Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

aaaa saçmalamışlar cidden. folik asit bahsettiğin gibi çok önemli. ben doktorum la da görüşmüştüm, netten de araştırdım. hatta folik asit düşük tehlikesini % 50 -60 lara kadar düşürüyor.
neyse ki bilinçli anne adaylarıyız.
sıkma canını, ciddiye alma canım sen onları.

kızlar yok mu doktor kontrolüne başlayan .test yaptıran . hadi bekliyoruz herkesin bilgisini deneyimini.
yoksammm doktora gitmeden mi hamile kalcanısss abooooowwww çok ayıpppp :roflol:

selam kızlar ben gitmistim doktora ve yapılan tahlilleri aynen sıralıyorum:

Smear testi (rahim agzı kanseri taraması)= cok sukur temiz
Tam kan sayımı = kansız cıktım, demir hapı verdi
Toksoplazma ile ilgili testler = bu testin sonucunda çiğ et yememem gerektigini ogrendim, bebege cok zarar verebiliyormus örnek : sucuk salam vs.
Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler = bunda da bi sey yokmus cok sukur
Hepatit B ile ilgili testle = bunda da cok sukur bi sey yokmus

ayrıca folik asit verdi, bebişin sinir sisteminin gelismesi ile cok ilgiliymis muhakkak kullanin dedi..

umarim yardimci olmusumdur.. hepimiz birbirimiz icin dua edelim..:CüvCüv::Saruboceq:

aaaa saçmalamışlar cidden. folik asit bahsettiğin gibi çok önemli. ben doktorum la da görüşmüştüm, netten de araştırdım. hatta folik asit düşük tehlikesini % 50 -60 lara kadar düşürüyor.
neyse ki bilinçli anne adaylarıyız.
sıkma canını, ciddiye alma canım sen onları.
evet tabiki öyle düşükleri önlemesi de cabası
şaştım kaldım bu işe hulencim Çok üzgünüm çoook

Toksoplazma ile ilgili testler = bu testin sonucunda çiğ et yememem gerektigini ogrendim, bebege cok zarar verebiliyormus örnek : sucuk salam vs.

ayrıca folik asit verdi, bebişin sinir sisteminin gelismesi ile cok ilgiliymis muhakkak kullanin dedi..

umarim yardimci olmusumdur.. hepimiz birbirimiz icin dua edelim..:CüvCüv::Saruboceq:
tabiiki çok teşekkürler arkadaşım
işte benim istediklerim de bunlardı
ama büyük kısmı yapılmadıı, istediğim halde, gerek yokmuş :1closedeyes:
hey Allah ım yaa :kızgın:

peki hangi hastane ve hangi dr.a gittiğini paylaşır mısın lütfen yerimseniben

merhaba arkadaşlarr a.s.

sonunda kararımı verip dün kontrol için cerrahpaşa ya gittim a.s
sabah uzman dr. vardı, ilgi, alakası, soruları fena değildi
-smear testi,
-idrar testi ve
-ultrasan istedi..
smear testinde mantar gibi birşeylerden bahsetti
idrar tahlilini öğleden sonra getir, ilaç yazalım dedii
buraya kadar herşey güzel gelişti
yalnızzzzzzzzzzzzzzz
öğleden sonra sunuçları götürdüğümde yerinde 4 öğrenci ve 1 pretisyen hekim vardıı
sonuçlara baktı ve temiz olduğunu söyledi
dedim mantar olduğunu söylemişti sabahki dr.
elimdeki verilere göree temiz dedii
ee dedim o zaman gebelik öncesi yapılması gereken diğer test, aşı vs. neler onları halledelimm
biz öyle testleri yapmıyoruz gerek yok demesin mi :1shok:
dedim peki folik asit almayım mı
siz bilirisiniz olsa da olur olmasa daa
olur mu öyle şey ne kadar önem arz ettiği herkes tarafından biliniyor ve tüm hekimler tavsiye ediyor bunları gebelik öncesi
yanii delirttiler benii
ayın 18 inde smear sonuçlarını almaya gittiğimde umarım uzman dr. durumu netleştirir benneyaptımki

oysakii folik asitt ve diğer tetkikler ne kadar önem arz ediyor
"Diğer doktorların FOLİK ASİT için şu önerilerine bi bakın Alah aşkına:
***Folik asid hamileliğin ilk 3 ayı içinde oluşabilecek nöral tüp defekti adı verilen beyin ve omurilikteki bozuklukları önlemeye yardım eder. Folik asidi içeren besinleri de bol tüketmenizde fayda vardır. Bunlar; portakal suyu, yeşil lifli sebzeler, kuru ve doğal baklagillerdir.

