• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bu arada ben eski nickimi özledim, inciitanesi olarak değiştiriyorum nickimi onay verilince değişecek, bana da inci olarak hitap edebilirsiniz:))

Bırak Ve Rahatla

Türü psikoloji.
Kendi kendine terapi kitabı.

6 haftalık bir programdan bahsediliyor kitapta.

Öfke, kaygı, yükseklik korkusu,uçak fobisi gibi duyguların sebebi olan köken hisleri bularak onları onarım sürecini anlatıyor.

1.hafta; yalıtım süreci.Çevrenizle duygusal temasa geçmiyorsunuz.Eş, çocuklar ,iş hariç kendinizi yalıyorsunuz.

2.hafta ;hissi hissetme ve yönlendirme süreci oluyor.Seans odanız oluyor.Orda sağ elinizi kalbinizin sol yanına koyup hissetme çalışması yapıyorsunuz.Kendi çocuk halimize bakıp ona şefkat gösterip onunla sohbet ediyorsunuz.

3.hafta ; biyolojik ritim düzenleme haftası
Metronom ile hayatınızı bir film şeridi gibi izleyip yavaşlamaya çalışıyorsunuz.

4.hafta ; duyguları yönetme haftası
Köken hisleri aktive edip yüzleşiyorsunuz.
Bu seans 3 etaptan oluşuyor.

5.hafta;kaygıya rağmen bırakma

6.hafta ;insan ile temas haftası .

Kitabın son bölümünde de onarım yapmış kişilerin yorumları var.

Kitap ile ilgili düşüncelerim;
Kitabı beğendim.
Uygun zaman ayarlayıp uygulamak isterim.
Terapi almaya cesareti, zamanı veya bütçesi olmayan kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum.

Onarım yapmış kişilerin isim ve meslekleri vardı kitapta.
En çok dikkatimi çeken çocuğun kadın ve öğretmen olması idi.Bir kişi erkek idi sadece.Genellikle anne olduktan sonra ihtiyaç hasıl olmuş.

Sakin ,dingin bir insan olmak isteyen, köken hisleri bulup onarmak isteyenlere tavsiyedir.

Kitap beklentimi karşıladı.Beğendim.

Bırak Ve Rahatla (Beğendiğim alıntılar.)

Oyalanarak duyguları bastırmak çocuklukta öğrenilen, yetişkinlikte uygulanan bir duyarsızlaşma aracıdır.

Oyalanma , acıdan kaçmayı öğretir.

Bırakmak , bastırılarak güçlenmiş duyguların normalleşmesini sağlar.

Öfkesini kontrol edemeyen kişi sorunun kendisinde değil,kendini kontrolden çıkaran kişide olduğunu düşünür.

Kişinin kendini onarmasının ilk adımı farkındalıktır.

Köken hisler kişiliği oluşturur.Geçmişte bir dönem yaşanan olaylar karşısında içimizde birikmiş hislerdir.

Zihin zarara uğramış duyguları yönetemez ancak bastırılmamış duyguları yönetir.

Öfke aktif , suçluluk pasif bir duygudur.

Bilinçaltı ,duyguların hafızasıdır.

Olumsuz duygular kendiliğinden oluşmaz.İnsan ilişkileri sırasında edinilen hisler sonucu ortaya çıkar.
inciitanesi inciitanesi
191.sayfadaymis 15 sayfa geçmis 🤪favoriydi buldum Allah'tan ❤️

12 'den sonra neler yaptım ?😌

2 dk alışkanlığı 4 parça kıyafeti ayarlayıp terziye götürdüm. :KK55: resmen beynimin koca yerini kapılıyordu.Ertelenen davranış halledildi.Beyindeki yükten kurtulundu.

Yağmur vardı oğlum mactaydi çıkışs yetiştim.Beraber market alışverişi yaptık.Fiyatlari görünce aynen böyle oldum.:KK57:
Sonra eve gelip onları yerleştirdim.
Biraz uyumaya çalıştım.:uykucu:
Yarın için jinekolojiye randevu alindi.:mapus:

Gece Beyhan' in yeni videosunu izledim 10 dakika.Simdi aklıma geldi 🤪

18.40 a kadar kk ya girmedim.📱

Bunları sizin için çekmiştim 🤩

Eklentiler

• BCAF1EC4-1B3B-476F-830A-B6A15125A10B.webp
    BCAF1EC4-1B3B-476F-830A-B6A15125A10B.webp
    186,9 KB · Görüntüleme: 31
  • 1686CD9E-23ED-4CC7-A35F-0F4E7D365CA1.webp
    1686CD9E-23ED-4CC7-A35F-0F4E7D365CA1.webp