• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım

88yagmur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
79
67
3
36
merhaba ben burayı uzun zamandır takip eden Yen'i üye olan biriyim umarım bana da yardım edersiniz
Yaklaşık 2 yıldır ailemden uzakta çalışıyorum başka bir şehirde ..öncelikle şunu söyleyeyim babam emekli annem çalışmıyor..oturduğumuz ev bizim babam emekli ikramiyesinin üzerine kredi çekerek bir ev daha aldı 4 yıl önce alma dedim krediyi ödeyecek durumumuz yok evimiz var dedim aldı ilerde siz oturursunuz dedi bir erkek kardeşim var 21 yaşında dersaneye gidiyor
Kardeşim kazandığı okullara gitmeyen yıllardır dersaneye yazılıp evde yatan yazın tatilde bile çalışmayan biri anksiyete bozukluğu var ilaç kullanıyor bu sebepten hiç üstüne gitmedik istediği gibi yaşıyor evden çıkmadan doğru düzgün
Ben 2 yıldır başka bir şehirde yaşıyorum babamın çok borcu var işe girdiğimden bu yana her ay düzenli destek oldum ..yıllık izindeyim ve ailemin yanına geldim..kardeşim dediki abla yazın babam araba alacak söz verdi..anneme nasıl alacaksınız dedim babam demişki bizim kızdan para isteriz biraz da kredi çekeriz ben de dayanamadım 28 yaşına geldim benim arabam Yok madem babamın araba alcak durumu var ben de kendime biriktirir paramı kendime alırım dedim haklısın dedi annem
Daha sonra babam kızım her Ay bin tl yolluyorsun bu ay ikramiye aldıysan aZ fazla yolla çok borcum var dedi ben hiç sesimi çıkarmadım sadece ben tek yaşıyorum kira faturalar derken kredi kartı kullanıyorum param yetmiyor bin tl yollarım bu ay ona göre durumunu ayarla dedim ama içim çok yanıyor it gibi çalışıyorum ayıptır söylemesi ne zorluklar çekerek bu yazdığıma ek kardeşimin annemin tüm giyim masraflarını ben karşılıyorum hiçte zoruma gitmiyor ama babamın bana yaptığı acımasızlık içimi deldi geceden beri uyumadım benim paramla kardeşime araba alma planı yapıyor resmen kredi çekse ödeyemez dayanamaz ben öderim ne de olsa..ben neden bu kadar safım..kız çocuğuyum ben ya
Para yollamasam Pazar'a gitçek paraları kalmıyor bunlar hiç sorun değil ki ta ki araba lafını duyana kadar benim de hayalim arabam olsun para da kazanıp alamıyorum ehliyet alacak para kalmıyor cebime çok bunaldım içim bunalıyor nereye kadar bu böyle gidecek bilmiyorum sadece babamın bu kadar acımasız olmasına çok fazla üzüldüm para hep kazanılır harcanır duruma göre bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum arada omlardan gizli kenara üç beş kuruş para atıyorum o bile içime sinmiyor onların ihtiyacı var diye ama ben kimsenin umurunda değilim

merhaba ben burayı uzun zamandır takip eden Yen'i üye olan biriyim umarım bana da yardım edersiniz
Yaklaşık 2 yıldır ailemden uzakta çalışıyorum başka bir şehirde ..öncelikle şunu söyleyeyim babam emekli annem çalışmıyor..oturduğumuz ev bizim babam emekli ikramiyesinin üzerine kredi çekerek bir ev daha aldı 4 yıl önce alma dedim krediyi ödeyecek durumumuz yok evimiz var dedim aldı ilerde siz oturursunuz dedi bir erkek kardeşim var 21 yaşında dersaneye gidiyor
Kardeşim kazandığı okullara gitmeyen yıllardır dersaneye yazılıp evde yatan yazın tatilde bile çalışmayan biri anksiyete bozukluğu var ilaç kullanıyor bu sebepten hiç üstüne gitmedik istediği gibi yaşıyor evden çıkmadan doğru düzgün
Ben 2 yıldır başka bir şehirde yaşıyorum babamın çok borcu var işe girdiğimden bu yana her ay düzenli destek oldum ..yıllık izindeyim ve ailemin yanına geldim..kardeşim dediki abla yazın babam araba alacak söz verdi..anneme nasıl alacaksınız dedim babam demişki bizim kızdan para isteriz biraz da kredi çekeriz ben de dayanamadım 28 yaşına geldim benim arabam Yok madem babamın araba alcak durumu var ben de kendime biriktirir paramı kendime alırım dedim haklısın dedi annem
Daha sonra babam kızım her Ay bin tl yolluyorsun bu ay ikramiye aldıysan aZ fazla yolla çok borcum var dedi ben hiç sesimi çıkarmadım sadece ben tek yaşıyorum kira faturalar derken kredi kartı kullanıyorum param yetmiyor bin tl yollarım bu ay ona göre durumunu ayarla dedim ama içim çok yanıyor it gibi çalışıyorum ayıptır söylemesi ne zorluklar çekerek bu yazdığıma ek kardeşimin annemin tüm giyim masraflarını ben karşılıyorum hiçte zoruma gitmiyor ama babamın bana yaptığı acımasızlık içimi deldi geceden beri uyumadım benim paramla kardeşime araba alma planı yapıyor resmen kredi çekse ödeyemez dayanamaz ben öderim ne de olsa..ben neden bu kadar safım..kız çocuğuyum ben ya
Para yollamasam Pazar'a gitçek paraları kalmıyor bunlar hiç sorun değil ki ta ki araba lafını duyana kadar benim de hayalim arabam olsun para da kazanıp alamıyorum ehliyet alacak para kalmıyor cebime çok bunaldım içim bunalıyor nereye kadar bu böyle gidecek bilmiyorum sadece babamın bu kadar acımasız olmasına çok fazla üzüldüm para hep kazanılır harcanır duruma göre bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum arada omlardan gizli kenara üç beş kuruş para atıyorum o bile içime sinmiyor onların ihtiyacı var diye ama ben kimsenin umurunda değilim

