Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Merhaba, merhaba,merhaba:KK25:
Bugün 3 sayfa kitap okudum,
Ayrıca nettede okuma yaptım.:KK49:

sevde_ sevde_ nasılsın cnm?bayadır konuşamıyoruz..isponyalca nasıl gidiyor :)
Merhabalarr, iyilik, ne olsun... :)
Aman benim çalışmaları hiç sorma yaa, gramer çalışmayı çok seviyorum, ama nerede bir liste dolusu yeni kelime çalışmam gerekiyor, orada yavaşlıyorum. Günlerce bakamıyorum kitaba filan. Ezber biraz sıkıyor beni. Bir de aman unutmayayım diye kendimi kasıyorum sanırım biraz. Öyle böyle derken biraz yavaş ilerliyorum, ama hala çalışıyorum yani. Hala çok hevesliyim İspanyolca konusunda. :KK66:

:KK25:,
Bir dizi izlemeye başladım türkçe adı mutfak rusça кухня,komedi, eğlenceli bir dizi ,bugün 2 bölüm izledim.1 bölüm 25 dk sürüyor.
Herkese kolay gelsin:KK68:

Bugün 30 dk. Çizgi film izledim,
Defterime yeni kelimeler yazdım,
Tekrar yaptım.
Arkadaşlar küçücük bir şey yapsanız bile lütfen yazın,kendimi çok yalnız hissediyorum:KK30:
Bir kelime bile okusanız lütfen yazın,birbirimizi motive edelim lütfen ama :KK68:

Bugün 30 dk. Çizgi film izledim,
Defterime yeni kelimeler yazdım,
Tekrar yaptım.
Arkadaşlar küçücük bir şey yapsanız bile lütfen yazın,kendimi çok yalnız hissediyorum:KK30:
Bir kelime bile okusanız lütfen yazın,birbirimizi motive edelim lütfen ama :KK68:
Thalia'nın İspanyolca konser kliplerini izliyom :KK70: Valla ağzım açık izliyorum, o kadar özeniyorum ki bu dili konuşanlara, anlatamam yani. Şarkılarda bilmeyip merak ettiğim kelimeleri arayıp öğreniyorum. Dün yeni öğrendiğim kelimeleri tekrar yaptım. İş yerinde olduğum için pek çalışamiyorum ama yakında ilerleyeceğim inşallah :KK66:

Thalia'nın İspanyolca konser kliplerini izliyom :KK70: Valla ağzım açık izliyorum, o kadar özeniyorum ki bu dili konuşanlara, anlatamam yani. Şarkılarda bilmeyip merak ettiğim kelimeleri arayıp öğreniyorum. Dün yeni öğrendiğim kelimeleri tekrar yaptım. İş yerinde olduğum için pek çalışamiyorum ama yakında ilerleyeceğim inşallah :KK66:

Ne güzel işte, bende yazmayınca hiçbirşey yapmıyorsun sanmıştım:KK39:
Bugün 1 saat gramer çalıştım, birde yeni kelimeler yazdım defterime,azıcıkta konuştum:KK9:

Şimdi pazartesi gününden itibaren 10 günlük çalışma planı yapacağım , yazıp aklımda tutamadığım kelimeleri öğrenmeye çalışacağım ,inşallah halledeceğim, neyse kendime güveniyorum yapacağım:KK70:bak kendimi gaza getiriyorum:-)
Hadi hepimize kolay gelsin:KK68:

Keske ben de ispanyolca ögrensem
sarki dinledim ben de almanca
E öğren, sana İspanyolca öğrenme yasağı mı var? :KK70:
Zira ben de sadece hobi olarak öğreniyorum, mecburiyetim yok.
Yani tavsiye ederim. :KK66:

E öğren, sana İspanyolca öğrenme yasağı mı var? :KK70:
Zira ben de sadece hobi olarak öğreniyorum, mecburiyetim yok.
Yani tavsiye ederim. :KK66:

Yasadigim ülkenin dilini tam olarak ögrenmem lazim ve yani sira ingilizce konusamiyorum :KK23:. Ispanyolca calismak bana lüx olur :oops:

Merhabalarr, iyilik, ne olsun... :)
Aman benim çalışmaları hiç sorma yaa, gramer çalışmayı çok seviyorum, ama nerede bir liste dolusu yeni kelime çalışmam gerekiyor, orada yavaşlıyorum. Günlerce bakamıyorum kitaba filan. Ezber biraz sıkıyor beni. Bir de aman unutmayayım diye kendimi kasıyorum sanırım biraz. Öyle böyle derken biraz yavaş ilerliyorum, ama hala çalışıyorum yani. Hala çok hevesliyim İspanyolca konusunda. :KK66:
bende kelime ve gramerden hoşlaşmıyorum :KK70:
genelde kalıp tarzı öğrenmeye çalışıyorum
ay şu ispanyolcaya bi tam adım atamadım en iyisi kitap almak :KK70::KK70:

Eveet, bu konuyu hem hepimize motive olsun, hem ne kadar ve nasıl ilerleme kaydetmişiz görelim, hem de birbirimizden tavsiye veya bilgi olarak 3-5 bir şey kaparız belki diye açıyorum.

