Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

Selam bende 4 ay sonra falan hamile kalmyı düşünüyorum.Folik asiti hamilelikten ne kadar önce başlıyosunuz.

bakabildinmi dimplecım diğer topiclerden? varmıymış öyle bir durum folbiolle ilgili :nazar:

4 senedir uğraşıyorumm...amaaa kesin kararlıyımm...engeç bu eylüle kadar..ikinci bebişimi yapacamm...adet tarihim 11 haziran ..

hayır cnm bakmadım henüz biraz işlerim var
sen bakabildiysen ya d bildiğin bişeyler varsa yazarsan sevinirim

merhaba herkese,
bende bu yaz hamile kalmak istiyorum. geçen yıl düşük yaptım. şimdi de 6 aydır uğraşıyoruz ama olmuyor..umarım yazın başarılı oluruz... güzel haberler dileğiyle..

selam kahvelokum. öncelikle geçmiş olsun. bu uzayan bekleme dönemlerinin hem psikolojik olduğunu düşünüyorum. inşallah bu yaz uğurlu gelir sana.
dimplecım ben bakıyorum şimdi senin için :eek:

pelincimmm 10 gün varmış adetine. varmı erken gebelik belirtilerinden

yok canım benim yumurta daha dün çatladı..çatladığı zaman kanamam oluyo ordan biliyorum..çatladıktan sonra 11.gün adet oluyorum...yani daha erken hamişlik belirtileri içinn..ama bol bol çalışıyorumm...kaydirigubbakcemile3

yok canım benim yumurta daha dün çatladı..çatladığı zaman kanamam oluyo ordan biliyorum..çatladıktan sonra 11.gün adet oluyorum...yani daha erken hamişlik belirtileri içinn..ama bol bol çalışıyorumm...kaydirigubbakcemile3

inşallah tutar canım.daha erkenmiş gerçekten.benimde internetteki hesaplayıcılara göre riskli olan 23ünde korunmasız ilişki oldu. normalde korunuyoruz hala arada oluyo böle. benimde tam bir hafta var adetime. bende yumurtlamadan beri adet sancısı gibi ağrılar oluyo. birde geçen hafta göğüs uçlarım acıdı çok :uhm:

hayır cnm bakmadım henüz biraz işlerim var
sen bakabildiysen ya d bildiğin bişeyler varsa yazarsan sevinirim

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/170913-folbiol-mufolic-plus.html
tatlım dediğim yeri bulamadım ama bu topikte tartışılmış folik plus mı folbiol mü diye ama genel kanı folic plus'ın içinde c vitamini ve kalsiyum olduğu için folbiol kullananlarda bunun karşılanmadığı bu sebeple de ek vitamin alınması gerektiği yönünde. sen bir de prospektüsünü oku bence belki orda yazıyordur bu yönde bir şeyler:kahve:

prospektüste bu yönde bi bilgi yok

hemen topiğe bakıyorum tatlım
çok teşekkürler uğraştırdım seni a.s.

canım benim .... can arkadaşım.....
dr diyorki.... ( ben bunu çok araştırdım..)
gebelikten önce... folibol..... gebe kalınca folicplus....
folic pulas da D vitamini takviyesi var... ve içieriği aynı... firma değişik.... fiyatına aldanma....
mesela klomen adlı ilaç ne kadar ucuz... ama aynı işlevi yapan iğne tanesi 135 ytl.. ve 15 tane falan oluyosun.... ikisindede yumurtan gelişiyor biri daha pahalı bi sistem....
dr göre de bu seçim değişiyor...bazı dr lar bu yöntemin daha iii olduğunu savunuyor. ama aslında ikiside aynı işlevi yapıyor...yerimseniben

netteki genel araştırmalarım sonucunda gebelik öncesi folbiolun gebeliğin ilk 3 ayındada folıc plusun kullanıldığını saptamış bulunmaktayım:)))))))))

Bence folik plus hamilelikten sonra kullanılmalı içinde d vit-kalsiyum olduğu için bebeğin kemik gelişimine yardımcı ama hamilelik öncesi folbiol kullanmak yeterli benim doktorum ikisinide içmene gerek yok demişti dengeli beslendiğin sürece gıdalardan alıyorsun o vitamini fazlası atılıyo vücuttan zaten depolanmıyo demişti ama ben yinede hamilelik öncesi folbiol kullanmayı tercih ettim

Kızlar dr.um folik plus.karaciğerde birikim yapıyormuş.oyüzden folbiol kullanmamı istemişti.

chabliscim yukarıdaki arkadaşların yorumları benim için yeterli
şimdilik folbiola devam etmeyi düşünüyorum a.s
teşekkürler a.s.

ne uğraştırması şekerim aklımızda soru işaretleri kalmasın en önemlisi o. vereliniortak

Kızlar bende henüz düşünme aşamasındayım ama üşünmesi bile heyecanlandırıyor beni.Aslında bebek olunca hayat daha zor oluyor ama yinede çok heyecan verici değilmi.Olması gerekiyor.ınşallah 3-4 ay sonra bir sorun olmazda bebeğimi karnımda taşımaya başlarım.Herkese allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.Bu arada eşimde bende erkek çocuğu istiyoruz ama kısmet sağlıklı olsunda.Öncelikli sağlığı önemli daha sonra cinsiyeti.

tabii öyle a.s
Rabbim vatana, millete, ailesine, ahirete hayırlı evlatlar versin hepimize inş. a.s

ben de bazen zorluğunu düşününce geri adım atasım geliyor
ama olacak elbet Allah izin verirsee
ama heyecanı da bambaşka opuyorumnanaktan
bir sürü ön hazırlık yaptım şimdidennn alkisalkisalkis

selam kahvelokum. öncelikle geçmiş olsun. bu uzayan bekleme dönemlerinin hem psikolojik olduğunu düşünüyorum. inşallah bu yaz uğurlu gelir sana.
dimplecım ben bakıyorum şimdi senin için :eek:

teşekkür ederim.. bende psikolojik olduğunu düşünüyorum ama insan düşünmeden de edemiyor ki.. 5 yıllık evliyim. 4 yıl boyunca, önce yeniyiz dedik, sonra eşimin ve benim doktoralar derken ancak geçen sene niyetlendik... şimdi çocuk yapmaktan başka plan kalmadı ve düşündükçe olmuyor :KK43: umarım hepimiz istediğimiz zamanda hamile kalırız..

hayırlısıyla inş. kahvelokumm
çok fazla takıntı haline geldiyse
bir psilolog eşliğinde rahatlamanı sağlayabilirsin
bu konuda psikoloji oldukça önemli

kızlar gerçekten düşünmesi bile heyecanlandırıyor insanı. zorlukları tabiiki olcak ama mutluluğu o zorlukları bastıracak bence. hayatta herşeyin zamanı var anne olmanın zamanını da kaçırmamak gerek. inşallah Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmaz. :Saruboceq:
keşke bir kaç ay beklemek zorunda olmasam da hemen gelse bebişimm :CüvCüv:

hayırlısı ile git bakalım stella
bu arada isminin başındaki kk logosuna bayıldımm
nasıl oldu bu iş
onur üyesi mi oldun yoksammm :))

sağol canım

hayır kadınlar kulübü kart başvurusu yapıp ödemeyi çıkaranlar böyle oluyor turkbayragi

bende doktoruma adetimle gelcem tedaviye başayacam
folik asit almaya başlayayım mı dedim, başla dedi, Folbiol ü önerdi
3 haftadır kullanıyorum

X