- 30 Eylül 2015
- 74
- 88
- 3
- 37
Sevgiler...Aferin süper zeka.
Kişi ırkını, ten rengini, anne babasını seçemez. Bunlar yaratılıştan gelen, kişinin istese de değiştirmeyeceği özellikleridir. Din ise insanın seçebileceği veya reddedebileceği bir şeydir. Bu can alıcı ön bilgilendirmeden sonra gelelim din kardeşliği konusuna. Ben dinimdenseniz sizi din kardeşim olarak görürüm, severim, sayarım, bir insana karşı beslemem gereken bütün güzel duyguları isteyerek, seve seve, fazlasıyla beslerim. Eğer benim dinimden değilseniz ki bu sizin tercihinizdir, saygı duyarım, bir insana beslemem gereken güzel duyguları en az asgari seviyede veya ondan daha fazla beslerim.
Ten renginiz siyahsa benim için önemli değil, gözleriniz çekikse, saçlarınız sarıysa... Benim için kendi seçiminiz olmayan hiçbir özelliğiniz önemli değil, siz bir insansınız benim için, he, benim dinimden misiniz o zaman sizin güzel bir tercih yaptığınızı düşünüp size daha fazla duygu besleyebilirim. Buna kimse engel olamaz, hakkı değildir. Benim dinimden değil misiniz, merhaba, nasılsınız, ben de iyiyim teşekkürler, çok iyisiniz, sağ olun, iyi ki varsınız...
Irk ve din kardeşliğini aynı terazide tartmanız... Bakın nasıl bir yanlış olduğunu tarif edecek kelime, cümle bile bulamayıp üç nokta koydum, o derece hatalı yani.
Dip not: Benim dinimde siyahın beyaza, beyazın siyaha, acemin araba, arabın aceme üstünlüğü yoktur. Benim dinim güzeldir, öneririm. :) Peki, siz bilirsiniz...
Yıllara göre seçim sonuçlarına bakıldığında 2011 seçimlerinde %49 alan AKP 2015 de %40 oy almıştır ,CHP her 2 seçimde de %25 oy almıştır...Sanırım bu rakamlar HDP ye hangi partiden "emanet oy" gittiğini açıkça gösteriyor...CHP den HDP ye oy gidiyor diyenler oturun sıfır
Kimin sözüydü yaaa "ne yapacağımızı sizden öğrenecek değiliz" hatırlayamadım şimdiMühendis falan olmalısınız. Matematiğiniz çok başarılı, tebrikler. Yalnız sosyoloji, psikoloji ve Türkçede biraz sorun var gibi. Öncelikle bu konuyu baştan sona okuyun ve "CHP'liyim ama AK Parti gitsin diye HDP'ye oy vereceğim." diyenleri gözlerinizle görün. Ardından HDP'nin doğuda oy çaldığını kabul edin. Son olarak "AK Parti'den HDP'ye emanet oy gitmediğini, AK Parti'deki emanet oyların gerçek partisine döndüğünü farkedin. Siz en iyisi sadece matematiksel hesap yapın. Kimin sözüydü ya bu dostum siz en iyisi şemsiye yapın. :)
Canım yanlış araştırmışsın belgelerle bu kanıtlandı hüküm yiyecekti rahşan ecevitin affından faydalanarak kurtuldu adam bunu kendi kabulleniye niye battı bende anlamadım diyo zaten sen inanmam diyosun sen bilirsin
Size bir soru, Rahşan Affı geçmiş madem, başka kimler Rahşan Affından yararlandı araştırdınız mı?
Güzel sorular soruyorum amaOhooo..mudurum gene agır yerden girmissin ama..olmadı yine..
YAprak hanım mudurun sorusunu atlamıssınız, tekrar alıntılayayım dedim..
Bilgilenmek istiyorum bu konuda ben.
Lütfen dini yorumlar yapmayın yasak.
