• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar beni delirtecekler

nurunayn

böyle olmak istiyorum...
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
3.572
2
116
İzmir
öyle sinirliyimki ankatamam ya ben çok abartıyorum yada yazacaklarım gerçekten sizinde canınızı sıkacak ben 4 yıllık evliyim öyle sıkıntılar çektimki anlatamam eşiin düzgün bi işi yoktu ben evlenince vardı ama öyle borca girmişki nikeh kıyıldı eve geldik eşim takıların çığunu aldı ertesi gün borçlara dağıttı babası gil zengin oldukları halde bişey yapmadılar bi koltuk takımı oda dandik bi vitrin aldılar yani bi yolluk bile almadılar benim babam oğlan evi gibi çeyiz verdi bana neyse kaynanam kocasından gizli ev almış biz o evde kiracı gibi oturduk ama haberimiz yoktu onun evi olduğundan 6 ay zor oturttular sandılarki kazık çakacaz evlerine öyle kalacaz bi miras evleri vardı oraya gittik öyle izbe öyle kötükü ya sabır dedim evi temizledim süsledim ev biraz düzeldi ha unutmadan eşimin babası kaymakam emeklisi neleri varmışta satmış karıyla kızla yemiş bize aldığı eşyaların bi vitrin bi koltuk takımının bile borcunu bize yıktı kaynana ise ajda pekkan gibi vur patlasın çal oynasın neyse eve taşındım 4 ay sonra fareler çıktı ama nasıl sürü gibi anlatamam heryerde çekmecelerde yatklarda banyoda günde 20 tane eşim öldürüp atıyodu öyle kötü olmuştumki yatarken ağzımızdan burnumuzdan girecekler diye uyumuyodum yazın sıcağında pikeye sarılıp uyuyodum zar zor önce bana inanmadılar anası gil nasılki bizde gördüler inandılar ilaçlıyoz evi temizliyom gene çıkıyo bi yapışkan var onu kartona sürerdik üstüne peynir bi yapışırlardı cik cik öterlerdi kulağıma pamuk tıkardım kapıya çıkar otururdum eşim gelsede alsa diye anlatama deli olmuştum dilim tutuldu korkudan konuşamadım annemlere diyemiyom üzülmesin diye saçlarım döküldü kaynanam ve kocası diyorlardıki napalım yatarken ağzınıza tülbet bağlayın öyle yatın içinize girmesinler demedilerki bi temiz ev tutalım oraya taşınsınşar keyınpeder 30 milyarlık arabayı çekti altına geziyo çalımla kaynana ise deniz kenarlarında ev tutup tatile gidiyordu eşim işte ben evde ya anlatamam bide bizim üst katta datısı otruyodu eşimin oğluda işsizlikten kafayı kırmış bize takmıştı güya ben ona büyü yapmışım iş bulamıyomuş ben büyü yapsam kendime yaparım bu evden kurtulmak için beni öldürmekle tehdit etti kapıları kırmalar camlara taş atmalar anlatamam
kaynanam ve kocası diyolardıki babanın evi var oraya gidin allah belalarını versin ş.... senin görevin değilmi oğluna ev açmak o evde tam 2.5 sene yaşadım fareler fıfır geziyo pisliğiayrı yukardaki deli küfürler ediyo seni öldürcem diye kimse bişey demedi bana nasihat ediyodular deliyle deli olma diye oğlanda iri yarı kapıya çıkamıyodum perdeler camlar kapalı oturuyodum ya anlatmakla bitmez belki dersiniz niye anlatıyon diye asıl konuya biraz sonra geçecem
bi gece bi ses duydum tıkır tıkr gözümü bi açtım iki üç fare komidinii kemiriyo gece nasıl ağladım feryat figan eşim su getirdi ağlama diyo sabret çıkacaz diyo ama duramıyom sahip çıkanmı varki çıkalım neyse sen uyu ben uymucam beklicem dedi sabah namazına kaldırdı beni ayağa kalkıyom yere yığılıyom eşim diyoki ne var ben konuşamıyom su bardağını tutamıyom hiç diliniz ağzınızda biyirmi ben öyle oldum beni giydirdi annemlere getirdi sabahın körü annemlerde korktu zannetttimki felç oldu annem ağlıyo babam korkuyo kuran felan okudular nice sonra düzeldim babam dedi ne oldu anlattım herşeyi bana çok kızdı daha önce niye demedin dedi yüzüm yokki halen evime bişeyler alır bana bilezik alır yani öyle bi baba dedi orda bi gün daha kalmıcaksın bizim eve taşınacaksınız 15 gün içinde evi tadilat yaptırdı ben apar topar evi taşıdım yerleştim evim temiz güzel ama bi kıprtı duysam fırlarım 8 aydır burdayız evimize bereket geldi işlerimiz düzeldi..
gelelim asıl konuya biz buraya gelirken babam tonla para döktü harcadı eşimin babası ne yaptınız ne ettiniz bile demedi lan arabayı bile vermedi bize hani incik boncuğu taşımaya büyük araba bile tutamadık paramız yokki utanmaz evi görmeye geldiler yemeğe annemler yanlarına hoş geldine gelmedi diye bana surat astılar ya beni gelin diye aldılar deli ettiler bi sahip çıkmadınız size el öpmeyemi gelecekler
şimdi bizim elimiz biraz düzeldi babası bizden para istiyo kendi23 milyar aylık alıyo kahvesi var oğlundan harçlık istiyo bizimkide veriyo versin ama zoruma gidiyo benim babam enayimiydi oğlunu ev sahibi yaptı şimdi kurban kestik onlar kesmedi allah kabul etsin onlara bi sürü verdim eşimde gördü şimdi aramış eşimi demişki yarın i mangal yapalım gelinime de etleri bu günden hazırlasın nasıl delirdim valla et gözümde dğil ama zoruma gidiyo bana bi gün göstermediler bize bi faydaları dokunmadı benden mangal istiyo ya kurban parasını bile kaç aydır 20 milyon 20 milyon kenara ata ata biriktirdim sende keseydin paranmı yok millete hava atıyo deniz kenarlarında balık rakı ısmarlıyo o zaman bizi bilmez şimdi benden ne istiyo yazdıklarımı okudunuz kızlar ben o sıkıntıların yanında toklukta çektim onlar denizlerde mangal keyfi yaparken ben o ahır gibi evde beni öldürmek isteyen deli adamdan korka korka oturdum fareler yüzünden delriyodum söyleyin onların bizden para istemeye mangal istemeye hakları varmı tekrar söylüyorum ben ette değilim ama okadar fakir var onlara veririm dah iyi 4 yıllık evliyim 8 aydır babamların evindeyim yeni feraha erdim ama gözlerini paramıza diktiler ben tutumluyum diye rahatız 500 milyon aylık onun benzin parası uzun oldu okumak zorunda değilsiniz ben rahatlamak için yazdım bana bi akıl verin eşie desem bi mangalımı çok görüyon babamkara dicek oooofff delirmek üzereyim..

