- 14 Kasım 2019
- 868
- 3.249
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #73.261
Illa ki uzayacak, biraz daha rahatlat kendini. Uzamasa benimki uzamayacakti bak valla ben 4 ay dizimde 15-20 dk uyuttum yatagina bile yatmiyordu gündüz. Dizlerimde hasar kaldı o günlerden.Ben tek başına gece uykusuna geçsin istemiyorum. Çünkü ona sarılıyorum saçını okşuyorum kulağına birşeyler söylüyorum bi paylaşım oluyor memnunum açıkçası bu durumdan . Gündüz uykuları uzasa yeter bana ama sanmıyorumana baba heyecanlı stresli tipleriz zaten
Bizim doktor aynısını dedi. 2 aylık kontrolunde uykusunu sordu. Gece 2-3 saatte bir beslenmek icin uyanıyor ama gunduz felaket hic uyumuyir dedim hic sallamadi gece uyuyorsa sorun yok dediİrlandalı anne var onda okudum kadının birisi yazmış ki bebek 6 aylık gündüz uykuları 20 dk diyene yapabilirim filan . Uyku eğitmeni demiş ki gece uykuları iyiyse takılma gündüz uykularına
Kocama telefonda dedim ki oğlum bebe filan deme bana bir daha valla seni fena yaparımIlla ki uzayacak, biraz daha rahatlat kendini. Uzamasa benimki uzamayacakti bak valla ben 4 ay dizimde 15-20 dk uyuttum yatagina bile yatmiyordu gündüz. Dizlerimde hasar kaldı o günlerden.
Valla böyle işte, bazilari mışıl mışıl anne baba yaşı dolmadan kardeş düşünür; bazıları da boyle bir daha bebek lafi duyunca oturur ağlar
Tek uykuya ne zaman gecti acaba?Birde kızlar 2 yasına kadar bebek toplam 12 saat uyur
Gündüz uyumayan bebek akşam erken uyuyor ve uykuyu tamamlıyor
Benim kızım gece 11gibi yatar sabah 8 gibi kalkar gündüz 3 saat uyur tek uyku
Gece beslenmesi 23:00 ten sonra bizde bazen olmuyorBizim doktor aynısını dedi. 2 aylık kontrolunde uykusunu sordu. Gece 2-3 saatte bir beslenmek icin uyanıyor ama gunduz felaket hic uyumuyir dedim hic sallamadi gece uyuyorsa sorun yok dedi
Ki bizim doktor her gittigimzde uhkusuyla ilgili konuşur, rutinini sorar, kacta yatıp kalktığını sorar. Mesela gecen ay gece beslenmesini kesebilirsiniz gece boyu uyusun artik dedi. Bi de kendi kendine yatağında uyusun dedi
Tek uyku 12-18 ay arası oluyormuş dimi Zeyno siz öyle oldunuzBirde kızlar 2 yasına kadar bebek toplam 12 saat uyur
Gündüz uyumayan bebek akşam erken uyuyor ve uykuyu tamamlıyor
Benim kızım gece 11gibi yatar sabah 8 gibi kalkar gündüz 3 saat uyur tek uyku
Hahahahİlk kızım uykuyu hiç sevmedi hala da sevmez gündüz en uzun 37 dakika uyudu akşam 9 da yatıp 5 de uyandı
2 yaşından sonra biraz daha düzene giriyor bazı çocuklar cok uyuyor benimki yarım saat uyurken en yakın arkadaşımın olgunun 3 saat uyuması beni bir miktar si ir ediyordu
Valla hayat onlara güzel. Erkek olarak gelmek lazımmış dünyaya. Neyse bu konuda da kendimi esimle karsilastirmayi birakmak icin çabalıyorum yoksa sıkıntıKocama telefonda dedim ki oğlum bebe filan deme bana bir daha valla seni fena yaparım
Evet sana çok katılıyorum ve aynı şeyleri düşünüyorum. Wc ye gitmek bile lüks oluyor bazen . Yemek menülerini haftalık belirliyorum ben . Senin bebek ne kadarlıktı bugün ne yedirdin mesela baştan sona tüm günValla hayat onlara güzel. Erkek olarak gelmek lazımmış dünyaya. Neyse bu konuda da kendimi esimle karsilastirmayi birakmak icin çabalıyorum yoksa sıkıntı
Bebek her gun kemiksiz
--4 öğün yemek yiyor (düşün, hazirla, yedir, temizle)
- 2-3 kere uyuyor
- en az 1 kere duş alıyor.
