Kuzum sen hep tirit yapiosun. Tirit ne? İnternetten baktim ama sen farkli bisey yapiosun bence.Selam canlar
Gece yine geç yattım 2.30 gibiydi.
Sabah 9 gibi kalktım.
Çay yaptım, kıymalı tirit yaptım.
Kahvaltı yaptık sonra hazırlanıp pikniğe geldik.
Köfte, patates, biber kızarttım. Meyve, karpuz vs aldık çıktık yola.
Çocuklar kızma birader oynadı. Top oynadı.
Ben gezdim nette takıldım.
Oğlum arada hamak keyfi yapıyor.
İyi esiyor burası.
Benim yaptığım usulün tarifini veriyorum şimdi.Kuzum sen hep tirit yapiosun. Tirit ne? İnternetten baktim ama sen farkli bisey yapiosun bence.
Hayırlı olsun. Keyifle oturun.Slm kızlar
Bugün ne yaptım
Kahvaltı yaptık kız kardeşim eve gitti
Abimin evini taşıdık eşyalar dizdik tm bitmedi çok yorulduk birazdan eve gitcez yemek hazır layip çay içeriz bu yorgunlukta
GunaydinnnBenim yaptığım usulün tarifini veriyorum şimdi.
Yağ kıyma kavrulur, sonra çemen, biber salça, domates salça kavrulur. Pul biber, karabiber, kimyon, tuz atılır. Üzerine kaynamış su eklenir. Su kaynayınca içine yumurta kırılır hızlıca çırpılır yumurta homejen dağılsın diye.
Çorba kasesine küp küp köy ekmeği doğranır üstüne tirit dökülür afiyetle yenir.
Biz çok seviyoruz. Hatta oğlum da bayılır . Normalde kahvaltı hiç sevmez yemez ama bunu yer.
Sucuklu vs formları da mevcut. Hamilelikten ötürü kıymalı versiyona geçtim. Hatta pratik olsun diye kavrulmuş kıyma yapmıştım. Öyle olunca önce çemen salça vs katıp sonra kıyma ekliyorum daha hızlı pişiyor o zaman.
Tiroid ilacı içtiğini bilmiyordum. Dikkat etmemişim. Gebelik başında ki ilk tahlilllerde mi çıkmıştı? Zaten tiroid sorunu yaşıyor muydun daha önce?Gunaydinnn
yeni uyandim. Tiroid ilacini icip biraz beklemem lazim ama kalkamadim dahadun yorulmusum hic dinlenmis hissetmiyorum kendimi uyku yetmemis uyusam iyi ama karnim da acikmis zor anlqr yasaniyor
Bende tiroid yillardir bi iner bi cikar. 2 sene ilac kullanmadim. Ama hamilelikte hemen firladi tabi. Oyuzden basladik icioeum. Migren de botox ve magnezyumla durdu cok sukur. Smdilik iyiyimTiroid ilacı içtiğini bilmiyordum. Dikkat etmemişim. Gebelik başında ki ilk tahlilllerde mi çıkmıştı? Zaten tiroid sorunu yaşıyor muydun daha önce?
Migrenden kurtuldun mu?
Ağzım sulandıBenim yaptığım usulün tarifini veriyorum şimdi.
Yağ kıyma kavrulur, sonra çemen, biber salça, domates salça kavrulur. Pul biber, karabiber, kimyon, tuz atılır. Üzerine kaynamış su eklenir. Su kaynayınca içine yumurta kırılır hızlıca çırpılır yumurta homejen dağılsın diye.
Çorba kasesine küp küp köy ekmeği doğranır üstüne tirit dökülür afiyetle yenir.
Biz çok seviyoruz. Hatta oğlum da bayılır . Normalde kahvaltı hiç sevmez yemez ama bunu yer.
Sucuklu vs formları da mevcut. Hamilelikten ötürü kıymalı versiyona geçtim. Hatta pratik olsun diye kavrulmuş kıyma yapmıştım. Öyle olunca önce çemen salça vs katıp sonra kıyma ekliyorum daha hızlı pişiyor o zaman.
Bu ara her yemeğe nerdeyse benzer baharat vs uyguluyorum gayet de güzel oluyor.Ağzım sulandı
Gamze Karya kaç aylıkken çalışmaya başlayacaksın?Bende tiroid yillardir bi iner bi cikar. 2 sene ilac kullanmadim. Ama hamilelikte hemen firladi tabi. Oyuzden basladik icioeum. Migren de botox ve magnezyumla durdu cok sukur. Smdilik iyiyim
Hicbirsey yapmadigm bir gun.. sabah erken kalktm nevresimleri yikadim kuruyunca taktim. Aksama yemek yaptm. Smdi kimse ortalarda yok bende oturdum biberon emzik alisveris listesine bakiodum onlarin siparislerini veririm die dusunuyorum hszir sakjnlik varken
Suan cok sicak denize 1-1,5 aaat sonra girerim kafama gunes gecmesin
Denemem lazım tam benlik bir yemekBu ara her yemeğe nerdeyse benzer baharat vs uyguluyorum gayet de güzel oluyor.
Bunun tarifini kıyma ve yumurta koymadan hot dog da yapıyordum bir ara. Ama sonra bıraktım sosis zararlı diye. Zaten onu da ayda yılda bir yapıyordum. Orjinal hot dog da tereyağ un vs de var onu da denedim ama bu daha güzel oluyor çook az suyla yoğun bir sos elde ediyorum.
Köy ekmeği öyle büyük ve içi dolu ki ye ye bitmiyor. Buzlukta yer açılsın diye yiyoz ama bitmedi.
Dışardan tavuk döner yedim geçen o rahatsız etti bir kez. Emzirirken baharat rahat rahat kullandın mı? Gaz vs etkiledi mi?Demem lazım tam benlik bir yemek
Sen baharat olayına yine de biraz dikkat et yakında mide yanmaları vs etkileyebilir
Kullandım özellikle kimyonDışardan tavuk döner yedim geçen o rahatsız etti bir kez. Emzirirken baharat rahat rahat kullandın mı? Gaz vs etkiledi mi?
Bakalım ya doya doya emzirmek istiyorum ama şansa oğlum da evdeydim bunda çalışcam. Süt sağ bırak artık onlarla uğraşırım sanırım. Göğüs pedi filan kullanıyor muydun? Sütün çok akıyor muydu?Kullandım özellikle kimyonbaharat etkilemez sütü ya gaz yapan yiyecekleri de seçmedim yedim genelde ama mesela biz kuru fasülye pek yapmayız ama bu kış yaptık sık yemediğim için etkiledi sanki onun dışında pek etkileyen göremedim
İnşallah gönlünce emzirirsinBakalım ya doya doya emzirmek istiyorum ama şansa oğlum da evdeydim bunda çalışcam. Süt sağ bırak artık onlarla uğraşırım sanırım. Göğüs pedi filan kullanıyor muydun? Sütün çok akıyor muydu?
Valla kuzum hic bilmiyorum minimum 2 sene donmem. 2 sene hakkim var. Ama sonra sartlar ne olur ne biter bilmiyorum. Belki hic donmem belki o arada 2. Cikar donmem:) yani aslinda donmsk istemiyorum ama nasip kismet hayat ne gostericek bilmiyorumGamze Karya kaç aylıkken çalışmaya başlayacaksın?
Biberon oğlumda avent almıştım geniş ağızlı olandan ama bunda valla çok yavaşım daha bir çöp almadım.
Kendime fodinin kemeri bir tek.
Ablam ama yurt dışından bir şeyler gönderdi. Daha onlar elime geçmedi.