Ayy hayırlısı ya inşallah gönlündeki okul olurTeşekkür ederiz teyzesi.
Düşünüyoruz.
Şuraya göndermeyiz, çocuğumuzdan ayrılamayız durumumuz yok. Kendi de burayı istemiyordu en başından.
Nereyi istiyorsan ona göre çalış. Türkiye'de sıralama var. O yüzden ona göre çalışmalısın dışarıyı istiyorsan. Sen puanını al, biz elimizden geleni yapacağız sözünü de vermiştik. Ondan da Allah razı olsun. Çalıştı kuzum.
full lerin seçimlerine bağlı bizim istediğimiz okullar. O da çok olunca bakalım hayırlısı
Büyük 12 ye geçti o zaman değil mi? Senin kızların arasına maşallah ☺Maşallah
Evet canım büyük kız seneye üni ye girecek inşallah
Küçüğüm de anaokulu
Cinsiyeti öğrenemediğim için artık her ikisi içinde gideceğimGeçmiş olsun inşallah
Amin@d_g_g
Cinsiyeti öğrenmek için gidecektin randevu almıştın hatırlıyorum. Yok ya ense ve burun kemiğine baksın diye gidecektin. Benim doktor da baktı burun ve enseye bu arada sağolsun.
Hah işteAyy hayırlısı ya inşallah gönlündeki okul olurdarısı bizim veletlere ama sanırım ben şehirdışına göndermek istemem tabi bu kadar iyi yaparlarsa düşünülür Allah nasip eder de görürüz inşallah o günleri
Eee hepinizle ayrı ayrı ilgileniyorum iştevefalıyım
Yaşı iyiymiş geçen sene tutarken göndermemişsin tebrik ederim.Benim kasım , aralık 2016 ve Ocak 2017 öğrenciler çok zorlandı. Okudular ama başarıları düşük kelime sayıları az ve derste sürekli sıkılan gezinen sorun yaratan tipler oldu. Keşke her veli sen gibi Mikan gibi bilinçli olup geç gönderse.
Benim oğlum da ekim doğumlu ilk yıl gönderdim zorlanmadı ama ödev veren bir öğretmeni olsa belki zorlanırdı bilmiyorum.
Şimdiki oğlum aralık olacak inşallahonu bir yıl geç göndermeyi düşünüyorum.
Ayy evet yüksek yapınca kafalar karışır çok doğal, puanı boşa harcamak istemez insan. Annelik zor ama güzel Allah acılarını göstermesin yeter kiHah işte
Bende onu diyorum. Puan almayaydın işimiz kolaydı. Aha şurada okurdun
Ben buraya gideceksem niye o kadar çalıştım diyor zaten.
Amin canım amin. Hayatımda aldığım en güzel doğum günü hediyesi dedim.
Valla bende bir karışığım yaaagitse bir türlü gitmese bir türlü
Yıllar önce bir yaşlı teyze bana demişti ki
Ama olacağına şu duvarda bir taş olaydın... kendisi de 7 evlat sahibi, birini de 20 li yaşlarda motor kazasında kaybetmiş Allah muhafaza...
Gerçekten annelik zor...mu...kolay mı...karışığım
Sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun de miEee hepinizle ayrı ayrı ilgileniyorum iştevefalıyım
Yaşı iyiymiş geçen sene tutarken göndermemişsin tebrik ederim.Benim kasım , aralık 2016 ve Ocak 2017 öğrenciler çok zorlandı. Okudular ama başarıları düşük kelime sayıları az ve derste sürekli sıkılan gezinen sorun yaratan tipler oldu. Keşke her veli sen gibi Mikan gibi bilinçli olup geç gönderse.
Benim oğlum da ekim doğumlu ilk yıl gönderdim zorlanmadı ama ödev veren bir öğretmeni olsa belki zorlanırdı bilmiyorum.
Şimdiki oğlum aralık olacak inşallahonu bir yıl geç göndermeyi düşünüyorum.
