirirsiniz benim bekerlerı yada bi başkalrını eleştirdiğim yok size soruyorum gerçi buda suç olur sizin eviniz varken çocuğunuzu o evden çıkarır yazdığım gibi bi eve oturturmusunuz aileme demedim sabrettim hem onlarda evi o halde görmediler hep ben giderdim size yalana borcum yokki
niye abartıyım ayrıca beni yedirip giydirsinler demedimki bi faydalarını görmedim durumu iyi iken para vermeye mecburmuyuz dedim oyle arada bir değil sık sık ya bazılarınızı anlayamadım bide abartı diyenler olmuş ve ben maddiyat içinde evlenmedim eşimin işi bizi geçindirir dedim onların evi varken bizi böyle bi yere taşıdılar dedim ya sizle dertleşmek suçmu ben anlayamadım tamam eleştiri olur ama hakaret dercesine getirdiniz ya siz ağlarken gülebilirmisiniz söyleyin yazımı sorgulamışsınız ben sinir olmuşum ellerim titreyerek yazıyorum sizin takıldığınız noktaya bakın neyse 23 diye yazdım ama 3 diye düzelttim ben onlardan para istemedim paraya düşkün olsaydım başka türlü yazardım bi insan bukadar para kazanırsa başka paraya ihtiyaç duyarmı ya ben niye yazdımki anlamıyorum bin pişman ettiniz daha unuttuklarımda var bazılarınız çok acımasız olmuşsunuz sizden bana acımanızı vah vah etmenizi istemedim içimi dökmek istedim ama yanılmışım ALLAH kimseyi boyle sorunlar yaşatmasın inanın çoook zor ha bişey daha eşin ne yaptı diyenler olmuş oda annemin evi var 500 lirayla kiraya çıkamayız orda otururuz demiş ama olmadı inanın çoook üzüldüm ben kimseyi kırmak istemedim kimse üzerine almasın ayrıca kınamasın dünya hali bu kimin ne olacağı belli olmaz.

canım senin sinirlerin çok bozulmuş öncelikle sakin olmaya çalış
forumda genel olarak bakar arkadaşlara karşı böyle alakasız tepkiler veriliyor,sen bekarsın anlamazsın gibi...bu da tepki çekiyor haliyle,bazı şeyleri bilmek için evli olmak gerekmez,hayat trecrübesi diye bi şey var,etrafta gördüklerimiz var...ayrıca boşanan arkadaşlarda da bekar yazabilir,bunu kastetmiştik:delphin:
herkesin genel olarak düşündüğü eşinin hatalı olduğu,eşin ne yapıp edip seni o evden çıkarmalıydı,senin rahatsızlanmayı bekleyene kadar o eziyeti çektirmemeliydi:1no2:
ayrıca madem kendi ailen iyi durumda ve senin de arkandalar keşke bunları yaşamadan yardım isteseydina.s
eşinin ailesinin yapısı ortada,onlardan bi şey beklemeyeceksin demek kibenneyaptımki

canım senı hıc kınamadım.allah yardımcın olsun.bır oncekı msjımı okursan anlarsın ne demek ıstedıgımı.sadece esını bıraz hatalı gordum.ayrıca meslegın de cok guzel bır meslek.takrar allah yardımcın olsun.dertlesmek ıstedıgınde burdayım.arkadaslık ıstegı gonder bana kabul edeyım.allah tekrardan yardımcın olsun

arkadaşım sen moral bulmak için yazmışsın yüzbin kere haklısın milyon kere haklısın ama sen her insan kılıklıyı insan mı zannettin elinden geldiğince onlardan uzak dur olan sana olur öyle yüzsüzlere iyilik yaramaz kndi kendine hasta olursun Allh yardmcın olsun Rabbim sabredenlerle beraberdir

şu sinirle yapılması gereken en son şeyi yapmışsın be canım.. burda dert paylaşmışsın..

neyse.. durumuna çok üzüldüm inançlı itikatlı bir insansın belli ki

bu da senin imtihanın sanırım sabırlı ol ve dua et Allah herşeye kadirdir.
,
umarım en yakın zamanda bu sıkıntılardan kurtulur feraha erersiniz..

he bu arada kötüyle kötü olma..

boşver o aileyide Allaha havale et..

Allah yardimcin olsun gercekten zor seyler yasamissin... madem ailenin yanina gittin huzura kavustum diyorsun huzurunu bozmamaya calis...

Esinde yaninda... ,kuran hocasiyim yazmissin dua et... Allah islah etsin...

