• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunaldımmmm

Yüksek not olayı belki o derse takıntılıdır ve çok büyük uğraşlardan sonra yükseltmiştir. Kahve bahane meselesine gidersek kutlama da bunun eğlence kısmı olsun. Bu noktayı tam bilemiyoruz. Yoksa tüm öğrencilik hayatı boyunca her yüksek nota bir parti verilecek olursa vay haline…yani insanlar kutlama yapıyor icabet etmek ya da etmemek sana kalmış bir şey…
İstemiyorsan gitmezsin, eşin de seni tek bırakıp gitmek kaç kere içine sinecekse o kadar tek gitsin bakalım sonu nereye gidecek? Tüm hayatınız onlara göbek bağıyla bağlı konuma gelirse ki geldi gelecek hatta gelmiş gibi bunlar başlangıç sorunları görünüyor.

nasıl aşacağım bu durumdan nasıl sıyrılacağım bilmiyorum .herkes zamnla alışırlar diyo ama hiç sanmıyorum. arkadaslar zırt pırt kv yada kp arayıp hadi bugün bize gelin diyolar mı size de. her hafta zaten gidsiyoruz haftanın her günün görüscekler ellerinden gelse. daha pazar günü bizdelerdi bütün pazarımı onlara ayırdım bi günüm var zaten hani geldiklerinde bişey de yapsak sohbet edecek bişey bile bulamıyoruz kv anca dedikodu şu şunu dmiş şunu almış şunu satmış oğluna anlatıyo kp uyukluyo ben çaylar börekler hizmetçi gibi yim..
dün görümce eşime msj atmış yarın annemlere gelin orda toplanalım nedeni de artık mazeret üretiyolar gelmemiz için neymiş küçük oğlu sınavdan ii not almış onu kutlayacakmışız töbee töbeeee ben yorgunluktan ölüyorumm işten eve gidip uzanmak istiyorum yaaa bi rahat yok...
şimdi de eşim askım gidiyo muyuz die msj atmış dedim daha pazar görüstük çok yorgunum biliyosun bide oraya gidince hizmet etcem sana göre bişey yok tabi gitmek istemiyorum dedim . ya işte yemek yapmıycan haazır olacakta eee bulaşıklar bana bakıyo çay servisleri bana bakıyo büyük görümce çalışıyorum ben biraz görümcelik yapıyım die yemeği yiyip gidip kuruluyo koltuğa, küçükde güya bana yardım ediyo mutfaga gecince hemen balkona sigara içmeye çıkıyo yada bebelerine yemek yediriyo onca bulaşığı ben yıkıyorum onca hizmeti ben yapıyorum doğru dürüst oturamıyorum bileee heleki kvnin oğlumda oğlum diyip konuşmaları daha çok çileden çıkarıyo beni küçücük torunları var onları sevmez hiç kocaman oğlunun peşinde ne yemiş ne kadar yemiş yediyse bi tabak daha zorla yedirir yemezse küser eşim de küsmesin die yer içer offf bunaldım anlıycanızzz çok sıkıldımmm

şimdi msj atmış akşam gelcen mi gelmiycen mi onu söyle bana diyo ben dedim yani gelmezsem tek gideceksin öyle mi die cvp gelmedi ne olursa olsun gitmiycem kendi de giderse gitsin naparsa yapsın

İşin suyunu cıkarmışlar iyice. Siz de msj atsaydınız eşimle birbirimize seni seviyorum dememizin 18. ayını kutlayacağız diye :)

kimse onun kadar iyi rol yapamaz :) eminim bayılıyodur bana tek bulsa bi kaşıkk suda boğacak oğlumu elimden aldı die :)

İyi de böyle düşünmesi kadının bir eksi değil ki. Yani kayınvalide deyince siz ne bekliyordunuz ne çıktı sanki. Şurada 10 kadından 8 tanesinin kayınvalidesi bu şekilde düşünür. Model klasik yani. O yüzden elde olan malzemeyle mutlu olmasını sen kendin kendi çabanla öğreneceksin. Yoksa klasik modeller yorar insanı.

eşim msj attı akşama gelecekmisin ona göre ayarlama yapacakmış bende yorgunum aşkım onlar kutlasınlar gidemem dedim verdiği cvp tmmm ben akşam uğrarım oraya bende dedim aferim sana sen hayır demeyi öğrenme hiç bi zamn biz çalışıyoruz yorgunuz anlayış bekliyoruz deme tek başına gidip gelirsin artık dedim cvp gelmedi

Anlaşılan eşiniz gitmeyi kafasına koymuş, tekte olsa gidecek.