aynen kimsenin umrunda değilsin, kimse de senin umrunda olmasın o zaman, sonuçta evleri barkları var, aç açıkta değiller, anksiyete bozukluğuda ağır bi hastalık değil yani, herkes yaşıyor ilacını kullanıyor işine gidiyor
tipik bi oğlan çocuğu hayranı aile, yine tipik olarak en çok işlerine yarayan çocukta kız çocuğu
bence kimsenin seni kullanmasına izin verme, çalışsın kazansın beyfendi, kendi arabasını kendi alsın, koca koca çocuklar hiç çalışmadıkları halde ailelerinden bişey istemey utanmıyorlar ya

aynen kimsenin umrunda değilsin, kimse de senin umrunda olmasın o zaman, sonuçta evleri barkları var, aç açıkta değiller, anksiyete bozukluğuda ağır bi hastalık değil yani, herkes yaşıyor ilacını kullanıyor işine gidiyor
tipik bi oğlan çocuğu hayranı aile, yine tipik olarak en çok işlerine yarayan çocukta kız çocuğu
bence kimsenin seni kullanmasına izin verme, çalışsın kazansın beyfendi, kendi arabasını kendi alsın, koca koca çocuklar hiç çalışmadıkları halde ailelerinden bişey istemey utanmıyorlar ya
Dediğiniz gibi ben küçüklükten bu yana ezilerek büyüdüm babam erkek çocuğu o kendini onunla kıyaslama derdi kardeşim marka giyinirken üniversite yıllarında markette sucuk satar babamdan para almazdım aileme hiç yük olmadım kızım çok iyi demekle olmuyor malesef

Yok, yardım tamam da araba olayı olmamış.
O kadar da gönderme.
1000 gönderiyosan 800 gönder. Yani onları zora sokmadan yasayacak, ama hazıra konmayacak kadar.

Bide 28 yasında kızsın. Yarın bi gün evleneceksin. Ben yerinde olsam tümm çeyizimi tamamlar üstüne nişan için para biriktiririm. Bu gidişle düğün zamanı kredi çekmek zorunda kalacaksın.

Ne o evler senin olacak ne araba.Tabiki ailemize bu yüzden yardım etmiyoruz ama seninkiler seni kullanıyolar resmen.21 yaşındaki adam babasının ablasının eline bakmaya utanmıyor hala.

Verme para falan,kes muslugun suyunu.Baban ödeyemezse satsın evi yada kardeşin girsin bi işe de çalışıp ödesin.Sen kendi değerini biliceksin önce.Sen de kimseyi umursama

Hepiniz çok haklısın ben babama evi sat borç kalmasın ben de içim rahat olsun dedim Yok diyor ilerde kardeşim evlenince o oturacak orda onun hesapları bunlar

Hepiniz çok haklısın ben babama evi sat borç kalmasın ben de içim rahat olsun dedim Yok diyor ilerde kardeşim evlenince o oturacak orda onun hesapları bunlar
bence paranın sana yetmediğini söyle, kendin için araba taksidine falan gir, paranın hesabınıda verme yani 28 yaşında koca kadınsın, şu kadar maaş alıyorum şuralara harcıyorum deme, bilmesinler yani