ya bazı yerleri yanlış yazmışım siz anlarsınız artık sinir oldum ağlaya ağlaya yazıyom ellrim titriyo ister bana hak verin ister vermeyin ALLAH insanlara anlayış versin.

valla üşenmedim okudum çok da üzüldüm...
bence kesinlikle sizden birşey istemeye hakları yok...
onlar size değer vermemişler hatta oğullarına bile..
siz de vermeyin bence...
Allahtan kurtulmuşsunuz bi daha yaşamazsınız umarım...
Sağlıkla huzurla yaşarsınız inşallah...

Hala görüşüyor olmanıza şaştım..
Siz evlenirken size yardım etmek zorunda değiller ama o evde yaşamanıza nasıl göz yumdular aklım almadı..
Ben olsam hayatta affetmem..:kızgın:

nasıl bize yardım etmek zorunda değiller sen çocuğunu evlendirince misafir gibi karşıdanmı bakacakın yapmak zorundalardı ama yapmadılar ben felç oldum zannettim ellerim ayaklarım tutmadı saatlerce konuşamadım adam denizlerde sefa yaptı ben onun kızı namusu sayılırdım o yiğenleri benim kafama bişey vurup öldürseydi ne olacaktım allah onların belasını versin bi kız babası gibi erkek olamadılar

cnm öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm okurken ve çok kızdım...burda en büyük suç eşinizin...sen gelinisin belki söyleyemezsin ama eşininiz ailesiyle konusması gerekirdi onlara rest cekmesi gerekirdi...bu nasıl bir vicdanki kendileri rahat içinde yaşarken evladının gelininın fareler içinde yaşamasına razı geliyor...böyle anne baba olmaz...

