Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kızlar merhaba.
Okuyorum pek yazamıyorum.
Günler geçiyor. 1 haftamiz kaldı burda.

Dün kısır yapmıştık bugün mangal yakicaz. Harcama olur.
Kardeşim diyet yaptı. Diyet derken içinde spor yok detox yok sadece porsiyon azaltarak 1 haftada 1 buçuk kilo verdi. Boy 1.73 kilo 58. Hedefi 55 olmak.
Bende 50-53 olursam yeter.

Kahvaltı yaptık. Çocuklara taze hurma yedirdim ,kabızlığa birebir.
Kızım maşallah dün gece rahat uyudu,biraz alıştı buraya.
Bugün hava açtı. Dün sabaha kadar yağmur yağdı. Saat 10 gibi giriyoruz yatağa,yağmurun sesini dinliyorum. Biraz stresim gitti ,rahatladım ..

Yarın kabine toplantısı varmış. Bakalım okulların açılma tarihleri hakkında ne diyecekler. Üniversiteler açılmaz herhalde,ses yok onlarda. Kardeşim yine bizimle gelecek

Selam kızlar,
Bugün yine harcamasız :)) sabah pcde çalıştım yine ama odaklanamadım tam yaa, sürekli nette gezdim buraya girdim falan, öğleden sonra telafi edeceğim kalanı. İhtiyaç sahiplerine vermek üzere kıyafetleri ayırıp yıkamıştım ama araba kardeşime lazımdı gidemedim kaç gündür sonra yasak başladı zaten. Yarın iş çıkışı giderim inşallah vereceğim yere. Şimdi onları poşetliyorum. Onun dışında bu pazar gününü aylaklıkla geçirmeye karar verdim arz ederim :))

Merhaba kızlar. Kahvaltidan sonra temizlik yaptik biraz esimle..sonra oglumu.uyuttum.biraz dinlendik. Simdi karniyarik yapicam
Dunden corba bezelze ve magnolia var yeter. Yillik.verilecek zekatin 1500 tlsini daha verdik sukur. Allah tamamlamayi nasip.etsin. Sadece banyo ve tuvaleti yikamak kaldi yemekten sonra insaallah. Herkese.huzurlu pazarlar

Canım karışmış gibi olmak istemem ama zekatın yıllık belli bir günü olur bizim mesele 23 Mart(ilk zengin sayıldığımız gün). O gün gelince ne var ne yok hesaplayıp veririz.siz tahmini olarak mi hesaplayıp veriyorsunuz.

Gun olarak.belirlemedik.hic biz. Öyle mi olmasi gerekiyor? Acikcasi bilmiyordum.bunu. senenin basinda belirleriz hesaplariz ve vermeye baslariz.Genelde 3 4 aya bolup veriyoruz

Kesinlikle borsaya gir, ama iyi arastirip mumkunse profesyonel destek alarak.
10 yilda afedersiniz ter popomdan cikarak calisip kazanamadigimi -ki maasim hic fena degil- 6 ay olmadan borsadan kazandim.

Anaparam da krediydi. Once oturdum dersimi calistim, kanal bulup bilgi aldim, risk aldim.

Burda konuyu dagitmayayim. Yan topige bekleriz

Ha bir de sunu da belirteyim.Bizim.bir ev ve arabamiz var. Arabanin borcu hala devam ediyor. Dinen ev arabadan fazlasina zelat duser deniliyorya. Biz yillik.kazancimizi hesaplayip.bir miktar vermeyi tercih ediyoruz
Su an kenarsa olan altinlarimi son 6 ayda aldim.zaten. Yani aslinda verdigimiz zekat kazanclarimizin zekati.Bu sekilde yapmayi kendimiz tercih ettik. Yine de uyarin icin cok tesekkurler.

