Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Yıllara göre seçim sonuçlarına bakıldığında 2011 seçimlerinde %49 alan AKP 2015 de %40 oy almıştır ,CHP her 2 seçimde de %25 oy almıştır...Sanırım bu rakamlar HDP ye hangi partiden "emanet oy" gittiğini açıkça gösteriyor...CHP den HDP ye oy gidiyor diyenler oturun sıfır

Muslumanım ve benim dinimde hic bir insanın hic bir insana ustunlugu yoktur. İSter yahudi olsun ister budist, ister hristiyan.

Her zaman soyluyorum, ümmetçilik anlayısı arapların ingilizlerle birlik olarak, Turklere karsı savasmasıyla son bulmustur.

Ben de milli duyguları olmayanlara, sırf musluman diye arap seviciligi yapıp, kendi halkını umursamayanlara sevgi ve sempati besleyemiyorum nedense.

Mühendis falan olmalısınız. Matematiğiniz çok başarılı, tebrikler. Yalnız sosyoloji, psikoloji ve Türkçede biraz sorun var gibi. Öncelikle bu konuyu baştan sona okuyun ve "CHP'liyim ama AK Parti gitsin diye HDP'ye oy vereceğim." diyenleri gözlerinizle görün. Ardından HDP'nin doğuda oy çaldığını kabul edin. Son olarak "AK Parti'den HDP'ye emanet oy gitmediğini, AK Parti'deki emanet oyların gerçek partisine döndüğünü farkedin. Siz en iyisi sadece matematiksel hesap yapın. Kimin sözüydü ya bu dostum siz en iyisi şemsiye yapın. :)

Kimin sözüydü yaaa "ne yapacağımızı sizden öğrenecek değiliz" hatırlayamadım şimdi

Arkadaşım polemiklerden hiç hoşlanmam hele ki yazılı ortamda...ben rakamları yazdım ama istersen bir istatistikçi ve aktif siyasetçi olarak gayet anlaşılır yorumlayabilirim :)

Size bir soru, Rahşan Affı geçmiş madem, başka kimler Rahşan Affından yararlandı araştırdınız mı?

Ohooo..mudurum gene agır yerden girmissin ama..olmadı yine..

YAprak hanım mudurun sorusunu atlamıssınız, tekrar alıntılayayım dedim..
Bilgilenmek istiyorum bu konuda ben.

Lütfen dini yorumlar yapmayın yasak.
Bu sitede sadece Müslümanlar yok ve din hassas bir konudur.

Merhaba bu sitedeki insanlık! Hepinizi seviyorum; insan olduğunuz, hırsınıza yenilip kin ve nefret beslemediğiniz, kendiniz için istediğinizi başkası için de istediğiniz, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapmadığınız ve başkalarının haklarını da gözettiğiniz sürece. Barıştık mı?

Amacım polemik değil, "A'nın oyu aynı kalmış, B'nin oyu düşmüş, C'nin oyu artmış. O zaman B'den C'ye kayma olmuş" önermesi çok basit, desteksiz, hesapsız, psikoloji ve sosyolojiden uzak, tamamen matematik içeren bir önerme. O yüzden şeetmiştim. Yani sayılar bazen yalan söyler ya da yanıltır diyelim, sayıların suçu yok sonuçta...

Ben bugün bütttünn günümü paralarımı sıfırlamaya çalışmakla geçirdim, çok ama çok yorucu bir gündü gerçekten. Sıfırla sıfırla bitmedi off
Bu sebeple artık güzellik uykumu uyumaya gitmeliyim.Yarın görüşürüz

2011 ve 2015 genel seçim haritalarına baktığında ortalama bir zeka sarıdan(AKP) mora(HDP) dönmüş 5 şehri ve onlarca ilçeyi görebilir.
''AK Parti'deki emanet oyların gerçek partisine döndüğünü farkedin.''
HDP AKP'ye emanet oy mu vermiş? :) Peki neden AKP'ye vermeden önce barajı geçemiyormuş? O emanet oylar AKP'ye emanet vermeden önce oy kullanmıyor muymuş? Milletin matematiğine laf söylemeden önce mantık süzgecinden geçirin dediklerinizi.
Pay belli payda belli toplam belli. Tabii ki matematik de konuşacak.