seni yinede çok şanslı buluyorum ailen yanında ve destekcin olmuşlar onların varlıklarından güç almaya çalış.keşke daha önce söyleseymişsin ailene o fareli evden daha çabuk kurtulurmuşsun

mangal konusunda çok haklısın gitmemek istemen çok dogal...gitmezsen sanırım eşinle diyalogun bozulacak ve bunu istemiyorsun...politik davranmalısın o zaman yani gitmeli ve soguk durmalısın sadece görev gibi düşünmelisin yada bahane bulmalısın hastayım diyebilirsin...
eşinize çok üzüldüm böyle bir ailesi oldugu için

affetmiyorumda zaten mecburmuyum başlığını okuyun bamna biraz hak verirsiniz hak vermeseneizde olur ben affetmiyorum dün irisi yazmıştı kaynanam öldü diye o ölüm elbet bizede gelecek onlarada benim hakkım olmasada kul hakkı vardır benim babam ne kadar sehip çıktı oğullarına ama onlar bana bi sahip çıkmadı bide benden mangal istiyomuş zıkkım ye benim babam kıyamaz durumunuz zaten yok der bi lokma ağzına almaz 3 milyar maaş alan adam oğlunun gelininin 500 milyonluk maaşını çok sayıyo daha bebeğimiz yok olsa ne olacaktı bebemin rızkınada göz dikmiş olacaktı böyle bencil insanlar çocuk yapmasınlar

nasıl bize yardım etmek zorunda değiller sen çocuğunu evlendirince misafir gibi karşıdanmı bakacakın yapmak zorundalardı ama yapmadılar ben felç oldum zannettim ellerim ayaklarım tutmadı saatlerce konuşamadım adam denizlerde sefa yaptı ben onun kızı namusu sayılırdım o yiğenleri benim kafama bişey vurup öldürseydi ne olacaktım allah onların belasını versin bi kız babası gibi erkek olamadılar

İsterseniz konuyu benim çocuğuma getirmeyelim,birbirimizi kıyaslamayalım..
İnsanlar evlenirken anne babalarına değil kendi maddi ve manevi güçlerine güvenerek evlenmeliler.. Nasıl olsa benim ya da onun ailesi zengin yardım ederler mantığı ile yürürsek hayal kırıklığına uğrarız..
Ancak anne baba olarak da evladımızın zor durumda olduğunu göre göre sefa sürmek de bana ters.
Fakat,işin gerçeği; eşiniz kendi ailesini sizden daha iyi tanıyordur,sizi bu kadar mağdur etmek yerine maddi durumunu toparlayıp evliliğe kalkışsaydı ne siz bu kadar yıpranırdınız ne de kendisi üzülürdü...

canım sen anlamadın galiba adam parayla oynuyo kurban kesememiş canı et istemiş gelin bize mangallık et hazırlasın diyo zaten verdik ya ben eet edeğilim bana emrivaki yapılması canımı sıkıyo ben o evde yaşarken odunum yok soğukta pazara gidemezken kendi sefa içindeydi allah babamdan anamdan razı olsun 8 aydır burdayım kapınınönünden gecer bi eksiğin varmı der ben yok derim bakarım sonra kahvaltılık almış kıyma almış kapıya asmış olur işte öyle bi baba

cnm şu an o kadar kötü oldum ki okurken yaşadıkların gözümün önüne geldi
sen sonuna kadar haklısın
bir yandan da çok şanslısın sana destek çıkan bir ailen olduğu için
eşinle aran nasıll peki iyi mi tatlım
bak o kadar sabretmişsin bir gün çek eşinle kötü olmamak için
gider surat yaparsın
allah güç kuvvet sabır versin cnm bnm :teselli:

sen zaten bekarmışsın bekara karı boşamak kolay gelirmiş yorum yaparak yorulma canım

Okudum konunuzu, yaşadıklarınız çok zormuş gerçekten. Ben tüm bu yaşanalar içinde kocanızın yerini çok merak ettim. Gece size su getirmekten başka bir işe yarıyor mu kendisi???

canım benim talihsiz şeyler geçmiş başından rabbim bundan sonra yüzünü güldürür inşallah diycem ama bu birazda eşinin elinde e mangalı mecbur yapcan artık ama eşinle güzelce konuşman lazım ne olursa olsun onlar eşinin annesi babası eşine yaşadıklarınıza bakarak ailesine karşı şunu yapma bunu yapma desende lafını dinler mi bilmem ama iş eşinde bitiyor. senin tek yapacağın sakin olup eşine olanları ve ailesine karşıda olsa bir yerde dur demesini bilmesi gerektiğini öğretmek.

senin iyi ve kötü günde hep onun yanında olduğunu ailen arkanda olmalarına rağmen eşini bırakıp gitmek şurda dursun eşine bile senin ailenin kol kanat gerdiğini kendi ailesinin tavrını empoze etmen lazım.. Annesine babasına hayır diyemez doğrudur ama sanmıyorum ki para verecek kadar da eliniz iyi olsun. eşine yaşadığın sıkıntılardan ders aldığını birikim yapmak istediğini ilerde (çocuk var mı bilmem ama ) çocuklarınıza iyi bir gelecek bırakmanız gerektiğini hatırlatarak onu maddi açıdan sorumluluk altınasokman lazım.. Kimbilir işe yarar belki...