Fareli evden kurtulmussun...okumasi bile zor geldiki sen öyle bir evde yasamissin...simdi onlar gecmiste kaldi diye düsün esine evine sahip cik...sinirlerin hakikaten bozulmus kendine mesguliyet bul...

ayzor oldu ama okudum yazdıkların benim kayınalidemden sonra hiç bu tarz şeylere şaşırmıyorum. burda en büyük suç çok pasif kalan eşin.sendede ne sabır varmış arkadaşım en okurken fena oldum. bende aynı durumdayım seninle her doğuran anne baba olamıyor.sakın hiç bir şey olmamış gibi daranma tavrını koy.pişkin oluyor bu türler.....

geçmiş olsun canım.eşinin ailesinin yaptıkları hiç doğru değil.ama bence büyüklük,insanlık sizde kalsın.sen git mangalınıda yap,saygınıda göster.rabbim herşeyi görüyor sonuçta.ama kesinlikle şu saatten sonra maddi ve manevi her konuda ezdirmeyin kendinizi.allah sabır versin size.

Benzerlerini yaşadım,yaşıyorum...
Ama kimsenin suçu yok,tamamen benim seçimim,benim sorumluluğum bu...
Karşımdaki insanlar bana ne yaşatıyorsa ben izin verdiğim için inan:(Yeterince güçlü olmamak,hayır diyememek,sonra da kendini yemek bana ait bir sorun:(Sorunu bilip halledememek de ayrıca bir sorun...
Ama artık öfkelenmiyorum ben.
Allah yardımcın olsun,ne denir...Nerede hata yaptığını bulursan,çözüm kolay olur ınşallah...Eşinle iletişim kur,bunları böylece anlat bence...aranız bozulmaz,bozulsa 2-3 gün dayan...Ama ailesiyle ilgili uyarmalısın..
Rabbim sabır ve güç versin cnm

tamam sabah çok kötüydüm o arkadaşa ben güzellikle dedimki senin evin varken sen evladını o zorlukları yasatırmısın ama o bana benim çocuğumu karıştırma gibi bişey dedi ben o lafa kızdım bende bekardım ama anlayamazdım nasılki evlendim o zaman anladım 20 yaşımda evlendim evliliğe tam ısınırken kurulu düzenimi bozdular durduk yere ben baba evinde faremi gördüm hemde bitene değil sürsüyle..
bide şizofren biri vardı üst katta küfür hakaret sabrettim paramız biriksinde çıkarız diye ama kıriz girdi eşim işsiz kaldı vs vs ben onlardan bi menfaat beklese idim o eve gecmezdim düşnün yeni evlendim yaşım daha çok genç ben evliliği böyle sanmamıştım kim sanarki kimse rabbim göstermesinde babamın bir katlı evi vardı öyle zengin değilki fedakar ben ondan ne beklerim daha fazla sustum taki o güne kadar sonra orç buldu 2 oda 1 mutfak yaptı evin üstüne bizi kendi evlerine aldı ben eşimin ailesini bize ev almadı araba almadı beni giydirmedi diye yargılamadım biz bunları yasarken görmezden gelenler niye şimdi bizden bişey umuyorlar dedim bukadar ama bazıları konuyu çok saptırdı hele biri demişki kendin çiziyo gibisin evet ben yeni gelinliğimi o kabusları kurarak geçirdm ya bu nasıl bi düşünce bin pişman oldum konuyu silmeye calışacagım ben çok büyük bi aptalllık etmişim buraya içimi dökmüşüm çok..

benim anlamadığım babanlar senin daha onceden nasıl bir evde otuduğunu nasıl bilmiyorlar insan cocuğunun evini gormeden cocuğunu yerleştirmeden nasıl rahat uyku uyur? eşinin tarafı zaten ebevyn değil bence.

ben pek anlattıklarına nedense inanamadım.biraz kendin yazıp kendin inanmışa benziyorsun sanki.

inanmak zorunda değisin ama bari kendin çizip kendin inanmışa benziyorsun deme ben 20 yaşımda evlendim ne hayallerle ha para mal mülk aramadım huzur aradım sevgi ve inanç aradım sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama bende daha çoook gençtim oturp güzel bi yaşamı çizip yaşayacağıma o kabus gibi günleri yazıp çizmedim benim ailemi ben apaçık yazdım sana savunacak değilim bi insanı yargılamadan kalp kıracak şeyi yazmadan önce bi düşünür insan ben bukada iğrenç sıkıntılı şeyleri nasıl yazıp düşünürüm yeni evliyken neyse bana yeni bişey insanların dertleriyle alay edenlerin hafife alanlarında oldugunu öğrettin...

