Heval heja ulke senin zaten.kimin hakkiymis ki mahrum birakmak..ben gerçkten bir insanın bu zihniyete nasıl gelebileceğinin tasasındayım. Bu ulkede lazıda var kurdude çerkezide turku de ve artık auriyelisi de var.. O mahlukat bunların hepsini yok mu sayıyor...
hepimiz turkiye cumhuriyetinde yaşıyıruz. Bu ulkeyi guzelleştirmek olmalı tek amacımız. Ben bir KURT olarak turkiye cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Ama kurt olduğum için bu ulkede yaşamaktan mahrummu bırakılacam...
kızlar çok sinirlendim lutfen surçilisan ettiysem affola..
evet doğru.. Adını ağzıma almak dahi istemiyorum.Wustira sanırım oylemi bebem yanlış gormedimse
Var oyleleri..hep olacak..ama karsilarinda da hep bizi bulacaklar.siyaset topiğindeki şırnak ozerkliği konusunun son sayfasına bakarsanız anliycaksınız kızlar
çok çokkk üzüldüm ve utandım...nazi mantığı bu işte...içine Hitler kaçmış !!!!!!!!!!!!!!!!siyaset topiğindeki şırnak ozerkliği konusunun son sayfasına bakarsanız anliycaksınız kızlar
Canımya sırf birilerini bozayım bana aferin desinler diyemi uğraşınız oysaki tartışma kılıçdaroğlu üzerineydi her fırsatta Cumhurbaşkanımızın soyunun nereye dayalı olduğu tartışıldığı için herşeyden haberdar olan arkadaşa sormak istedim bu konudada bilgisi varmı diye yani senin yaptığın ters oldu bu paylaştığın zaten hep konuşulan ben diğerini konuşmak istedim birkeredePotamya; Rize’nin Güneysu İlçesi’nin Osmanlı dönemindeki adı.
Başbakan Erdoğan‘ın baba tarafı Pilihozlu. Babası bu köy doğumlu; Ahmet Erdoğan. Dedesi Bakatalı Tayyip.
(Dr. Turgut Günay‘ın “Rize İli Ağızları” kitabında, “Bakata” sözcüğü yok.)
Tarih: 8 Mart 1916.
Ruslar, Rize’yi işgal etti. Yöre halkı evini, bahçesini, hayvanını bırakıp Trabzon’a doğru kaçmaya başladı.
Ruslara en büyük yardımı Karadeniz’deki Rum ve Ermeni çeteler yaptı. Bu tarihten 2 yıl önce İstanbul’dan Rize’ye gelen ve buradaki yerli halkın katılımıyla gücünü artıran Teşkilat-ı Mahsusa fedaileri, bu kez işgalci güçlere karşı çete savaşı vermeye başladı.
Bu İttihatçı fedailerin arasında yörede “Bakatalılar” olarak bilinen Erdoğan’ın Bakatalı akrabaları var mıydı? (Güney Osetya‘nın başkenti olan Tskhinvali’ye bağlı köylerin arasında Bakata (Bagata) adı var. Bagata Gürcistan’a bağlı Güney Osetya bölgesinde kalıyor.)
Gönüllüler arasında; Tuzcuoğlu Memiş Grubu, Basaoğulları, Alemdaroğulları, Sipahioğulları, Mataracılar vs var.
Rizeli Pekmezli Köyü’nden Serdümen Recep, Çakıroğullu İsmail Ağa, İkizdereli Süleyman Sırrı, Mataracı Mehmet, Pazarlı Talatorzade Fevzi, Rizeli Lazoğlu Mustafa, kahramanlıklarıyla örnek oldular.
Bakatalı Tayyip bunlar arasında mıydı?
Rusya’daki Bolşevik Devrimi sonucu Ruslar çekilmeye başladı. Fakat Ermenilerin Karadeniz’i bırakmaya hiç niyeti yoktu. Teşkilat-ı Mahsusa ile aralarında kanlı çarpışmalar oldu. Rize, 2 Mart 1918’de kurtarıldı. Bakatalı Tayyip kayıptı… Bakatalı Tayyip hakkında hiç bilgi yok. Kayıp.
Erdoğan adını taşıdığı dedesi Bakatalı Tayyip konusunda hiç konuşmadı.
Gözünü seveyim azıcık araştır da gel yahu. Çok zor değil inan ki.
Sen sana anlatılana inanıyor olabilirsin hatta bişeyler anlatılmasına bile gerek duymadan gözü kapalı inanıyor olabilirsin ama biz öyle değiliz. Araştırıyoruz sonra sen pert oluyorsun aramızda be cicim.
Bu konuya bu akşama kadar ilgi duymadım, az önce biraz araştırdım geçtim. Kısacık araştırmada bir sürü şey öğrendim. Mesela erdoğanın dedelerinin geçmişi pontus rum devletine dayanıyormuş. Pontus rum devletini biliyorsun dimi? Bilmiyorsan onu da araştırırım senin için, yeter ki oku.
