Bugün ne yaptım?

Annelikle ilgili konuşulmuş.. herkesin annesi ile ilgili tecrübesi bambaşka ve iyi ya da kotu, etkileri ömür boyu devam edecek..

Benim de annemle ilgili kolay bir hayatım olmadı. Travmalarım çoktur. Çocuklugumdan beri çok fazla fiziksel siddetine maruz kaldım. O kadar günahsız uysal ve itaatkar bir çocuk olmama rağmen. Bütün mutsuzluğunu benden çıkarırdı..sinir hastası bir anne. Beni şiddet ve korku kültürüyle büyüttü. Beni sindirdi, pasifize etti. Ergenligimde kaşlarımı almama kolumdaki tuyleri almama bile yasak koyan, erkek arkadaşım olmasına asla musade etmeyen, arkadaşlarımla bi yerlere gitmek istesem burnumdan getiren, ufacık bir şeyde dayakla tehdit eden, başarısızlıklarımi sürekli yuzume vuran, bana kendimi beceriksiz hissettiren, cogu zaman öyle olduğuma inandiran, koskoca bir yetişkin olduğumda bile hala psikolojik şiddete devam eden kontrolcü baskici patolojik bir anne..

Ben çok yalnızdım. Kabuksuz bir kaplumbağa gibi, darbelere hep acıktım. Ve kalbimdeki yaralarla büyüdüm. O yüzden şimdi kendi anneligimde hiçbir mükemmellik kaygım yok. Nasıl bir ebeveyn olmalıyız gibi yazıları ve kitapları okumuyorum. Çünkü nasıl olunmaması gerektiğinin cevabını ben yaşayarak görmüş bir çocuğum. Sadece sevgiyle sarmalamanin ve onaylamanin gücüne inanıyorum. Çünkü karşımdaki minik insanın aslında tek ihtiyacı o 🥲❤️
Yaaa liz önceden de arada konusu geçti ama bu kadar net ifade etmemiştin.. çok üzüldüm ama sudeme dediğim şey senin içinde geçerli. Böyle görüp böyle olmamış kabuğunu kırabilmişsin, kalbini karartmamışsın. Kızın çok şanslı 🥲

Annelikle ilgili konuşulmuş.. herkesin annesi ile ilgili tecrübesi bambaşka ve iyi ya da kotu, etkileri ömür boyu devam edecek..

Benim de annemle ilgili kolay bir hayatım olmadı. Travmalarım çoktur. Çocuklugumdan beri çok fazla fiziksel siddetine maruz kaldım. O kadar günahsız uysal ve itaatkar bir çocuk olmama rağmen. Bütün mutsuzluğunu benden çıkarırdı..sinir hastası bir anne. Beni şiddet ve korku kültürüyle büyüttü. Beni sindirdi, pasifize etti. Ergenligimde kaşlarımı almama kolumdaki tuyleri almama bile yasak koyan, erkek arkadaşım olmasına asla musade etmeyen, arkadaşlarımla bi yerlere gitmek istesem burnumdan getiren, ufacık bir şeyde dayakla tehdit eden, başarısızlıklarımi sürekli yuzume vuran, bana kendimi beceriksiz hissettiren, cogu zaman öyle olduğuma inandiran, koskoca bir yetişkin olduğumda bile hala psikolojik şiddete devam eden kontrolcü baskici patolojik bir anne..