est ne demk senden bahsetmiyorum ama inan çok kırıldım nasıl hakaret dolu eleştiriler öyle yok yalan diyo egitimci değil yazıdan belli vs vs hiç dencek seymi

cnm benı arkadas olarak ekle ıstersen.aynı yastayız.hrzaman derdını dınlemeye hazırım.allah sabır versın

nasıl bize yardım etmek zorunda değiller sen çocuğunu evlendirince misafir gibi karşıdanmı bakacakın yapmak zorundalardı ama yapmadılar ben felç oldum zannettim ellerim ayaklarım tutmadı saatlerce konuşamadım adam denizlerde sefa yaptı ben onun kızı namusu sayılırdım o yiğenleri benim kafama bişey vurup öldürseydi ne olacaktım allah onların belasını versin bi kız babası gibi erkek olamadılar
yaşadıkların çok zor şeylermiş evet.Allah kolaylık vermişte kafayı yememişsin.
ama eşini ailesinden çok eşine kızdım ben. 500 lira kira vermemek için seni o fareli evde yaşamaya mahkum etmiş resmen. babasının evi diye ille oturmak zorunda değilsinki...
kira ödeyemeyecek durumda ise evlenmeseymiş.
anne babaların görevi evlatlarına destek olmak.ama yapmayanda yapmıyor işte.bu yüzden anne babaya da küsecek veya zamanında sende yapmamıştın o halde bende yapmam demekte yanlış bana göre.
tekrar ediyorum,suç eşinde.karısını rahat ettiremeyecek kira veremeyecek kadar kazanamıyorsa evlenmeyecekti.
niye evlendi.?

sen zaten bekarmışsın bekara karı boşamak kolay gelirmiş yorum yaparak yorulma canım

bu yorum olmamış.
laale pek çok evli arkadaştan çok daha mantıklı yorumlar yapar.
keşke yorum yapanları anlamaya çalışsanız medeni durumlarına bakmadan...

Kayinvalidenle Kaynatana karsi öyle kin nefret dolsunki objektif olarak bakamiyorsun duruma arkadasim....
Yasadiklarin gercekten cok zor seyler, yasayan bilir tabiki, ama bunlari yasamanin sebebi sadece esindir.....:delphin:

Tabikide vicdanli evladina düskün birer insan olsaydilar size yardimci olur kol kanat acarlardi, ama degillermis, onlarinda vicdani bu kadarmis, ne yapican güzelim?:hulya:

Nasilki her doguran Ana olamadigi gibi her dünyaya gelende hayirli bir evlad olamiyor malesef!:delphin:

Esin kendisini büyütüp bu yasa getiren insanlarin nasil bir karekterde oldugnu biliyordu muhtemelen, onlardan bir yardim bir destek göremiceginin bilincindeydi, insan annesini babasini tanimazmi?:sm_confused:

O evde yasamak mecburiyetindemiydiniz? Baska evmi yoktu arkadasim? neden derhal cikiyoruz burdan, baslarim sizin evinize deyip resti cekmedi ailesine?:kahve:

Ben sana söyleyim nedenini? Yemiyordu cünkü arkadasim, sorumluluk sahibi degilmis esin....bak ancak babaciginin yardimi ile birseylere sahip olabildi....burdan pay bic iste.:delphin:

Gercekler acidir, ama dogrudur.....malesef....

Bu arada Esinin ailesi ile görüsmek zorunda degilsin, bu senin bilecegin is tabiki.