Senin diğer oğlanla da aynı burcuz Haziran çocuklarıyız de mi ikimizde.kavs-i kuzah oğluşlar arasında 1 gün varmış konuşmuş muyduk bunu daha önce
Sudem bakalım benimki nasıl olacak bu yıldan çok tırsıyorum
Yok lgs günüAyy evet yüksek yapınca kafalar karışır çok doğal, puanı boşa harcamak istemez insan. Annelik zor ama güzel Allah acılarını göstermesin yeter kidoğumgünün dün müydü? Nice mutlu yıllara
Teşekkür ederimYok lgs günü4 Haziran
Seninki?
Çok teşekkür ederim. Sana da oğluşuna da nice nice iyiki'li senelere❣
Seni ikizlere doğru iteklerim benTeşekkür ederimben mayıslıyım oğlum 22 Haziran yengeç diye geçiyor aslında ama sınırda işte
Aaa neden plan değişti?Yok evdeyim dahahaftaya gideceğiz cuma muhtemelen inşallah
Ahh Mikan ım daha senin yol çok uzun. En büyük daha bire başlamadı seninAyy hayırlısı ya inşallah gönlündeki okul olurdarısı bizim veletlere ama sanırım ben şehirdışına göndermek istemem tabi bu kadar iyi yaparlarsa düşünülür Allah nasip eder de görürüz inşallah o günleri
Bizim hayalimiz de gs ama kısmet bakalım ne olacak.sudem34 cüm, o tek kızı okula gönderme tedirginliği var bizde de. İlla ki de olur. Doğal zaten böyle bir ortamda. Yeğenin hangi ilde?
Yaşadığım ilçenin standartı çok düşük. Buralar olmazdı zaten. E bu çocuk dışarıya çıkacak inşallah. Kaliteli bir okula gitsin hayırlısıyla madem diye ümit ediyoruz. Eşim de yeğeninin babasıyla aynı fikirde. O da okul kadrolaşmasından bahsetti. Malesef gerçeklere göz kapatılamıyor.
Şöyle ki
GS olmaz. Çünkü fuller çok. 500 ler kapatır tahminimiz. Özele gönderecek bütçe yok açıkçası. En iyi devletten devam edeceğiz mecbur. İstanbul erkek( kontenjan 180 den 150 ye düşmüş. Yurtdışı imkanı var) ve Kabataş(kontenjan 180. Yurtdışı imkanı var) var. Oralar sa sınırda olur yüzdelik dilime baktık geçen yılın. Zor gibi. Geçen yıl da en fazla 2 yanlışla kapatan okullar buralar. O da matematik ful gitmişler hep mesela. Yurtlar tadilatta oln, farklı okullarla karışık, tarihi bina olmaları dolayısıyla tadilat izninin çok zor çıkması gibi sorunlar var... var da da var işte....Müdürlerinin yalancısıyım dermişim.Videolar izliyoruz. Oradan buradan işte.
Ankara fen...bilmiyorum çünkü yine fuller işte mesele... benim akrabalardan 2 yanlışlı var Ankarada.( hedefi GS Dı ama olmaz zaten.) Birkaç yanlışlı var Ankara yine. İşte bu arkadaşlar istedikleri yer olmayınca doğrudan ankarayo seçerler gibi geliyor.
Bir de benim kızım ne olmak istediğine karar veremiyor. Ondan da sözel ağırlıklı mı sayısal ağırlıklı mı bakmalıyız, biraz karışık. Düşünüp araştırıp bulacağız.
Siz de dua edin en hayırlısı neresiyse orası olsun.