Ama madem ben gidemem dediniz kararınızdan vazgeçmeyin ki kararlı olduğunuzu anlasın, bundan sonraki teklifleri de ona göre değerlendirsin. Gitmeme ihtimalini de göze alsın.

eşim msj attı akşama gelecekmisin ona göre ayarlama yapacakmış bende yorgunum aşkım onlar kutlasınlar gidemem dedim verdiği cvp tmmm ben akşam uğrarım oraya bende dedim aferim sana sen hayır demeyi öğrenme hiç bi zamn biz çalışıyoruz yorgunuz anlayış bekliyoruz deme tek başına gidip gelirsin artık dedim cvp gelmedi

zorla güzellik olmaz yaaa, benm eşimde de var bu ne kadr görüşürsek ne kadar yakın olursak o kadar iyi.
biz de daha bir yılımızı doldurmadık ama aynı şeklde çağırmalarla eşimin baskılarıyla herkesten soğudum. eğer ben gitmezsem tavır alırlar kulis oluştururlar arkamdan diye de evde rahat oturamıyorum. ne saçma ya bu evlilik oturtma aşaması. herkese bişeyler açıklamaya mecburmuşsun gibi hissettiryolar insanı. görüşmek isteyen gelir istemeyen gelmez. herkes egosunu tatmin etmeye çalışıyor.

sanırım evlilik bazı aşamalardan oluşuyor ve biz de bunları yaşayarak öğreniyoruz, evlenmeden gelin kaynana tartışmaları çok saçma gelirdi bana, hatta gelin iyi olduktan sonra kv neden kötü olsun ki derdim ama kv ler bence bizim bu dünyadaki sınayıcılarımız yani ne kadar katlanırsak o kadar sevap kazanıyoruz :1: bizim de evliliğimizin ilk aylarında böyleydi yapışık aile olmuştuk ya onlar bizde ya biz onlarda hafta sonları rahat bırakmazlar, uyumamıza izin vermezler, programları onlar yapar biz uyarız ben de arada kaldım kv ne derse tamam, saygısızlık olmasın durumları, bişey yaparım götürürüm ama bu dünyada deveyi diken insanı .... demişler:1::1::1: o yüzden yaranamazsın sonradan kendimi çekmeye başladım evde işimin olduğunu bahane edip eşimi yolladım ama bunu öyle profesyonel yapın ki eşiniz bile anlamasın gitmek istemediğinizi, artık 15 günde bir keyfim olursa gidiyorum onlarda yaklaşık 1 aydır gelmediler belki de daha fazla yani gelemediler:1::1::1: biz de çocuk değiliz, oğulları onların kıymetlileriyse bizde ailemizin kıymetlisiyiz öyle değil mi kızlar:):):)

canım sen evliliği ne sanmıştın ki rio karnavalı mı :))
yani şu tablo sana mahsus değil,birçok gelin bu vaziyette.
doğru mu asla.çözümü ise çok tartışılır.

Hımmm eşinde gitmeye dünden razıymış
O yüzden tekrar çağırabiliyor onlarda
Eşin gelemeyiz, çok yorgunum dese her defasında aramazlar en azından

Anlaşılan eşiniz gitmeyi kafasına koymuş, tekte olsa gidecek.

Ama madem ben gidemem dediniz kararınızdan vazgeçmeyin ki kararlı olduğunuzu anlasın, bundan sonraki teklifleri de ona göre değerlendirsin. Gitmeme ihtimalini de göze alsın.

huyumu bilir yapmam dediysem yapmam ama şimdi o basna gözdağı veriyo sen gelmezsen tek bırakıp giderim bende diye güle güle bende komşuma gidiyim bari o yokken bi kahve içeriz :)) yemeğimde hazırdı

Bana kalırsa eşini yalnız gönderme. Mutlaka senin lafın geçecek ve mutlaka bundan memnun kalmadıklarını dile getirecekler. Haliyle
eşin bu söylenenlerden etkilenecek..Bak canım gelin olduğun için herşeyi senden beklemeleri normal. Çünkü o tip kafaya sahip insanlar
gelini hizmetçi gözünde görür. Ne yaparsan yap o kılıfltan çıkamazsın..Bende gittiğim zaman kayınvalidem kırk yıllık evinde misafir moduna geçer. Herşeyi benden bekler. EE gelin geldi kenara çekilme zamanı.

huyumu bilir yapmam dediysem yapmam ama şimdi o basna gözdağı veriyo sen gelmezsen tek bırakıp giderim bende diye güle güle bende komşuma gidiyim bari o yokken bi kahve içeriz :)) yemeğimde hazırdı

