- 7 Kasım 2017
- 16.723
- 40.924
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #85.321
Canım karışmış gibi olmak istemem ama zekatın yıllık belli bir günü olur bizim mesele 23 Mart(ilk zengin sayıldığımız gün). O gün gelince ne var ne yok hesaplayıp veririz.siz tahmini olarak mi hesaplayıp veriyorsunuz.Merhaba kızlar. Kahvaltidan sonra temizlik yaptik biraz esimle..sonra oglumu.uyuttum.biraz dinlendik. Simdi karniyarik yapicam
Dunden corba bezelze ve magnolia var yeter. Yillik.verilecek zekatin 1500 tlsini daha verdik sukur. Allah tamamlamayi nasip.etsin. Sadece banyo ve tuvaleti yikamak kaldi yemekten sonra insaallah. Herkese.huzurlu pazarlar
Gun olarak.belirlemedik.hic biz. Öyle mi olmasi gerekiyor? Acikcasi bilmiyordum.bunu. senenin basinda belirleriz hesaplariz ve vermeye baslariz.Genelde 3 4 aya bolup veriyoruzCanım karışmış gibi olmak istemem ama zekatın yıllık belli bir günü olur bizim mesele 23 Mart(ilk zengin sayıldığımız gün). O gün gelince ne var ne yok hesaplayıp veririz.siz tahmini olarak mi hesaplayıp veriyorsunuz.
Günaydın kizlar
Bugün bi evi temizlemem gerekiyor. Motoru takip halletmem gereken isleri halledecegim aslinda. Sonrasinda da keyif kahvemizi iceriz.
Pure ben her ay ne aldigimi yazmiyorum ama birikimlerime başladım cok şükür.
Kredi kartlarindan kurtulduk harcamalarimizi nakit yapıyoruz. Altini da hesaptan aliyorum simdilik. Fizikide evde durmasini istemiyorum.
Borsada benim aklımı yavastan karistirmaya basladi ozellikle yan topikteki 28 evli morportakali okuyunca. Ama ben sürekli takip edemem.
Aylik 500 tl kisisel paramdan kaldikca guvenilir sirketlerden almaya karar verdim. Böylesi daha guzel. Toplu olarak yaptığımız birikimi bilmedigim bi yere veripte 2 3 sene beklemek canımı sikar sankim.
GeyikliGece tecrubelerinden faydalanmak isteriz. Özellikle.kendi adima.konut yatirimlardindan fikir almak isterim. Mesel gecen yazdigin ev fiyatlarini gorunce ben 300 bin e 1+1 ev alma fikrinden uzaklastim.biraz. Daha detayli dusunmeye karar verdim.
Ha bir de sunu da belirteyim.Bizim.bir ev ve arabamiz var. Arabanin borcu hala devam ediyor. Dinen ev arabadan fazlasina zelat duser deniliyorya. Biz yillik.kazancimizi hesaplayip.bir miktar vermeyi tercih ediyoruzCanım karışmış gibi olmak istemem ama zekatın yıllık belli bir günü olur bizim mesele 23 Mart(ilk zengin sayıldığımız gün). O gün gelince ne var ne yok hesaplayıp veririz.siz tahmini olarak mi hesaplayıp veriyorsunuz.
Niye dagitasin ya burasi ekonomi forumuBurda konuyu dagitmayayim. Yan topige bekleriz
Niye dagitasin ya burasi ekonomi forumuhep gel.bekleriz
Birkimlerin bereketli olsun. Valla ben de bir deneyecegim.ama esimin miktari beni tedirgin ediyor. Cidden riskli cunku. Cok dikka etmek lazim.Maas yatinca ben de senin gibi 500 ya da 1000 le denemek.istiyorum.bir kere. Bakalim.ne olacakGünaydın kizlar
Bugün bi evi temizlemem gerekiyor. Motoru takip halletmem gereken isleri halledecegim aslinda. Sonrasinda da keyif kahvemizi iceriz.
Pure ben her ay ne aldigimi yazmiyorum ama birikimlerime başladım cok şükür.
Kredi kartlarindan kurtulduk harcamalarimizi nakit yapıyoruz. Altini da hesaptan aliyorum simdilik. Fizikide evde durmasini istemiyorum.
Borsada benim aklımı yavastan karistirmaya basladi ozellikle yan topikteki 28 evli morportakali okuyunca. Ama ben sürekli takip edemem.
Aylik 500 tl kisisel paramdan kaldikca guvenilir sirketlerden almaya karar verdim. Böylesi daha guzel. Toplu olarak yaptığımız birikimi bilmedigim bi yere veripte 2 3 sene beklemek canımı sikar sankim.
Allah kabul etsin öncelikle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek çok güzel bir şey. Fakat zekat amacıyla veriyorsanız maaşa zekat düşmez o sizin aylık geçiminizi sağladığınız para. Kenarda duran birikim, varlık, altın vb 1/40'ı veriliyor. 6 ay sonra altınınız için verebilirsiniz mesela. Normal yardım olarak bağış yapıyorsanız ayrı tabi. Sormadan araya girmiş oldum kusura bakmayınHa bir de sunu da belirteyim.Bizim.bir ev ve arabamiz var. Arabanin borcu hala devam ediyor. Dinen ev arabadan fazlasina zelat duser deniliyorya. Biz yillik.kazancimizi hesaplayip.bir miktar vermeyi tercih ediyoruz
Su an kenarsa olan altinlarimi son 6 ayda aldim.zaten. Yani aslinda verdigimiz zekat kazanclarimizin zekati.Bu sekilde yapmayi kendimiz tercih ettik. Yine de uyarin icin cok tesekkurler.