ben zaten eşimi savunmuyorumki annesi hadi yaşın geciyo evlen deyince maaşım az nasıl evlenirim demiş ve benim evde oturursunuz demiş maaşın kira olmayınca geçindirir sizi demiş iş ciddiye bindi ev döşencek benim ev kirada kiracı çıkmıyo size ev tutacaz benim evin kirasınyla sizinkini ödyecez neyse evlendik 6 ay oldu apartmana boya yapılcakmış yönetici geldi dediki kayınvalidene söyle .... miktar para lazım dedimki kayınvalidem ne alaka ev sahibine diyelim oda sen bilmiyonmu bu ev kaynananın dedi eşimde ordaydı inanamadı onlar inkar etti ama boya parasını duydumki yine onlar vermiş aradan az bi süre geçti kaynanam dediki ev sahibi sizi cıkarıyo ne yapacaksınız cok ev aradık ama kiralar çok yüksek eşim çalışmamı istemez aileside karşı dedilerki bizim miras evde oturun ben ilk gittim gördüm istemesemde tamam dedim napayım hani beni eleştirenler varya onlara diyorum cıkmıcam bu ev sizinmi deseydim asıl ozaman ben hiç bişeyi ispat edemezdim...
ev ilk bastan dayandı döşendi düzeldi sonradan çıktı meğer onlar biliyolarmış kaynanamın annesi zamanındada varmış eski ev ya ama bize demediler bilsem geçermiydim eşim o ara işten çıktı daha neler neler benim ailem destek çıktı ama çeşmelerinden para akmıyorki güçleri kadar yardım ettiler.
benim demek istediğimi ben analatamadım bu insanlar bize hiç bizaman el atmadılar şimdi bi rahata erdimde elimiz biraz düzeldide bizden niye menfaat umuyorlar dedim ama aldılar konuyu baska yere cektiler taaaki beni yazıp çizmekle suçladılar laale arkadaşa gelirsek ben bi hışımla bu konuyu açtım biz bunları yasarken kulak ardı eden insanlar şimdi niye bizi bizimle bırakmıyolar derken hemen aileler evlatlarına yardım etmek düzen kurmak zorunda değiller gibi bişey dedi tam hatırlamıyorum bende sen evladını yada gelinini imkanın varken bunları yasamalarına göz yumarmısın dedim yani söz misal ama o beni yine tersledi benden yasmayan bilemez anlamaında o ata sözünü kullandım dayak yemeyen dayak yiyen kadının acısını anlayamaz
bebeği olmayan anne olmanın tadını anlayamaz
yoksa banane arkadaşın bekarlığından bende anamdan evli doğmadım zaten yasadıklarım beni bin pişman etmiş neyse halen daha niye yazdığımı anlayamıyorum kızlar ben bu konuyu kapatamadım bilen varsa kapatırmısınız inanın bin pişman oldum.

ben zaten eşimi savunmuyorumki annesi hadi yaşın geciyo evlen deyince maaşım az nasıl evlenirim demiş ve benim evde oturursunuz demiş maaşın kira olmayınca geçindirir sizi demiş iş ciddiye bindi ev döşencek benim ev kirada kiracı çıkmıyo size ev tutacaz benim evin kirasınyla sizinkini ödyecez neyse evlendik 6 ay oldu apartmana boya yapılcakmış yönetici geldi dediki kayınvalidene söyle .... miktar para lazım dedimki kayınvalidem ne alaka ev sahibine diyelim oda sen bilmiyonmu bu ev kaynananın dedi eşimde ordaydı inanamadı onlar inkar etti ama boya parasını duydumki yine onlar vermiş aradan az bi süre geçti kaynanam dediki ev sahibi sizi cıkarıyo ne yapacaksınız cok ev aradık ama kiralar çok yüksek eşim çalışmamı istemez aileside karşı dedilerki bizim miras evde oturun ben ilk gittim gördüm istemesemde tamam dedim napayım hani beni eleştirenler varya onlara diyorum cıkmıcam bu ev sizinmi deseydim asıl ozaman ben hiç bişeyi ispat edemezdim...
ev ilk bastan dayandı döşendi düzeldi sonradan çıktı meğer onlar biliyolarmış kaynanamın annesi zamanındada varmış eski ev ya ama bize demediler bilsem geçermiydim eşim o ara işten çıktı daha neler neler benim ailem destek çıktı ama çeşmelerinden para akmıyorki güçleri kadar yardım ettiler.
benim demek istediğimi ben analatamadım bu insanlar bize hiç bizaman el atmadılar şimdi bi rahata erdimde elimiz biraz düzeldide bizden niye menfaat umuyorlar dedim ama aldılar konuyu baska yere cektiler taaaki beni yazıp çizmekle suçladılar laale arkadaşa gelirsek ben bi hışımla bu konuyu açtım biz bunları yasarken kulak ardı eden insanlar şimdi niye bizi bizimle bırakmıyolar derken hemen aileler evlatlarına yardım etmek düzen kurmak zorunda değiller gibi bişey dedi tam hatırlamıyorum bende sen evladını yada gelinini imkanın varken bunları yasamalarına göz yumarmısın dedim yani söz misal ama o beni yine tersledi benden yasmayan bilemez anlamaında o ata sözünü kullandım dayak yemeyen dayak yiyen kadının acısını anlayamaz
bebeği olmayan anne olmanın tadını anlayamaz
yoksa banane arkadaşın bekarlığından bende anamdan evli doğmadım zaten yasadıklarım beni bin pişman etmiş neyse halen daha niye yazdığımı anlayamıyorum kızlar ben bu konuyu kapatamadım bilen varsa kapatırmısınız inanın bin pişman oldum.

Kimse seni elestirmek kirmak incitmek istemiyor arkadasim...tanimayiz etmeyiz birbirimizi ne garimiz olabilir?