Dedem diyor ki kızım sen iyi kazanıyorsun 40 yaşına kadar evlenme bunlara yardım et bu arada Dedem çok zengin hayatta kimseye yardım etmez ben nasıl bi günah işledim kimsenin umrunda değilim kimse de demiyor sen kadınsın kaç yaşındasın artık kendi hayatına bak diye sülale boyu bencil herkes

Ananem de dayım için yapmış aynısını. O erkek evlat diye ona ev vermiş. Para vermiş. Ananem annemin evinde öldü babamın aldığı mezarda yatıyor. Annem de babam da tek laf etmedi annedir sonuçta diye. Ama ananem nasıl pişman yattı o sürede annemde görme lazımdı.
Yarın sen evlenirken o kadar çalıştın çeyiz alsaydın bizim durumumuzun olmadığını bilmiyor musun sen diyecekler. Anne baba da bir yere kadar. Ayda 1 gidersen yap market alışverişini aylık olarak. 500 tl de pazarlık için gönder tamam. Suistimal ediliyorsun.

Offff icim sisti ya böyle seyleri yapimca degilde okuyunca cok sinir oluyorum. Restini cek senin onlara ihtiyacin yok ki. Boyle bi dizi vardi kizlar niye boyleyiz acaba biz. Bide baban yani yananci degil ki.

Oooo siz sıkılın, sıkışın ev sahibi kardeşiniz olsun. Ben olsam tamamen para vermeyi kesmem ama miktarını azaltırım 750 lira gönderirim mesela.
Neticede sizinde ayrı bi düzeniniz var. Birazda kardeşiniz çalışsın. Anlar o zaman para harcamayı. Anneniz neden müdahale etmiyor anlamış değilim yani.

Annem çok müdahele etti kardeşimle kavga etti git çalış diye, babama ev alma ödeyemeyiz işe girmeyeceksen ev Alma dedi bana da diyor ki kimseye bişey alma git çeyiz al kadını dinleyen yokki, kardeşime dedim ki yazın sana iş bulcam 3 ay çalış he bakarız diyor

O zmn tapusunu ortak yapsın evin madem ayrım yapılmıyomuş ya.bizim evdede böyle durumlar çok oluyo. Annem çok düşkündür erkek kardeşime. Bense yıllardır senn gbi çalıştım didindim. Hep verdim hep verdim elime koca bi hiç geçti. Kendini düşün bence rahat etmek sennde hakkın. Onlarda senn paranla sefa sürüyolar kendini

Babam baştan sona hata dolu evlat ayırt eder kendimi bildim bileli, ben hep çalıştım hiçbir yaz öğrenciyim diye evde yatmadım dedim ki oğluna iş bul gitmiyor napım diyor para vermezsen gider dedim erkek çocuk sigara içiyor kızım nasıl vermeyim diyor sinirden deliriyorum çokta kavga etmek istemiyorum uzaktayım aklım onlarda kalıyor

Annem çok müdahele etti kardeşimle kavga etti git çalış diye, babama ev alma ödeyemeyiz işe girmeyeceksen ev Alma dedi bana da diyor ki kimseye bişey alma git çeyiz al kadını dinleyen yokki, kardeşime dedim ki yazın sana iş bulcam 3 ay çalış he bakarız diyor
Eee der tabi nasılsa sen varsın çalışıp gönderiyosun. Bu gençlik gelmiyo bi daha yaptın yaptın ilerde taş taş üstüne koyamazsın. Kardeşinde yata yata büyür yakında askere gider onada yollarsın. Evlenir dügün yaparsın karısınada sen bakarsın bu gidişle. Araya mesafe koy fazla muhattap olma. Anneni dinle

Bunlara ek erkek arkadaşımda Benim aynım nasıl bulduk birbirimizi bilmiyorum babası iş beğenmez benimki yollar aramızda evlenince çocuklarımız ve bizim hayatımız herkesten önce gelir diye konuştuk ama evlenebilirsek tabi, benimki babası iş bulsun diye dua ediyor hergün o da ortaokuldan bu yana hep çalışıp ailesine vermiş bu sıra çok bunaldı arabamı satıp babamaiş kurcam kendini idare etsin kızar mısın buna dedi ben hiç karışmam ailenle arandaki para işine biz evli değiliz dedim o bari düzeltse kendi durumunu

Dogruyu söyleyin babaniza;
benim arabam yok kardesime ne arabadi diye!
Hem 28 yasindasiniz sizdr aile kurmak, evlenmek isteyeceksiniz bunlaro düşünen hic yok galiba..
Kardesiniz psikolojik rahatsizligini kullanarak rahat hayat yasama derdinde kusura bakmayin..
Ve sakin kredi cekmeyin..

Back
X