Yazdıklarını okudukça gülümsedim... çünkü aynılarını 4 yıldır bende yaşıyorum. Ve şuanda 5 aylık kızımla 3 aydır babaevindeyim. Kızım olmasa bi dakika değil bir saniye bile düşünmeden boşarım kocam olacak adamı... aylardır neden dayandım neden değişeceğini düzeleceğini düşündüm diye yiyip bitiriyorum kendimi. Matem sana benden tavsiye çocuk olduğunda iyice bana mecbur diyecek dahada fazlasını yapacak inan bana. Anlattığın görümcem annesinin evinden çıkmaz yeğenini günde kaç kez arıyor ben sayısını bilmiyorum. Harçlık 10 lira 20 lira yanında para olsun diye haftada bir kere falan verir
ama söylesen herseyini alıyorum her isteğini yapıyorum ya der. Şu kadar söyleyeyim 3düşüğümden sonra ikizlere hamile kaldım. Kızımın ikizinin kalbi durdu çok riskli 9 ay yatarak hamilelik geçirdim. Kayınvalidem önce annem bana bakmaya geldi diye ortalığı ayağa kaldırdı oğlunu şişirdi şişirdi ewdeki tv ye kadar kırıldı
annem yavrum kuzum diyerek bunu sakinleştirdi. Hiç bişi olmamış gibi sustuk yine ailecek. sonra o geldi. 1ay hiç ses çıkarmadım. Ama durmuyor oğlunu şişirmeye dewam. Bunun şımarıklığı ne sen daha ne yapacaksın buna. Özel doktora götürüyon cevizini alıyon her istediğini yiyiyo
bizimkide erkek ya... neyse 1ayın sonunda büyük bi kavga koptu ewde yine. 4 aylık hamileyken şiddet gördüm hemde öyle böyle değil. Kadının söylediği ne biliyor musun? O DÖL BENİM OĞLUMUN DÖLÜ DOĞURAMAZSIN İNŞALLAH GEBERİR O ÇOCUK diye bangır bangır bağırdı. Benim ÖKÜZ anne sus bile diyemedi. Memleketimden 15 saat uzaklıktayım yol yasağım var kızımı kaybedeceğim gidersem yolda. Dayandım onlarıda yuttum. Ağlaya ağlaya kızımın doğumunu bekledim aylarca. Tek amacım mutlu olmak kızımı stressiz beklemek. Adamın yüzüne güldükçe kayınvalide sanki ben suçluymuşum gibi aylarca benimle konuşmadı üstüne oğlunu şişirmeye devam. Tatsızlık çıkmasın diye doğuma gelsin diye kaç kişiyle haber gönderdim reddetti. Şimdi suçum ne biliyo musun? Kocam olacak herifin izninden 20 gün önce geldim memleketime. Kızım 50 günlüktü geldiğimde. Kayınvalideme ewe girdik diye haber vermemişim.... benim öküzcük izne geldi boşanalım dedi. Sandı ki alttan alacağım yine... hemenn dedim hemen boşanalım. Aç davanı bitsin bu iş. Ama açmıyor şuan davayı. Günde defalarca yeğenini arayan adam kızını 2 aydır aramıyor sormuyor 1lira bile vermiyor. Yaranamayacaksın. Sen sustukça sen yuttukça değişecek mi diye çabaladıkça onlar şiddetin dozunu arttıracak. Çocuğun yokken bırak. Yaşadıkların gercekten çok tanıdık geldi. Sinirimden cümlelerimi düzgün kuramadıysam affet. Bil ama değişmeyecek...