Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kızım doğdu hastanedeyiz. Sütüm olsun diye eşim bimden sütlaç profiterol kazandibi almış. İlk o zaman bakmıştım tadına . Bence tatlılar gayet güzeldi. İyi de süt yaptı

Eşim de yapma uğraşma dedi.
yok yok dedim çok pratik. Daha hamuru yoğururken pişman oldum
Bir daha asla yapmaya çalışmam.
bazı tatlıları dışardan almak daha mantıklı

Kızım doğdu hastanedeyiz. Sütüm olsun diye eşim bimden sütlaç profiterol kazandibi almış. İlk o zaman bakmıştım tadına . Bence tatlılar gayet güzeldi. İyi de süt yaptı
Kazandibini hala alırım bimin, a101inkiler güzel değil mesela nişastalı muhallebi gibi :))

Eşim de yapma uğraşma dedi.
yok yok dedim çok pratik. Daha hamuru yoğururken pişman oldum
Bir daha asla yapmaya çalışmam.
bazı tatlıları dışardan almak daha mantıklı
Hamurunu karıştır pişir tek tek tepsiye sık fırına ver, üstüne ayrı sos yap içine ayrı krema yap onları hamurun içine doldur, sonra beş dakikada yenip bitsin :))

Genelde Carrefourdan alıyorz hiper mağazalarda kendileri yapıyor.
biminkiler güzelse arada ordan da alırız.
çikolatalı tatlılarl seviyoruz
Tatlıyı her türlü severim, bi de sizde de oluyor mu mesela insanın canı tatlı çekince spesifik birini çekiyor. Mesela sütlü tatlı istiyorsan baklava olmuyor, şerbetli istiyorsan çikolata yerini tutmuyor

Yanlış hatırlamıyorsam a101 cizkeki güzeldi. limonlu olan.
onu da mado yapıyordu sanırım baya oluyor ordan almayı

Kızlar ben noddle dadandimhep kardeşimin suçu.
Noddle çok lezzetli, bundan 10 sene önce öğrenciyken o kadar çok yerdik ki ayy nasıl güzel giderdi :)) o zamanlar ne yersek yakıyorduk tabi, noddle güzel ama cildi metabolizmayı fena bozuyor ya, sivilce falan da cabası. şöyle ev yapımı erişte olsa tereyağında pişirir tabak tabak yerim hiç acımam ama çok kimyasal o noddle, her zararlı şey gibi çok da lezzetli

1934 yılında uludağ'ın zirvelerini mesken tutan 6 kartal, zirveden inerek bursa orhangazi'de bir leylek yuvasına saldırmışlar ve kıyasıya bir savaşı başlatmışlar. anne ve baba leylekleri öldürdükten sonra 4 yavru leyleği de alıp kaçırmışlar. birkaç gün sonra kartallar yine bir leylek yuvasına saldırıya geçmişler fakat yuva boşmuş. bir şekilde saldırı olacağını bilen leylekler yuvayı önceden boşaltıp yavrularını gizleyerek önlem almışlar. bölgeye akın akın kartallar ve leylekler gelmeye başlamış, bölge halkı havadaki bu olağanüstü durumu farketmiş. bu hareketlilik tam iki ay boyunca devam etmiş. trakya bursa ve aydın üçgeninde gelen takviyeler sonrası gökyüzünde amansız bir mücadele başlamış. menderes deltasındaki yöre halkı başlarını göğe kaldırmış ve bu savaşı izlemiş. güçlü kartal pençesi ile uzun leylek gagasının mücadelesi...insanlar leyleklerin kazanmasını arzu ediyormuş. yaralanıp yere düşen leylekler insanlar tarafından tedavi edilerek yaraları sarılmış. leyleklerin kazanması için dua edilir olmuş, kızılay göreve çağrılmış hatta ve hatta dönemin genelkurmay başkanı mareşal fevzi çakmak'ın bu duruma müdahale etmesi bile istenmiş. günler geçmiş savaş devam etmiş, kayıpların yerine yurdun dört bir yanından yeni leylek ve kartal takviyeleri gelmeye başlamış. kartallar güçlü, leylekler ise sayıca üstünmüş. kartallar savaşı insanlardan uzak ormanlık ve dağlık alanlarda sürdürme peşinde iken leylekler ise savaşı, insanların yaşadığı yerlerde yapmak istemiş. gün gelmiş savaş sona ermiş, savaşın kazananı sayıca üstün olan leylekler olmuş ve bölgenin hakimiyetini ele geçirmişler.

rivayet o dur ki; leylekler ve kartalların savaşı yıllar sonra harp okulunda havacılık dersinde işlenmiş ve bu savaşta uygulanan taktikler öğrencilere anlatılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…