Emdi, oynadı, yaramazlik yapti, üstünü mahvetti hiç saymıyorum.
Resmen mesai. Gecesi gündüzü haftasonu yok. Nereye gitsen napsan omuzlarında sorumluluk.
Ahhh o uyumayan çocuk cok zor seni o kadar iyi anlıyorum ki bana diyorlardı ki çocuğun uyuyor da sen nazar değmesin diye mi söylemiyorsunHahahaharkadaşlarla whatsapp grubu var saçma sapan resimler atılıyor filan . Geçen arkadaş bi resim atmış sabah bende resime yorum yapmadım günaydın yazdım sadece sonra hiç zaman olmadı birşey demeye . Neyse ben bir resim atmıştım görmezsen gelindi oda bana maşallah tuğçe hanım yazmış dalga geçer gibi . Sebebi sonra düşünce anladım Ben ona yorum yapmadım ya ondan böyle saçma sapan yazdı . Kendi çocuğu 2 saat 3 saat uyuyor çocuk uyurdu içeri yatırır bizimki 2 saat kısır yer çay içerdi . Bir kez bana ağzından kaçırdı sıkılıp çocuğu uyandırıyormuş düşün . Benimde bebem öyle uyusa bende attığın saçma resimlere msjlara yorum yazarım diyesim geldi resmen yA .
diğer çocuklarım uzun süre 2 uyku uyudularTek uyku 12-18 ay arası oluyormuş dimi Zeyno siz öyle oldunuz
Ay hiç sorma ya ama 2 uyku olayını sevdim deneme aşamasındayım gerçi ama bence iyi oldu . Saat 14:00 gibi 2.uykuya başlıyoruz ondan önce ben evdeki tüm işlerimi hallediyorum yemek vs vs. O uyuyunca emziriyorum yanında oturuyorum Kk da takılıyorum birşeyler okuyayım dedim kitap ama başım şişiyor İnan dinlenmek istiyorum. Bende kaşımı alıyorum birşey yiyorum yanında filan uyanınca pış pış yapıyorum . 16:30 dan sonra 17:00 gibi dışarı çıkacağız artık ama nereye gideceğiz belirsiz . Orduevine gitsek diyorum arabada ağlar elim ayağıma karışır trafiği sende biliyorsun burada bilmem ne yaparım . Siirt park açılıyor eve yakın virüs olmasa çok iyi olacak ama işteAhhh o uyumayan çocuk cok zor seni o kadar iyi anlıyorum ki bana diyorlardı ki çocuğun uyuyor da sen nazar değmesin diye mi söylemiyorsun
Kendileri alışmış uyuyan bebeye. Çocuk uyuynca anne de dinleniyor rahatlıyor: uyuduğu gibi yap bir kahve dinlen kimsemiz yok zaten tek basimizayiz
İs falan hersey olur senden kıymetli değil
Bide ilk çocuk da insan cok panik oluyor herseyin kitaplarda yazılan gibi olmasi gerektiğini düşünüyor eğer farklıysa hemen bir sorun mu var diye stres yapılıyor.her çocuk cok farklı uykusu yemeği motor gelişimi dil gelişimi
Bebek kendi belirliyormuş onu zaten öyle okumuştumdiğer çocuklarım uzun süre 2 uyku uyudular
Bu minnak tek uykuya erken geçti
Oğlun gece uykusunu alıyordur canım sıkıntı yapma at yere oynasın
canım maşallah gece uykusunu aşağı yukarı 12 saat uyuyormuş gündüz uyumasa bile yeter onaTek uykuya ne zaman gecti acaba?
Aksam yatma saatini duyunca ablamlar cok şaşırıyor bana. Uyanma durumuna gore aksam 7-8 arasi yatiriyorum. Sabah 6-7 arasi kalkıyor.
Bu havana bayılıyorum senincanım maşallah gece uykusunu aşağı yukarı 12 saat uyuyormuş gündüz uyumasa bile yeter ona
Gece uykusu daha önemli
Tek uykuya 1 yaşını geçmişti tam ayını hatırlamıyorum
Kızlar rahat olun bebek gece uyuyursa gündüz bir şekerleme bile yapsa yeter
Bebeklerin en güzel zamanları tadını çıkarın bu günler geri gelmeyecek herşeye takılmayın akışına bırakın