***Folik asit, fetüsün hücrelerinde doğru genetik yapının oluşmasında yardım eden çok önemli B vitaminidir. Örnek olarak; beyinde su toplanması (hidrosefali) ya da sırtında su kesesi (meningosel) oluşumu olan “nöral tüp defekti” gibi sakatlıkların olmaması için 3 ay önceden Folik Asit profilaksisine (koruyucu ya da önleyici tedavi) başlanması günümüzde tartışmasız olarak kabul edilmektedir. 3 ay süreyle, günlük en az 400 µgm (0,4 miligram) Folik Asit alımı yukarıda sözünü ettiğimiz nörolojik sakatlıkların sayısını yarı yarıya azaltabilir. Bu doz birçok multivitamin preparatlarında bulunabileceği gibi yiyeceklerden turunçgillerde, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, karaciğerde, taze sıkılmış meyve sularında, tahıllarda ve yeşil bezelyede bolca bulunmaktadır. "

siz mutlaka folik asit alın ve de
kan sayımı
kızamıkçık, hepatit aşılarınızı olun a.s

ay canım yaa o ne öle isterseni alın falan ağrı kesici mi buu cerrahpaşa olcak bidee :1no2: bencede sen uzmanı bekle hayatım o da öyle derse bu sefer başka biryere git. baksana herkes aynı şeyi söylüyor. diğer testler lazım değilse neden diğer doktorlar yaptırıyor onlar heeeççç beğenmedim bu hastaneyi :dilcikar:
bu arada bi gün yok olduk maşşallah kaynatmışınız yokluğumda bi ben gidemedim doktora yawww

canım sana yapılan testler eksiksiz geldibana bizde doktora gidince bunları talep etces demekki -ki aslında onun bizden talep etmesi gerekir ama doktor milleti birinin dediği öbürünü tutmuo :kızgın:

Meraba kızlaar.Bende folik asit alıyorum 10 gündür.D.K. hapını bıraktıktan sonra adetim düzensizleşmişti buda beni tedirgin etti çünkü yumurtlama olmuyor bildiğim kadarı ile eee o zamn bebiş hayalleride suya düşecek.Bende soğan suyuna başladım.Bu ay 3 gün gecikme ile adet oldum.Önümüzdeki ayda devam edecem.ınşallah temmuzda hamiş olurummmmmmm

kahorihama d.kontrol hapını bırakınca adet düzensizliği normal birkaç ay ama bırakır bırakmaz hamile kalmazsan daha iyi olur bildiğim kadarıyla. yani doktorlar genelde hapı bırakınca 3 ay başka bir yöntemle korunmayı tavsiye ediyorlar. hem vücut ilacın tüm etkilerini atıyor hem de düşük riski artıyor o 3 ay boyunca

kahorihama d.kontrol hapını bırakınca adet düzensizliği normal birkaç ay ama bırakır bırakmaz hamile kalmazsan daha iyi olur bildiğim kadarıyla. yani doktorlar genelde hapı bırakınca 3 ay başka bir yöntemle korunmayı tavsiye ediyorlar. hem vücut ilacın tüm etkilerini atıyor hem de düşük riski artıyor o 3 ay boyunca

canım zaten bu ay hapı bırakalı 3. ay oluyor.Zaten eşimi 1aydır görmüyorum:çok üzgünüm: görev itibari ile ayrıyızsenağlama ben doğudayım.Yaza tayin olunca kavuşacaz inşallahkaydirigubbakcemile.Bebişte temmuzda düşünüyoz ama ben burada yazılanları okuduktan sonra hemen hamile kalacağıma dair hiç umudum kalmadı.temmuzda hapı bırakalı 4 ay falan olacak.O sürede yeterli.İnşallaahh temmuzda hamile:CüvCüv: olurummhihoyyythihoyyyt

