bulgur yıkanırmı ?

biz direk eken kişien alıyoruz ama ailemde hiç yıkandığını görmedim ben de yıkamam...

bizde herkes yıkıyor pilavlık ince farketmez ne yapıcaksak bulgundan yıkıyoruz hemde bol bol beyaz suy çıkana kadar...

ınce bulgur akıp gıder kuzum nasıl yıkıyorsunuz tulbentte fılanmı?

ne ince bulguru ne de kalin bulguru yikamadim hic. tadi gidermis yikandiginda...pirinci mercimegi vs her daim yikarim.

kalın bulguru yıkarım.inceyi yıkamam,yıkayınca kısırda kıvam tutmuyor.aynı şekilde çiğ köfte yaparken de yıkamıyorlar gördüğüm kadarıyla.

Ben de hep yıkarım bulguru. Benim de kayınvalidem yıkadığımı görünce çook şaşırmıştı, bulgur yıkanır mı demişti. Ben de böyle gördüm ve hep yıkarım ama kayınvalidemlerin köyünden geliyo bulgur belki yıkamaya gerek yoktur bilemicem. Ama çok bulanık oluyo suyu sanki tozlu tozluymuş gibi...

hayır yıkamam yıkanınca bütün vitamini gider çöpe atın daha iyi :31:

pilavlık bulguruda yıkarım kısılık bulguruda tel süzgeçte yıkar kağıt havluda süzdürürüm yıkamadan kullanamam......

bende yıkanmadığını ilk kez duydum. her zaman yıkarım

Evet tatlım kısırda yapsam pilavını da yapsam mutlaka yıkarım. O çıkan tozu gördükten sonra yıkamamak mümkün değil

kısırlık bulgurun yıkandığını bende ilk defa duyuyorum, kısırlık bulgur yıkanınca zaten şişer birde sıcak su dökünce pek iyi olacağını sanmam çiğköfteye zaten yıkanmaz bulgur,
pilavlık bulguru da hiç yıkamam vitamini kalmıyormuş zaten yapış yapış oluyor, acayip geliyo bana :25:

ince bulgur için sorduğunuzu sanmıştım ama her çeşiti soruyorsunuz sanırım.
hep ambalajlı ürün alıyorum.
pilavlık bulguru mutlaka yıkarım.
kısır pek yapmıyorum ama onu da bol sıcak sudan geçirip süzüyorum. kalan su ile şişiyor. yıkanmış oluyor.
çorbaya koyduklarımı da ince bulgur olsa bile yıkayarak koyarım.
çiğ köfteye sadece yıkamadan koyuyoruz.

pilavlık bulgurun yıkanmadığını okuyunca bir şaşırdım ama o da oluyormuş demek.

Back
X