Bu sitede sadece Müslümanlar yok ve din hassas bir konudur.
Kimin sözüydü yaaa "ne yapacağımızı sizden öğrenecek değiliz" hatırlayamadım şimdi
Arkadaşım polemiklerden hiç hoşlanmam hele ki yazılı ortamda...ben rakamları yazdım ama istersen bir istatistikçi ve aktif siyasetçi olarak gayet anlaşılır yorumlayabilirim :)
2011 ve 2015 genel seçim haritalarına baktığında ortalama bir zeka sarıdan(AKP) mora(HDP) dönmüş 5 şehri ve onlarca ilçeyi görebilir.Amacım polemik değil, "A'nın oyu aynı kalmış, B'nin oyu düşmüş, C'nin oyu artmış. O zaman B'den C'ye kayma olmuş" önermesi çok basit, desteksiz, hesapsız, psikoloji ve sosyolojiden uzak, tamamen matematik içeren bir önerme. O yüzden şeetmiştim. Yani sayılar bazen yalan söyler ya da yanıltır diyelim, sayıların suçu yok sonuçta...
2011 ve 2015 genel seçim haritalarına baktığında ortalama bir zeka sarıdan(AKP) mora(HDP) dönmüş 5 şehri ve onlarca ilçeyi görebilir.
''AK Parti'deki emanet oyların gerçek partisine döndüğünü farkedin.''
HDP AKP'ye emanet oy mu vermiş? :) Peki neden AKP'ye vermeden önce barajı geçemiyormuş? O emanet oylar AKP'ye emanet vermeden önce oy kullanmıyor muymuş?Milletin matematiğine laf söylemeden önce mantık süzgecinden geçirin dediklerinizi.
Pay belli payda belli toplam belli. Tabii ki matematik de konuşacak.
HDP'ye olduğu kadar AKP'ye de duyarlı mısınız?Size "Jooker wuri wallah wuri" diyorum ve geçen seçimlerle yeteri kadar yakından ilgilenen birisinin anlayacağı bir cevap diye düşünüyorum. Sevgiler joker...
Allah razi olsun bacim rabbim utandirmasin oralarda bile vatanina sahip ciktigin icin herseyi en guzel sekilde analiz edip dogrunun pesinden gittigin icin binlerce kez tesekkurler.allah birlik ve beraberligimizi bozmak isteyenlere firsat vermesin ins
Arkadasim sana bisey diyeyimmi hicde oyle gurur yapip nasil akp den geri donemem diye bir dusuncem yok akp babamin oglumu kimden niye cekinecekmisim seve seve veriyorum kanimin son damlasina kadar istekle hemde samimiyetlerinede inaniyorum herseyden once tayyip erdoganin o saglam durusunu seviyorum usandik artik pisirik icraat yapmayan sadece konusan adamlarin turkiye gibi harika bir ulkeyi rezil etmelerinden.hem akp haricindeki partilerin cok iyi imkanlar getirecegi dusuncesine nerden variyorsunuz anlamadim ssk yi rezil kepaze eden kilictaroglu degilmi o aponun icerde yatmasina idam edilmesine engel olanlardan biride bahceli degilmi bunlarin eline imkan verildi ama onlar icine edip gittiler hele o hastanelerdeki reziĺigi inkar edenler varsa artik hicbirsey demiyorum.simdi dortorunuza varana kadar seciyorsunuz hepsini gectim cumhurbaskanina herkes agzina geleni sayiyor valla siz bu derece ozgur bir ulke bulursaniz bizede haber verin baska ulkede cumhurbaskanina oyle hakaretler tehtitler savurunda bakin neyapiyorlar sizi.benim fikrime katilmak zorunda degil kimse ama ben oyumu mecbur hissettigim icin degil hizmet edene veriyorum kor degiliz her yil yeni bir degisiklik yeni bir yapit cikariyorlar karsimiza bu sene memleketime gittim o rezalet yollar kaymak gibi olmus