Öğrendiğiniz yabancı dil hiç farketmiyor, bugün ne çalıştınız, ne okudunuz, ne izlediniz, ne öğrendiniz, ne farkettiniz, ne düşündünüz, vs vs istediğiniz her şeyi paylaşabilirsiniz. Ve hatta " şu filanca dilde şu demekmiş" gibi ayrıntı bile verebilirsiniz, hiç sınır, kural yok.

Motive edici, eğlenceli bir topik olmasını umuyorum.

Cok güzel bir topic acmissiniz. Bende simdi okur okumaz bir dönem arapca ögrendigim materialerimi cikartip suan üzerinden gecmekteyim. Birden tekrardan heveslendim devam etmeye

Bugün biraz tekrar yapıp, kitaptan birkaç alıştırma yaptım.

Selam arkadaşlar! :)

Ben Rusça öğrenmeye başladım ve bugün birkaç Rusça kelime ezberledim. Ayrıca bugün üniversiteye gitmeden önce mutfağı temizlerken Rusça anlamadığım halde Rusça podcast'ler dinledim.

Yıllar içinde bir şekilde İngilizce öğrendim, hem de hiç gramer kitabının kapağını bile açmadan. Çünkü gerek internette gerekse günlük hayatta İngilizce'ye o ya da bu şekilde maruz kalıp durdum ve İngilizce'yi doğru düzgün kitap kapağı açmadan kendi kendime öğrenmiş oldum. Ama ne yazık ki Rusça'da bu pek mümkün değil. En azından Türkiye'de yaşarken mümkün değil. O yüzden ben de anlamıyor bile olsam temizlik, yürüyüş vs yaparken Rusça podcast dinliyorum ki bu dili bolca duyayım. Herkese de tavsiye ediyorum.

Her gün birkaç kelime illa ki öğreniyorum ve tekrar ediyorum.

Geçenlerde internette şunu buldum:
D2WWOy.jpg

Herkesin öğrenme şekli elbette farklıdır ama buradaki tavsiyelere uymanın hemen hemen herkesin işine yarayacağını düşünüyorum. Kısaca özetleyeyim...

1. Yorgun bile olsak, 5-10 dakika da sürse her gün illa ki öğrenmeliyiz. Hiçbir zaman bilgimizi arttıracak bir fırsatı kaçırmamalıyız. Düzenli tekrar ve pratik yapmak çok önemli. Beynin "kullan ya da kaybet" durumunu biliyorsunuzdur. Düzenli tekrar çok önemli, 10 dakika bile olsa.

2. Motivasyonumuzu kaybetmeyelim. Hepimizin yabancı dili öğrenme nedenimiz farklı. Amacımıza ulaştığımızda hepimiz için iyi bir ilerleme olacak, bunu aklımızdan çıkarmayalım.

3. Yeni öğrendiğimiz kelimeleri muhakkak bir deftere not edelim. Mümkünse sürekli yanımızda taşıyacağımız büyüklükte bir deftere ki yanımızda bulundurup her fırsatta tekrar edebilelim.

4. Yeni öğrendiğimiz dilde bolca okuyalım. Ama sevdiğimiz konular hakkında yazılmış şeyleri okuyalım ki sıkıcı olmasın. Okurken de yeni kelimelere ve dilbilgisi kurallarına dikkat edelim.

5. Hata yapmaktan hiç korkmayalım. Zaten yaptığımız ufak hatalar kimsenin umurunda bile olmuyor, takılmıyorlar yani. Yeni bir kelime ya da gramer kuralı öğrendiğimizde hemen kullanalım, yanlış da kullansak sorun yok zaten illa ki birileri düzeltecektir hatamızı. Herkes yeni bir dil öğrenirken hata yapar.

6. Teknolojinin minetlerinden faydalanalım. Podcast'ler dinleyelim, öğrendiğimiz dilde haberleri okuyalım, blog'lara yorum yazalım, videolar izleyelim, oyunlar oynayalım vs.

İnşallah hepimiz kolaylıkla öğrenelim istediğimiz dilleri. :) Hepimize kolay gelsin.

Günlük veya en azından 2 günde bir çalıştığım bir rutin yapsam çok iyi olacak. Haftada 1 ile olmuyor ya, daha sık çalışmak lazım. Günde 1 kelime bile öğrensem kâr.

hergün ki gibi:

bilmemkaç bölüm Big Bang Theory dizisi,
bol bol duolingo seviyesi,
1-2 tanede livemocha dersi.

Ya şu Fransızca kitabımı bulsam da okusam ben de.... Bulursam geri gelicem bu topiğe :KK70:

X