Evet işte hayatında bir değişiklik de olur tek merkezli yaşamak ufkumuzu daraltıyor..bence de komşuna git kahve iç, onu çağır, kitap oku, tek takıl, kafanı dinle..

zorla güzellik olmaz yaaa, benm eşimde de var bu ne kadr görüşürsek ne kadar yakın olursak o kadar iyi.
biz de daha bir yılımızı doldurmadık ama aynı şeklde çağırmalarla eşimin baskılarıyla herkesten soğudum. eğer ben gitmezsem tavır alırlar kulis oluştururlar arkamdan diye de evde rahat oturamıyorum. ne saçma ya bu evlilik oturtma aşaması. herkese bişeyler açıklamaya mecburmuşsun gibi hissettiryolar insanı. görüşmek isteyen gelir istemeyen gelmez. herkes egosunu tatmin etmeye çalışıyor.

Eğer eşin dolduruşa gelmeyen bir insansa valla uzat ayaklarını misler gibi otur, yada evinde işini yap o bile daha faydalı.

Ben hiç takmam kafama, adım gibi eminim benim kayınvalidem de eşimi doldurur, bir çok kez de yüzüne söylemişliğim vardır, bak sen eşime bunu söylüyorsun ama eşimde gelip bana söylüyor bilgin olsun demişliğim vardır. Ona rağmen ben hiç kafama takmam bana gel demesinde... Eşimde hep söyler, o dolduruyor, ben sana söylüyorum, sende gidip yüzüne vuruyorsun ama ben sana karşı hiç doluyormuyorum, ben dediklerini önemsemiyorum bile der. Hakikaten de önemsemez doldurmalarını... Benide iyi tanır annesini de.

Eğer eşin dolduruşa gelmeyen bir insansa valla uzat ayaklarını misler gibi otur, yada evinde işini yap o bile daha faydalı.

Ben hiç takmam kafama, adım gibi eminim benim kayınvalidem de eşimi doldurur, bir çok kez de yüzüne söylemişliğim vardır, bak sen eşime bunu söylüyorsun ama eşimde gelip bana söylüyor bilgin olsun demişliğim vardır. Ona rağmen ben hiç kafama takmam bana gel demesinde... Eşimde hep söyler, o dolduruyor, ben sana söylüyorum, sende gidip yüzüne vuruyorsun ama ben sana karşı hiç doluyormuyorum, ben dediklerini önemsemiyorum bile der. Hakikaten de önemsemez doldurmalarını... Benide iyi tanır annesini de.

nisanda kayınvalidemler gelicek, eşim yıllık izin alıcak evde onlarla olucak ben çalışıyo olucam, arkamdan bişey diyene değil dolduruşa gelene bakarım ben, dolduruşa gelirse zaten hiç tanımamıştır beni ona mı üzülecem :51:

Bana kalırsa eşini yalnız gönderme. Mutlaka senin lafın geçecek ve mutlaka bundan memnun kalmadıklarını dile getirecekler. Haliyle
eşin bu söylenenlerden etkilenecek..Bak canım gelin olduğun için herşeyi senden beklemeleri normal. Çünkü o tip kafaya sahip insanlar
gelini hizmetçi gözünde görür. Ne yaparsan yap o kılıfltan çıkamazsın..Bende gittiğim zaman kayınvalidem kırk yıllık evinde misafir moduna geçer. Herşeyi benden bekler. EE gelin geldi kenara çekilme zamanı.
canım o kadar sıkıldım ki bu durumdan tepkimi artık bu şekilde koyup deneyim bi kere de ne derlerse desinler eşimin yanında diyemezler çünkü eşim çok sinirli bağırıp çağırıp gider o yüzden gıkları çıkmaz anca pohpohlarlar..

Bence kim ne düşünmüş eşimin tarafından, kim kime ne söylemiş,eşimi doldurmuş mu umurumda bile olmaz. Ne zamana kadar tüm bunları kontrol altında tutmaya çalışacağız ki. Hem dolduracak insan wc le mutfak arasında kaşla gözle yapar. İki ağlar bir sızlar tamamdır. Kendimden biliyorum. Kayınvalidem son derece sulu gözdür oğlunun yanında. Ayrıca insanlar sen haklı ve doğru olduğun sürece ne kadar uğraşabilirler ki seninle. Bir şekilde ayaklarına dolanır kesinlikle.
Son olarak da bizim koca adamları dize getireceğimize daha doğrusu bize saygı duyup dolduruştan etkilenmeyecek duruma gelmeleri/ getirmek olayları ve insanları kontrol etmekten daha mantıklı değil mi?

nisanda kayınvalidemler gelicek, eşim yıllık izin alıcak evde onlarla olucak ben çalışıyo olucam, arkamdan bişey diyene değil dolduruşa gelene bakarım ben, dolduruşa gelirse zaten hiç tanımamıştır beni ona mı üzülecem :51:

Aynen öyle doldurana değil, dolana bakacaksın.

