Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

kızlar bişey sorcam bu smear testinde rahim ağzı kanseri dışında mantar enfeksiyon falan bunlara da bakılıomukii
ben yaptırdığım zaman mantardan şüphelenmiştm doktor da muayeneden sonra mantar yok gbi geldi bana dedi
sonra smear sonuçlarıma da tertemiz dedi bu enfeksiyon anlamında da tertemiz mi oluyo yani
bende hala ara ara akıntı oluyo ama hap ve günlük pedi bıraktığımdan beri azaldı. enfeksiyon değil de onlardan mı oluyordu acaba

hımm bu konuyu ben de merak ediyorum açıkçacı
bana da mantar var gibi dedi sonra da idrar tahlillerine diğer dr. temiz dedi
bakalım smear sonuçlarında belli olur herhalde kesin sonuç
bi arkadaşımdan duymuştum
smear sonucunda enfeksiyon varsa çıkıyormuş sanırım
ama emin değilim

chabliss merhaba,
smear sonuçlarında genellikle bir çok bakteri vs. varlığına dair bulgular oluyor. enfeksiyon olsa çıkar diye düşünüyorum.. tabi uzmanına sormakta fayda var..
günlük pedler akıntıyı arttırıyor arkadaşlar... günlük pede para vereceğinize penye iç çamaşırları alın fazlaca.. günlük değiştirin.. o zaman akıntınızın azaldığını göreceksiniz..

aslında içerden sıvı alınıyor ne var ne yok çıkması lazım ama birde enfeksiyon derdiyle uğraşmayalım sonra. çünkü ne olursa olsun zorlaştırır hamile kalmayı ph dengesi bozulduğu için.
idrarda idrar yolları enfeksiyonları falan çıkar herhalde vajinal enfeksiyonlar mantar falan çıkmaz dimi mirmirmirmir

günlük ped konusunda bir topic vardı ordada yazmıştım bencede günlük ped kullanmayın mantar enfeksiyon hepsine davetiye çıkartan illet bir şey yasakkelime

bende sık sık iç çamaşırı değiştiririm ve peçete kullanırım en iyisi bu a.s
bu arada benim ph düzeyim 7 çıktı
bu iyi sanırm, bi bilgin var mı olması gereken rakamla ilgili

kahvelokum tşk verdiğin bilgi için
o zaman mantar vs. gibi bir durum varsa smear sonucumda çıkacaktır

malesef ben bilmiorum ph değeri oranlarını. sen de tekrar gittiğinde bir sorarsan sevinirim dimplecım yani smearda çıkıp çıkmadığını.
ben eve gidiyorum kızlar yarın öğlene doğru girerim
öpüyorum hepinizi çok sositososito

hımmm tamam tatlım güle gülee sorarım inş.
ama şimdi bi ön araştırma yapayımm a.s

bu arada kızlar çalışmalara başlayıp adet günü yaklaşan var mı? belirtsi olan falan?beraber takip edelim
slm canım benim adetime 2gün kaldı belirti felan yok ama ates ölçme yöntemini kulllanıyorum atesim yüksek 36.9 oldu bugün inş. düsmez ik bu topige yazmıstım günler ne cabuk gectii öyle heycanlıyımki..adetime 5gün kala yapmıstım negatif cıkmıstı..insan üzülüyo ama umut var..dua edinn baska yakın olan varmıı sizlere haber veriirim öpüldünüzz...kaydirigubbakcemile3

gonca gül merhaba,
ben de ısı takibi yapmak amacıyla 3 gün önce derece aldım. iki gün önce ölçtüm ve ateşim 36.9 çıkmıştı. senin nesajı okuyunca bir daha ölçtüm, 37.2 çıktı. 10 mayısta regl olmuştum. düzenli ölçüm yapmak için yeniden regl olmayı bekliyordum. takibi nasıl yapmak gerekiyor, anlatabilir misin bana?

mrb arkadaşlar bende 3 yıllık evliyim ve artık anne olmak istiyorum inş herkesin dileği gerçekleşir

chabliscim pap-smear hangi sonuçları gösterir diye bi araştırma yapmıştım bi bak istersen sen de a.s

Papsmear incelemesi ne gibi bilgiler verir?

Papsmear incelemesi temelde bir kanser tarama testidir. Hedefi rahimağzı kanseri öncüsü lezyonları yakalamaktır. Kanserin kesin tanısı rahimağzından numune (biyopsi) alınarak dokunun patoloji uzmanı tarafından incelenmesiyle konur. Ancak her kadına biyopsi almak yerine papsmear incelemesinde şüpheli bulgulara rastlandığında biyopsi almak elbette ki daha etkili bir yöntemdir. Papsmear incelemesi doktora hangi kadından biyopsi alınması gerektiği konusunda yol gösteren bir incelemedir.
Papsmear incelemesinde ek olarak bakteri, trikomonas, mantar ve HPV (genital siğil yapan virüs bkz Sayfa:---) enfeksiyonlarının dolaylı olarak tanısı konabilir. HPV (Human papilloma Virus) enfeksiyonu hiç bir belirti vermese de papsmearda HPV'den etkilenmiş hücrelerin (koilosit hücreleri) görülmesiyle ortaya çıkarılabilir. HPV enfeksiyonuyla rahimağzı kanseri arasındaki muhtemel yakın ilişki nedeniyle bu tanı önemlidir.