Ben çok yalnızdım. Kabuksuz bir kaplumbağa gibi, darbelere hep acıktım. Ve kalbimdeki yaralarla büyüdüm. O yüzden şimdi kendi anneligimde hiçbir mükemmellik kaygım yok. Nasıl bir ebeveyn olmalıyız gibi yazıları ve kitapları okumuyorum. Çünkü nasıl olunmaması gerektiğinin cevabını ben yaşayarak görmüş bir çocuğum. Sadece sevgiyle sarmalamanin ve onaylamanin gücüne inanıyorum. Çünkü karşımdaki minik insanın aslında tek ihtiyacı o 🥲❤️
Günaydın :KK25: Arada sizleri okuyorum.Sohbetleriniz,paylaşımlarınız o kadar güzel ki.Kendimden hep birşeyler buluyorum tatlım.
Lizz Lizz cim annenle yaşadıkların, tamamen benim annemle yaşadıklarımın aynısı.fazlası bile var:cry:Hatta direk beni yazmışsın gibi hissettim.Dedigin gibi annemden beklentilerim ne olduysa onları çocuklarıma uyguluyorum.
Mesela her akşam yatmadan onları öpüp onlara ,onları çok sevdiğimi söylüyorum . Hem de istisnasız her akşam.
Sabahları okşayarak uyandırıyorum.
Kızımla dertleşiyorum ,bir erkekten hoşlanabileceğini bu dönemlerde normal olduğunu ve benimle her şeyi paylaşması gerektiğini söylüyorum.
İlk regl olduğumda Annem bana bir tokat atmıştı hala aklımdadır hala unutamadım.
Yok efendim aklım başına gelecekmiş.
Neyse tatlım ,yani sana katılıyorum ve ben de senin gibi düşünüyorum...nasıl anne olmamam gerektiğini biliyorum.
Benim gibi büyüyen birini görünce çok duygulandım ve ben de bir şeyler paylaşmak istedim:110::KK200:sağlicakla kal

❤️ Bir kırılma noktası olacak bu döngünün. Annen de annesinden gördüğü veya görmediğini uyguladı. Siz bilinçli bir insansınız ki bu döngüyü kırmışsınız. Sağlıcakla büyüsün miniğiniz hem ruhen hem bedenen.

Günaydın :KK25: Arada sizleri okuyorum.Sohbetleriniz,paylaşımlarınız o kadar güzel ki.Kendimden hep birşeyler buluyorum tatlım.
Lizz Lizz cim annenle yaşadıkların, tamamen benim annemle yaşadıklarımın aynısı.fazlası bile var:cry:Hatta direk beni yazmışsın gibi hissettim.Dedigin gibi annemden beklentilerim ne olduysa onları çocuklarıma uyguluyorum.
Mesela her akşam yatmadan onları öpüp onlara ,onları çok sevdiğimi söylüyorum . Hem de istisnasız her akşam.
Sabahları okşayarak uyandırıyorum.
Kızımla dertleşiyorum ,bir erkekten hoşlanabileceğini bu dönemlerde normal olduğunu ve benimle her şeyi paylaşması gerektiğini söylüyorum.
İlk regl olduğumda Annem bana bir tokat atmıştı hala aklımdadır hala unutamadım.
Yok efendim aklım başına gelecekmiş.
Neyse tatlım ,yani sana katılıyorum ve ben de senin gibi düşünüyorum...nasıl anne olmamam gerektiğini biliyorum.
Benim gibi büyüyen birini görünce çok duygulandım ve ben de bir şeyler paylaşmak istedim:110::KK200:sağlicakla kal
Çok acımasızca. Bunun başka bir izahı yok sanırım.

Bak yaşadıklarının hiç birini yasamadim.
Ne sevdi ne karıştı.
Tek sevdiği şey iş yaptırmak idi.
Ama yapınca da hiç mutlu olmadı.

Ben çok çocuk olmanın sıkıntısıni çekerken sen tek çocuk olup onun dezavantajlarini iliklerine kadar yaşamışsin.

Benimki genelde nötrdu.
İyiliği de kötülüğü de yoktu hiç.

Fiziksel şiddet hiç olmadi .

Günaydın:KK200:
Güne 8 saat uyumuş dinlenmiş uyandım.

Yeni boyanmış saçlarımı farklı bir model bağladım.
Elbise giydim.Upuzun zamandir giymiyordum.
Upuzun zamandır giymedigim topuklu botumu temizlik yaparken bulmuştum.
Onu giydim.
Klasik model çantami siyah ceketimi giydim .

Oğlum anne ilk defa öğretmen gibi giyinmiş sin dedi.:mapus:
Okulda herkes sende değişiklik var demeye başladı.
Sakin ve rahatım bugün.Dinginim şükür.

