Bunaltan aramalar

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
34
İki buçuk aylık evliyim eşimle farklı kültürlere sahibiz ben lazım kendisi iç Anadolu Kürtlerinden. Şu an mesleğinden dolayı kendi memleketime yakın bi ildeyiz. Sorun şu kendisiyle ilgili hiçbir problemim yok fakat konu aileye geldi mi sürekli çatışıyoruz. Çok farklı bir saygı anlayışları ve tamamen ataerkil yapıyı sonuna kadar hissediyorsunuz. Haklı da olsalar babaları ne derse odur asla ses çıkaramıyorlar. Kayınpederim de biraz değişik bir adam çok tripli. Bizde öyle bir şey yok haklı olduğum noktada babam da olsa savunmasını yapabiliyorum ne bileyim istemediğim bir şeyde ailem de olsa tersleyebiliyorum. Bu şekilde büyüttüler. Nişan döneminde sürekli ararlardı neymiş sevilmediğimi düşünmeyim diye. Telefonda uzun muhabbetleri hiç sevmem kayınpeder ayrı arardı kaynana ayrı arardı görümcem ayrı arardı rahatsızlığımı nişanlıma söyledim KPSS’ye hazırlanacaktım o sıra söylemiş ailesine babası triplenmiş biraz bu süreçte ararlar böyle evlenince olmayacak şimdi gönülleri kalmasın idare et dedi eyvallah dedim. Evlendikten sonra daha kötü oldu tatil sonrası yanlarında 1 hafta kalıp döndük daha geldiğimiz iki hafta olacaktı gelme gitme muhabbetleri yaptılar kayınpederim çok özlemiş de bilmem ne kaynanam biraz durdurdu erken diye o da zaten kocasına pek bir şey diyemez. Daha doğru düzgün aynı evde kalamadık sürekli göreve çağırıyorlar il dışına şimdi bir de bebek muhabbetleri çıktı müjdeyi ne zaman verecekmişim ders çalışıyorum anlamıyorlar. Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar. Kayınpederim profil fotoğrafını değiş demek için arayabiliyor mesela çocuğuna söylemek yerine. Ayak uydurmakta çok zorlanıyorum. Eşim bi köprü olacakken hiçbir şey diyemiyor. Beraber yaşamıyoruz sen bana bak diyor. Ama rahatsızım artık sürekli aranmaktan boş muhabbetlerden bi grip olsam günde 5 kez ararlar ya bi insan kayınpederiyle gün aşırı yarım saat ne konuşabilir. Bi ara arkadaşımla ailesi hakkında konuşmalarımı yakaladım uzatmadı ama bunaldığımı biliyor. Ondan sonra ben de asla bu konu hakkında konuşamıyorum da. Deneyimli arkadaşlar varsa nasıl yaklaşabilirim Allah aşkına. 29 yaşındayım bu arada çocuk gibi sürekli öğütler bilmem neler bıktım. Kendi yetiştirilmemde mi bir acayiplik var acaba diyorum benim annem babam mı anormal büyüttü çok sıkıcı gelmeye başladı 😢