4 haziran olmasın o? belirtiler var galiba: heyecan yaptın sen. allah gönlüne göre verir inş canım. eğer 4 haziransa adet günün aynıyız seninle. bende bekliyorum. ama pek bi belirti yok. ümidim yok bu ay anlayacağın. neyse kendine iyi bak. görüşürüz

canım 4haziran evet..ben ates ölçme yöntemini kullanıyorum atesim güzel gidiyo belirti pek yok dün test yaptım negatif cıktı bakalım hala umudum var tabii..inş. ikimizde hamiş cıkarızz ne güzel olurrr..:Saruboceq::Saruboceq:

canım zaten bu ay hapı bırakalı 3. ay oluyor.Zaten eşimi 1aydır görmüyorum:çok üzgünüm: görev itibari ile ayrıyızsenağlama ben doğudayım.Yaza tayin olunca kavuşacaz inşallahkaydirigubbakcemile.Bebişte temmuzda düşünüyoz ama ben burada yazılanları okuduktan sonra hemen hamile kalacağıma dair hiç umudum kalmadı.temmuzda hapı bırakalı 4 ay falan olacak.O sürede yeterli.İnşallaahh temmuzda hamile:CüvCüv: olurummhihoyyythihoyyyt

evet insanın morali bozuluyor.bu işlere kalkışmadan bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk herhalde hiçbirimiz. ama genede kendini zor olcak şeklinde odaklama. inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın canım a.s.

chabliscimm evet dediğin gibi şimdilik bekleme modundayım :1closedeyes:
eğer ayın 18 inde de aradığımı bulamazsam
bakıcaz bi hal çaresine artıkk sengözlerimebaksanab

sende biran önce dr. gitsern iyi olur a.s

evet tatlım yaaa gidicem ama hangi doktora gideyim ona karar veremedim.benim zaten bir çok testim yapılmıştı biliosun check-upta sadece o kızamıkçık falan kaldı işte. suçiçeği zaten geçirdim küçükken. yani bikaç testim var yapılması gereken sanırım. ama nereye gidiyim bilemedim.:1closedeyes:
galiba kent hastanesine gidicem.izmirde en kapsamlı özel hastane orası. başladığı yerde bitsin bu işler allah nasip ederse.
senin uzman doktor randevun 18 indemi dimplecım

aslında o kadar kampsamlı bi yere gitmene gerek kalmadı
checkup yapıldı zaten

evet canım ben folik asite başladım bu arada
kızamıkçık bağışıklığına sağlık ocaklarında bakarlar mı acaba

aman canım yaa sağlık ocağına güvenme. baksana koskoca cerrahpaşa gerek yok (!) demiş. sen gene uzmanını bekle. bende hani bir doktora kontrol egidiyim hamilelik olursa da orda devam ediyim herşey orda olsun diye istemiştim tam teşekküllü hastaneyi.
bu arada hangi folik asiti kullanıosun ve doktor mu verdi ??

selam kızlar. nasılsınız?

kızamıkçık bağışıklığına sağlık ocaklarında bakacaklarını sanmıyorum ama sormakta fayda var. sonuçlarına da pek güven olmuyor, söyleyeyim.

folik asitim bu chabliscim
folbiol5mg50tb.jpg

evet anlatmıştım ya ben istedim dr.dan folik asiti (!) :1closedeyes:

hulencim sağlık ocaklarında gebelik takibi ve tüm aşı takipleri yapılıyor
o yüzden dedim acaba bbu konuyla da ilgilenirler mii

hayırlısı ile git bakalım stella
bu arada isminin başındaki kk logosuna bayıldımm
nasıl oldu bu iş
onur üyesi mi oldun yoksammm :))

folik asitim bu chabliscim
folbiol5mg50tb.jpg

evet anlatmıştım ya ben istedim dr.dan folik asiti (!) :1closedeyes:

hulencim sağlık ocaklarında gebelik takibi ve tüm aşı takipleri yapılıyor
o yüzden dedim acaba bbu konuyla da ilgilenirler mii

canım yaa ben de folicplus kullanıorum günde 3 tablet şeklinde. acaba hangisi daha iidir. yalnız ben başka topiclerde görmüştüm bu folbiol'ü B12 vitamini (öyle hatırlıyorum ama yanlışlık olabilir) ile beraber kullanmak gerekiyormuş galiba. folik plus'ta ek vitaminlerde var çünkü kalsiyum gibi.
doktorun sana söylemediyse KK'dan bir araştır. hatta ben de o yüzden folic plus almıştım bir de ek vitaminle uğraşmıyım diye a.s

bu arada kızlar çalışmalara başlayıp adet günü yaklaşan var mı? belirtsi olan falan?beraber takip edelim

X