Dedigim gibi belkide sen tam olarka objektif bakamiyorsun olaya....insan yasadiklarinin eseridir....o fareli evde yasayan sendin, o korkulari sen cektin tabikide biz bilemeyiz neler yasadigni....burda sana sadece demek istedigmiz birak kim ne yapmis ne yapmamis olaylarini......Sen ve esin birbirnizinden sorumlusunuz, gerisi fasa fiso....:hulya:

Esinin ailesi sizden menfat umuyor olabilir, kendinizi yedirmemek sizin elinizde.....:delphin:

Bu arada Laale evlenmis bosanmis bir arkadasimdir, eslerin aileleri ile problemler hakkindada baya görmüs gecirmis bir insandir, oda zor günler yasadi....onun özelini buraya dökmek istemiyorum ama sadece bekara kari bosamak kolay dedigin icin yazma geregi duydum....:kahve:

Kimse dört dörtlük degil arkadasim, hepimiz sorunlar problemler yasadik, sadece bakis acilarimiz farkli....a.s

Konunu kapatmak istiyorsun moderatör arkadaslara mesaj atman yeterldir...:delphin:

Umarim bundan sonra esinle cok mutlu ve huzurlu olursun.:Saruboceq:

daha öncede bir konu açmıştınız benim yazdığımı da yanlış anlayıp ters bir şeyler yazmıştınız ama

yine duramıyacağım yine yazacağım.

bu olayda tek bir suçlu var o da eşin.bütün bu olaylar yaşanırken eşin sadece seyirci kalmış.

ailenizin yerinde olsam.kızımı alır oğullarına güle güle derim.eşiniz sırtını önce kendi ailesine o

olmadı sizin ailenize dayamış,yaşayıp gidiyo.. ohhh ne ala

inanmak zorunda değisin ama bari kendin çizip kendin inanmışa benziyorsun deme ben 20 yaşımda evlendim ne hayallerle ha para mal mülk aramadım huzur aradım sevgi ve inanç aradım sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama bende daha çoook gençtim oturp güzel bi yaşamı çizip yaşayacağıma o kabus gibi günleri yazıp çizmedim benim ailemi ben apaçık yazdım sana savunacak değilim bi insanı yargılamadan kalp kıracak şeyi yazmadan önce bi düşünür insan ben bukada iğrenç sıkıntılı şeyleri nasıl yazıp düşünürüm yeni evliyken neyse bana yeni bişey insanların dertleriyle alay edenlerin hafife alanlarında oldugunu öğrettin...

ben zaten bir sonraki msjımda hemen dedim üff belki doğrudur ama birden kafam karişti diye.gezip tozmaları aldıkları maaşlara cok takılmışsın gibime geldi. ailene senin surekli gidip gelmen farketmez bir anne baba muhakak yeni taşinildiğinda yeni evlenildiğinde cocuğunun nasıl bir yere yerleşmiş olduğuna gidip bakar içi rahat olsun diye.yemeye içmeye gitmez cocuğuna, rahatları yerinde mi diye gider.

benim bir yakınım 1000 km öteye geçici bir durum(1yıllığına) için taşindi burdan oraya kıyafet dışında pek birşey goturmediler. derme çatma ikinci el eşyalarla bir yuva oluşturdular.annesi babası çalişiyorken 2gun de olsa vakit yollarda da geçse gidip gorucem dedi yoksa içim rahat etmez.

sizinkiler senin haline bakmaya nasıl gelmeden rahat durdular anlamadım.

daha öncede bir konu açmıştınız benim yazdığımı da yanlış anlayıp ters bir şeyler yazmıştınız ama

yine duramıyacağım yine yazacağım.

bu olayda tek bir suçlu var o da eşin.bütün bu olaylar yaşanırken eşin sadece seyirci kalmış.

ailenizin yerinde olsam.kızımı alır oğullarına güle güle derim.eşiniz sırtını önce kendi ailesine o

olmadı sizin ailenize dayamış,yaşayıp gidiyo.. ohhh ne ala

ben seni hatırlamadım arkadaşım bu benim ikinci konum seni terslediğimi zannetmiyorum ama öyleyse hakkını helal et inanın sizi kırmak istenedim ben yalnızca bunları yasayınca sahip çıkmayanlar neden şimdi bizden bişey umuyorlar dedim ama zannettilerki onlar neden yapmadı etmedi demişim gibi algılandı dediğim gibi hakkını helal et ama önceki konuya bakacağım seni terslemişmiyim sende iyi düşün o kişi benmiyim.

Back