Birkimlerin bereketli olsun. Valla ben de bir deneyecegim.ama esimin miktari beni tedirgin ediyor. Cidden riskli cunku. Cok dikka etmek lazim.Maas yatinca ben de senin gibi 500 ya da 1000 le denemek.istiyorum.bir kere. Bakalim.ne olacak

Allah kabul etsin öncelikle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek çok güzel bir şey. Fakat zekat amacıyla veriyorsanız maaşa zekat düşmez o sizin aylık geçiminizi sağladığınız para. Kenarda duran birikim, varlık, altın vb 1/40'ı veriliyor. 6 ay sonra altınınız için verebilirsiniz mesela. Normal yardım olarak bağış yapıyorsanız ayrı tabi. Sormadan araya girmiş oldum kusura bakmayın
edit: cümleyi yanlış yazmışım

Son düzenleme:
Gireyim de arastirdigim seylerde bile kafam basmiyor ki hep ikilemde kaliyorum. Birde şu zihniyet var ben simdi 300 milyari batirsam mahfolurum ama belki sen onu danismanina veriyorsun.
O benim ev pesinatimin yarisi gibi bi para. Cesaret edemem bu kadar yüklü miktarlara he belki bist 30 a yatirim olur ama al sat i sürekli riskle yasayamam. Yani almam satmam gerektigi yerler falan. Böyle cok yakin iş arkadasim anlasa belki gaza gelirdim ama ne bilim. Nerden baslasam nasil olsa. Ustelik bi kitabi tek bi dogrusu da yok ki bu işin.

kızlar merhaba bugün birkaç fazlalık ayırdım ben de iyi durumda ama artık tarzım olmayan iki babet bir çizme bir terlik ve kızımın küçülen bir ayakkabısı poşetlendi ihtiyaç sahibine gidecek. yarın da gardrop içlerine bakacağım. eşim balık söyledi harcamamız 50 TL ve bu arada henüz kirada olan biri olarak GeyikliGece deneyimlerinden faydalanmak çok isterim

Alsat zaten bana gore amelelik ve cok riskli.
Ha gecen carsamba dususte ben de yaptim. Bostaydim. 2.60deki kagit 2.11 gorunce bastim ne var ne yok, cuma sabahi 2.60a geri geldi sattim. Kisa gunun kari 3 kurus kazandim.
Ama surekli takip gerektirip kazanacagim 3 kurusu zaten kar olarak gormem ben. Burdaki hanimlar bilir ben mobile girip altin almaya usenirdim yani surekli kovalayarak yapilan bi is degil, olsa ben yapamam.

Ben ilk denememi 800 tl ile yaptim bu arada bakma simdi milyonluk islem yaptigima. tabi ki 300 bini tek seferde biseye yatirma. Gozden cikarttigin bi miktarla biraz al bak en kolay icine girince ogreniliyor. Bankacin varsa destek iste, videolar izle, kap oku, twitterdan gozune kestirdiklerini takip et. Yorumlari hep tutuyor dedigin iki uc kisi belirir zaten gozunde. Ona gore ufak ufak buyutursun.
Ben hala kendim 20 bin lira parayi ceviriyorum kendi kafama gore. Bu hesaplardan edindigim bilgilere gore. Haftada 1000 gibi ordan geliyor. Bazen 5000 geliyor 3000 geliyor ama en az 1000 gelir yani.

Diger para komisyonla emin ellerde.

20 binle 1000 tl mi geliyor bir haftada. En yakın arkadasimsin bundan sonra

Cevap.icin tesekkurler. Evet zekat dusmedigini.biliyorum bu sebeple kendi tercihimiz dedim zaten. Yani evet bir ev bir binek diye geciyor ama kendi adima soyluyorum kimse ysnlis anlamasin, yuksrk butceli bir evde oturup iyi bir arabaya binip iyi bir gelire sahip olup bana zekat dusmuyor demek de bana biraz garip geliyor. Dedigim gibi tamamen kendi tercihimiz bu.Teoride zekata degil sadakaya girer diyebilirsiniz fakat ben zekatin da baska biyutlari oldugunu dusunuyorum.

Haklısınız zekatı zaten vergi verirmişçesine yükümlülük gibi değil de içimizden gelerek vermemiz lazım, hele hele dediğiniz gibi güzel gelirlerimiz evlerimiz arabalarımız varsa. Hatta zekatın bir kısmının fon olarak toplanıp katma değerli üretim yapacak girişimcilere verilmesi gibi fantazilerim var bir gün devlet yönetirsem yaparım artık sürdürülebilir bir kalkınma olur ki zekatın amacı hasıl olur böylece. Şaka bir yana allah kabul etsin yardımlarınızı kazancınız bereketli olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…