Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

inş.tatlım Allah razı olsun.. sağol iyi dileklerin için :1hug:
tamam chablisscimm tabiikii paylaşırım inş. a.s

hayırlısıyla inş. hulencim a.s
hoşgeldin a.s.
dr. hangi testleri istedi, nasıl yönlendirdi
bizimle paylaşır mısın??

inş. akeo inş..
en hayırlı zamandaaa, en hayırlıı evlatlar olsun inş. :lepi:

merhaba canım. hoşbulduk.
daha önce de bahsettiğim gibi mart başında gittim doktora:
-smear teste (simir) / rahim ağzı kanseri taraması
-kan sayımı
-idrar tahlili
ve kapsamlı jinekolojik muayene ( göğüs muayenesi dahil) yapıldı canım.

çok şükür hepsi temiz ve normal değerlerde çıktı. folik asit alımına da başladım. (folbiol / 5 mg)

sen de mi doktora gideceksin?

merhaba canım. hoşbulduk.
daha önce de bahsettiğim gibi mart başında gittim doktora:
-smear teste (simir) / rahim ağzı kanseri taraması
-kan sayımı
-idrar tahlili
ve kapsamlı jinekolojik muayene ( göğüs muayenesi dahil) yapıldı canım.

çok şükür hepsi temiz ve normal değerlerde çıktı. folik asit alımına da başladım. (folbiol / 5 mg)

sen de mi doktora gideceksin?
bilgiler için tşk hulena.s.,
evet nasipse önümüzdeki hafta bende gitmeyi düşünüyorum a.s
peki aşılarla ilgili bi yönendirmesi olmadı mı?
tetanoz, hetatit, kızamıkçık gibi :uhm:

bilgiler için tşk hulena.s.,
evet nasipse önümüzdeki hafta bende gitmeyi düşünüyorum a.s
peki aşılarla ilgili bi yönendirmesi olmadı mı?
tetanoz, hetatit, kızamıkçık gibi :uhm:

evet canım ben de check-up ta kan sayımı idrar falan yaptırdım. göğüs de aynı şekilde. demek ki benimde diğerleri kalıyor kızamıkçık falan. hepatit aşım zaten tam. bunların neler olduğu yaptıran falan yokmu içimizde. tam olarak bu aşamalardan geçmiş ve tek tek bilen :uhm:

kızlar yok mu doktor kontrolüne başlayan .test yaptıran . hadi bekliyoruz herkesin bilgisini deneyimini.
yoksammm doktora gitmeden mi hamile kalcanısss abooooowwww çok ayıpppp :roflol:

hiç yaa kaydirigubbakcemile3
biri gelipp bizi aydınlatsın lütfen :mymeka: :roflol:

yok anacım yok bunlar ya doktora gitmeden yapcaklar bu işi ya da bizden saklıolar yapılcak testleri :dilcikar:
neyse dimplecım birimizden birimiz gideriz elbet dokturaa biz de özelden söyleriz birbirimize onlara söylemeyiz :eek:kaydirigubbakcemile

hadi ben çıkıyorum şekerim eve gidicem. ben bir doktora karar versem gidicem de kararsızım doktor konusunda. yarın konuşuruz. öpüyorum çokk Şeniz

tamam tatlım grş inş. a.s.
bende çok kararsızım ama karar vermeliyim biran önce
sanırım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hast. ne gidicem a.s

hayır güzelim, aşılarla alakalı herhangi bi yönlendirme olmadı. doktora gideceksen: sonucu bizimle paylaşır mısn? yaptırmak gerekiyorsa biz de yaptıralım aşılarımızı. CADIARZU

inş. hayırlısıyla hulencimm :1hug:
merak etme bi gideyim de doktora
tüm detayları paylaşıcam nasipse a.s

ben de izmirde kent hastanesini düşünüorum. 2 hafta içinde giderim heralde. zor da gelmiyo değil hani.işten bahane bulup izin al. git sonuçlar çıksın. ama ihmale de gelmez tabi.
senin şansın daha çok dimple istanbulda. ordaki hastanelerle boy ölçüşcek bir iki hastane var izmirde :kızgın:
bu arada içimizde çalışmalara başlayıp adet gününü bekleyen yani gün sayan arkadaşlar var mı

kızlar yaaaa. niye topiğimize uğramıyorsunuz??? 4. sayfaya gerilemişşşş. çok mu çalışıyorsunuz anacımmm. günaşırı uygunmuş: biraz da buraya vakit ayırın ama. senağlama var mı bi gelişme????

