hanimefendi, yazdiklarinizda bastan asagi mantiksizlik var. alinti uyarisinca okudum fakat... neyse. bir sey demeyeyim, zaten az cok genel intiba belli akp'ye oy verenler nasil veriyor, "dik durus" "durus" "reyiz" "uzun adam" gibi mantiksal kurgu ile yakindan uzaktan alakasi olmayan bir takim teoriler..... Sinop'tan akp ye oy cikmaz demissiniz, sinop 50 yildir sag iktidarlarin kalesi, akp nin 13 yildir kalesi. koylerinden kentlere inanilmaz goc veren. tarim urunlerinin bes para etmedigi, koylerdeki en genc insanlarin 40 yasinda oldugu ,onlarin da devletten yardimla gecindigi klasik bir Turkiye kenti.
yazmis oldugum vergi oranlarini, toplanan paranin ne oldugunu bilseydiniz zaten "hizmet yapiyorlar" demeye diliniz varmazdi.
neyse. konusmak gercekten beyhude, Dubai'yi gormenizi, Abu Dhabi'yi gormenizi tavsiye ederim. Erbil bile olabilir. ya da Algers, ya da Hong Kong. bahsettigim sehirlerin hepsinin 2002-2015 arasinda ne kadar degistigini gorebilseydiniz, "yollari kaymak gibi yaptilar" argumaninin ne kadar mantiksiz oldugunu da anlardiniz.
Somuruculerin damarina basiyor cumlesini ise, ofhhhh resmen icim sisti her cumlenin bu kadar yanlis olabildigi bir yorum daha once gormedim, diyemem, gordum cok gordum, klasik guce tapan ve din somurusu uzerinden "mantiksizligi" "dogrulanan" bir durum.
yine hakaret vs diyeceksiniz, o zaman kisa keseyim,
yanlissiniz, hepsini karistirmissiniz, biraz kendinizi gelistirin, dunyayi gorun, ondan sonra dusunceleriniz kendiligindan degisecek, bunu da ben dedigim icin degil, kendiniz icin yapin, cunku hayat cok kisa ve siz daha iyi yasamayi hakediyorsunuz. Birisi bana gelip boyle dese, oper basima koyarim, basim ustune derim, gezeyim tabii hayhay, sagolasin demek ki bende bir eksiklik gordun...... fakat bizim tepkilerimiz "nededinbananededinbeniyisiyimtammamiiiyiyibilirimoadammuthis" mantiginda oldugu icin, valla yoruldum, kapatiyorum hesabi da, maile dusen bir uyari ile bulastim suraya, valla icim sisti 2 gundur.[/QUOTE
Tarim urunlerinin bes para etmedigini dusundugunuz sinop u biraz arastirmanizi tavsiye ediyorum belliki hakkinda fazla bilginiz yok pirincimiz unumuz misirimiz tavugumuz yumurtamiz kizilcigimiz ihlamurumuz pekmezimiz yazlari karpuz ve kavunumuzun ve daha bir cok meyve agaclarimizdan gelen meyvelerimizi ve daha fazlasinin oldugunu her yil bunlari tukettigimizi belirtmek isterim sinop sulak bir yerdir findigimizi cevizimizi bile orada yetistiriyoruz dut agaclarimiz incir agaclarimiz var yani topragi gayet verimli yapmayan varsada tembelligindendir diye dusunuyorum.bircok seyimiz sinoptan gelmekte dayilarim dayilarimin cocuklari halalarim ve evli cocuklarida bekar cocuklarida bircok akrabamizda hatta anne babaminda kis disinda butun sene orada yasadigini belirtmek isterim.genc nufusta oldukca fazla yani bu bahsettikleriniz asilsiz ayrica dayimda partikolikliginde mhp destekcisidir hizmetini kabul eder yollar harika der ama ben milliyetciyim baska partiye veremem dusuncesi tasir. yillardir sinop akp yi desteklemedi en son secimde biraz oy yukseltti sadece oda hakkidir diye dusunuyorum artik.tabiki herkes gibi sizde ozgursunuz oy verme konusunda herkesin vicdani meselesi diye dusunuyorum ben tayyip erdoganin durusuna vermiyorum oyumu okuduysaniz benim icin hizmetinin yaninda bir arti sadece durusu.durustan kastim yakisiklilik meselesi degil kendine olan ozguveni bunu disariya yansitmasi cesur ve kararli tavirlari sonucta ulkenizi temsil eden insanin durusu kararliligida cok muhim en azindan ben boyle dusunuyorum yapilan hizmetler inkar edilmeyecek kadar goz onunde zaten akp den onceki ekmek yag tup kuyrugunun olmamasi ,hastanelere muayine olmak icin sabahin karanliginda gidilmiyor olmasi ve daha nicesi.doktorumuzu bile secebiliyor olmamiz gayet guzel eskiden varmiydi 65 yas ustu hasta onceligi bunlari neden chp ve mhp yapmadi soylermisiniz parasi olmayan rehin kaliyordu hastanede cikamiyordu.ne derseniz deyin biz unutmadik o gunleri.daha cok cok fazlasi var ama zaten zaman yetmez burda anlatmaya dusunceniz ne olursa olsun bu ulkenin her vatandasi ayni olcude degerli ama lutfen biraz muhasebe yapin cok rica ediyorum kizmiyorumda size ama lutfen secimlerden once biraz daha dusunun.ne doguya ne baska yere hizmetini esirgemeyen bir partiye destek vermeniz konusunda biraz daha dusunmeye davet ediyorum bunu samimice kardesce yapiyorum.lutfen birlik olalim ispatlanmamis soylentilere kapilmadan gercekten hizmete oy verelim.tsk ler