İki buçuk aylık evliyim eşimle farklı kültürlere sahibiz ben lazım kendisi iç Anadolu Kürtlerinden. Şu an mesleğinden dolayı kendi memleketime yakın bi ildeyiz. Sorun şu kendisiyle ilgili hiçbir problemim yok fakat konu aileye geldi mi sürekli çatışıyoruz. Çok farklı bir saygı anlayışları ve tamamen ataerkil yapıyı sonuna kadar hissediyorsunuz. Haklı da olsalar babaları ne derse odur asla ses çıkaramıyorlar. Kayınpederim de biraz değişik bir adam çok tripli. Bizde öyle bir şey yok haklı olduğum noktada babam da olsa savunmasını yapabiliyorum ne bileyim istemediğim bir şeyde ailem de olsa tersleyebiliyorum. Bu şekilde büyüttüler. Nişan döneminde sürekli ararlardı neymiş sevilmediğimi düşünmeyim diye. Telefonda uzun muhabbetleri hiç sevmem kayınpeder ayrı arardı kaynana ayrı arardı görümcem ayrı arardı rahatsızlığımı nişanlıma söyledim KPSS’ye hazırlanacaktım o sıra söylemiş ailesine babası triplenmiş biraz bu süreçte ararlar böyle evlenince olmayacak şimdi gönülleri kalmasın idare et dedi eyvallah dedim. Evlendikten sonra daha kötü oldu tatil sonrası yanlarında 1 hafta kalıp döndük daha geldiğimiz iki hafta olacaktı gelme gitme muhabbetleri yaptılar kayınpederim çok özlemiş de bilmem ne kaynanam biraz durdurdu erken diye o da zaten kocasına pek bir şey diyemez. Daha doğru düzgün aynı evde kalamadık sürekli göreve çağırıyorlar il dışına şimdi bir de bebek muhabbetleri çıktı müjdeyi ne zaman verecekmişim ders çalışıyorum anlamıyorlar. Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar. Kayınpederim profil fotoğrafını değiş demek için arayabiliyor mesela çocuğuna söylemek yerine. Ayak uydurmakta çok zorlanıyorum. Eşim bi köprü olacakken hiçbir şey diyemiyor. Beraber yaşamıyoruz sen bana bak diyor. Ama rahatsızım artık sürekli aranmaktan boş muhabbetlerden bi grip olsam günde 5 kez ararlar ya bi insan kayınpederiyle gün aşırı yarım saat ne konuşabilir. Bi ara arkadaşımla ailesi hakkında konuşmalarımı yakaladım uzatmadı ama bunaldığımı biliyor. Ondan sonra ben de asla bu konu hakkında konuşamıyorum da. Deneyimli arkadaşlar varsa nasıl yaklaşabilirim Allah aşkına. 29 yaşındayım bu arada çocuk gibi sürekli öğütler bilmem neler bıktım. Kendi yetiştirilmemde mi bir acayiplik var acaba diyorum benim annem babam mı anormal büyüttü çok sıkıcı gelmeye başladı 😢
Açık açık söyleyeceksiniz. Ben telefonda çok konuşmayı sevmiyorum, haftada bir konuşsak yeterli, ders çalışıyorum işim var gücüm var diye. Küserlerse ne ala. Kabul edecekler sonunda. Siz aman aramız bozulmasın diye ağzınızı açmadıkça devam edecek bu durum. Şimdiden bebek demeye başlamışlar. Susturacak olan sizsiniz. Yatak odanıza burunlarını sokmamalari gerektiğini söyleyecek olan sizsiniz. Haaa eğer eşiniz kalkıp da anneme nasıl cevap verirsin diyecek adamsa boşanmayı da göz önünde bulundurun.

Pınar hanım evlenmeden önce aynı konulariniz vardı fotoğraftan hatırladım açıkçası Perşembenin gelişi Çarşamba dan belliydi . Bunun iki yolu var ya siz telefonda açık açık söyleyeceksiniz kötü gelin olacaksınız ortalık fena karışacak kusecekler falan sonra alışacaklar ikinci yolu eşiniz durduracak sürekli aramayın sınava hazırlanıyor diyecek . Keşke nisanliyken uygun bir dille ben telefonla konusmayi pek sevmem KPSS'ye hazırlanıyorum deseydiniz. Bu şekilde sürekli konuşunca her şeye karışmaya hak goruyorlar

Açma. Çok basit. Bi alınacaklar, iki triplenecekler. Alisacaklar. Benim kayinvalidem çok sık alamazdı, acardim ama çok sıkılırım. Hamileliğin her gün aramaya başladı. Açmadım. Çünkü doğusunda bebeği görmek için görüntülü arayacaktım alistirirsam. Bana müsait misin vs diye sormaz. Öbür torunlarını her gün saatlerce görüntülü arayıp konuşuyor. Aynısı gelecekti başıma. Baslarda ben onu aramıyorum diye söylenirdi, alınırdı Bi sorun olduğunu düşünürdü. Aramadım eşim aradığında hal hatır sordum geçtim, yuzyuze gelince iyi davrandım Bi sorun olmadığını anladı. Sonra kendisi aramaya başladı. Sonra aramaları sıklaştirinca Açmadım, basta garipsedi, laf etti,yuzyuze gelince iyi hos davrandım, açmamama alıştı, çok aramayayi ogrnedi. Görüntülü ise bir kez bile açmadım özellikle. Eşim kızımı gösteriyor akşamları ben özellikle hiç açmıyorum. Alışırsam yanarım çünkü. Yuzyuze gelince iyi oluyorum, sorun olmadığını anlıyor alınganlık edemiyor