Neymiş birilerinin dedesinin Atatürke Cumhuriyete karşı olduğunu söylemek için önce savunduğun, arkasında durduğun insanları araştırman gerekiyomuş.
iyiki sizle paylaştım ve rahatladım. O anki ofkem goruşlerimi fikirlerimi çok farklı yerlere itecekti yoksaçok çokkk üzüldüm ve utandım...nazi mantığı bu işte...içine Hitler kaçmış !!!!!!!!!!!!!!!!
utanmıyor demek ki, güzelim.hayır insanlığından utanmıyor musun ki o lafı ediyorsun ey edepsiz.. Bu nasıl bir ene nasıl bir egodur..
aslında tartışma değil konuşma yeri burası..çok gereksiz buluyorum...keşke cevap vermeseydin diyeceğim ama benimde dinime,dilime,ırkıma laf etseler kayıtsız kalamazdım...ama provokatörler her yerde,gerçekte sanalda...iyiki sizle paylaştım ve rahatladım. O anki ofkem goruşlerimi fikirlerimi çok farklı yerlere itecekti yoksa
ulkesini kendi eliyle ayrımcılığa ittiğinin farkında bile değil kız. Benim yazdığım onca barış kardeşlik cumlesinden sonra o sozu beynime kan fışkırttıShirine-alish
Tezer Özlü çok haklı diyorum içimden "Bu ülke bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi "
Bu topraklarda doğduk büyüdük atalarımız hep beraber bu topraklar için savaştı. Nedendir bu ötekileştirme çabası ?
Türk Kürt kardeştir ayıran en büyük kalleştir.
Bişey sormak istiyorum bahsettiğiniz 4 bakan uzunca zamandırbakan değiller ve dokunulmazlıklarıda yok ve haklarında hiçbir soruşturma falanda yok şuan yargılanamazmı onlar niye yapılmıyoAKP-CHP koalisyonu kurulunca CHP 17-25 aralıkla ilgili gensoru verir..sorun bu zaten tekrar seçim söylentilerinin tek sebebi 17-25 aralık...tek başına iktidar istemelerinin nedeni de bu...4 bakan yüce divanda yargılanmak istiyoruz deseler ve yargılansalar AKP nin oyları artar ama ucu başka yerlere dokunduğu için yapmıyorlar...
insan sandım cevap yazdım. Hatasını anlar sandım. Daha beter battıaslında tartışma değil konuşma yeri burası..çok gereksiz buluyorum...keşke cevap vermeseydin diyeceğim ama benimde dinime,dilime,ırkıma laf etseler kayıtsız kalamazdım...ama provokatörler her yerde,gerçekte sanalda...
Cikmaz...benim tahminim akp %39 chp %30 hdp%15 mhp %16Ya bu oylama çok ilginç geldi bana..sizce böyle bi sonuç çıkabilir mi :)))
Ben şahsım adına beyenmedimm:)) bu nasıl bir beyenme ya çok iyiymişsin daha ikinci msj da anladık bunu birde katlettiğim türkçe ye bi örnek verirsen merak ettim:)) Bilgisayardan girdiğimde büyük harf kullanmamayı tercih ediyorum. Telefon otomatik büyütmese telefondan da komple küçük yazarım. Forumlarda genel böyledir.
Ama kelimelerin yazılışını katletmenin bir bahanesi olamaz. Kimse de benim Türkçe'yi katlettiğimi iddia edemez kusura bakma. Yanlış yazdığımda da yanlışımı ASLA savunmam.
"Beyensenizde beyenmesenizde bu böyle"
içimdeki ofkeyi bi nebze olsun azalttın. Çok teşekkur ederim.. İnan bu cumleleri duymasam gozume uyku girmezdiÇanakkale de Dumlupınar da İnönü de kurtuluş mücadelesi olan her yerde akan kan sadece türklere ait değil....askerlik çağına gelen her erkek cephelere koştu..Ben Türk atanın torunuyum sen Kürt atanın...Seni nasıl dışlayabilirim,yok sayabilirim,kendimden küçük görebilirim...Gerçekten aklım hafsalam almıyor.... YanındayımShirine-alish
Bir Kürt barış istediği zaman neden bu kadar dokunuyor anlamıyorum bu insanlara ? Utanıyorum çok utanıyorum. Bana da dediler benzerini hakkımda tek bir fikri bile olmadan söylediler bunu. İki üç gündür barış diyerek kendimi parçaladım kan dökülmesin dedim ben bile bölücü damgası yedim. Yani bu ülkede kendilerinden olmayan herkesi bölücü ilan edebilirler, vatan haini diyebilirler kendi siyasileri o şekilde söylemde bulunuyor çünkü.ulkesini kendi eliyle ayrımcılığa ittiğinin farkında bile değil kız. Benim yazdığım onca barış kardeşlik cumlesinden sonra o sozu beynime kan fışkırttı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?