Bugün ne yaptım?

Canım abimle konuştum. 1 Türkçe 1 fen yanlışı var. 488 puanı var. Avukat olmak istiyor. Yeğenim Kayseri istiyor Anneanne dede teyze orda artık o yüzden mi bilmiyorum. Abim tedirgin daha çay demleyip yumurta kıramıyor kendine bakamıyor nasıl kendine bakacak diyo. kolejlerden teklif gelir diye düşünüyorlar. Maddiyat var aslında bende koça filan gönder dedim. Bakalım hayırlısı onlar ne seçecek.
Senin kız fen de mi yanlış yaptı?
En küçüğün kaç yaşında?

Benim en küçük 2016 Ekim doğumlu. 2017 say işte.
Maşallah barekallah tebrik ederim yeğenini Allah gönlüne göre hayırlısını versin.

Bizimki ne olmak istediğini bilmiyor. Cidden bilmiyor. Aslında bilinçli bir çocuk. Alanı da geniş maşallah barekallah. Onun da etkisi var.
Kendine bakar benim kız. Sorumluluk verdim. Yemek, çamaşır makinesi çalıştırmak, ütü vs...yapar yani evde yaptığı oluyor. Bazı olaylarda da kendi almak zorunda kaldı Sorumluluğunu. O konuda sıkıntı yok inşallah.
Ama anası gibi insanlara hemen güvenirse işte o sıkıntı bence. Üniversitede en zorlandığım şey o olmuştu. ‍♀ beni dumura uğratmıştı karaktersiz insanlar ve saflığım. birde herkesi kurtaracaktım inşallah akıllanmışımdır
iç sesim diyor ki, hiç zannetmiyorum

Kızımın fenden pisi pisine giden 1 yanlışı var. Nasibinden çıkmış o soru. Kendi de şaşırdı hatta nasıl bu kadar doğruyu bulmuşken işaretlediğine. Hayırlısı

Robert aşmazsa fiyat olarak onu da düşünebilir. Gerçi İstanbul a göndermez gibi. Sabancı vs ...amaaann var işte birsürü okul.

Benim hayal Tübitak Fen Lisesi öncelikli. Bakalım nasip. Hayırlısı neyse o olsun tüm çocukların. ❣Emekleri çok
Hayırlısı
Sömestr da görmüştüm yeğenimi buraya gelmişti. Baya moral olarak da kötüydü. Sınav stresi vs. Neyse iyi toparlamış yani.
Roberti Sabancı yı kime söyledin onu anlamadım?
Abim karı koca öğretmen ve tek çocuk işte. Kirası kredisi yok. Valla ben bile heycanlıyım yeğenim ne yapacak diye.

ya ben yeni bi özellik yüklesin demiyorum ama sadece var olan merakını köreltmesin, davranış problemi yoktur pek hani sınıfın onu bozmasına izin vermesin vs okuldan soğutmasın ama ya o biraz da öğretmenin elinde

Sen 'maddiyat var aslında' diyince ben de ona göre Robert Sabancı dedim. Öğretmen demişsin abinler için. Okulların Bursları vs leri var ama Öğretmen maaşıyla da zor tabi

kavs-i kuzah ortanca da senin seneye ortaokula başlayacak. Onu araştırdın mı? Karar verdin mi? Maşallah hepsini büyütmüşsün. Sen kaç yaşındasın? Kaç yıllık evlisin?
Ben 83 lüyüm. 40 ım yeni çıktı işte o
2007 de evlendim. Çocukların aralarını çok uzun bırakmak istemedim. Rabbim de nasip etti elhamdülillah
İlkokulda burada devlet okuluna gidiyor Ortanca. Oradan aynı okulun ortaokuluna devam eder nasipse. Ufaklık da aynı ilkokula devam edecek görünüyor. Hatta eşin başka okula gönderelim dedi de
Sabah onları bırakma, öğle alma, yemek yedir, tekrar bırak işleri bana kalıyor.
İkiye bölünecek kadar mükemmel bir öğretmen görmüyorum burada. Reklamı yapılanların da içini dışını biliyoruz. Hikaye...
Ortaokulda zorlanırsak-ki inşallah zorlanmayız- destek alıp devam ederiz. Birebir dersler bana daha etkili geliyor.

Amaaan ben sana takılıyorum yaa ☺
Ben de isterim senin yazdıklarını tabi olması gereken de o zaten ama işte
Hayaller ve gerçekler
Umarım düşündüklerinden de güzel bir eğitim hayatı olur kuzuların❣

Benim ortancanın ödev problemi tamamen öğretmenin yanlış tutumundan kaynaklandı mesela. 1.sınıftı ve verdiği ödevi kontrol etmedi ilk birkaç ay. Haliyle çocuk da yapmadı. Öğretmen kontrole başladığında da bizimki yapmamaya alışmıştı. Senin evde tek başına takibin bir yere kadar kalıyor haliyle. Ben "hocam, bırakın kontrolü ben yapayım" dedim. Onu da istemedi. özetle sıkıntı yaşadık.
Sınıfın aşırı konuştuğundan, ders işleyemediğinden dert yandı vs vs. Özelde konuştuğumuzda.
Burada bunları yönetmesini bilecek olan öğretmen yani. Bir şekilde patron benim demesi gerekiyordu.
Benim çocuklar duygusal. Ortanca da cidden duygusal. Öğretmen o yönünü güzel tolere etti mesela. Diğer daha disiplinli arkadaşıma vermeme sebebim de bu oldu. Çünkü benimkini ters teperdi. Önceliğim başarıdan ziyade mutlu olmasıydı. O da oldu gibi ☺