Açık açık söyleyeceksiniz. Ben telefonda çok konuşmayı sevmiyorum, haftada bir konuşsak yeterli, ders çalışıyorum işim var gücüm var diye. Küserlerse ne ala. Kabul edecekler sonunda. Siz aman aramız bozulmasın diye ağzınızı açmadıkça devam edecek bu durum. Şimdiden bebek demeye başlamışlar. Susturacak olan sizsiniz. Yatak odanıza burunlarını sokmamalari gerektiğini söyleyecek olan sizsiniz. Haaa eğer eşiniz kalkıp da anneme nasıl cevap verirsin diyecek adamsa boşanmayı da göz önünde bulund
Söyledim defalarca telefonda konuşmayı çok sevmem dedim ders çalışıyorum dedim kaynanam daha anlayışlı bu konuda kayınpeder özledik seni napacaz deyip arıyor üstelik saati de yok gece 11de de arayabiliyor🤮 dönmediğimde geç döndüğümde kızdığımı anladın herhalde diyor çalışan bi insanın telefon açmamasından daha doğal ne olabilir. Eşime söylesem haklısın der ama hiçbir b.k yapamaz. Kendi anama anlatsam yanlarında değilsin idare et der. Bir de değişik bi bizim oldun muhabbetleri var kütük değişince evlatlıktan reddediliyorsun herhalde. Salak saçma adetler de cabası.

Açma. Çok basit. Bi alınacaklar, iki triplenecekler. Alisacaklar. Benim kayinvalidem çok sık alamazdı, acardim ama çok sıkılırım. Hamileliğin her gün aramaya başladı. Açmadım. Çünkü doğusunda bebeği görmek için görüntülü arayacaktım alistirirsam. Bana müsait misin vs diye sormaz. Öbür torunlarını her gün saatlerce görüntülü arayıp konuşuyor. Aynısı gelecekti başıma. Baslarda ben onu aramıyorum diye söylenirdi, alınırdı Bi sorun olduğunu düşünürdü. Aramadım eşim aradığında hal hatır sordum geçtim, yuzyuze gelince iyi davrandım Bi sorun olmadığını anladı. Sonra kendisi aramaya başladı. Sonra aramaları sıklaştirinca Açmadım, basta garipsedi, laf etti,yuzyuze gelince iyi hos davrandım, açmamama alıştı, çok aramayayi ogrnedi. Görüntülü ise bir kez bile açmadım özellikle. Eşim kızımı gösteriyor akşamları ben özellikle hiç açmıyorum. Alışırsam yanarım çünkü. Yuzyuze gelince iyi oluyorum, sorun olmadığını anlıyor alınganlık edemiyor
Eşiniz bir şey demedi mi peki neden açmıyorsun vs sanki ben açmazsam eşim mutsuz olacak zor durumda kalacak gibi onunla herhangi bi problemim yok kıyamıyorum ona

Sen yavas yavas araya mesafeyi koayacaksin onlar sana alisacak.ilk zamanlar oluyo boyle seyler sonra sana alisirlar.

Eşiniz bir şey demedi mi peki neden açmıyorsun vs sanki ben açmazsam eşim mutsuz olacak zor durumda kalacak gibi onunla herhangi bi problemim yok kıyamıyorum ona
Ama sana kiyiyo esin seni arada birakarak.sen kendin yavas yavas tatli dille mesafe koy bi anda olmasini bekleme.zaman aliyo bu surec

Söyledim defalarca telefonda konuşmayı çok sevmem dedim ders çalışıyorum dedim kaynanam daha anlayışlı bu konuda kayınpeder özledik seni napacaz deyip arıyor üstelik saati de yok gece 11de de arayabiliyor🤮 dönmediğimde geç döndüğümde kızdığımı anladın herhalde diyor çalışan bi insanın telefon açmamasından daha doğal ne olabilir. Eşime söylesem haklısın der ama hiçbir b.k yapamaz. Kendi anama anlatsam yanlarında değilsin idare et der. Bir de değişik bi bizim oldun muhabbetleri var kütük değişince evlatlıktan reddediliyorsun herhalde. Salak saçma adetler de cabası.
Açmayın. Basit.