Öğretmeni iyi seç bence. Öğretmen ve sınıf önemli.kavs-i kuzah oğluşlar arasında 1 gün varmış konuşmuş muyduk bunu daha önce
Sudem bakalım benimki nasıl olacak bu yıldan çok tırsıyorum
Bir ay ile nasıl yırttı?Sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun de mi
1 ayla kurtardı zorunlu eğitimden.amaaannn oğlum, oyna bir yıl daha dedim. Yazık, anlamaz anlamaz yüzüme baktı şapşik o arada işte manevi ve anasınıfı eğitimini alsın diye buradaki kısıtlı imkanların i.indr Diyanet in kursuna gönderdim 4-6 yaşa. Alabildiği kadar aldı. Okumayı söktü kendisi zaten. Benim diğer çocuklarımda da gözlemim, Kuran öğrenen çocuk okumayı da çözüyor. Kuranın bereketi diyorum ben. şimdi de maşallah barekallah seri okuyor zaten ama yazma işini, sayıları vs yi okula bıraktım ki ben biliyorum şımarıklığı olmasın diye. Hayırlısı bakalım
Okumayı severek yapsın da ilk sınıflarda, gerisi çok kolaylaşıyor. Dediğin gibi ödevi yükleyen öğretmen çok zarar veriyor bence çocukların eğitimine. Yorgun, okumayı sevmeyen nesil oluyor ve de aileyle hadi hadi'ler yüzünden kavgalıbence gerek yok.
Yok sudemim ya hep bayramdan sonra dedim aslındaAaa neden plan değişti?
Doğum günü ertesi gidecen sanıyorum.
Ahh Mikan ım daha senin yol çok uzun. En büyük daha bire başlamadı senin
Bizim hayalimiz de gs ama kısmet bakalım ne olacak.
Öğretmeni iyi seç bence. Öğretmen ve sınıf önemli.
Bir ay ile nasıl yırttı?
Direk 1.sınıf a kaydı çıkmadı mı?
Kendin dilekçe verip kaydını erteletmedin mi?
Valla ben çok zorlandım küçüklerle ve velileriyle. Sınıfın dediğim gibi en sorunluları idi. Bir daha bir alırken ilk gün velileri caydırmak için çok çabalıycam.
Niyeyse beni bir gülme aldıYok sudemim ya hep bayramdan sonra dedim aslında
Öğretmen araştırıyoruz karar verdik gibi ama işte önemli olan oğlanla frekansının tutması. Çocukları yarış atı gibi yetiştiren biri olmasın çok ödev vermesin öğrenmenin hazzını yaşatsın değerlere önem versin pozitif disiplin uygulasın merakını köreltmesin çocuğun bi de sorumluluk duygusu aşılasın o kadar çok bi şey istemiyorum yani
Ya bak öğrenci öyle sorunlu ki okulu indirip kaldırıyor. Veli benle frekans tutmadığını düşünüyor.Bir köy okulunda göreve başladım. Köylerde de pek baba gelmezdi okula. Anneler gelirdi toplantıya vs.
1.sınıf okutuyorum. 2 ay sonra anne baba geldi okula. Normalde olan birşey değil gelmeleri de, hani iki ebeveynin gelmesi olağanüstü bir durumdu.
Buyurun dedim.
Hasan da bir değişim yok hocam dediler. Kafalarında nasıl bir şey canlandırdılarsa, çocuğun tüm olumsuz özellikleri okula gidince hemen değişecek. Malum bizim elimizde sihirli değnek varya.
Bu arada çocuklar anasınıfı falan da görmemiş çocuklar.
Sizin 7 yıldır bozduğunuzu ben 2 ayda nasıl düzelteyim...demedim...diyemedim.
Tabi sonra iyi anlaştık, orası da ayrıMikan cım Sakin canım....
Bu yıl arkadaşlara soruyorum okulu falan. hepsi mi mutsuz olur arkadaşYa bak öğrenci öyle sorunlu ki okulu indirip kaldırıyor. Veli benle frekans tutmadığını düşünüyor.ben mi diyorum küfret, kavga et, hır gür çıkar dediğin gibi onun 6 yılda bozduğunu ben 10 ayda düzeltemedim.Rehber öğretmen bile 16 görüşme yapmış bu yıl. Valla bu sene meslekten soğuttu diyebilirim bende hatta bir ara öyle canım yandı yoruldum ki dedim dua ettim Allah'ım çocuk doğursam da rahatlasam ya da izne mi çıksam öyle zorlandım yani. Akla ziyan sıra dışı şeyler yaşadık. Aşırı zor bir yıldı. Kabus gibiydi yani.