Bugün ne yaptım?

Saçım küt asitmetrik şekilde 🤣 ama ufak tefek değilim hamilelikten önce 1.65 boy 59-60 kilo idim doğru diyorsun çok sorgulamamak lazım ☺😅
Kitaplari da birak bir sure..
Her seyi dogru yapmaya calisma,her sey dogru olursa dogrunun bir kiymet-i harbiyesi kalmaz..
Bazi seyler yanlis olacak ki dogrularin kiymeti artsin degil mi ama :)

Yok ya bu tamamen benim kendi sorgulamalarım. Biraz da fazla pedagoji kitabı okumaktan yani çok bilmekten sanırım🙈 yoksa eşim annelik konusunda bana kolay kolay karışmaz Seçimlerime güvenir ve takdir eder. Kayınvalidem annem gibidir . 4 çocuğu var 3 erkek 1 kız hepsini aynı el üstünde büyütmüş hala daha nasıl hizmet ederim modunda bana da dahil.
Ben onların bu denli verici olmalarını bir taraftan eleştiyorum ama ebeveynlikle ilgili genel bilgilerim doğrultusunda eleştiriyorum kendimi😢
Çocuklar için güvenli bağlanma önemli.
Sürekli bakıcı değişen bir anne değilsin ki .
Babaanne ve anneanne ile güvenli bağlandilar ise sorun olmaz.Ki böyle verici iki kadın .

Mikan Mikan sen ilerde istemesen bile annen gibi olacaksın ona emin ol.

Annen ile şu andaki şartlarınız eşit değil çünkü şimdi onun gibi olmayı bekleme.

Kadın tek çocuğa yetmiş sen üç çocuğa fark var . Üstelik senin çocukların yaşındayken annen nasıldı hatırlıyor musun?

Zaman farklı.
Evet kesinlikle haklısın. Annemi çok eleştirdiğim zamanlar da oluyor yeterli sorumluluk duygusu vermediği için tembel oluşumu ona bağlarım nankör müyüm bilmem 🤣

Çocuklar için güvenli bağlanma önemli.
Sürekli bakıcı değişen bir anne değilsin ki .
Babaanne ve anneanne ile güvenli bağlandilar ise sorun olmaz.Ki böyle verici iki kadın .
Evet durum aynen böyle, güvenli bağlandıklarını düşünüyorum ama küçük biraz daha fazla güvenli bağlamış gibi geliyor bana 🙈

Evet kesinlikle haklısın. Annemi çok eleştirdiğim zamanlar da oluyor yeterli sorumluluk duygusu vermediği için tembel oluşumu ona bağlarım nankör müyüm bilmem 🤣
Benimki de dağınık ben de suçlarım ona çektim diye 🤪kendimde onu görüyorum çoğu zaman en eleştirdigim şeyleri.Gelen ablam da anneme çok benzemiş (60 yaşında o da) annemi hatırlattı bana ondan bu kadar dağıldım hareketleri hep onu çağrıştırdı.Halbuki beni gerçekten farklı sever.Ama beni benzetmesi dağıttı

Benimki de dağınık ben de suçlarım ona çektim diye 🤪kendimde onu görüyorum çoğu zaman en eleştirdigim şeyleri.Gelen ablam da anneme çok benzemiş (60 yaşında o da) annemi hatırlattı bana ondan bu kadar dağıldım hareketleri hep onu çağrıştırdı.Halbuki beni gerçekten farklı sever.Ama beni benzetmesi dağıttı
Baya yaş farkınız var o zaman

Ben hic icime atmam misal,pat diye soylerim.. :)
Hic ayarim yoktur o konuda..
Millet alisti sanirim bana,sasirmiyorlar :)
Bende pat diye söylerim.
Benimki çok iki uç.
Bir yandan fedakarlığa boğarim karşı taraftan olumlu dönüt almayınca çenemle döverim.Oyle olunca da ikisinin de bir önemi kalmaz işte 🤪

Bende pat diye söylerim.
Benimki çok iki uç.
Bir yandan fedakarlığa boğarim karşı taraftan olumlu dönüt almayınca çenemle döverim.Oyle olunca da ikisinin de bir önemi kalmaz işte 🤪
Artik kurumsal canim seninkisi..
Kadin feedback bekliyor :KK70:
Oldu olacak,anket de ver bacim :KK70:

İyi geceler 🌃
Sizinle muhabbet etmek çok keyifliydi.

Şarjım bitiyor (ikinci telefonun)

Artık uyuyayım rahat rahat:uykucu:insallah.

İyi forumlar size :KK19:

Sayyou kapıyı kilitlemeyi unutma bı de süpür hazır elin değmiş Ken Mikan Mikan biliyon anası sorumluluk vermemiş :p

28 Mart 💔
İyi haber 10.552 adım attım.🚶🏻‍♀️
Dinlendim:kahve:
Saçımı boyadım:süslü:
Fikirlerine önem verdiğim insanlar ile derin sohbetler ettim :KK19:

Artık huzurla uyuyabilirim :uykucu:

Annelikle ilgili konuşulmuş.. herkesin annesi ile ilgili tecrübesi bambaşka ve iyi ya da kotu, etkileri ömür boyu devam edecek..

Benim de annemle ilgili kolay bir hayatım olmadı. Travmalarım çoktur. Çocuklugumdan beri çok fazla fiziksel siddetine maruz kaldım. O kadar günahsız uysal ve itaatkar bir çocuk olmama rağmen. Bütün mutsuzluğunu benden çıkarırdı..sinir hastası bir anne. Beni şiddet ve korku kültürüyle büyüttü. Beni sindirdi, pasifize etti. Ergenligimde kaşlarımı almama kolumdaki tuyleri almama bile yasak koyan, erkek arkadaşım olmasına asla musade etmeyen, arkadaşlarımla bi yerlere gitmek istesem burnumdan getiren, ufacık bir şeyde dayakla tehdit eden, başarısızlıklarımi sürekli yuzume vuran, bana kendimi beceriksiz hissettiren, cogu zaman öyle olduğuma inandiran, koskoca bir yetişkin olduğumda bile hala psikolojik şiddete devam eden kontrolcü baskici patolojik bir anne..

Ben çok yalnızdım. Kabuksuz bir kaplumbağa gibi, darbelere hep acıktım. Ve kalbimdeki yaralarla büyüdüm. O yüzden şimdi kendi anneligimde hiçbir mükemmellik kaygım yok. Nasıl bir ebeveyn olmalıyız gibi yazıları ve kitapları okumuyorum. Çünkü nasıl olunmaması gerektiğinin cevabını ben yaşayarak görmüş bir çocuğum. Sadece sevgiyle sarmalamanin ve onaylamanin gücüne inanıyorum. Çünkü karşımdaki minik insanın aslında tek ihtiyacı o 🥲❤️

X