Gireyim de arastirdigim seylerde bile kafam basmiyor ki hep ikilemde kaliyorum. Birde şu zihniyet var ben simdi 300 milyari batirsam mahfolurum ama belki sen onu danismanina veriyorsun.Kesinlikle borsaya gir, ama iyi arastirip mumkunse profesyonel destek alarak.
10 yilda afedersiniz ter popomdan cikarak calisip kazanamadigimi -ki maasim hic fena degil- 6 ay olmadan borsadan kazandim.
Anaparam da krediydi. Once oturdum dersimi calistim, kanal bulup bilgi aldim, risk aldim.
Gireyim de arastirdigim seylerde bile kafam basmiyor ki hep ikilemde kaliyorum. Birde şu zihniyet var ben simdi 300 milyari batirsam mahfolurum ama belki sen onu danismanina veriyorsun.
O benim ev pesinatimin yarisi gibi bi para. Cesaret edemem bu kadar yüklü miktarlara he belki bist 30 a yatirim olur ama al sat i sürekli riskle yasayamam. Yani almam satmam gerektigi yerler falan. Böyle cok yakin iş arkadasim anlasa belki gaza gelirdim ama ne bilim. Nerden baslasam nasil olsa. Ustelik bi kitabi tek bi dogrusu da yok ki bu işin.
20 binle 1000 tl mi geliyor bir haftada. En yakın arkadasimsin bundan sonraAlsat zaten bana gore amelelik ve cok riskli.
Ha gecen carsamba dususte ben de yaptim. Bostaydim. 2.60deki kagit 2.11 gorunce bastim ne var ne yok, cuma sabahi 2.60a geri geldi sattim. Kisa gunun kari 3 kurus kazandim.
Ama surekli takip gerektirip kazanacagim 3 kurusu zaten kar olarak gormem ben. Burdaki hanimlar bilir ben mobile girip altin almaya usenirdim yani surekli kovalayarak yapilan bi is degil, olsa ben yapamam.
Ben ilk denememi 800 tl ile yaptim bu aradabakma simdi milyonluk islem yaptigima. tabi ki 300 bini tek seferde biseye yatirma. Gozden cikarttigin bi miktarla biraz al bak en kolay icine girince ogreniliyor. Bankacin varsa destek iste, videolar izle, kap oku, twitterdan gozune kestirdiklerini takip et. Yorumlari hep tutuyor dedigin iki uc kisi belirir zaten gozunde. Ona gore ufak ufak buyutursun.
Ben hala kendim 20 bin lira parayi ceviriyorum kendi kafama gore. Bu hesaplardan edindigim bilgilere gore. Haftada 1000 gibi ordan geliyor. Bazen 5000 geliyor 3000 geliyor ama en az 1000 gelir yani.
Diger para komisyonla emin ellerde.
Cevap.icin tesekkurler. Evet zekat dusmedigini.biliyorum bu sebeple kendi tercihimiz dedim zaten. Yani evet bir ev bir binek diye geciyor ama kendi adima soyluyorum kimse ysnlis anlamasin, yuksrk butceli bir evde oturup iyi bir arabaya binip iyi bir gelire sahip olup bana zekat dusmuyor demek de bana biraz garip geliyor. Dedigim gibi tamamen kendi tercihimiz bu.Teoride zekata degil sadakaya girer diyebilirsiniz fakat ben zekatin da baska biyutlari oldugunu dusunuyorum.Allah kabul etsin öncelikle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek çok güzel bir şey. Fakat zekat amacıyla veriyorsanız maaşa zekat düşmez o sizin aylık geçiminizi sağladığınız para. Kenarda duran birikim, varlık, altın vb 1/40'ı veriliyor. 6 ay sonra altınınız için verebilirsiniz mesela. Normal yardım olarak bağış yapıyorsanız ayrı tabi. Sormadan araya girmiş oldum kusura bakmayın
edit: cümleyi yanlış yazmışım
Haklısınız zekatı zaten vergi verirmişçesine yükümlülük gibi değil de içimizden gelerek vermemiz lazım, hele hele dediğiniz gibi güzel gelirlerimiz evlerimiz arabalarımız varsa. Hatta zekatın bir kısmının fon olarak toplanıp katma değerli üretim yapacak girişimcilere verilmesi gibi fantazilerim var bir gün devlet yönetirsem yaparım artıkCevap.icin tesekkurler. Evet zekat dusmedigini.biliyorum bu sebeple kendi tercihimiz dedim zaten. Yani evet bir ev bir binek diye geciyor ama kendi adima soyluyorum kimse ysnlis anlamasin, yuksrk butceli bir evde oturup iyi bir arabaya binip iyi bir gelire sahip olup bana zekat dusmuyor demek de bana biraz garip geliyor. Dedigim gibi tamamen kendi tercihimiz bu.Teoride zekata degil sadakaya girer diyebilirsiniz fakat ben zekatin da baska biyutlari oldugunu dusunuyorum.