Oh ne güzel en azından akşam işten eve gidip sadece yatma saatine kadar göreceksin. :33:

Benim kayınvalidem pek karışmaz
Ama kayınvalidemin annesi yani eşimin anneannesi biz yeni evliyken çok karışırdı
Ay parçamı göremiyorudm diye dizlerini döverdi.. ( Eşim ilk torun, anneannesi ona ay parçam der :1: )
Ben oralı olmadım
Hafta da bir hem anneme, hem kayınvalideme gidiyorduk
Benim annem ağlamıyor da sizinkiler niye abartıyo derdim sadece eşime

Sonra bu iş bitmek bilmedi
Bir kere annemlerin yanında yaptı bu hareketi, sevgili anneanne
Benim ailemin yanında, yapmadığım bir şeyden kimse beni suçlayamaz
Dedim ki ben evlenmesem başkası evlenecekti ay parçanızla, o da benim kadar tahammül edebilir miydi bilemiyorum size

Kayınvalidem de hak verdi, annesinden bıkmış durumda kendisi aynı binadalar onlara da rahatlık vermiyo
Tabi bu sözle de geçmedi sinirim
Eve gittim, eşime dedim git hergün anneanneni gör istersen umrumda değil
Ama benim ailemin yanında bana bunu yapmayacaktı
Ben artık hiç gelmeyeceğim, annenleri bize çağırırım ama o gelmesin

Epey bi süre de gitmedim
Hastalandı hastane de yattı, aile terbiyeme dayalı olarak
Eşim istersen gelme dese de ben ölümlü dünya bi geçmiş olsun demek adına gittim
Benle konuşmadı , eşime sağ ol yavrum :63: yaptı :27:
Sanki o cahil de ben büyüğüm gibi

Ben oralı olmadım, eşime de dedim çok komik anneannen
Ben bu yaşımda üstüme düşeni yapıyorum da , kendisi ergenler gibi davranıyo
Bi ayağı çukurda şu yaptığına bak

Eve getirdiler bunu, katına girmedim
Direk kaynanama çıktım hep
Sonra iyileşti, sanırım eşim ve kayınvalidemler sen haksızsın demişler buna
Geldi kendi benle konuştu
Hemde yavrum güzel gelinim diye :53::27:

Bence kim ne düşünmüş eşimin tarafından, kim kime ne söylemiş,eşimi doldurmuş mu umurumda bile olmaz. Ne zamana kadar tüm bunları kontrol altında tutmaya çalışacağız ki. Hem dolduracak insan wc le mutfak arasında kaşla gözle yapar. İki ağlar bir sızlar tamamdır. Kendimden biliyorum. Kayınvalidem son derece sulu gözdür oğlunun yanında. Ayrıca insanlar sen haklı ve doğru olduğun sürece ne kadar uğraşabilirler ki seninle. Bir şekilde ayaklarına dolanır kesinlikle.
Son olarak da bizim koca adamları dize getireceğimize daha doğrusu bize saygı duyup dolduruştan etkilenmeyecek duruma gelmeleri/ getirmek olayları ve insanları kontrol etmekten daha mantıklı değil mi?

aynen öyle zaten konuşulardır arkamdan atıp tutuyolar pazar günü misafirle birlikte geldiler ilk önce ben bunları davet etmedim eşim tarafından yaşlı bi teyze kocası oğlu gelecekti bende o kadınla ne konuşcam kv de de gelsin dedim eşime uğrada onları da al hafta içi de aradan çıkmış olur görüsmüş oluruz dedim sabah söylemedim ya sende gel die kızlarıda ordaydı akşam aradı büyük görümde anne nerdesin minnoşumbenimdeyiz dedi kv hııııı burdayım hııııııı geldik bizde geldik die usulca konuşuyo hadi sonra konuşuruz ararım seni diyo .. kesin o gün sabah beni kv aradığında sizde gelin demedim die bunlar vermiş veriştirmişlerdir akşamına da kontrol ediyo görümce acaba gittilermi die çok da umrumdaydı her an zatenn görüşüyolar he an gündemde ben varım o yüzden bu kadar çok bunltıyolar gelin bize die eminim bundan uğrasacak kim varki başka

Kısacası gerekirse rest çekmen lazım
Bazısı laftan anlamıyo

Ama eşinde sanki gitmek için can atıyo gibi geldi bana
O yüzden de arıyor olabilir ailesi

Back