Eşimin iyi davrandığı zamanlar oluyor arada ve ben kendimi kandırıyorum.Değersizliği eşimin ailesinin yanında bakışlardan biçok şeyden fazlasıyla hissettim.Zaten biraz mütevazi olunca direk ezik damgası yiyorsunuz.Ben bu durumdan biraz güçlenmiş olarak çıkmak istiyorum.Yaza kadar bekleyeceğim sınavdan yüksek puan alınca en azından bi umudum olacak..Belki çok geç kaldım ama şuan hemen ayrılırsam ailem ve herkes gireceğim psikolojiyle çok kötü hissedeceğimi biliyorum.. Dua ediyorum bir sebep olsun ve bana bunları yaşatan eşiminde baskıcı ailesininde gerçek yüzünü herkes görsün.Haklıyken haksız duruma düşmek ve sürekli yetersiz hissettirilmek bi insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden..
Buraya kadar okuyabildim.
Önceki konularinizi da bilmiyorum.
Bu düpedüz psikolojik şiddettir.
Sizi manipule etmelerine izin vermeyin.
Kayinvalidenizle medeni sekilde konusmaya calismayin, laftan halden anlayacak insan olsaydilar bu hale dusmezdiniz zaten.
Madem bosanmayacaksiniz bir sure en azindan, madem bosanmak da artik bir seceneginiz, onlarin anladigi dilden konusma vakti.
Alttan almayin.
Baska gelini mi ovuyorlar, siz de baska k.valideleri gorumceleri ovun caktirmadan.
Cahile fazla mutevazilik yapilmaz, dik durun, once sizi degismekle suclayacaklar, tavirlari pik yapacak ama sonra yilmazsaniz onlar yilacaklar.
Ben buyum, gayet yeterliyim, becerikliyim, kimseden korkum yok, sallanirim ama yikilmam havasi verin.
Kendinizi kurun, her lafa bir cevabiniz olsun ama asla sinirlenmeden kahkaha ata ata cevap verin.
Ay cok hossun, kacinci yuzyildan kaldi bu fikirler deyin.
Ordan yuruyun, kendinizin reklamini yapin, ovunun, kibirli gorunmekten korkmayin.
Esinizin olmadigi zamanlar da onlara esim arkamda size de oylesine hak veriyor izlenimini verin.
Direkt degil, dolayli bir savas bu.
Sinirleriniz yipranmasin, hassas olmayin, bazi insanlarin kalpleri kirilmali.
Kirilmali ki bedelini odesinler yaptiklarinin.
Hicbir seye de elimi surmem acikcasi, hicbir sey yapamiyorsaniz gidin ve serilip yatin, hastayim, mesgulum, bir bahaneniniz olsun, ordaymis ama orda degilmis gibi hissettirin.
Cevap verip kizistirmaktan cekiniyorsaniz ilk etapta, kotu kotu bakin.
Oyle bir bakin ki mal gibi kalsinlar.
Laf etmekten daha etkili ne bakmasi ya alinmislar, der gecersiniz.
Hani nerdeyse uzerinizde varligimdan oturu ozur dilerim levhasiyla gezecekmis gibi bir havaniz var.
Neden bu kadar eziliyorsunuz ki?
Bu tiplere medeniyet de asillik de mutevazilik de yaramaz.
Susmayin, korkmayin, kalibinizi yikin.