Bulgaristan Paylasim Alani(Tanisma)

benim kocişle konuştuk dün
o istiyo bende seneyi yazı da geçirelim teklifinde bulundum
şimdilik veto etti
ama yinede bi sürew daha bekleyeceğiz

Nerdesınızz hemŞerılerım
ızmıre konsolos gelıyomuŞŞŞŞ

ben varım ayollll
nbr arkadaşım

yaman cim nasilsin/neler yapiyorsun,ben oglusumu uyuttum biraz kk takiliyorum ama sen yoksun galiba.

Eee kıslaaarrrrr nerelerdesınız bayadır gÖrÜŞemedık
neler yapıyonuuuzzzz

Ohh be buldum cnm sonundaaaaaaaaaaaaa
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hehehhee ben de diyorum niye yazmiyor.
Canim bayram hazirliklari nasil gidiyor?Bayram menusu icin yardim etsene fikir ver bana.....

Ay sorma mesaı kalıyoz her akŞam hazırlık fln yok henÜzz
bayramda mısafırmı gelıcek yoksa el Öpmeye gelenemı menÜÜ

Ay sorma mesaİ kalıyoz her akŞam hazırlık fln yok henÜzz
bayramda mİsafİrmİ gelİcek yoksa el Öpmeye gelenemİ menÜÜ

ay ben en kucugum,misafirlerim gelecek.gorumcem ve birkac okul arkadasim.cokacimcoook
her bayramda kesin irmik helvasi,baklava,ciyerli pulav ve firinda et oluyor,ama corba,slata ne olsun acaba?Bi de baska ne yapayim diye dusunuyorum.:uhm:

EZOGELıN ÇORBASI
Malzemeler
8 – 10 su bardağı et suyu
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan ince bulgur
3 çorba kasığı salça
2 baş soğan
2 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Karabiber, tuz – Arzu ederseniz biraz kırmızı biber yada pul biber
3 Çorba kaşığı kadar kuru nane

BU OLABıLıR

PATATES ÇORBASI
1. 2 buyuk patates
2. 1 sogan
3. 2 dis sarmisak
4. 1 kase yogurt
5. 2 corba kasigi un
6. tuz karabiber pulbiber ve margarin

1. patatesleri soyup( cok kucuk) kup kup kesin..
oncelikle sogani ve sarmisagi ince ince kiyip az siviyagda iyice yumusayana kadar kavurun ...kup kup kestiginiz patatesleride ekleyip kavurun ve patateslerde kavrulduktan sonra ustune sicak su ekleyin 1 lt kadar az karabiber koyun ve kaynamaya birakin...deger taraftan 2 kasik unu 1 kase yogurda ekleyerek cirpin.ustune az su ekleyin....ve patatesler pismeye yakin bu karisimi patateslerin ustune dokun...suyu azsa su ekleyin cok kati olmasin...kaynamaya birakin ve patatesler iyice pistikten sonra tuzunu atip altini sondurun..tabaginiza alin ustune eritilmis tereyag ve kirmizi biber karisimindan dokun....

Malzemeler :
7-8 Adet patates
3 Yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 Adet havuç
1 Adet mor lahana
Yarım demet maydanoz
2 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Adet limon
Yapılışı :
7-8 adet patatesi yıkayıp, tencerede haşlayınız. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatal yada ezici yardımı ile eziniz..
ıçine 1 tatlı kaşığı tepeleme tuzu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 adet limonun suyunu da ekleyerek haşlanmış patatesleri yoğurunuz ve bir kenara alınız.
Diğer taraftan bir havucu, mor lahanadan bir parçayı rendenin ince kısmı ile rendeleyiniz.Maydanozları bıçak yardımı ile ince ince kıyınız. Ve kırmızı pul biberi bir tabağa alıp hazırlık aşamasının büyük bir kısmını sonlandırınız.
Haşlayıp yoğurduğumuz patateslerden eşit miktarlarda alıp, bu rendelediğimi havuç, mor lahana, kıyılmış maydanoz ve tabakda ki kırmızı pul biberlere karıştırınız ve yeniden yoğurunuz.
Amaç havuçların, maydanozların vs patates ile özleşmesi iyice karışıp, onların renklerine bulanmasıdır.
Sonra hepsinden ayrı ayrı küçük parçalar alıp, avuç içinde yuvarlaynız ve bir tepsi yada borcama yerleştiriniz..
Servis öncesi tekrardan limon la ekşilendirebilir, karabiber ile süsleme yapabilirsiniz..
Gerçekten adet olarak çok fazla patates topları elde ediyorsunuz.. Kalabalık misafir yada özel günlerde gönül rahatlığı ile yapabileceğinize de garanti veriyorum.
Hem görsellik açısından hem de lezzet açısından vazgeçemeyeceğiniz tarifler arasında yerini alacaktır.

BıDE SALATA OLARAK ŞUNU YAP
BıZDE DUNASKA SALATA DıYE GEÇER
BEYAZ LAHANA HAVUÇ RENDESı
YEŞıL DOMATES TANE KARARBıBER LE YAĞ Sı
RKEYLE YAPILIYO BELKı BıLıRSıN O OLABıLıR

tesekkurler ca kavanozda yasptim zaten,super cok guzel fikirler verdin banA,dunavska salata kavanozda yaptim ben iyi olur aslinda hemen de hazir.tesekkurler.

ezogelin corbasi da yagli etlere co yakisir.buyuk bir ihtimalle onu yaparim.

Evt cnm deĞıŞık bı salata olur hemm
Çorbada kırmızı mercımekte olabılır
benım faworı Çorbamdırrr

TeŞekkÜr ederımmm
Şımdıden ıyı bayramlar Çok gÜzel bı tatıl geÇırmenız dıleĞıylee

arkadaşlar herkeze selam
ben bi konuda yardım almak istiyorum, sizden iyi kimse bilmez herhalde.
benim eşim bulgaristan çift vatandaşı, bu yıl vize yeniletmek için gidiyoruz.
gitmişken benimde vatandaşlık işlemlerimi halledelim diyoruz
pasaport falan sorun değil bu gün yarın alıyorum.
ama benimde çift vatandaş olmam türkiyeden başlayarak nasıl işlemler gerekiyor
orada da nikah gerekiyor diye duydum ama sağlam değil bilgim.
bileniniz varsa ve yazarsa çok sevinirim

bende geldim bende bg vatandaşıyım 3 yaşında gelidim evlenene kadar her yaz giderdim ama koca eli yaban el diye boşuna demiyolar bırak pasaportumuda yırttı sözde oda bgli ama neyse göçmenleri seviyorum ya kaksi beyaaa

WAY ALÇAK NEDEN YIRTTI CNM YAAAeyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…