Bugün ne aldin kaç tl harcadin

tek başına hem çocuk bakmak hem evin işine yetişmek gerçekten çok zor çok iyi anlıyorum seni ben de yaşadım ve yaşıyorum

bazen kendimi balkondan aşağı atasım geliyor

boşversen yapmiyim desen zaten olmuyor çocuğa bakmak zorundasın , çocuğun yaşadığı ev temiz olmak zorunda yemek yapılmak zorunda vs.

annelik delilik işi resmen

Aynen öyle nasıl boşvereyim ki Allah aşkına diyorum kendi kendime. Çocuk yemek yiyor üstü kirleniyor yerde sürünüyor midesindeki gaz yerde çıkıyor ve haliyle kusuyor ufakta olsa üstü geri değişiyorum bu sefer bir sürü çamaşırım oluyor . Kendime yemek bile yapmadım bugün çocuğa 3 çeşit pişirdim resmen gece maması , öğlen sebzesi öğleden sonra çorbası sabah yumurtası . Aralarda uyurken emzir . Benim büyük sorunum şu gündüz uykuları berbat . 3 kez uyuyordu 2 ye düşürdüm kaliteli uyusun diye büyüdü de artık zaten . En fazla 45 dk uyuyor bir uykuda . Ben mecbur yanına yatıyorum pış pış yapıyorum o uyanınca . Hiç bir iş yapamıyorum uyurken veya kendime zaman ayıramıyorum ne yapacağımı bilmiyorum Millette boş çeneye arıyor beni sanki malım bilmiyorum

Yanlış hatırlamıyorsam sizin bebekte süt alerjisi vardı acaba rota o yüzden rahatsız etmiş olabilir mi? Bizim rotanın 1. Dozundan 1 hafta sonra süt alerjisi oraya çıkmıştı baya huysuzlanmıştı çünkü. Yolculuğunuz da rahat geçer inşallah

tuçe yanında yatma işi iyi değil sanki
Öyle alışır gider
Üstü ince olsun odası serin yüz üstü uzun uyur bebekler daha rahat gazda çıkarırlar birde böyle dene kapısını çek sessizlik olsun

Zeyno zaten hep öyle yapıyordum 25. Dk ayağa kalkıyor çözüm bulamıyorum ki

Kızımın gündüz uykuları 8.aydan sonra düzene girdi canım.İlk uykusu 2 saat diğer uykusu 1-1,5 saat oluyordu.Su sıra yine şaşırdı tabi.İnstagramda uyku danışmanlarının paylaştığı uyku rituellerini uyku uyanıklık arası süreleri baz alarak uyutuyorum hep.Ama şuan ayağa kalkma heveslisi diye ne yaparsak yapalım kendi bildigini okuyor.

Bugun harcama yok.Yarin ekmek alinir,bir de kızıma uzun kollu alışveriş yapmak istiyorum. Bizim buralar esmeye başladı.Gecen sene Ekim'de doğalgazda yakmaya başlamıştık.Yaz günü üşümek harika.

Bende biliyor musun baldan anneyi takip ediyorum instagramda youtube de de uyku meleği var . 2-5 ve 3-5 saatte bir uyku olmalı diyorlar . Önceden 2 saatte bir uyurdu artık 3-5 saatte bir tam oluyor . Sabah bi daha erken uyuyoruz birlikte 06:30 da kalkıyor kavanoz maması yiyor 08:30 da eşimi yolcu edip yeniden uyuyoruz o ara emziriyorum . Bazen 09:30 a kadar bazen 10:00 e kadar uyuyoruz . Sonra öğlen bir kez daha o uzun oluyor . Baldan anne de diğer de gündüz uykusunu uzatmak için bebek uyandığı zaman müdahele edip yeniden uykuya döndürmek lazım diyorlar ve 6 hafta filan sürüyormuş bu durum sonra bebek alışıyormuş daha uzun uyuyormuş . Zaten uykular periyot halinde devam ediyor yA 20 dk lık periyotlar . 20 dk da bir uyanıyor genelde bende hemen dokunuyorum uyuyor geri . Yanında olmasam anında ayağa kalkıyor tamam bitti o an bir kez daha uyumuyor. Bak sana bugün sandalyede yaptığını atıyorum özelden

Bebeklerin uyku döngüleri 30 dk civarı oluyor, bir döngüden digerine geçişte uyanıyor, pozisyon değiştirip kipirdiyor sonra kendi kendine uykuya geri dönmeyi bilmedigi icin uyanıyor. O donguyu atlatabilirse uyuyor. Uyku egitimi al diye israr ettiler bana ama bence cocugun fıtratı ile ilgili her cocuk uyku eğitimi mi alıyor sanki.

