Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Bugün:dayanamayıp erken uyuycam:)
Ama yine de çalıştım gün içinde.
Almanca:dersim vardı,orada hocayla konuştuk. Önceki günlerin kelimelerini ezberledim.
Arapça,biraz konu çalıştım,biraz da kelime.

Bugün: Almanca'da biraz okuma yaptım, kelimeleri çıkardım. Sohbet ettim.
Arapça:azcık konu çalıştım.

bugün: Almanca: hala 19.ünite:/ çok zor kitap benim için, o yüzden ağır gidiyor. bir-iki sayfa okuyup kelimeleri ezberledim..önceki günlerin kelimelerini tekrar ettim.
Arapça: kitapta 21 bölüm var. 10bölümü bitirdim. kelimelerini çalıştım, bazılarını yazdım, ezberledim ama daha çok yazmam ve yazımı güzelleştirmem lazım. Bugün sohbet etme imkanım olmadı. Ama dersi dinleyerek çalışıyorum, ayrıca önce ingilizceye sonra almancaya çeviriyorum. bi hayli vakit alıyor bu..çalışabildiğim zaman gece bebeğim uyuduktan sonra halim kalmışsa 11 sonrası..Allah gücümü ve gayretimi artırsın, beni muvaffak etsin şu diller konusunda hayırlısıyla inşallah

Inglizce contrasts (although and though ;even though /if ; while, whilst and whereas) okundu :)
Internette guzel bir sayfa buldum

https://www.learn-english-today.com/lessons/lesson_contents/grammar/even_though-even_if.html
Sizinle paylasayim diye dusundum belki de birisine faydali olur.

Arapça: 11 ve 12.ünite bitti. 13 e başladım. 13 çok uzun. Çoğullar var, onlar yazılıp ezberlenecek. Yazım üzerine yoğunlaşılacak.
Almanca: çok az çalıştım ve tekrar ettim.
İngilizce den bol bol haber okuyup, video izledim.
"Saudiwomendriving"A day to remember! We are witnessing history in front of our eyes. Women in Saudi Arabia began zipping around streets bathed in amber light soon after the ban was lifted at midnight, with some blasting music from behind the wheel. People clapping and cheering in the streets and traffic distributing flowers to the first-time ladies drivers..

Today is a day I will never forget: Heute ist ein Tag, den ich nie vergessen werde: اليوم هو يوم لن أنساه أبدًا: bugün asla unutmayacağım bir gün.

Almanca bir iki sayfa çalıştım kelime çıkardım, ezberleyemedim azıcık okuma yaptım.
Arapça; biraz çoğulları çalıştım.
13.bölümü bitirmeye çalışıcam ama kızım uyursa..

Dün ve bugün arkadaşla arapça konuştuk, arada yazdım. 13.bölümde ilerledim ama bitiremedim. Almanca da pek birşey yapamadım. Kızım hastalandı, dün bütün gece başındaydım, sadece bir saat uyuyabildim. Bugün daha fazla dayanamıycam, yarına devam ederim artık.

Bugün de çok az bakabildim her iki dile de
Bu hafta çok yoğundu. Eşim ve bebeğim hastalandı. İş için teslim edilmesi gereken tonla evrak beni beklemekte://///

Arapça: 13.bölüm nihayet bitti. Geçen yıl kitapta buraya kadar gelmiştim, şimdi geçtim bu konuyu ama mesele geçmek değil..söyleneni doğru yazabilecek noktaya gelebilmeliyim..
Almanca: bakamadım bugün.
Tatil öncesi son üç hafta naptım yaptım, sonra tekrar dağılma dönemi söz konusu olacak maalesef benim için:/

dün ve bugün arapçada 16.bölüme kadar bitirdim..niyetim kitabı bitirip daha çok fiil öğrenmek..7 bölüm kaldı, kalan bölümler çok kısa, en kısa sürede bitirip tekrar tekrar yazarak çalışmak istiyorum.
Almancaya çok az bakabiliyorum, bikaç satır birşey okuyabilirsem ancak..önceliğim arapça kitabı bitirmek oldu..
daha çok vakit ayırmalıyım ama sağlık sorunları baş gösterdi:/ ehliyet sorununu halletmem lazım...çalışmaya devam

bu hafta pek bakamadım..evdeki herkes hastaydı:/ en azından bir iki parça kağıt alıp okumaya çalıştım
Arapçada 17.bölüm bitti.
Almancada yeni bir kitaba başladık hocamla, kitaptan alıştırmaları yapıyorum ara ara..

