Bugün ne almadın?

çok anlamsız bir tartışma konusu. bence yersiz oldu söyleminiz.
Ne açıdan yersiz kaçtane asgari ücretli bunları yazabiliyor yok şukadar birikim bilmem ne
O nedenle bir kpss sınavına milyonlar giriyor asgari ücret haftasonu çalışmak akşam eve 19 30da gelmek cazip cazip olan hayat memurlara güzel lafımı çekmem

Bende haklı buluyorum neolacak
Üzgünüm hepimiz bunun için emek harcadık bizi de sen gel hadi memur ol diye çağırmadılar.
Asgari ücretlinin geçimini bizde düşünüyoruz tabi. Allah yardımcısı olsun. Keşke elimizden birşey gelebilse.
Yani arkadaşlarımın demek istediğime katılıyorum yersizliği konusunda. Neden çünkü elimizden gelecek birşey yok. Herkes elindekiyle geçinecek.

Öncelikle yanlış hatırlamıyorsam siz mali müşavirdiniz ve geliriniz de oldukça yüksekti bize göre. Buna göre diyorum ki oh hayat mali müşavirlere güzel!
Diğer taraftan, memurlar olarak kastettiğiniz bizler istisnai memuriyette değiliz yani havadan atanmadık işlerimize. Dirsek çürütüp emek verdik. Ayrıca aramızda kendi çalışmayan eşinden aldığı harçlıkları veya gün paralarını da biriktirenler var biz bu şekilde bir aile olduk. Ki asgari ücret alanlar da vardır okuyordur pek tabi. Sınıfsal çatışmaları biz yaratmadık burada sizin bu söyleminizin muhatabı yok dolayısıyla tekrar ediyorum söylemeniz yersiz..

Memurlar hayat size güzel
Asgari ücretli napsın

Birikim yapmanın memur olmakla direkt bağlantısı yok bence
Burada ev hanımları var ki bence en iyi birikimi onlar yapıyor
Çok idareli gidiyorlar.
6 senedir memurum tayin olmaktan ev taşımaktan 1 kuruş biriktiremedim.

Bir de eğitim seviyesi ve sahip olunan bilgi, beceri düzeyi yükseldikçe gelirin artıyor olması çok normal. Zaten insanlar bunun için iyi okullar bitirip iyi meslekler edinmeye çalışıyorlar.

Ülkemizde büyük oranda işsizliğin olduğu ve işsiz ordusunun günden güne arttığı bir gerçek. Bu rekabet ortamında daha nitelikli olan tercih ediliyor.
Kpss gibi milyonların girdiği bir sınavda (kontenjanların adaletsiz ve yetersiz düşünüyorum orası ayrı) başarı göstermiş ve atanmış insanlar için bırakın da hayat onlara biraz güzel olsun. Yılların emeğinin karşılığını alsın insanlar

Gördük işte haksız yere zamanında ne torpillerle alınanları, asıl hayat onlara güzelmiş hepimizin rızkını yediler. Kimbilir ne çalışkan ne başarılı insanlar bunların kontenjanlara haksız hukuksuz şekilde alınmaları yüzünden atanamadı.

B12 insanı bomba gibi yapıyor
Arada kontrol ettirmek lazım
D vitamini ve folat da önemli bak

Bu ay benim kredi kartımı kullanmayı bırakıp eşiminkine yüklendik :)
Ne anladım ben bu işten

Eşimin suçu ama
Bırak evde diyorum bırakmıyor
Gerçi kendine ihtiyyacı olan kıyafetleri aldı
Bana da doğum günü hediyesi aldı
Arabaya 2 kere benzin aldı

Arabayı az kullanmak lazım
Yine mtv ödemesi geldi çattı
Öfff

:)) o da güzel. biz de bu ay kredi kartını güzel kullandık. kızıma 250 tl lik ihtiyaç aldığımız halde her zamanki gibi 2000 tl geldi. bu iyi birşey :)
mtv yi de 3 takside böldüreceğim ben zaten o bitince de emlak vergisi vakti geliyor resmen mala mülke çalışıyoruz. neyse sağlık olsun.