he bu arada sinopluyum bilirsiniz sinop tan akp ye oyda cikmaz ama bu adam orayada hizmetini esirgemedi.yoksulluk oldugunada inanmiyorum herkesin cebinde en az bin liralik akilli tel bende dahilim.hastanelerimiz misler gibi benim anlamadigim insan bu nimetlerden faydalanipta nasil bukadar nankor olup akp bisey yapmiyor calismiyor diyebilir bu adam calismiyorda bu kadar hizmet i bize baskalarimi yapti hayrina.hem niye surekli cumhurbaskanimizin oglu askere gitsin cumleleriyle vurmaya calisiyorsunuz oglunun askere gitmemesi onu kotu insan yapiyor ama bunca hizmeti yapmasi onu iyi insan sinifina sokmuyor oylemi hizmete gelince mecbur zaten deniyor ama chp mhp ye gelince hep yapacaktik edecektik icraat sifir yani.laf degil icraat a veriyoruz oyumuzu.yasal olarak bir cumhurbaskaninin oglunu askere gonderme zorunlulugu yoktur gerci gondersede baska sey bulur bu zihniyet laf atacak.bunu goren abartan gozleriniz hizmetlerine gelince neden kor oluyor merak ediyorum.bu arada patlamalarin hepsi onceden bilinebilseydi once doguda olen askerlerimizi kurulan tuzaklar onlenirdi. valla biz oy verdigimiz icin pisman olmayiz allahin izniyle ama siz olacaksiniz bence o teroristlerin Bir parcada olsa yukselmelerine bundan dolayida daha cok kudurup askerimizi polisimizi oldurme imkanini bulmalarina sebep oldugunuz icin.artik vicdaniniz nasil susar bilemem.partilerde sorun cikabilir anlasmazlikta olabilir ama acik konusayim ben oyumu akp ye degil tayyip erdogana veriyorum cunku bu ulkenin ona ihtiyaci oldugunu dusunuyorum.en basindan beri ayni fikirdeyim bu adam bazi somuruculerin damarina basiyor bu yuzdende istenmiyor.keske bir tayyip erdogan daha olsa onun ardindan gelecek onu soyle seviyorum samimi buluyorum bu boyle bilinsin ben oyle samimi bulmadiklarimin pesine sirf parti aliskanligi sebebiyle gitmem.gayet bilincli severek inanarak veriyorum oyumu.
Arkadasim sana bisey diyeyimmi hicde oyle gurur yapip nasil akp den geri donemem diye bir dusuncem yok akp babamin oglumu kimden niye cekinecekmisim seve seve veriyorum kanimin son damlasina kadar istekle hemde samimiyetlerinede inaniyorum herseyden once tayyip erdoganin o saglam durusunu seviyorum usandik artik pisirik icraat yapmayan sadece konusan adamlarin turkiye gibi harika bir ulkeyi rezil etmelerinden.hem akp haricindeki partilerin cok iyi imkanlar getirecegi dusuncesine nerden variyorsunuz anlamadim ssk yi rezil kepaze eden kilictaroglu degilmi o aponun icerde yatmasina idam edilmesine engel olanlardan biride bahceli degilmi bunlarin eline imkan verildi ama onlar icine edip gittiler hele o hastanelerdeki reziĺigi inkar edenler varsa artik hicbirsey demiyorum.simdi dortorunuza varana kadar seciyorsunuz hepsini gectim cumhurbaskanina herkes agzina geleni sayiyor valla siz bu derece ozgur bir ulke bulursaniz bizede haber verin baska ulkede cumhurbaskanina oyle hakaretler tehtitler savurunda bakin neyapiyorlar sizi.benim fikrime katilmak zorunda degil kimse ama ben oyumu mecbur hissettigim icin degil hizmet edene veriyorum kor degiliz her yil yeni