Açmayın, ertesi gün dönün.
Benim telefon konusunda beceriksiz olduğumu cümle alem bilir, gerçekten öyleyim ve hep söylerim.
Bir süre sonra beklenti azalıyor insanlarda.

Sen yavas yavas araya mesafeyi koayacaksin onlar sana alisacak.ilk zamanlar oluyo boyle seyler sonra sana alisirlar.
Ben bi bunlarda gördüm benim yaşadığım yerde çevremde hiç böyle şeyler yok ister istemez kendi ailemle de kıyaslıyorum bu sefer.

Acmayin telefonu. Gunun belli saatini belirleyi, o zaman aramalara geri donun.
Artik boyle program yaptim, yoksa surekli ders calisirken bolunuyorum, aldim telefonu sessize ben de mecburen deyin.

Aman cık cik ederlerse de, ben bunu deneyeyim bakayim falan deyin mesela.
Zamanla alisirlar.

Kültür farkliligii yok bizde, benim de kayinvalidem beni is saatlerinde aramayyi cok severdi, oglunu aramaz ama 😊 bir iki açtım belki önemli bir sey içindir diye, baktım oylesine sohbete aramis. Birr ddaha da is saatlerinde onun telefonunu açmadım. Sordugunda da is saatlerinde musait olmuyorum dedim hep. Sorun çözüldü.

Her şeyi kültür farklılığına yorup esinizden çözüm beklemeyin bence. Her türlü farkli aile ile muhatap oldugunuzdan alışma surecinde bu tarz seyler normal.

Hayir bir de kayinpederim bana foto degistir falan dese, ben direk gulerim, hic ciddiye almam. Siz de almayin, gulun gecin. Evlilik olgunluguna eristi iseniz sosyal medyanizi da yonetebilirsiniz elbettte.

Mesela bugün görümcem aradı deniz kenarında evin var gelme buraya dedi annesinin arkadan sesi geldi baban duymasın diye ne var yani bunda duysa ne olacak. Bunun gibi değişik şeyler kaç yaşına geldim benim de doğru bildiğim şeyler var istiyorlar ki kendileri gibi yaşayım. Saygı da saygı.

Ben hamileyken kaynanam sürekli arayıp üstelik saçma sapan şeyler söylüyordu. Ki sizin bebek sorma durumunuz da aynı kapıya çıkıyor. Ben de daha telefonda aramayı görürken cinnet geçirip eşime bak yine arıyor diye saldırmaya başlıyorum, sakince acma aşkım sen de o zaman diyip geçiyordu. O hep sakindir. Israr ettiği söylediği şeylerden bi türlü kaçamıyordum kaynanamin. Hayir git annenle konus aramasın bana israrci olmasin ben bunun stresini cekmek zorunda degilim diyordum. Bazen konusuyordu biraz annesiyle , cogu zaman "he de geç aman yaa" modundaydi. Ama genel olarak arkamdaydi. Cunku bu bildiğin taciz

Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar.
Yoo aileden biri gibi değil bildiğin gelin gibi görüyorlar sizi, aksi halde saygı duyarlardı. Diliniz de tüy bitmiş.. Ama o konuşsun biz bildiğimizi okuruz, istediğimizi de yaptırırız diyorlar resmen. Size tavsiyem iyi gelin / eş olmaya çalışmayın. Söyleyeceğinizi söyleyin ve sonra da uygulayın.

Yeni evlisiniz diye böyledir.
Bir süre sonra siz de gündemlerinden düşersiniz. İnanın buna.
Hiçbir şey sonsuza dek sürmüyor.

Ders çalışıyor olmanız onlar için gerekli mazeret değil demek ki. Başka şeyler deneyin;
Evde değilim marketteyim.
Xxx gelecek Yemek yapıyorum yetiştirmem lazım elim bulaşık.
Komşu geldi yalnız değilim .

Gibi gibi çok kısa konuşup kapatın.
Sizin de bir hayatınız, telaşınız olduğunu fark ederler.

Gece 11 de aradığı zaman siz değil eşiniz açsın .
Belli bir saatten sonra insanlar birbirini acil bir şey olmadığı sürece aramamali.. çok yanlış.
Hayırdır baba gece gece arayınca insan gurbetteyiz haliyle korkuyor, bir şey oldu sanıyor.
Bizi de panik ediyorsunuz diye soylenin...

Zamanla bir iki diye diye öğrenirler.

X