Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

1 bölüm Carita de Angel izledim. Dili zaten ispanyolca, ek olarak altyazıyı da İspanyolca ayarlayarak izledim.

Yarım bıraktığım bir Carita de angel bölümü izledim.

İş yerinde olduğum için çok kısa, birkaç dakika son öğrendiğim fiillere tekrar baktım. Hatırlamak için. Ama olsun, tekrar tekrardır. :)

Meksika'yı mı seviyorsun? Profil resminin altında yazıyorda.
Bende Marcos'un kitaplarını okuyabilmeyi çok isterdim.
Çok az kitabı türkçeye çevrilmiş ve tabi asla orjinali gibi olmuyor.
Güzel bir dil seçmişsin.

Meksika'yı mı seviyorsun? Profil resminin altında yazıyorda.
Bende Marcos'un kitaplarını okuyabilmeyi çok isterdim.
Çok az kitabı türkçeye çevrilmiş ve tabi asla orjinali gibi olmuyor.
Güzel bir dil seçmişsin.
Şimdi şöyle. Meksika'ya 2 kez tatile gittim, tabii büyük şehirlerine değil de, tatil beldesine. Çok beğendim. Meksikan pembe dizilerini de çok seviyorum. E dilini de sevince bende genel olarak Meksika'ya karşı bir merak ve sempati oluştu. Mexico City gibi büyük yerlerini de görmek istiyorum. Seviyorum. :)
Meksikan yazar okumadım. Şimdilik ilgi alanım dil öğrenmek. :)

Şimdi şöyle. Meksika'ya 2 kez tatile gittim, tabii büyük şehirlerine değil de, tatil beldesine. Çok beğendim. Meksikan pembe dizilerini de çok seviyorum. E dilini de sevince bende genel olarak Meksika'ya karşı bir merak ve sempati oluştu. Mexico City gibi büyük yerlerini de görmek istiyorum. Seviyorum. :)
Meksikan yazar okumadım. Şimdilik ilgi alanım dil öğrenmek. :)
Vay, ne muhteşem...

Meksika'nın yerli halkı için bile tehlikeli olduğuna dair yazılar okumuştum. Suç oranında ilk sıralarda yer alıyor.
Ama yinede gitmiş ve görmüşsünüz, bu çok güzel.
Caracas'ta Lacondon ormanı... Ben sadece oraya ilişkin olayları biliyorum. Oraya gitmek isterdim.
Belki oradayken, Zapatistalar, EZLN, SubComandante Marcos hakkında bir şeyler duymuştursun. Umarım duymuştursun. :)

Vay, ne muhteşem...

Meksika'nın yerli halkı için bile tehlikeli olduğuna dair yazılar okumuştum. Suç oranında ilk sıralarda yer alıyor.
Ama yinede gitmiş ve görmüşsünüz, bu çok güzel.
Caracas'ta Lacondon ormanı... Ben sadece oraya ilişkin olayları biliyorum. Oraya gitmek isterdim.
Belki oradayken, Zapatistalar, EZLN, SubComandante Marcos hakkında bir şeyler duymuştursun. Umarım duymuştursun. :)
Yok, duymadım aslında.
Ben en güvenli denilen, turistik beldesine gittim. Evet, genel olarak güvensiz bir ülke malesef. Bu yüzden kafama göre gidemiyorum, korku var biraz.

Yok, duymadım aslında.
Ben en güvenli denilen, turistik beldesine gittim. Evet, genel olarak güvensiz bir ülke malesef. Bu yüzden kafama göre gidemiyorum, korku var biraz.
Mafyalarıyla ünlü, heyecanlı bir ülke.
Polislerin giremediği bölgeler, devletin karışamadığı anarşist koloniler var.
Bence çok hoş.

Dünden beri dili ve altyazısı İspanyolca olan şeyler izliyorum. Bir çizgi film buldum, ondan 2 bölüm izledim. Carita de Angel'den de 3 bölüm izledim. Bilmediğim bazı kelimelere sözlükten baktım.
Candy Candy'yi izleyecektim, ama kaldırmışlar bölümleri.

Kitabın alıştırmalarını yaptım biraz.
Ara sıra dili ve altyazısı İspanyolca olarak Carita de Angel'i izliyorum.