bir degisiklik yeni bir yapit cikariyorlar karsimiza bu sene memleketime gittim o rezalet yollar kaymak gibi olmus he bu arada sinopluyum bilirsiniz sinop tan akp ye oyda cikmaz ama bu adam orayada hizmetini esirgemedi.yoksulluk oldugunada inanmiyorum herkesin cebinde en az bin liralik akilli tel bende dahilim.hastanelerimiz misler gibi benim anlamadigim insan bu nimetlerden faydalanipta nasil bukadar nankor olup akp bisey yapmiyor calismiyor diyebilir bu adam calismiyorda bu kadar hizmet i bize baskalarimi yapti hayrina.hem niye surekli cumhurbaskanimizin oglu askere gitsin cumleleriyle vurmaya calisiyorsunuz oglunun askere gitmemesi onu kotu insan yapiyor ama bunca hizmeti yapmasi onu iyi insan sinifina sokmuyor oylemi hizmete gelince mecbur zaten deniyor ama chp mhp ye gelince hep yapacaktik edecektik icraat sifir yani.laf degil icraat a veriyoruz oyumuzu.yasal olarak bir cumhurbaskaninin oglunu askere gonderme zorunlulugu yoktur gerci gondersede baska sey bulur bu zihniyet laf atacak.bunu goren abartan gozleriniz hizmetlerine gelince neden kor oluyor merak ediyorum.bu arada patlamalarin hepsi onceden bilinebilseydi once doguda olen askerlerimizi kurulan tuzaklar onlenirdi. valla biz oy verdigimiz icin pisman olmayiz allahin izniyle ama siz olacaksiniz bence o teroristlerin Bir parcada olsa yukselmelerine bundan dolayida daha cok kudurup askerimizi polisimizi oldurme imkanini bulmalarina sebep oldugunuz icin.artik vicdaniniz nasil susar bilemem.partilerde sorun cikabilir anlasmazlikta olabilir ama acik konusayim ben oyumu akp ye degil tayyip erdogana veriyorum cunku bu ulkenin ona ihtiyaci oldugunu dusunuyorum.en basindan beri ayni fikirdeyim bu adam bazi somuruculerin damarina basiyor bu yuzdende istenmiyor.keske bir tayyip erdogan daha olsa onun ardindan gelecek onu soyle seviyorum samimi buluyorum bu boyle bilinsin ben oyle samimi bulmadiklarimin pesine sirf parti aliskanligi sebebiyle gitmem.gayet bilincli severek inanarak veriyorum oyumu.
hanimefendi, yazdiklarinizda bastan asagi mantiksizlik var. alinti uyarisinca okudum fakat... neyse. bir sey demeyeyim, zaten az cok genel intiba belli akp'ye oy verenler nasil veriyor, "dik durus" "durus" "reyiz" "uzun adam" gibi mantiksal kurgu ile yakindan uzaktan alakasi olmayan bir takim teoriler..... Sinop'tan akp ye oy cikmaz demissiniz, sinop 50 yildir sag iktidarlarin kalesi, akp nin 13 yildir kalesi. koylerinden kentlere inanilmaz goc veren. tarim urunlerinin bes para etmedigi, koylerdeki en genc insanlarin 40 yasinda oldugu ,onlarin da devletten yardimla gecindigi klasik bir Turkiye kenti.
yazmis oldugum vergi oranlarini, toplanan paranin ne oldugunu bilseydiniz zaten "hizmet yapiyorlar" demeye diliniz varmazdi.
neyse. konusmak gercekten beyhude, Dubai'yi gormenizi, Abu Dhabi'yi gormenizi tavsiye ederim. Erbil bile olabilir. ya da Algers, ya da Hong Kong. bahsettigim sehirlerin hepsinin 2002-2015 arasinda ne kadar degistigini gorebilseydiniz, "yollari kaymak gibi yaptilar" argumaninin ne kadar mantiksiz oldugunu da anlardiniz.
