- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
Peki iyi mi oldu? Özel gunler bana gore bir takinti. Buradaki cogu fikre aykiri olacak lakin herkesin bir dusuncesi, olaylari degerlendirme biçimi var.Tribin kralini attim cay istedi yapmadm yemekte yapmadm
Cnm icki bize ters esimde bende namaz kılıyoruzSiz supriz hazirlasaydiniz keske , adam odun belli ki :)
Ben mesela, eski sevgilimle kutlama olmayan siradan gunlerde de aksam yuruyuse gittigimizde sampanya + ekler pasta, kuru pasta alirdim. Ilk kez aldigimda cok sasirmisti, ben de kuru kuru yurumek olmaz demistim:)) Sarap bardaklarini sirt cantamdan cikarinca bayagi saisrmisti.
Siz mesela , guzel bir yere rezervasyon yaptirsaydiniz, hediyesini alip bekleseydiniz. Eve gelince cekistire cekistire goturseydiniz. Karsi taraf odun diye odunca davranmanin mantigi yok bence. Mesela ben suprizlerle dolu bir Cherryim goruyorsunuz
Kızlar bugun ikinci yilimiza girdik biz ne mi yapiyoruz hic bisey normalmbigun gibi hergun gibiyiz esim aksam geldi evlilkk yildonumumuz kutlu olsun dedi yemek yedik oturduk o telde takiliyo ben tablette keske cocugum olsaydi belki boyle olmazdi bence esim kendini henuz aile gibi hissetmiyor nerde o dizilerdeki kutlamalar pehhhhhh
Sizce o mesajda ana fikir içki mi?Cnm icki bize ters esimde bende namaz kılıyoruz
Peki iyi mi oldu? Özel gunler bana gore bir takinti. Buradaki cogu fikre aykiri olacak lakin herkesin bir dusuncesi, olaylari degerlendirme biçimi var.
Bence sag salim evimize vardigimiz, kimseye maddi manevi muhtac olmadigimiz, sevdiklerimizin iyi oldugunu bildigimiz her gün şükretmeye değer.
Bizim ilk evlilik yildonumumuzde gunduz disari cikmayi planlarken eşimin annesi geldi. Trip mi attim? Hayir, surat mi astim? Hayir. Ertesi gun eşim işten aradi ve aksam disari cikalim dedi, ben de olur dedim. Biraz dolasip yemek yiyip geldik.
Bizim sorunumuz bazi seylere fazla anlam yuklememiz arkadaslar. Dogum gunu bilmem ne gunu şu gunu bu gunu. Bunlar kutlanabilir, evet. Ama gereginden fazla anlam yukleyip ben eşimle arami bozuyorsam, ortada bir sebep yokken huzuru kaçiriyorsam o zaman donup kendime sormam lazim, değer mi?
Boyle seylere fazla tepki ve onem vermek yerine, hayati biraz ayaklarimiz yere basarak yaşamak bizi hayal dunyasinda yasamaktan daha mutlu edebilir.
Eşim bana belli bir gunde degil, baktiginda beni animsatan bir sey gordugunde alsin hediyeyi. Günü özel yapan, 'tarih' degil, biz olalim
Aynen katılıyorum. Ağzına sağlık. Bu kadın gelip de eğer " Her tarafımda kıl var, kocam rahatsız oluyor. Ama ben ağda yapmak istemiyorum. Sonuçta onu seviyorum daha ne?" deseydi bir Allahın kulu da çıkıp kadına " Evet kardeşim haklısın sevmen yeterli " demeyecekti.
Sevgi yetmez arkadaşlar. Sevgi dediğiniz şey kaktüs gibi değildir, orkide gibidir. Emek, özen ve ihtimam ister canlı tutulması için.