Size "Jooker wuri wallah wuri" diyorum ve geçen seçimlerle yeteri kadar yakından ilgilenen birisinin anlayacağı bir cevap diye düşünüyorum. Sevgiler joker...

Allah razi olsun bacim rabbim utandirmasin oralarda bile vatanina sahip ciktigin icin herseyi en guzel sekilde analiz edip dogrunun pesinden gittigin icin binlerce kez tesekkurler.allah birlik ve beraberligimizi bozmak isteyenlere firsat vermesin ins

Aminnnn canim INSALLAH

HELAL VALLA AKLIMI KOPYALAMISSIN BURAYA
BIZ LAFA DEGIL ICRAATA BAKARIZ
SONUNA KADAR
***R.T.ERDOGAN***

hanimefendi, yazdiklarinizda bastan asagi mantiksizlik var. alinti uyarisinca okudum fakat... neyse. bir sey demeyeyim, zaten az cok genel intiba belli akp'ye oy verenler nasil veriyor, "dik durus" "durus" "reyiz" "uzun adam" gibi mantiksal kurgu ile yakindan uzaktan alakasi olmayan bir takim teoriler..... Sinop'tan akp ye oy cikmaz demissiniz, sinop 50 yildir sag iktidarlarin kalesi, akp nin 13 yildir kalesi. koylerinden kentlere inanilmaz goc veren. tarim urunlerinin bes para etmedigi, koylerdeki en genc insanlarin 40 yasinda oldugu ,onlarin da devletten yardimla gecindigi klasik bir Turkiye kenti.

yazmis oldugum vergi oranlarini, toplanan paranin ne oldugunu bilseydiniz zaten "hizmet yapiyorlar" demeye diliniz varmazdi.

neyse. konusmak gercekten beyhude, Dubai'yi gormenizi, Abu Dhabi'yi gormenizi tavsiye ederim. Erbil bile olabilir. ya da Algers, ya da Hong Kong. bahsettigim sehirlerin hepsinin 2002-2015 arasinda ne kadar degistigini gorebilseydiniz, "yollari kaymak gibi yaptilar" argumaninin ne kadar mantiksiz oldugunu da anlardiniz.

Somuruculerin damarina basiyor cumlesini ise, ofhhhh resmen icim sisti her cumlenin bu kadar yanlis olabildigi bir yorum daha once gormedim, diyemem, gordum cok gordum, klasik guce tapan ve din somurusu uzerinden "mantiksizligi" "dogrulanan" bir durum.

yine hakaret vs diyeceksiniz, o zaman kisa keseyim,

yanlissiniz, hepsini karistirmissiniz, biraz kendinizi gelistirin, dunyayi gorun, ondan sonra dusunceleriniz kendiligindan degisecek, bunu da ben dedigim icin degil, kendiniz icin yapin, cunku hayat cok kisa ve siz daha iyi yasamayi hakediyorsunuz. Birisi bana gelip boyle dese, oper basima koyarim, basim ustune derim, gezeyim tabii hayhay, sagolasin demek ki bende bir eksiklik gordun...... fakat bizim tepkilerimiz "nededinbananededinbeniyisiyimtammamiiiyiyibilirimoadammuthis" mantiginda oldugu icin, valla yoruldum, kapatiyorum hesabi da, maile dusen bir uyari ile bulastim suraya, valla icim sisti 2 gundur.

HELAL VALLA AKLIMI KOPYALAMISSIN BURAYA
BIZ LAFA DEGIL ICRAATA BAKARIZ
SONUNA KADAR
***R.T.ERDOGAN***
peki cumhurbaşkanının 400 milletvekili verin bu iş huzurla çözülsün cümlesinden ve secimden bir gün sonra duymaya başladığımız şehit haberlerinden nasıl bir çıkarım yapıyorsunuz?

bence komik komik slogan paylaşmak yerine mantıklı olan bu tip şeyleri konuşmaliyiz.

Siyaset insanlari birbirinden ayristirir gunu geldigi zaman hepimiz mantik cercevesi icinde oyunuzu kullanacagiz. Bence bu tip tartismalara hic gerek yok hak eden kazansin insallah vatanimiz icin hayirli bir sonuc olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…