sudem34 cüm, o tek kızı okula gönderme tedirginliği var bizde de. İlla ki de olur. Doğal zaten böyle bir ortamda. Yeğenin hangi ilde?
Yaşadığım ilçenin standartı çok düşük. Buralar olmazdı zaten. E bu çocuk dışarıya çıkacak inşallah. Kaliteli bir okula gitsin hayırlısıyla madem diye ümit ediyoruz. Eşim de yeğeninin babasıyla aynı fikirde. O da okul kadrolaşmasından bahsetti. Malesef gerçeklere göz kapatılamıyor.
Şöyle ki
GS olmaz. Çünkü fuller çok. 500 ler kapatır tahminimiz. Özele gönderecek bütçe yok açıkçası. En iyi devletten devam edeceğiz mecbur. İstanbul erkek( kontenjan 180 den 150 ye düşmüş. Yurtdışı imkanı var) ve Kabataş(kontenjan 180. Yurtdışı imkanı var) var. Oralar sa sınırda olur yüzdelik dilime baktık geçen yılın. Zor gibi. Geçen yıl da en fazla 2 yanlışla kapatan okullar buralar. O da matematik ful gitmişler hep mesela. Yurtlar tadilatta oln, farklı okullarla karışık, tarihi bina olmaları dolayısıyla tadilat izninin çok zor çıkması gibi sorunlar var... var da da var işte....Müdürlerinin yalancısıyım dermişim.
Videolar izliyoruz. Oradan buradan işte.
Ankara fen...bilmiyorum çünkü yine fuller işte mesele... benim akrabalardan 2 yanlışlı var Ankarada.( hedefi GS Dı ama olmaz zaten.) Birkaç yanlışlı var Ankara yine. İşte bu arkadaşlar istedikleri yer olmayınca doğrudan ankarayo seçerler gibi geliyor.
Bir de benim kızım ne olmak istediğine karar veremiyor. Ondan da sözel ağırlıklı mı sayısal ağırlıklı mı bakmalıyız, biraz karışık. Düşünüp araştırıp bulacağız.
Siz de dua edin en hayırlısı neresiyse orası olsun.