Bir kadının yıl dönümü kutlaması istemesi ekstrem bir istek değil, özentilik de değil, şımarıklık hiç değil. Yani bizim kültürümüzde neden özel gün kutlamalarına çok külfetli, ekstrem, böyle çok abartı şeylermiş muamelesi yapılıyor halen daha anlamıyorum ben.
Hayat dizilerdeki gibi değil deniyor, yani gören de sanacak kadın Venedikte gondolda keman sesleri eşliğinde kırmızı şarap içerek kutlamak istemiş.
aile gibi hissetmemekle alakası yok 10 erkekten 9 u bu konularda öküz modunda takılıyor. düşünemiyorlar bazı şeyleri, birde biz kadınlar daha hassas ve duygusalız, özel günlere öenm yükleyen bizleriz-erkekler için her gün birbirinin aynısı...Kızlar bugun ikinci yilimiza girdik biz ne mi yapiyoruz hic bisey normalmbigun gibi hergun gibiyiz esim aksam geldi evlilkk yildonumumuz kutlu olsun dedi yemek yedik oturduk o telde takiliyo ben tablette keske cocugum olsaydi belki boyle olmazdi bence esim kendini henuz aile gibi hissetmiyor nerde o dizilerdeki kutlamalar pehhhhhh
bende bu ay dönümleri olayını saçma sapan bulurum hiç sevmem asla da kutlamam derdim fakat karşı taraf gereğinden fazla anlam yükleyince sende ona ayak uydurmaya mecbur kalıyor zamanla alışıyorsun şu an kutlamak içimden geliyor yani .. bi kere yapıp sonra pes etmişsiniz pes etme şekerim olmadı karşına al konuş böyle şeyler benim için önemlidir kendimi değersizmişim gibi hissediyorum dersin olmadı iki ağla sonra gör bakalım kutluyor mu kutlamıyor muKızlar bugun ikinci yilimiza girdik biz ne mi yapiyoruz hic bisey normalmbigun gibi hergun gibiyiz esim aksam geldi evlilkk yildonumumuz kutlu olsun dedi yemek yedik oturduk o telde takiliyo ben tablette keske cocugum olsaydi belki boyle olmazdi bence esim kendini henuz aile gibi hissetmiyor nerde o dizilerdeki kutlamalar pehhhhhh
bu demek oluyo ki erkekler de sizin gibi hissediyoKıskandım sizibenim eşimde her önemli günü bir olay haline dönüştürür, bende böyle şeyleri sevmiyorum . Biraz odunluk var galiba bende . Her yıldönümü , doğum günleri yaklaştığında gerim gerim geriliyorum üstümde baskı oluyo.
Aynen, eşi surat asmasin diye almamali o çiçeği. Anlami günlerden ziyade ilişkimize yüklersek, dedigin gibi yildan yila değil hergün mutlu oluruz. Çocuklar duymasin dizisi geldi aklima, oradaki meltem falan...Kesinlikle katılıyorum bizim normalimiz rutinimiz sıkıldığımız şeyler kimi insanların hayali, evliliğimde genel olarak mutlu isem şu gün bu gün anlamsız bence de, dizilerden bahsetmiş arkadaş, o diziler genelde yalılarda geçiyo hayat gailesi olmayan insanların zenginlik içindeki çalkantılı hayatları, özenilesi mi, bence değil, eşim zengin diyelim, sekteterine talimat vermiş her gün bana çiçek yollatıyo mücevher aldırıyor, ne kadar anlamlı, para var yapacak kişi de var hadi jest yapayım, ha kimileri için çok arzu edilir bişey ama öze inmeyen herşey anlamsız benim için
kocaya bu konuda trip atmak ki seneye çiçekle gelsin...Bu doğru bir motivasyon mu, adam seneye muhtemelen surdan iki demet çiçek alayım da surat çekmeyeyim dırdır dinlemeyeyim diyecek içinden gelmeden sırf yaptırıma maruz kalmamak için, kadın o çiçeğe sevinecekse Allah mesut etsin ne diyelim