slm kızlar epeydir ugramıyomusum bu topige valla neysem ben hiç test felan yaptırmadım balıklama daldım valla hamiş olmak için..zaten sura 6gün sonra ögreniem inş. 4mayıs adet günüm..

slm kızlar epeydir ugramıyomusum bu topige valla neysem ben hiç test felan yaptırmadım balıklama daldım valla hamiş olmak için..zaten sura 6gün sonra ögreniem inş. 4mayıs adet günüm..

4 haziran olmasın o? belirtiler var galiba: heyecan yaptın sen. allah gönlüne göre verir inş canım. eğer 4 haziransa adet günün aynıyız seninle. bende bekliyorum. ama pek bi belirti yok. ümidim yok bu ay anlayacağın. neyse kendine iyi bak. görüşürüz

merhaba arkadaşlarr a.s.

sonunda kararımı verip dün kontrol için cerrahpaşa ya gittim a.s
sabah uzman dr. vardı, ilgi, alakası, soruları fena değildi
-smear testi,
-idrar testi ve
-ultrasan istedi..
smear testinde mantar gibi birşeylerden bahsetti
idrar tahlilini öğleden sonra getir, ilaç yazalım dedii
buraya kadar herşey güzel gelişti
yalnızzzzzzzzzzzzzzz
öğleden sonra sunuçları götürdüğümde yerinde 4 öğrenci ve 1 pretisyen hekim vardıı
sonuçlara baktı ve temiz olduğunu söyledi
dedim mantar olduğunu söylemişti sabahki dr.
elimdeki verilere göree temiz dedii
ee dedim o zaman gebelik öncesi yapılması gereken diğer test, aşı vs. neler onları halledelimm
biz öyle testleri yapmıyoruz gerek yok demesin mi :1shok:
dedim peki folik asit almayım mı
siz bilirisiniz olsa da olur olmasa daa
olur mu öyle şey ne kadar önem arz ettiği herkes tarafından biliniyor ve tüm hekimler tavsiye ediyor bunları gebelik öncesi
yanii delirttiler benii
ayın 18 inde smear sonuçlarını almaya gittiğimde umarım uzman dr. durumu netleştirir benneyaptımki

oysakii folik asitt ve diğer tetkikler ne kadar önem arz ediyor
"Diğer doktorların FOLİK ASİT için şu önerilerine bi bakın Alah aşkına:
***Folik asid hamileliğin ilk 3 ayı içinde oluşabilecek nöral tüp defekti adı verilen beyin ve omurilikteki bozuklukları önlemeye yardım eder. Folik asidi içeren besinleri de bol tüketmenizde fayda vardır. Bunlar; portakal suyu, yeşil lifli sebzeler, kuru ve doğal baklagillerdir.

***Folik asit, fetüsün hücrelerinde doğru genetik yapının oluşmasında yardım eden çok önemli B vitaminidir. Örnek olarak; beyinde su toplanması (hidrosefali) ya da sırtında su kesesi (meningosel) oluşumu olan “nöral tüp defekti” gibi sakatlıkların olmaması için 3 ay önceden Folik Asit profilaksisine (koruyucu ya da önleyici tedavi) başlanması günümüzde tartışmasız olarak kabul edilmektedir. 3 ay süreyle, günlük en az 400 µgm (0,4 miligram) Folik Asit alımı yukarıda sözünü ettiğimiz nörolojik sakatlıkların sayısını yarı yarıya azaltabilir. Bu doz birçok multivitamin preparatlarında bulunabileceği gibi yiyeceklerden turunçgillerde, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, karaciğerde, taze sıkılmış meyve sularında, tahıllarda ve yeşil bezelyede bolca bulunmaktadır. "

siz mutlaka folik asit alın ve de
kan sayımı
kızamıkçık, hepatit aşılarınızı olun a.s

X