Sizler nasılsınız?

İyi ki varsınız:KK200:

Güzel bir gün olsun hepimiz için ❤️
Neler yapacaksınız?

Ben alışveriş yapmayı düşünüyorum.
Bir de oğlanı futbola yazdırmayı planlıyorum.

İkisi de yetişir ise.
Ha bir de krampon vs alınacak.

Ev de yemek yok pizza 🍕 yaparım.

Yıkanacak kuruyacak var yine.

Kalan vakitte dinlenirim.

Yürüyüşümu yaparım.

Onu giydim.

Sizler nasılsınız?

Günaydın😍

Saç boyası nasılda iyi geliyor dimi
Ne iyi yapmışsın

Ben elbise çok severim
Triko elbiselerim ve topuklu çizmelerim vazgeçilmezim🥰

Yazın da düşük omuz tshirtlerim mini etek ve shortlarım

Yakışırken giyeceksin ☺️

Güzel giyinmek çok iyi hissettiriyor

Güzel bir gün olsun hepimiz için ❤️
Neler yapacaksınız?

Ben alışveriş yapmayı düşünüyorum.
Bir de oğlanı futbola yazdırmayı planlıyorum.

İkisi de yetişir ise.
Ha bir de krampon vs alınacak.

Ev de yemek yok pizza 🍕 yaparım.

Yıkanacak kuruyacak var yine.

Kalan vakitte dinlenirim.

Yürüyüşümu yaparım.
Dün yemek temizlik hiç bişey yapmadım uyudum ve dişçiye gittim

Bugun işim çok
Yemek temizlik çamasır ütü
🤷‍♀️

Onu giydim.

Sizler nasılsınız?

Güne muhteşem başlamışsın 😍
Bugün hava tam bir bahar tadında olduğu için ben de güne güzel başladım☺️
Bir de geçen bahsettiğim güzel gelişmeler vardı ya o gerçekleşti. Pandemiden beri müstakil ev hayalim vardı. Sonra bu sene normale dönünce vazgeçmiştim tabi bi de bütçemizi fiyatlar çok aştığı için.
Ama böyle şeyler beklenmedik anda gerçekleşir ya bir ev bulduk ve aldık🙈 ev çok eski olduğu için bütçemizi çok zorlamadı ama dünya kadar tadilat işi var o ayrı mesele😅 neyse acelemiz yok yavaş yavaş artık. Lizz Lizz bilir benim bu konuda ne kadar istekli olduğumu. Sağlıkla huzurla oturmak nasip olur inşallah..
Çok daha güzelleri de sizin olsun 🙏🥰

Bir de geçen bahsettiğim güzel gelişmeler vardı ya o gerçekleşti. Pandemiden beri müstakil ev hayalim vardı. Sonra bu sene normale dönünce vazgeçmiştim tabi bi de bütçemizi fiyatlar çok aştığı için.
Ama böyle şeyler beklenmedik anda gerçekleşir ya bir ev bulduk ve aldık🙈 ev çok eski olduğu için bütçemizi çok zorlamadı ama dünya kadar tadilat işi var o ayrı mesele😅 neyse acelemiz yok yavaş yavaş artık. Lizz Lizz bilir benim bu konuda ne kadar istekli olduğumu. Sağlıkla huzurla oturmak nasip olur inşallah..
Ya çok sevindim hayırlı olsun güzel günlerde kullanın

Bende istiyorum müstakil ev
İstanbul da zor biraz ama zaten burda yaşamak hayalimde yok
Oğlum ünv başlayınca gitmek istiyorum buradan
İnsallah bize ve isteyen herkese nasip olur🙏

Günaydın😍

Saç boyası nasılda iyi geliyor dimi
Ne iyi yapmışsın

Ben elbise çok severim
Triko elbiselerim ve topuklu çizmelerim vazgeçilmezim🥰

Yazın da düşük omuz tshirtlerim mini etek ve shortlarım

Yakışırken giyeceksin ☺️

Güzel giyinmek çok iyi hissettiriyor
Fotoğraf çekimi var kepli mezuniyet fotoğrafı çekilecek çocuklar mecburdum artık.