Son düzenleme:
sahiden bi insanı delirtmek için yapılabilecek herşeyi yapmışlar nerdeyse. bence_sizin yerinizde olsaydım_kesinlikle yüz vermez mümkün olduğunca uzak dururdum.canı et istemişse gitsin alsın yapmak yada onlara iyi davranmak zorunda değilsiniz.anna babalar çocuklarının hayatını kolaylaştırır madem bunu yapmıyorlar köstekte olmasınlar,siz de size eziyet etmelerine izin vermeyin.

arkadasım yasadıklarından dolayı bellıkı sınırlerın ıyıce bozulmus.ama kusura bakma suc bırazda senın esınde var.bunca seye göz yumup sız sefalet cekerken kefınde gezen bır aılenın her ıstedıgını yapan esınde kabahat.ondan para ıstedıklerınde vermeyecek tabıkı.ıhtıyac sahıbı olsa amenna versın tabı.ama senın rızkını babasının keyfı ıslerı ıcın vermesı cok yanlıs.onlar bellıkı dusuncesızın onde gıdenıde esıne ne oluyo.o yasamadımı tum bu sıkıntılarıda sımdı para verıyor.tabı alıstı sımdı baktıkı senın baban arkasında sımdı kendı aılesınemı yardım edıyor.once sana yasattıklarını telafı etmenın yolunu bulsun.bence esıne engel ol para verme konusunda.kusura bakmasın kayınpederının ıckı keyfını sen nıye odeyeceksın.hem senın babanın ıyı nıyetını kullanmıs oluyor.

canim kocanla konus ,ayni bize anlattigin gibi onlar bize ne yaptiki bizde ne istiyolar zaten bizimde durumumuz iyi degil bide onlara para verme de.
evlenirken mecbur yapacaklar diyede bisey yok, aileden aileye degisir bu bazisi yapar bazisi seninkiler gibi zirnik koklatmaz, ailede olsa kimseden bise beklememeyi ögrendim ben, sende beklemeki böyle hayal kirikligi yasama. managlada cagirmaya mecbur degilsin, kocana söyle istemiyorum gelmesinler de oda tamam derse , misafirlige gidiyoruz dersiniz, daha sonraki günlerde yine mangal konusunu acarlarsada ihitiyaci olanlara dagittik kalmadi dersin. arayada mesafe koy. esin de sana destek olmasi gerekiyo bu konuda yoksa isin zor.
sinirlisin ama arkadasda bekar diye tersleme bazen bekarlar evlilerden cok daha bilgili oluyor. belkide evlendi bosandin ondan bekar yaziyor bilemeyiz demi.
seni anliyorum insan zor durumdayken onlarin böyle hava atar gibi ortada dolanmasi insani cok sinir eder ama gün ola devran döne kimin ne olacagi belli olmaz bu yüzden allaha havale et.

kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyin, ben olsam mangal falan hazırlamam, şu an gelsinler demişsiniz dönülmez ama siz ne yemek yiycekseniz onu yapın gelip yesinler.birdaha böyle birşey istemezler. onlarda bal gibi ne yaptıklarının farkındadırlar, hiç hoşlanmam arsız yüzsüz insandan büyüğümde olsa farketmez. iyiyle kötüyü ayırdetmek lazım....

Kusura bakma ama senin kocanda iş yok
Benim eşimin ailesi de sizinkilere benziyor
Ama eşim uzak tutuyor onun olmadığı yerde ben söylüyorum iyi etmişsin diyor
Aile bazen bozuk çıkabiliyor ama mühim olan erkeğin karısını koruyabilmesi
Bence sende artık aileni kendinden uzak tutma en azından anne baba olarak destekleri seni güçlü kılar
Eşini de al karşına konuş bize bunları yaptılar hala çekiyoruz
Şu kadar maaş alıyor neden hala bizden istiyor
Bizde zar zor ayakta duruyoruz vesaire hepsini sakin sakin say dök
Ama sesini yükseltmeden sinirlenmeden sakin üzgün mutsuz bi ifadeyle
Belki anlar

Back