• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bulaşık makinam pas lekesi bırakıyor...

ikiminikprenses

İki minik prenses ve bir prens 👧🏻👧🏻🧒
Pro Üye
1 Mayıs 2007
6.950
3.268
698
Diğer
kızlar bulaşık makinam çatallarda ve bıçaklarda agırlıklı olmak üzere metal olan şeylerde pas lekesi bırakıyor sebebi sizce nedir ve ne gibi çözüm yolları bulabilirm sevgiler...(bu arada bulaşık makinam daha 5 aylık ve arçelik 3 programlı)

madem yeni makinan servis çağır hayatım bu yıkama hatası bence. geçmezse yine çağır sonra yine. aynı hata için 3 kontrolde değişmek zorundalar makinayı.

canım çagırdım bikez .pastik şeyleri atmayın dedi ama herseferindede ben tek tek ayıklayamamki plastikleri.....

Çok ilginç nasıl pas lekesi bırakır hiç anlayamıyorum daha öncede duymuştum bunu. Hiç başıma gelmedi makinem5 yıllık plastikte yıkadım ne bulursam yıkarım :-))).
Şu pas işini düşünüyorm düşünüyorm nasıl olabilir bir türlü çözemiyorum :-/

ya çok saçma pilastik pas lekesi yaparmı hiç ağızlarına ne gelirse onu söylüyolar kullanıcı hatası çıkarmak için. bende koyuyorum makinama plastik herkes koyuyo niye başkasında olmuyo ayrıca kullanım klavuzunda öyle bişey yazdığınıda hatırlamıyorum ben plastik koymayın falan diye. tekrar servis çağır ablacım sen olmaz öle şey. bıktırana kadar çağır almak zorundalar yada yapmak neyse işte.:oklava:

o lekeler makinayla alakalı değil kullandığınız deterjandan olabilir yada çatal kaşıkların kalitesiyle alakalı olabilir

pas lekesi bırakıyorsa daha önce yada halen farketmediğiniz birşeyin üzerinde pas vardır mutlaka. aynı şey benim de başıma geldi.kaşık çatalları bir çıkarıyorum makineden nokta nokta pas olmuşlar. sonra farkettim ki annem patates soyma bıçağını atıyor makineye. onun da kenarında pas varmış. böylee diğer bulaşıklara da yayılıyor pas olayı. eşyalarınızı iyice inceleyin derim ben. ayrıca makineye attığınız bulaşıkları önceden süngerle falan yıkamanıza da gerek yok. servis önerisidir.

ben bi tane çırpıcımı direk çöpe attım makinadan bi çıktı her yeri pas tutulacak yeri yok sebebini anlayamamıştım belki kalitesindendir dedim demek aynı problem başkalarındada varmış

Canım kullandığımız şeylerin kalitesi düşükse oluyor bir de ben boş olarak arada bir mutlaka sirke ile çalıştırıyorum makinamı kireçlenmeye birebir..Benim makinamda yapıyordu o pas lekesini...

ben bunun nedenini buldum kızlar
eğerki bulaşıklar yıkandıkdan sonra kapağını açmıyorsanız
atıyorum 1-2 saat yada sabaha kadar kapalı halde kalıyorsa
pas oluyor çatal kaşık vs. gibi metallerde
eğer o an makinayı boşaltamayacaksanız mutlaka kapağı açıp arasına bişiler koyun aralık kalsın
yoksa ne kullanırsanız kullanın değişen birşey olmuyor:delphin:

canim bir iki defa bendede oldu geceleri calisdiriyodum sabaha kadar duruyodu icinde annem dedi kapagi kapali buharindan nemden islaklikdan olur yikama islemi bitince o an cikarmasan bile en azindan kapagini ac diye ve gercekden ise yaradi artik olmuyo gece yatmadan önce calisdiriyorum yatarken kapagini aciyorum sabahda bosaltiyorum (tembelmiyim neyim ama böyle yapiyorum)

eğer o an makinayı boşaltamayacaksanız mutlaka kapağı açıp arasına bişiler koyun aralık kalsın

ay ben yazdikdan sonra okudum senin yazdiklarini canim kusura bakma kendimi tekrarlamis gibi oldu aynen katiliyorum sana bencede sorun burdan kaynaklaniyo yasadim cünkü :utangac:

Aynı derten bende müzdaribim malesef, sadece bıçaklarımda yapıyo..
ben plastik şeylerde yıkamam makinemde, 2,5 yıllık makinem..
yemek takımımı mahvetti, bende atmıyorum onları makineye:1no2:

Ben açmıyorum ne yalan söyleyeyim, söylediğin iyi oldu canım, mutlaka açık bırakıcam kapağını, tşklerra.s.

buarada plastigi bilmem ama tahta kasiklar oluyo ya yada tahta ekmek kesme altliklari onlari kessinlikle makinaya konulmicakmis cünkü matlastiriyomus bulasiklari ben eskiden elime geceni koyuyodum hem makina dolsun diye hemde ufak defekleri elimde yikamiyayim diye ama artik koymuyorum yada daha dogrusu koymaya calisiyorum arada unutuyorum cünkü...........

Back
X