İspanyolcaya yeniden başladım. 13. bölümde bıraktığım çalışma kitabımın ilk sayfasından başladım yine. Hatırlatma olarak hızlı hızlı geçiyorum. 3 ünite bitti. Uzun zaman geçti en son çalışmamdan bu yana. Unuttuklarım var, unutmadıklarım var... İnşallah devamını getiririm.

Korece biliyordum. Unuttum tabii
Gag concert izlemeye başladım. Aslında unutmamışım, grameri anlıyorum ama kelimeleri bilmiyormuşum ben.

2016'dan beri bu topik açık ve ben aktifmişim güya:////

ara ara çalışıyordum tabi ama buraya yazarak daha istikrarlı hale getirmek istiyorum çalışmalarımı.

Şu anki durum, üç dil de iç güveysinden hallice bile denilemez arapça çok gerilerde. İngilizce zaten Almanca çalışmalarıyla paralel ama konuşma, dinleme yok. Almanca, zaruriyetten kaynaklı konuşmalar haricinde konuşma kısmı pek ilerlemedi ama derdimi az çok anlatabiliyorum diyeyim:/

Neyse, bugün itibariyle hayya bina diyorum. Bugün Almanca konuşabildim birazcık, anlatmak istediklerimi eksik anlattığım oldu, onlara evde bakındım. Evde Bikaç video seyredip cümle ve kelimelerini yazdım ayrıca. Biraz da kitap okurum. Arapça bişey yapamadım

2016 değil, 2015te açmışım.
Ah o zamanlar ne hırsla çalışırdım...
En son temmuzda çalışmışım bak, 3 ay olmuş. Benim de çalışmalarım sürünüyor. Ama İspanyolca'yı hala çok seviyorum. Sadece çalışmaya üşeniyorum.

Geçenlerde Fransa'daydım.
Fransa ve ispanyolca birbirine yakın dillermiş ya hani... Ve Fransızlar kendi dillerinden başka dillerden pek çakmıyorlar. Girdim bir dükkana, kasiyer İngilizce bilmiyor. Çok acelem var, kadın gereksiz bir şeyler yapıyor. "Vaktim yok, bunları yapmanıza gerek yok, böyle alıp giderim" diyorum İngilizce, anlamıyor. Sinirlerim tavan yapmış. Dedim hadi kızım, İspanyolcadan ne hatırlıyorsan konuş. Aa bi baktım konuşuyorum. İspanolca bilen çalışanları varmış, geldi yanıma, benim isp dediklerimi fransızcaya çevirip kadına söyledi. Neyse, bu da böyle bir anımdır. Demek çalışmaya devam etsem bayağı konuşurum ya.

Ben kendi altif olduğum zamanı belirtecektim sadece,yanlış olmuş://
Ben ara ara çalışıyorum ama buraya yazamıyorum. Bikaç gündür uyuyakalıyorum bebeğimle,bugün sabah 3’te kalktım uyumadım mesela. 6 ya kadar Arapça’ya yüklendim. Sabahtan beri kafamın içi Arapça. Bu şekilde çalışmak istiyorum hep ama namümkün maalesef.
Sen de sevgini coştur İspanyolcaya sevde

Sevgili topik, son günlerde sürekli yorgunluktan uyuyakaldım. Bugün Arapça çalışıyorum, devam ediyorum yani.

Ben de edebiyat bölümünü kazanmak için çabalıyorum edebiyat tarih gidiyor geçiyor onun dışında ingilizce için bir şey yapmıyorum yurt dışına gittiğim zaman kendime yetecek kadar var lise de çok üzerine düşmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…