Eski rengimi çok seviyordum ona döndüm çok mutluyum.Kasimi da boyadım.

Belki gebelik olur diye ana saçıma benzer renk yapmıştım hiç yakışmamıştı.Severek kullanmıyordum. iyi geldi eski enerjime döndüm.😌

Benimki güzelden ziyade farklı oldu 😂her gün spor ayakkabı kazak ,ya da etek düz çizme at kuyruğu olunca tepeden tırnağa farklı oldu.Cantami bile değiştirmeye usenirdim onu bile değiştim 😌

IMG_20220329_093650_1.jpg

SayYouLoveMe SayYouLoveMe kahvenin içine bir tutam anlayış,bir tutam empati,bir tutam da sevgi kattım :deli:

Artık melankoliden çıkabilirim sanırım :confused:

Bak Mikan Mikan nasıl köpüklü kahve yaptım :KK31:cunku annem çok sorumluluk vermiş :KK53:

Ayy çok sevindim:KK73:
Bahçede kedi 🐱🐈 de beslenir mis gibi.
Çay kahve keyfi off ağzım sulandi resmen :KK8:
Allah gönlüne göre vermiş şükür 😍

Ben de hissediyorum bu sene hayatımda çok güzel değişiklikler olacak inşallah ❤️

Üç çocukla çok güzel anılar biriktireceksiniz.

Yanindaki de sek votka mi :)
İc sude,yakisir..
Yikilsin kadehler,acilsin meyhaneler :)
Oyle bir sarki vardi,uyduruyor da olabilirim,emin olamadim su an :)

Ya çok sevindim hayırlı olsun güzel günlerde kullanın

Bende istiyorum müstakil ev
İstanbul da zor biraz ama zaten burda yaşamak hayalimde yok
Oğlum ünv başlayınca gitmek istiyorum buradan
İnsallah bize ve isteyen herkese nasip olur🙏
Teşekkür ederim, inşallah sizin de gönlünüze göre olur 🙏
Ayy çok sevindim:KK73:
Bahçede kedi 🐱🐈 de beslenir mis gibi.
Çay kahve keyfi off ağzım sulandi resmen :KK8:
Allah gönlüne göre vermiş şükür 😍

Ben de hissediyorum bu sene hayatımda çok güzel değişiklikler olacak inşallah ❤️

Üç çocukla çok güzel anılar biriktireceksiniz.
Ben köpek istiyorum 🙈 teşekkür ederim ☺️
Beklenmedik anda güzel gelişmeler olsun senin de hayatında inşallah 🙏

Yanindaki de sek votka mi :)
İc sude,yakisir..
Yikilsin kadehler,acilsin meyhaneler :)
Oyle bir sarki vardi,uyduruyor da olabilirim,emin olamadim su an :)
Say sen kısa ve sarı tonları saçlı misin?
İlk profil resmin vardı ya ordan öyle bir bir çıkarimda bulundum:deli:

Teşekkür ederim, inşallah sizin de gönlünüze göre olur 🙏

Ben köpek istiyorum 🙈 teşekkür ederim ☺️
Beklenmedik anda güzel gelişmeler olsun senin de hayatında inşallah 🙏
Beklenmedik mi olur bilmiyorum uzun zamandır istiyorum bekliyorum çünkü :eğlence:

Otobusteki yaslica amca "yigenim,kocum benim : su parayi one dogru uzat" dediginden beri uzatiyorum..
Omuzlarima geliyor su an..Sari evet.
Oğlanlar da da şimdi uzun çok moda ya :deli:yegenim filan saçaklı benim ailemde uzun saçlı var .Velilerimde de de vardı.

Benim de omzumda yeni kestirdim.
Uzun saç kullanmak zor geliyor.
Çünkü sık sacliyim.
Bir de kalın telli.
Allah yokluğunu göstermesin gür saçlı olmak güzel ama zor .Ara makas ✂️ attırmak çözüm oluyor.İmdada yetişiyor.

X