- 3 uykudan 2 uykuya geçiş sancılı oluyor, belki biraz daha bekleyebilirsin, uyku sayisi azalinca kaliteli uyumayabilir. aksamuzeri uyudugu o 25 dk lik uyku cok iyi geliyor her seye ragmen. gece uykusu da bozulabilir, sinirini yipratma sakın senin yapabilecegin bir sey yok, biraz sabret duzelecek.

- büyüme atagi geciriyor olabilir, uykusu birkaç gun bozulur, sabret düzelecek.

nedemistimkibenn ile aynı durumda benim kizim da gunduz 30 dk dan fazla asla uyumazdı. Insanliktan çıkmıştım. 8. Aydan sonra 1 saat ve uzeri uyumaya başladı. Bazı günler yine 30 dk da kalkıyor

6 hafta değil tam 4 ay her uyandığında geri uyutmaya çalıştım uzamadı

Atak dönemimde evet 3 uyku yaptığı zaman son uyku saat 6 ya filan kalıyor gece uykusu ileri saatte gidiyor birde tam o saat bizim yemek saati oluyor Buda uyumamak için direniyor geriyor beni atak takvimine bakmaya gidiyorum şuan

Lütfen şaka de lütfen annem telefonda dedi ki sende bebekken böyle uzun uyumazdın ahahah benim bebede mi uyumayacak baldan anneden fiyat alayım mı ya çok merak ediyorum
Ya evet uykusu olunca yemeği burnundan getiriyor miz miz. Ben de nefret ediyorum kavga dövüş yemek yemekten

Bu arada annem de bana aynisini dedi gunduzleri hic uyumamışım, annemi uyutup yataktan kalkar gidermisim, korkarım biraz genetik faktorler var

Uyku egitimi gece surekli uyanan, gece uykusu problem olan bebekler icin iyi olabilir ama bebegin hayatinizi sarsan bi gece uhkusu sorunu yoksa ben uyku egitimine bu kadar para verilmesi ve gözde buyutulmesi taraftari degilim. Soyle ki;

Uyku egitimi 1. Asama, uyku ve uyaniklik sureleri, 2. Asama, uygun uyku ortami, 3. Asama rutin, 4. Asama kendi kendjne uyuma.

Simdi:
1., 2. Ve 3. Aşamayı yapiyorsun zaten.
E 4. Son asama kendi kedine uyutma artik sana kalmis. Mesela ne olursa olsun yatagina koyayim uysun diyip beklebilir misin? Ben beklemem. Aglatmam. Hele su an surekli ayaga kalkiyor hayatta basini koymuyor. 1.5 saat bekledim uyumadı yoruldu ve ağladı. Daha ısrarcı olamadım. Kucagima alip sallayip uyuttum. Ama egitimde bunu asla yapamazsın. Tutarli olman lazım gibi gibi.

Ilk 3 ünü hallettik zamanla kendi kendine uyumayı da öğrenecek bence, cok kafaya takmiyorum artık.

Gercekten anne baba heyecanlı, stresli tiplerse bebek de oyle oluyor. Belki bizden geçiyor bilmiyorum.Fıtrat, genetik yatkinlik dediğim durum o.

Ben tek başına gece uykusuna geçsin istemiyorum. Çünkü ona sarılıyorum saçını okşuyorum kulağına birşeyler söylüyorum bi paylaşım oluyor memnunum açıkçası bu durumdan . Gündüz uykuları uzasa yeter bana ama sanmıyorum ana baba heyecanlı stresli tipleriz zaten

Benim nacizane tavsiyem: benegin uyku olayina cok takmamak.

Uyusun sunu bunu yapacagim, kendime zaman ayıramıyorum, hic vaktim yok, neden boyle vs düşünmemek. Sonsuza kadar surmeyecek ya...Dusundukce stres yapıyor, her sey daha kotuye gidiyor. Ben hem kendimi, hem bebegi hem de eşimi yıprattım. Sonra bıraktım, ustalik gerektiren kafaya takmama sanatı bunu gerektirir

Simdi yine uyku sorunlarımız var, uykuya dalamiyor, gece uyanıyor vs. Plan yapıyorum bozuluyor. Hemen kendime hatırlatıp gececek diye kendi kendimi teselli ediyorum.

En tatlı guzel zamanları bence onlarin yaramazliklarina ortak olup tadını cikarmak lazım

İrlandalı anne var onda okudum kadının birisi yazmış ki bebek 6 aylık gündüz uykuları 20 dk diye ne yapabilirim filan . Uyku eğitmeni demiş ki gece uykuları iyiyse takılma gündüz uykularına

Gece uykularında sorun yok açıkçası ben bir anne olarak memnunum. Gündüz biraz daha verimli uyusa mız mızlık yapmaz diye düşünüyorum tek o sorun . 2 uyku meselesi benim işime geliyor açıkçası . Çünkü dışarı çıkmak için zamanımız kalıyor artık 17:00 gibi dışarı çıkaracağım sürekli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…