Somuruculerin damarina basiyor cumlesini ise, ofhhhh resmen icim sisti her cumlenin bu kadar yanlis olabildigi bir yorum daha once gormedim, diyemem, gordum cok gordum, klasik guce tapan ve din somurusu uzerinden "mantiksizligi" "dogrulanan" bir durum.
"hep laf cehape mhepe" teorisi o kadar komik ki, 2 otobus soforu var, biri koltukta, biri yaninda, yanindaki diyor ki, "abi molada ben geceyim", sofor diyor ki, "yok gecme." yolcular da, "tabii gecmesin, hep laf, hic surdugunu gormedik!!!!!!' diye suren sofore destek cikiyor. suren sofor yorulmus mu kimsenin umurunda degil, koltugu birakmak istemiyor yalnizca. bu kadar komik bir manzara olabilir mi? ulkemizde var iste. "cehape mehepe icraat yapmadi kopru yapmadi" yahu adam iktidara gelmedi ki daha, neyin koprusu, ne yapsin evinin balkonunndan karsi balkona cebinden para harcayip teleferik mi kursun? bu kadar beton fetisisti bir ulke ben daha gormedim. ben insaat muhendisiyim, dunyanin her ulkesinde is yaptim, bu kadar sacma argumanlarla (yol yapti, kopru yapti vs) siyasetten kazanim saglayan baska bri parti yok, yau, cezayir bile, akp modeli siyasal islami on plana cikartip, yerel agalari ve burjuva ekonomisini desteklerken, halki asgari ucrete mahkum eden partiyi devirmeyi basardi. bu noktada kadinlara cok is duserken, halimiz ortada, "adam uzun boylu." sirf bu yuzden siyasete giresim var. Cem uzan sirf yakisikli karizmatik diye oy aldi saka gibi. cekerim mavi buz mavisi gomlegi, 190 boyum var, gieryim 2-3 cm de gizli topuk ayakkabi, al sana uzun adam, %15 oyum garanti, uc-bes "bacilarim" dememe bakar demek ki bu ulkede. Yol da yaparim, dedim ya, muhendislik zaten meslegim,.
Simdi sorsam "ihale nedir, kime nasil dagitilir, muteahhitin ihalede kar marji nedir? %16 kar marja alinan ihale hak midir?"... bunlara cevap verilemeyen yerde neyi tartisiyoruz yahu biz akp kotu mu iyi mi diye?
hastanede istedigin doktoru sec, sec de, 1990 senesinde internet yoktu, cep telefonu yoktu yahu daha! dunyanin son 13 senedeki degisimi son1000 senedeki degisime bedel, "ama doktorlari seciyoruz." kafayi yememek elde degil, gecen de "cebinizdeki akilli telefonlar var hala nankorluk ediyorsunuz" demisti... amaaaaaaaaaaaaan konustugumuz seylere bak, tamam hanfendicigim, siz haklisiniz, biz akp yi hakediyoruz zaten. biz derken de, eskiden akp ye oy vermis biri olarka, ben de mucadeleyi biraktim artik. turkiye hakediyor. inanin artik Turkiye icin cok gec. bu vakitten sonra akp ye oy vermesiniz bile fiilen bittik. olacaklari size yazayim, 2019'da "aaa nasil oldu bu ya?" dersiniz.
a) 2015-2016 kriz yillaridir, 2016 da daha da derinlesecek. global buyume %2.1 ongorulurken, turkiye icin stagnaflasyon ongoruluyor. %2 nusuf artisi bir ulke %0.3 buyurse bu kiriz demektir.
