Bunalımdan çıkmanın tek yolu,tatil.
En azından o düşüncelerden biraz uzaklaştıracak aktivitelerde bulunmak.
Eğer imkanınız varsa,
Aklına güvendiğiniz arkadaşınız,büyüğünüz varsa onlardan da akıl alabilirsiniz.
ben hem çalıştım hem kpss hazırlandım. 19 yaşımda başladım işe. 21-22 gibi atandım çok şükür. yani kpss eve kapanıp çalışmayla olacak diye bir şey yok. iyi kötü bir iş edinin.
Benim yapım biraz farklı sanırım. Odaklanmam gerek ve ayrıca alan sınavı da var. Hem çalışıp hem sınav için derslere yoğunlaşmak zor olur. Aslında sorun ailemin davranışları. Beni ders çalışmak ya da evde durmak bunaltmıyor.
Bu ruh haliyle evliliği düşünme. Ailen özgüvenini kırıcı şekilde davranıyor bu belli, KPSS yi tek çare olarak görme. İnan çalışma hayatına girsen, sosyalleşsen çok daha iyi olacak senin için. En azından annen baban haricinde başka insanlarla da muhatap olmak iyi gelir sana. Hem çalış hem sınava hazırlan. Başaramaman için bi neden yok.
bana normal geliyor. belki aynı şeyleri yaşadığımdandır. aileler büyüttük okuttuk bizden bu kadar diyorlar. kısmen de haklılar. velev ki seneye de olmadı gene mi aynı olacak?? bence biraz onların penceresinden bakın
Bu aşamalardan ailesi maddi olarak çok iyi durumda olmayan tüm yeni mezunlar geçiyordur bence. Ben yeni mezunken aile baskısı yüzünden bir gün intihar girişiminde bulunup bileğimi kestim. Durumun vehameti açısından anlatıyorum bunu. Maalesef yaşamak zorundayız. Bu daha çok sınava asılmanıza yarayacak. Tek kurtuluş bu.
Erkek arkadaşınız bencil ve çocuk bence. İşsiz, yeni mezun kıza evlenelim diye baskı kurmak... Evlenmeyi evcilik oyunu sanıyor herhalde. Gerekirse yol verin gitsin, evlilik meraklısı adamı çekecek dönemde değilsiniz.
Allah yardımcınız olsun.
Çıkınca haber veririm.
Bu arada okul bitmeden evlenmeyin
Bölümünüz nedir illa devlette mi çalışmalısınız?
iibf den bir bölüm. İlla devlette çalışırım demiyorum ama iş de yok.
Linkedln e gir. aktif ol. bağlantı sayısı yüksek olan insanlar cvler paylaşyıorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?