Hu huuu, kimse yok mu??!
Neyse, ben yazayim icimdekileri.
Uzun zamandir ite kaka calisiyorum. Hem calismak istiyorum, hala bu dili cok seviyor ve ogrenmek icin can atiyorum. Ama kendi kendimi bir turlu kitabi acip okumaya getiremiyorum yani. Evde yepyeni hikaye kitaplarim hala duruyor, onlari acip bakiyorum, bir gun dogru duzgun okuyacagim bu kitaplari Ispanyolca diyorum, ozeniyorum filan... Ama ezberden mi bunaldim, yoksa unutacagim korkusundan midir nedir, motivasyonum dusuk gibi geliyor. Ben de ne yaptim? Araya bir Turkce kitap soktum, yani bir roman okuyup bitirdim. Hem kafam rahatlasin, hem de kitap acip okumaya tekrar isinayim, tekrar hevesim gelsin diye. Kitap dun bitti, bugun de calisiyorum, o yuzden dil calisamadim. Ama pazartesi gununden itibaren duzenli Ispanyolca calismaya baslayayim diyorum. Unutsam da sozluklerim var, cesit cesit calisma kitaplarim var. Hikayelerim var. Yani tekrar edecek olanaklarim var, unutsam da hatirlamak 10 saniye. Bu sekilde kendimi motive etmeye calisiyorum iste. Bu arada Ispanyolca dizimi ara sira izliyorum, neyse ki dizinden sogumadim. Sarkilar da dinliyorum bol bol. Bu sekilde ozentim artiyor. Bu hafta bakalim, gorecegiz duzgun calisma duzeni kurabiliyor muyum diye. Hadi herkese kolay gelsin. :)

Bugun degil, ama 2 gun once uzerinde uzuuuun bir suredir calismakta oldugum 10. uniteyi bitirdim kitapta. En son unite calismalari vardi elimde surunen, onlari yaptim ve bitti. 11. uniteye "direct objects"e gectim. Ha bir de 1.5 bolum izledim dizimden.

Birkaç gündür daha sık İspanyolca çalışıyorum. Gerek merak ettiğim şarkı sözlerini, gerek izlediğim dizideki bazı kelimeleri, gerek eskiden öğrendiğim ama anlamlarını hatırlayamadığım kelimeleri pat diye açıp anlamlarına bakıyorum. Bu şekilde tam o anda anlamına bakmanın, kelimelerin hafızada daha iyi kalmasını sağladığını düşünüyorum.

Birkaç gündür daha sık İspanyolca çalışıyorum. Gerek merak ettiğim şarkı sözlerini, gerek izlediğim dizideki bazı kelimeleri, gerek eskiden öğrendiğim ama anlamlarını hatırlayamadığım kelimeleri pat diye açıp anlamlarına bakıyorum. Bu şekilde tam o anda anlamına bakmanın, kelimelerin hafızada daha iyi kalmasını sağladığını düşünüyorum.
selam ispanyolca öğrenmek için topik açmaya gelmiştim aslında ama topiğne rastladım ispanyolca mı öğrenmeye çalışıyorsun hala devam ediyorsundur umarım çok hoşuma gider beraber cümle kurmaya falan çalışırız gramer çalışıyorum ama pratik yapamıyorum kendi kendime de:işsiz: devam ediyorsan topik açmayıp seninle devam etmek isterim senin için de sıkıntı olmazsa:KK51:

selam ispanyolca öğrenmek için topik açmaya gelmiştim aslında ama topiğne rastladım ispanyolca mı öğrenmeye çalışıyorsun hala devam ediyorsundur umarım çok hoşuma gider beraber cümle kurmaya falan çalışırız gramer çalışıyorum ama pratik yapamıyorum kendi kendime de:işsiz: devam ediyorsan topik açmayıp seninle devam etmek isterim senin için de sıkıntı olmazsa:KK51:

Selam
Ben şu ara tatildeyim, hiç çalışamıyorum ama genel olarak çalışmayı bırakmadım. İspanyolcayı çok seviyorum ve öğrenmek istiyorum. Yalnız benim tempom bazen çok yavaşlıyor. Dialog konusunda sana yetişemeyebilirim. Bence şöyle yap. İspanyolca topiğini yine aç. Topiğine başka İspanyolca çalışanlar da gelir, ben de arada gelir katılırım. :)

Selam
Ben şu ara tatildeyim, hiç çalışamıyorum ama genel olarak çalışmayı bırakmadım. İspanyolcayı çok seviyorum ve öğrenmek istiyorum. Yalnız benim tempom bazen çok yavaşlıyor. Dialog konusunda sana yetişemeyebilirim. Bence şöyle yap. İspanyolca topiğini yine aç. Topiğine başka İspanyolca çalışanlar da gelir, ben de arada gelir katılırım. :)
oo iyi tatiller o zaman :KK66: beklerim topiğme açınca bende tatile gideceğim şimdi mi açsam bayramdan sonra mı karar vermeye çalışıyorum :KK51:

bende kursa başlıcam konuşma üzerine, okuma anlama yazma iyi fakat konuşmada kötüyüm. tavsiyesi olan var mı acaba ne yapabilirim ??

X