Bunaldim evlilige 1 ay kala yasananlar

Sizinle beraer yaşamaya çalışıyorlar, sakın kanayım demeyin.
Babanız gayet güzel 'kızımın gelin gideceği, çeyizlerinin olduğu bir ev yoksa ortada düğünü erteliyoruz' diyecek.
Bu kadar basit.

Ne diyip nokta koymak dogru olur skzce
Cnm ben biraz agır konusurum bu konular
da cunku nefret ediyorum ailesinin etegi altinda dolasan erkeklere..Aileye saygi duyulmamali mi asla demek istedigim bu dgl..Ama bak dusun 1 ay kalmis adamin umrunda dgl bugun belirli magazalrdan esya almaya kalksaniz depodan 20 gune geliyor anneme yatak odasi aldik 1 ay sonra yatagi geldi dusunun..ev alindi diyelim bu ev yeni mi eski mi tadilata ihtiyaci var mi yok mu..en basiti boyanacak diyelim ..eger ev alinacaksa aldigin eve gore esya bakarsin solanun kucuktur yemek masasi almazsin uygundur genisligi alirsin vb.
Bu evin perdeleri nerede..ne zmn ölçu alinipta dikilecek?
Herseyi gectim nisanlin nerede,?
Yasiyorsa gitsin bi isin ucundan tutsunda belki evlenecek oldugunu hatirlar..
Ben ailenede kızıyorum ..Tek kelime gelin alın esyalarınızı diyecek..Kızınız bu kdr mı kıymetsız..Sen simdi bekarsn bilmezsin ama annen kv ile oturmanin ne demk oldugunu bilmiyor mu ?hadi diyelim yasamadi etrafindan da mi duymadi neler yasiyolar millet bu konuda...
peki ya sen? Bu kdr mi dgersizsin neredeyse alin beni der gibi 1 ay kalms karsi taraftan hic bisey yok adam hic bisey yapmadigi gibi gel bide annemlerle oturcan dms sende hayır bile diyeme kiyama emi aman üzülmesin beyimiz sakın ..
Yarin sen uzulcen aglican kv ayni evde sorun yasadiginda kocan napcak biliyon mu?idare et dicek ama hic bisey yasanmamis gibi hayatina devam edicek...
hani senin o kiyamadigin adam varya snra gözünde bi degersizlesicek bi ata bi bakmissin agzina ne geliyosa sayar duruma gelmissin pardon getirtmisler....
Annende dicek ki ben sana demistim..
o zmn aklina bnm bu msjm bile gelicek ulem kimseyi dinlemedim bari su kizi dinleseydin diye...
Kimse sana ayril demiyor ama karsindaki adami ölç biç tart...
benim evim nerede diceksin ilk soru bu ztn gerisi corap sökügı gibi gelecek..
Ev konusu acilinca bunaliyormus..! Bide...
ya bu konular hemen hallolsun 1 hafta icinde..kiraysa kiralik bi ev bul de...
yada ...Bu isi uzatmayalim evlenip bosanmak daha kötü ilk ayrilan biz dglz nisanliyken nisanlilik sureci evlenecegin adami tanima sureci ama ben bu tanidigim adamla yapamam daha evimiz bile yok ve senin umrunda dgl..de...yada deme dedigim gibi ben biraz agır konusurum daha hafifletip yazdim..
sadece bi ornek vereym esim oturacagimiz kiradaki evi bnm ceyizim gitmeden 3 ay oncesinden tutup bos eve kira vermisti ev guzel kacirmayalim die...bende ev nasil temiz mi dedim temiz dedi neyse bi geldim gurbete tasindm tayinciyiz biz duvarlar lekeli..sesimi cikrmadm geri memlekete geldim sadce bi kac cumle kurdum masraftan kacmis olmasina dair..
dugunden sonra boyattim evi kime? Eline boya fircasi almamis esime..madem boyaci parasi fazla geldi o zmn boya kendin diye..
hani isin mubalagasi bi yana kararindan vazgecmedigin kendi degerinin kendin farkinda oldugun surece degerlisin cnm herkesin yaninda.

Çok klasik, biz zaten yazlıkta kalacağız temelli deyip, ay kışın burası çok rutubetli burada yapamıyoruz diyerek size hibe ettikleri kışlık eve dönmeye çalışacaklar, senin eşin de anne babasına kıyar mı, sana sormadan tabii tabii buyrun beraber yaşarız deyiverecek sonra seyreyle gümbürtüyü... Mustakbel eşin kiraya çıkıp ev geçindirebilecek gücü kendinde bulamıyorsa o halde henüz evlenecek olgunlukta değil demektir.

Bu durumda evliligini erteleyeceksin.. sakin kabul etme ayni evde yasamayi .. Olan sana olur yasamis biri olarak soyluyorum biz yaptik o hatayi yuvamiz dagildi baskalarinin yasamasini istemem kesinlikle.. mustakbel esinle konusucaksin ciddi ciddi baska caresi yok..

ilk önce onların yazlıkta kalmayacaklarını söyleyim. Bende 15 sene oturdukları evlerini tadilat yaptırıp oturmayı kabul eettim. sonrasında ne mi oldu yazlıklarına arada gittiler çoğunluğu bizde kaldılar kiralık ev tuttular ama benim oturduğm evden hiç kopamadılar bütün düzene karıştılar bizim ev dediler hep, o evi benimsetmediler bana evliliğim boyunca hiç kendi evim olduğunu hissedemedim.istedikleri gibi , istedikleri saatte girdiler çıktılar. Hoş benim evliliğim, eski eşim başlı başına sorundu zaten o ayrı. Kira olsun kendi düzenin olsun . Çok sorun yaşarsın . Kabul etme çık kiraya ,Kafan rahat olsun

Hoooooo 15 yas fark. E yas ilerlemis adamda. Bu yasa gelmis ev kuramamis. sen hic karisma ailen noktayi koysun. Ayrica verilecek sure falan kalmamis gecmis bile. Versende 2 gunde hic birsey olmaz. Neresinden tutsan sorunlu bir olay. Yol yakinken don ailenin sozunu dinle.