Memurlar hayat size güzel
Asgari ücretli napsın

bence de hoş olmamış.

kimse annesinin karnından memur doğmuyor.
insanlar memur olup belli bir satndarda ulaşabilmek için ne mücadeleler veriyorlar.yeri geliyor sonrasında bile istemedikleri durumlara maruz kalıyor,eşlerinden aylarca yıllarca ayrı bile yaşamak zorunda kalıyorlar.
bu mu güzel hayat?
bence az bile alıyor memur arkadaşlar...

ben memur değilim hayatım boyunca da özel sektörde çalıştım, işe ilk girdiğim günden ayrılana kadar bir çok yerde çalışmama rağmen hiç bir zaman asgari ücrete çalışmadım.
kapasite ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
tanıdığım ilkokul mezunu insanlar var memur maaşının 2 katını alan.Belki biraz mücadele ve girişimci olmak, belki de biraz kendine yatırım yapmakla asgari ücret de aşılır, çook güzel birikimler de yapılır.

Misal ben. Eşimden sürekli ayrıyım :)
Şimdi yine ayrılıyoruz bakalım bu defaki ne kadar sürecek. İnsanlar kolay sanıyor sanırım bu hayatı
Üstelik memuriyette bence eğer yükselme vs durumu yoksa ne uzar ne kısalır orta direk olarak hayatını sürdürürsün

Malın mı var derdin var işte
Ben anlamıyorum araba aldık diye neden her yıl 2 defa mtv ödüyoruz? Ya da ev için neden sürekli vergi ödeniyor?
Zaten satın alırken bi sürü vergiydi bilmemneydi alınmıyor mu bizden?

Ben asgari ücret almıyorum direk kişisel girmeyin nice mühendisler var asgari ücretin az üstü çalışıyor vasıfla alakası yok

Ne kadar pembe gözlükdemekki asgari ücretle çalışan herkes vasıfsız

Evet güzel... Kısa ve net

Ben asgari ücret almıyorum direk kişisel girmeyin nice mühendisler var asgari ücretin az üstü çalışıyor vasıfla alakası yok
Tamamen vasıfla alakası var.
Bir insanın mühendislik fakültesi mezunu olması, onun üstün olduğunu göstermez.kendi şirketim de oldu, işveren de oldum zamanında.ne mühendislik mezunları gördüm iki lafı biraraya getiremeyip , değil asgari ücret ödemek, bedavaya çalıştırmak istemeyeceğiniz.

Kişi kendi belirler yerini de kazancını da.ozel sektörde durum budur.

O apayrı mevzu açıkçası ben sistemi doğru bulmuyorum bir tarafta pırıl pırıl gençlerin asgari ücrete çalışması diğer tarafta işim garanti diye hiçbit şekilde kendini geliştirmeyen konuşmaya mecali olmayan bilgisi sıfır olan birinin 3000 lira alması anlamsız
Bence devlet herşeyi özelleştirmeli
Millet ohh çantada keklik diye bakmamalı
Ve herkesin rahat yaşaması asgari ücret alsa bile et alabilmeleri derdim bu

Sistem zaten bitik.
Ben de pırıl pırıl gençlerin işsız olmasını, atama beklemesini, ya da geçim sıkıntısı çekmesini istemiyorum.ama bunu istemezken diğer taraftan atanmış olanların rahat olduğunu da düşünmüyorum..
Bir diğer yandan eşi asker ya da polis olan arkadaşlarımın eşlerini endişe ve korku ile beklemelerine de şahit olurken ohh hayat memura güzel diyemiyorum.bu ülkede hayat hepimiz için zor.

Mesaj alındı patron :)))

Sustum..hayat hep sana güzel olsun

Mesaj alındı patron :)))

Sustum..hayat hep sana güzel olsun
Hayat hepimize güzel olsun, sıkıntılarımız son bulsun, dediğim gibi herkes çektiğini, herkes yaşadığını bilir, kimse kimsenin yaşadığını küçümsemesin.

Halay çekerek gideyim konu hepten dağılsın gitsin
Öpüldünüüüüüüüzzzz

Haklısın munecim, Hızır gibi yetiştin yine.
Amaç asla küçümsemek değil tabi, kibar kibar fikir alış verişi yapmaktaydik..Ortam gerildiyse kusura bakmasın kimse.ben de seni öperim kocamannn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…