Bunalımdan çıkmanın yolu var mı?

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
Merhaba ben 24 yaşındayım ve üniversiteden yeni mezun oldum. İlk defa bu sene kpss ye girdim, sonuç pek iç açıcı değildi. Bir sene daha denemeliyim diye düşündüm ve yeniden çalışmaya başladım. Bu süreçte üzerimde fazlasıyla aile baskısı var. Onun yanı sıra erkek arkadaşım da evlenmek istiyor. Bu konuya sonra geleceğim.

Aile baskısına gelecek olursak... Ben bu yıl kpss olmazsa yurt dışına giderim dilimi geliştiririm diyordum ailem de kabul ediyordu. Babam bize karşı her zaman, her konuyu geçiştiren, hiç zaman ayırmayan,ilgisiz, sevgisiz biri olmayı tercih etti. Ve bu konuyu da geçiştirmeyi başardı. Tamam dedim kpss ye çalışırım, kendi çabamla başarırım. Ama bu ailem için yetmedi. Evden çıkmamama kafayı takmaya başladılar. Babam arkamdan konuşmaya evlenmek istiyor galiba demeye başladı. Akrabalarını devreye soktu. Beni aradılar, depresyondaymışsın, evden çıkmıyormuşsun demeye başladılar. Babamın onlara benim için birini bulmalarını söylediğini işittim annemden. Bir de şu var. Para harcayan biri değilim ama onlara yük olduğumu hissettiriyorlar. Parayı fırlatmalar, bir işe yara, yaşın geçiyor demeler. Evden bir yere gittiğim yok ama artık çok bunaldım. Bazen yaşamasam daha iyi diye düşünüyorum.Bunu çok sık düşünür oldum. Çıkmazda gibiyim. İş bulsam uzaklaşsam kpss ye çalışamam. İçime ata ata hastalanmaya başladım her yanım ağrıyor,kendiliğinden morluklar oluşuyor. Odadan çıkınca içim huzursuz olmaya, daralmaya başlıyor.

Erkek arkadaşımın evlenmek istemesine gelirsek. O haklı olarak evlenmek, gelip ailem ile tanışmak istiyor ama ben henüz ailemle de kendimle de uzlaşamadım. Bunu ona dediğimde anlamıyor, belki anlamaması normal sonuçta benimle yaşamıyor. Ama babamla onu karşı karşıya getirmekten bile korkuyorum.

Buraya yazdım çünkü birileri ile paylaşmaya ihtiyacım vardı. Bu sıkıntı beni bitirmeden benim onu bitirmem gerekiyordu. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bunalımdan çıkmanın tek yolu,tatil.
En azından o düşüncelerden biraz uzaklaştıracak aktivitelerde bulunmak.
Eğer imkanınız varsa,
Aklına güvendiğiniz arkadaşınız,büyüğünüz varsa onlardan da akıl alabilirsiniz.

Hayata bir şans daha vermek istiyorum ama çok bunaldım.
Bunalımdan çıkmanın tek yolu,tatil.
En azından o düşüncelerden biraz uzaklaştıracak aktivitelerde bulunmak.
Eğer imkanınız varsa,
Aklına güvendiğiniz arkadaşınız,büyüğünüz varsa onlardan da akıl alabilirsiniz.

Tatil yapacak param malesef yok. Sürekli tepemde ailem. Arkadaşlarım başka şehirdeler. Açılırsa ücretsiz kurslara giderim belki biraz kafa dağıtmak için.

ben hem çalıştım hem kpss hazırlandım. 19 yaşımda başladım işe. 21-22 gibi atandım çok şükür. yani kpss eve kapanıp çalışmayla olacak diye bir şey yok. iyi kötü bir iş edinin.

ben hem çalıştım hem kpss hazırlandım. 19 yaşımda başladım işe. 21-22 gibi atandım çok şükür. yani kpss eve kapanıp çalışmayla olacak diye bir şey yok. iyi kötü bir iş edinin.

Benim yapım biraz farklı sanırım. Odaklanmam gerek ve ayrıca alan sınavı da var. Hem çalışıp hem sınav için derslere yoğunlaşmak zor olur. Aslında sorun ailemin davranışları. Beni ders çalışmak ya da evde durmak bunaltmıyor.