Dugunumuze tam 1 ay var.. ev ne zamana kdr olmazsa ne diyim nasi. Yapucam hicbisey bilmiyorum.

Bu zamana Kadar senin oturacagin evin coktan dösenmesi gerekirdi ,neden simdiye Kadar ilgilenmedin ?demek onlarda senin herseyi Kabul edecegini düsünüp ona göre senin adina karar verdiler.Büyük ihtimal ilk evlilik dönemlerini esinle yalniz kayinvalidenin döseli evinde gecireceksin cünkü yazliga gidecekler yazmissin ...kisa Dogru ise yine hepiniz beraber oturmaya basliyacaksiniz .Annenin dedigi gibi bunlari yapamazsan simdiden ne yapman gerek diye düsünsen iyi olur gec kalicaksin yoksa.

Eger kayinvalidenle bir dönem beraber oturmak senin icin sorun olusturmazsa ,hicbirsey düsünmene gerek yok.Dügününü yapip isi olucagina birakirsin,belki bir müddet sonra sana ayri ev acarlar.

arkadaşım konun bırınde durumları çok iyi yazmışsın bırınde durumları yok yazmışsın sen kardeşinden küçüksün ben bişi anlamadım neyse
Durumlari iyi fakat bna kotu gosterildi evi olmayan adamin evi cikti dukkanlari varmis kirada bunlari nisanlil ik tan sonra ogrendim.

Inanin mutlu degilim.onu seviyorum fakat bu sorunlar bilmiyorum ben daha 20 Yasindaim o 35.. basim.col agriyoe artik
Ayy ben bunu gormedim sen 20 o 35...biz bunlari 35 yasindaki adam icin mi konstuk..inanki sok oldum..bu kdr sorun ve 35 yasinda adam arada 15 yas fark var..
Cnm sen okumuyomusun..örgün okumayabilirsin ama acik ogretimden oku yazik dgl mi daha 20 yasindasin bu yasinda kendinden 15 yas buyuk biriyle.. Ailene vallahi billahi pes!
Aklin varsa dön gec kalmadan daha fazla illa evlenicem diyosanda bari yasina daha uygun birini bul yazik vallahi cok yazik cok uzuluyorum sizin gibi kucucuk yasta cahilce verdiginiz kararlara..

Paşazadeye bak ev konusu açılınca bunalıyormuş! Erkek tarafı kız küçük istediğimize boyun eğer deyip dayamışlar durmuşlar. Madem söz verilmeseymiş neden cayılıyor acaba sonradan?
Bak kızım benim ablam da 2sene kv ile oturdu. Hamilelik dönemi stresli geçti hem kendi sinir hastası oldu. Olan okduktan sonra evi ayırdı ama yıpranan yine gelin oluyor. Görmüş geçirmiş aynı yollardan geçmiş insanlar var burda sen onları dinle.
Daha genceciksin evlilik kaçmıyor. 35 yaşına gelmiş adam daha evini barkını kuramıyorsa özerk olamıyorsa lusura bakma ilerde sana çocuklarına karşı naaıl sorumluluk alacak. 35 yaşına gelmişsin hala anandan ayrı yaşamayı düşünmüyorsan ve evlenmeyeceksin.

Önce herşeyi rayına oturt yuva üstüne yuva olmuyor artık. Bence ertelet evin tutulana kadar. Bir ömür geçecek iyi düşün gençliğinin baharındasın yazık etme kendine.. neden onlara bağlı yaşayasın ki

Inanin mutlu degilim.onu seviyorum fakat bu sorunlar bilmiyorum ben daha 20 Yasindaim o 35.. basim.col agriyoe artik
Ne yaptın sen ya? 20 yaşında aklını peynir ekmekle mi yedin? Ailen nasıl izin veriyor bu evliliğe hayret.

bir ay kalmış v ortada birşey yok diyorsun?
bu adam nasıl evlenmeyi planlıyor acaba?

Neden o uzulmesin diye kendini bunalimdan bunalima sokuyosun... adamlar resmen beraber yasamayi teklif etmis sende kabul etmissin... niye ev alsinlar niyeesya alsinlar vakit varken aileni devreye sokk..

çalışıyor musunuz bılmıyorum ama eve ıkı maas gırıyorsa hıc dusunmeden ayrı bır ev tutun kıra da olsa bır sekılde gecınır gıdersınız. k.v ıle yasamaya en basından evet dersenız bu boyle devam eder gıder, kı ev ev ustune de olmazmıs. sız yenı evlı olarak bırbırınızı kesfedeceksınız, yalnız olmanız lazım. evde baska ınsanlar varken kı bu ınsanlar kv. kp ise ve ev kendı evlerı ıse sız kendı duzenınızı kuramazsınız, onların kurulu duzenıne ayak uydurmak zorundasınız.
yol yakından ayrı bır ev tutun bır yatak bır cekyat sımdılık ısınızı gorur gerısı zamanla olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…