b) Rusya, suriye uzerinden son kartini oynadi, bu kart basariya ulasirsa, hatay-akdeniz koridoru Kurtlerin lehine acilacak. Ulus-milliyetci, sekuler yeni bir Kurt devletinin irak'ta kurulmasi tamamlandi, turkiye ayagi icin calismalar suruyor, (sahi siz, suriya politikamizi "hain esed" yuzunden mi yapiliyor sanmisitiniz? Size bu satirlari Katar'dan yaziyorum, is dolayisi ile Katar'dayim, Turkiye su an Katar'in askeri piyonlugunu yapmaktadir, cunku, Suriye Devrilirse, Katar, dogalgazini avrupaya satabilir, bunun icin de Turkiye'ye, daha dogrusu "uzun adama" yuklu miktarlarda pay odediler. sahi siz hakatten islam davasi falan mi sandiniz suriye meselesini? 2,5 milyon multeci ile size basarilar diliyorum.
c) yabanci yatirimcilar, istanbul'u hong-kong modeli istiyorlar. caba bunun icin, (sahi siz kanal istanbulu ecdad icin mi yapiliyor sanmistiniz?) eger bu olursa, hedef 2023, istanbu'la vize ile gireceksiniz. bu en son, 1918 mutakerekinsde olmustu
d)Dunyadaki tek gercek, 2002'den sonra, global sermayenin para kazanmasi uzerine kurulur. fakat matematigin dogasi, bir yerden topluyorsaniz, bir yerden cikariyorsunuz demektir. KImden cikiyor? kimden olacak canim, sizden yahu sizden! e) turkiye'de genc issizlik, %30 larda. krizde denilen ispanya %26- eh, umarim cocuk planlamiyorsunuzdur. issiz kalacak kuvvetle muhtemel, ya da WIliam & Turner firmasinda, 6000 $ maas alan ingilizlere cay getirip goturebilir istanbul'da. keyfine baksin. neticede hastanede doktorunu kendi seciyor.
f) buna karsi cikan ekonomi modelleri baski gorur. 2002'de turkiye'de bu ekonomi modelini kabul edecek, erbakan'i da bu yuzden arkasindan vuracak kadroyu su an alkisliyorsunuz, devam.
g) niahi amac, Turkiye'nin batinin yani basinda, ucuz isgucune sahip, yuklu miktarda cari acigi olan, borc bataginda bir ulke halini alip, batinin fabrikalarinda isci olmasi, ve batinin yatirim firmalarinda cayci olamsidir. bati, cin ile savasinda, turkiye'yi insan ve hammadde kaynagi oalrak secmis, cezayir modeli bir ulke ongormustur. bunu degistirmek icin artik cok gec. 2009'da degisen "para basim politikasi" geregince, altyapi ve egitim yatirimlarini tamamlasaydik bir sansimiz vardi, ama artik yok.
yine hakaret vs diyeceksiniz, o zaman kissadan hisse ozet:
yanlissiniz, hepsini karistirmissiniz, biraz kendinizi gelistirin, dunyayi gorun, ondan sonra dusunceleriniz kendiligindan degisecek, bunu da ben dedigim icin degil, kendiniz icin yapin, cunku hayat cok kisa ve siz daha iyi yasamayi hakediyorsunuz. Birisi bana gelip boyle dese, oper basima koyarim, basim ustune derim, gezeyim tabii hayhay, sagolasin demek ki bende bir eksiklik gordun...... fakat bizim tepkilerimiz "nededinbananededinbeniyisiyimtammamiiiyiyibilirimoadammuthis" mantiginda oldugu icin, valla yoruldum, kapatiyorum hesabi da, maile dusen bir uyari ile bulastim suraya, valla icim sisti 2 gundur.
peki cumhurbaşkanının 400 milletvekili verin bu iş huzurla çözülsün cümlesinden ve secimden bir gün sonra duymaya başladığımız şehit haberlerinden nasıl bir çıkarım yapıyorsunuz?HELAL VALLA AKLIMI KOPYALAMISSIN BURAYA
BIZ LAFA DEGIL ICRAATA BAKARIZ
SONUNA KADAR
***R.T.ERDOGAN***
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?