Bu ruh haliyle evliliği düşünme. Ailen özgüvenini kırıcı şekilde davranıyor bu belli, KPSS yi tek çare olarak görme. İnan çalışma hayatına girsen, sosyalleşsen çok daha iyi olacak senin için. En azından annen baban haricinde başka insanlarla da muhatap olmak iyi gelir sana. Hem çalış hem sınava hazırlan. Başaramaman için bi neden yok.

Benim yapım biraz farklı sanırım. Odaklanmam gerek ve ayrıca alan sınavı da var. Hem çalışıp hem sınav için derslere yoğunlaşmak zor olur. Aslında sorun ailemin davranışları. Beni ders çalışmak ya da evde durmak bunaltmıyor.

bana normal geliyor. belki aynı şeyleri yaşadığımdandır. aileler büyüttük okuttuk bizden bu kadar diyorlar. kısmen de haklılar. velev ki seneye de olmadı gene mi aynı olacak?? bence biraz onların penceresinden bakın

Bu ruh haliyle evliliği düşünme. Ailen özgüvenini kırıcı şekilde davranıyor bu belli, KPSS yi tek çare olarak görme. İnan çalışma hayatına girsen, sosyalleşsen çok daha iyi olacak senin için. En azından annen baban haricinde başka insanlarla da muhatap olmak iyi gelir sana. Hem çalış hem sınava hazırlan. Başaramaman için bi neden yok.

Evliliği düşünmüyorum henüz. Yani hemen olacak şey değil. Bir ara iş de aradım, aklıma yatan bir iş bulamadım. Kpss elbette tek çare değil. Önüme seçenekler koyup duruma değerlendireceğim.

bana normal geliyor. belki aynı şeyleri yaşadığımdandır. aileler büyüttük okuttuk bizden bu kadar diyorlar. kısmen de haklılar. velev ki seneye de olmadı gene mi aynı olacak?? bence biraz onların penceresinden bakın

Aileler genelde destek olurlar benim bildiğim. Okurken onlara hiç yük olmadım. Maddi açıdan da manevi açıdan da. 4 sene aynı kıyafeti giydim aldığım bir iki pantolondu. Sadece biraz huzur istedim. Kpss ye hazırlanacağım dedim geçen yıl. Evde her gün birileri vardı yine her gün kavga gürültü, baskı vardı. Babamdan 19 yaşımda şiddet gördüm kimseye bir laf edemedim, utandım. Şimdi anlıyorum istenmediğimi. Onları anlamaya çok çalıştım. Belki de ben anlayamadım.

Bu aşamalardan ailesi maddi olarak çok iyi durumda olmayan tüm yeni mezunlar geçiyordur bence. Ben yeni mezunken aile baskısı yüzünden bir gün intihar girişiminde bulunup bileğimi kestim. Durumun vehameti açısından anlatıyorum bunu. Maalesef yaşamak zorundayız. Bu daha çok sınava asılmanıza yarayacak. Tek kurtuluş bu.

Erkek arkadaşınız bencil ve çocuk bence. İşsiz, yeni mezun kıza evlenelim diye baskı kurmak... Evlenmeyi evcilik oyunu sanıyor herhalde. Gerekirse yol verin gitsin, evlilik meraklısı adamı çekecek dönemde değilsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

Bu aşamalardan ailesi maddi olarak çok iyi durumda olmayan tüm yeni mezunlar geçiyordur bence. Ben yeni mezunken aile baskısı yüzünden bir gün intihar girişiminde bulunup bileğimi kestim. Durumun vehameti açısından anlatıyorum bunu. Maalesef yaşamak zorundayız. Bu daha çok sınava asılmanıza yarayacak. Tek kurtuluş bu.

Erkek arkadaşınız bencil ve çocuk bence. İşsiz, yeni mezun kıza evlenelim diye baskı kurmak... Evlenmeyi evcilik oyunu sanıyor herhalde. Gerekirse yol verin gitsin, evlilik meraklısı adamı çekecek dönemde değilsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

Ailemin maddi durumu iyi aslında ama bana destek değiller. Onlara göre o onların parası. Gerçi evet bu doğru, onların parası. Maddi destek istemiyorum aslında manevi destek benim istediğim. Üzerinde çok konuşulan bir hayatım olmasın istiyorum. Biraz zaman versinler, saygı duysunlar. Benim arkamdan evlensin diye iş çevirmesinler istiyorum.
Erkek arkadaşıma gelince evet bencillik yapıyor. Evimizde çalışırsın diyor. Evliliği oyun sanıyor.

X