- 29 Ocak 2017
- 4.371
- 8.365
- 158
çok sevinirim :) o kadar geçmişe gidemedim konudaDur sana yorumlarımi bulup atayım gecen hafta paylaşmıştım.![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok sevinirim :) o kadar geçmişe gidemedim konudaDur sana yorumlarımi bulup atayım gecen hafta paylaşmıştım.![]()
Beyazinci değil miydikızlar bu arada ben eski nickimi özledim, inciitanesi olarak değiştiriyorum nickimi onay verilince değişecek, bana da inci olarak hitap edebilirsiniz:))
Bırak Ve Rahatla
Türü psikoloji.
Kendi kendine terapi kitabı.
6 haftalık bir programdan bahsediliyor kitapta.
Öfke, kaygı, yükseklik korkusu,uçak fobisi gibi duyguların sebebi olan köken hisleri bularak onları onarım sürecini anlatıyor.
1.hafta; yalıtım süreci.Çevrenizle duygusal temasa geçmiyorsunuz.Eş, çocuklar ,iş hariç kendinizi yalıyorsunuz.
2.hafta ;hissi hissetme ve yönlendirme süreci oluyor.Seans odanız oluyor.Orda sağ elinizi kalbinizin sol yanına koyup hissetme çalışması yapıyorsunuz.Kendi çocuk halimize bakıp ona şefkat gösterip onunla sohbet ediyorsunuz.
3.hafta ; biyolojik ritim düzenleme haftası
Metronom ile hayatınızı bir film şeridi gibi izleyip yavaşlamaya çalışıyorsunuz.
4.hafta ; duyguları yönetme haftası
Köken hisleri aktive edip yüzleşiyorsunuz.
Bu seans 3 etaptan oluşuyor.
5.hafta;kaygıya rağmen bırakma
6.hafta ;insan ile temas haftası .
Kitabın son bölümünde de onarım yapmış kişilerin yorumları var.
Kitap ile ilgili düşüncelerim;
Kitabı beğendim.
Uygun zaman ayarlayıp uygulamak isterim.
Terapi almaya cesareti, zamanı veya bütçesi olmayan kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum.
Onarım yapmış kişilerin isim ve meslekleri vardı kitapta.
En çok dikkatimi çeken çocuğun kadın ve öğretmen olması idi.Bir kişi erkek idi sadece.Genellikle anne olduktan sonra ihtiyaç hasıl olmuş.
Sakin ,dingin bir insan olmak isteyen, köken hisleri bulup onarmak isteyenlere tavsiyedir.
Kitap beklentimi karşıladı.Beğendim.
Bırak Ve Rahatla (Beğendiğim alıntılar.)
Oyalanarak duyguları bastırmak çocuklukta öğrenilen, yetişkinlikte uygulanan bir duyarsızlaşma aracıdır.
Oyalanma , acıdan kaçmayı öğretir.
Bırakmak , bastırılarak güçlenmiş duyguların normalleşmesini sağlar.
Öfkesini kontrol edemeyen kişi sorunun kendisinde değil,kendini kontrolden çıkaran kişide olduğunu düşünür.
Kişinin kendini onarmasının ilk adımı farkındalıktır.
Köken hisler kişiliği oluşturur.Geçmişte bir dönem yaşanan olaylar karşısında içimizde birikmiş hislerdir.
Zihin zarara uğramış duyguları yönetemez ancak bastırılmamış duyguları yönetir.
Öfke aktif , suçluluk pasif bir duygudur.
Bilinçaltı ,duyguların hafızasıdır.
Olumsuz duygular kendiliğinden oluşmaz.İnsan ilişkileri sırasında edinilen hisler sonucu ortaya çıkar.
bak bak hemen açıklarımı yakalıyorBeyazinci değil miydi![]()
Hafızam çok kötüdür ama seninkini unutmamışım profil fotonu da hatırlıyorumbak bak hemen açıklarımı yakalıyorD evet öyleydi de tamamen de eski olmasın yenilik katayım dedim, inci ismini çok severim o yüzden incili bir şey seçtim :)
bütün foyam ortaya çıkıyorHafızam çok kötüdür ama seninkini unutmamışım profil fotonu da hatırlıyorum![]()
Ha haçok teşekkürler:)) iki ve üstü çocuklu annelerden hayatta kalmak için öneriler olursa alırım :))
Yeni evimin bahçesi de me sakinBunları sizin için çekmiştim![]()
Yok canım değilYeni evimin bahçesi de me sakinİcim açıldı
![]()
Beni gaza getiriyorsun kalkıp koltuk silesim geldiHa hatam adamınina tek çocuk
Mikan yardımcı olur sana
O gayet iyi gidiyor masallah
Topige geldiğinden beri gayet verimli gidiyor![]()
Bahçedeki ağaçYok canım değilevimin bahçesi küçük, orayı da çekerim de şu an bu kadar çekici değil
![]()
Bir tane çağla ağacı da varmış geçen fark ettim çok mutlu oldum erik ağacı dikeceğim ilk iş erik pahalıBahçedeki ağaççeşitleri on numaraydi ya
önemli olan meyve de vermesi
dalından koparıp yemesi offf
![]()
Hamile olmasan daha ne gaza getiririm seni de iki canlısın kıyamıyorumBeni gaza getiriyorsun kalkıp koltuk silesim geldi![]()
Verimli topraklar ya iklimi mevsimi güzel.Bir tane çağla ağacı da varmış geçen fark ettim çok mutlu oldum erik ağacı dikeceğim ilk iş erik pahalı![]()
Hayatta yapmaz, cam siler ama onu kitleyeceğim bir araHamile olmasan daha ne gaza getiririm seni de iki canlısın kıyamıyorum
Ama eşine sildirecek motivasyonu vermene hayır demem allem et kallem et adama sildir![]()
Ne köylerden karHayatta yapmaz, cam siler ama onu kitleyeceğim bir ara![]()