Seneye karşılıklı söyleniriz öğretmenlere

Günaydın kızlar sohbetiniz çok güzel ama anlamadığım bir konu biz daha ilk okuldan yeni mevzun olduk maşallah puanlara Allah hepsinin yolunu açık etsin gönüllerine göre versin başarıları daim olsun gittikleri gidecekleri yolda iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

sudem34 D d_g_g kızlaaaar gözümü açar açmaz tartıldım iki gündür kilo veriyorum ben çok mutluyum kilo topiği nerde bilemedim sudem 65.650 çıktım en son doktorda 67 çıkmıştım

Bugün ne yapicam
Yeni uyandım kahvaltı
Yapıp temizliğe girisicem
Halı yıkıcam bahçemiz büyük
Kolay gelsin.
Sen 'maddiyat var aslında' diyince ben de ona göre Robert Sabancı dedim. Öğretmen demişsin abinler için. Okulların Bursları vs leri var ama Öğretmen maaşıyla da zor tabi
Yani iki öğretmeni bile zorlar diyosun. Annem de onlarla yaşıyor onun da emekli maaşını ekleseler yine mi zor. Abim bırakmak istemiyor aslında elinden gelse aynı şehre tayin isteyip peşinden gidecek. 47 yaşında adam.
Bende 85.2007 de evlendim. Önce tayin vırt zırt ayağına bebek yapmadık. Evlilik otursun vs derken kızımı kaybetmesem bu sene 8 e gidecekti o da. Hayırlısı böyleymiş. Oğlan alerjik olunca da 11 sene bekledik gibi bir şey oldu. Orta bir de biz morpa ile ilerledik. Ve dediğin gibi geri kaldığı derslere çalıştırdık. Başarılı geçti şükür.
Hepsinin aynı okul olması bence de iyi götür getir zahmetli. Anladığım kadarıyla sizin ora tam gün öğle yemeği muhabbeti var. Biz de ben de oğlum da yarım gün.
Ahh kavs ahh sınıflar öyle heterojen ki. 40 dk lık etkinliği 5 dk da bitiren ocak şubat doğumlular var mesela. Yaşça büyük olgun okuma anlama hızlı. Bütün eb ödevlerini okulda şak diye hemen bitiriyor kaynak yetmiyor.
Orta seviye iyi. Normal gidiyor. Alt seviye orda burda sürünüyor. Ya arkadaşlarına salça oluyor. Ya sorun çıkarıyor. Yani böyle karma sınıflarda ders yapmak da çok çok zor. Ödev aslında bende çok sevmiyorum fakat çok talep oluyor vs.
Amin sağol
Tamam canım ben eklerim tabloya.

Son düzenleme:
Büyük 12 ye geçti o zaman değil mi? Senin kızların arasına maşallah ☺
O bitecek diğeri başlayacak.
Maşallah barekallah Allah bağışlasın ❣
Evet canım aslında büyük kzıım 2007 şubqt doğumlu 65 aylık başladı ilkokula tam 4+4 yasası vurdu kuzuma bilseydim bende göndermezdim ama rapor filan almak istemedim
Küçüğüm de 2018 1 eylül doğumlu tam 72 aylık başlayacak

Yaaa bak siz böyle söyleyince korkmaya başladım ya kızı daha mı geç göndersem ilkokula

Günaydın canlar

Gece 1 de suyun sesine uyuyamadım pek.
Gece yüksek yerlerde su açılınca alçak yerlerde basınç yükselip sular patlıyormuş. Geçen de mutfak patlamıştı gece gece.
Neyse banyoda bu sefer arıza. Eşim vanayı kapattı. Sabah nalburdan alet edevat aldı tamir için uğraşıyor. Tabi beceremedi. Tekrar gidecek alışverişe.

Acıktım çok fena. Çayı demledim. Yumurtayı haşladım. Oğlum uyandı. Onu da ekmeğe göndercem şimdi.

Bugün yüzme var gitmiycem.
Belki markete giderim.
Hiç yemeğim yok.

Zorlandı mı?
Yaaa bak siz böyle söyleyince korkmaya başladım ya kızı daha mı geç göndersem ilkokula
Bir ay bile fark ediyor bazen.
Seneye de çok büyük olur. 84 aylık.
Anaokula girmiştir kasları hazırdır zaten.
Valla nisan doğumlu olup çok başarısız olan da çıktı. İki sene anasınıfa gitmiş. Resim vs mükemmel. Ama geç okudu hala kötü okuyor. Yaşıtları 40-100 bandında okurken o daha 10 okuyor. Aile ilgisi çocuğun kapasitesi onlar da çok etkili. O düğünden bu düğüne gösteriş peşinde koşmaktan çocukla ilgilenmedi yani.

Usta geliyor. . Konu eşimi aştı.
Benim kahvaltı yalan oldu açım aççç.

Büyük kızım aslında hiç zırlanmadı çok uyumlu söz dinleyen ödevlerini yapan bir çocuktu ama dediğin gibi kendinden bikaç ay büyük olanları görünce aradaki farkı anlamış oldum

küçüğüm 3 yaşından beri kreşe gidiyor deprem sonrası anaokuluna gönderdim 2 ay gitti öğretmeni bile maşallah çocuklardan küçük olmasına rağmen ortama çok iyi ayak uydurdu görevlerini yerine getiriyor dedi
Önümüzdeki eylül ayında da anaokuluna gidecek sonrası 1. Sınıf

Benim cadı evde benim ömrümü yiyor dışarda okulda parmakla gösterilen kişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…