Papsmear bazı durumlarda vajina ve rahim iç tabakası kanseri hakkında da dolaylı bilgiler verebilir.

Pap smear testi, aynı zamanda enfeksiyon varlığını ve ileride kansere dönüşebilecek normal dışı hücreleri de saptayabiliyor

Örnekle birlikte rahim ağzında ve vajende bulunan hücreler aynı anda alındığından, test birden fazla hastalık ortaya koyabiliyor. Yani, bu test sadece hücre değişimini değil, aynı anda vajenin hormon durumunu, mikrobik hastalıkları da ortaya koyuyor
.

bu açıklamlar bize yeter herhalde dimi yerimseniben

slm canım benim adetime 2gün kaldı belirti felan yok ama ates ölçme yöntemini kulllanıyorum atesim yüksek 36.9 oldu bugün inş. düsmez ik bu topige yazmıstım günler ne cabuk gectii öyle heycanlıyımki..adetime 5gün kala yapmıstım negatif cıkmıstı..insan üzülüyo ama umut var..dua edinn baska yakın olan varmıı sizlere haber veriirim öpüldünüzz...kaydirigubbakcemile3
canım inşallah düşmez ateşin grubumuzun ilk hamilesi olup bize de umut olursun. erken test yapmak hayal kırıklığı yaratsa da kimse bundan vazgeçemiyor malesef
chabliscim pap-smear hangi sonuçları gösterir diye bi araştırma yapmıştım bi bak istersen sen de a.s

Papsmear incelemesi ne gibi bilgiler verir?

Papsmear incelemesi temelde bir kanser tarama testidir. Hedefi rahimağzı kanseri öncüsü lezyonları yakalamaktır. Kanserin kesin tanısı rahimağzından numune (biyopsi) alınarak dokunun patoloji uzmanı tarafından incelenmesiyle konur. Ancak her kadına biyopsi almak yerine papsmear incelemesinde şüpheli bulgulara rastlandığında biyopsi almak elbette ki daha etkili bir yöntemdir. Papsmear incelemesi doktora hangi kadından biyopsi alınması gerektiği konusunda yol gösteren bir incelemedir.
Papsmear incelemesinde ek olarak bakteri, trikomonas, mantar ve HPV (genital siğil yapan virüs bkz Sayfa:---) enfeksiyonlarının dolaylı olarak tanısı konabilir. HPV (Human papilloma Virus) enfeksiyonu hiç bir belirti vermese de papsmearda HPV'den etkilenmiş hücrelerin (koilosit hücreleri) görülmesiyle ortaya çıkarılabilir. HPV enfeksiyonuyla rahimağzı kanseri arasındaki muhtemel yakın ilişki nedeniyle bu tanı önemlidir.

Papsmear bazı durumlarda vajina ve rahim iç tabakası kanseri hakkında da dolaylı bilgiler verebilir.

Pap smear testi, aynı zamanda enfeksiyon varlığını ve ileride kansere dönüşebilecek normal dışı hücreleri de saptayabiliyor

Örnekle birlikte rahim ağzında ve vajende bulunan hücreler aynı anda alındığından, test birden fazla hastalık ortaya koyabiliyor. Yani, bu test sadece hücre değişimini değil, aynı anda vajenin hormon durumunu, mikrobik hastalıkları da ortaya koyuyor
.

bu açıklamlar bize yeter herhalde dimi yerimseniben

dimple cım araştırma için teşekkürler demekki çıkıyor enfeksiyon olduğunda. içim rahat edebilir. bu arada bende acaip bir karın ağrısı var adet olcakmış gibi dün akşam çok ağrılı bir gece geçirdim. gününü bilmesen adet oluyorum dicem kafam karıştı yaa. bu ne şimdi bu kadar.

gonca gül merhaba,
ben de ısı takibi yapmak amacıyla 3 gün önce derece aldım. iki gün önce ölçtüm ve ateşim 36.9 çıkmıştı. senin nesajı okuyunca bir daha ölçtüm, 37.2 çıktı. 10 mayısta regl olmuştum. düzenli ölçüm yapmak için yeniden regl olmayı bekliyordum. takibi nasıl yapmak gerekiyor, anlatabilir misin bana?

canım benim bildiğim kadarıyla her sabah kalkınca aynı saatlerde dilinin altından ölçüm yapman gerekiyor.
yumurtlama zamanı ateş yükseliyor. hamileysen düşmüyor ilerleyen günlerde hep yüksek kalıyor. yoksa düşüyor eski derecesine :içelim:

kızlar nereye gittiniz bakiiim aa dimple gördüm seni burdaymışsın kaydirigubbakcemile

dimple cım araştırma için teşekkürler demekki çıkıyor enfeksiyon olduğunda. içim rahat edebilir. bu arada bende acaip bir karın ağrısı var adet olcakmış gibi dün akşam çok ağrılı bir gece geçirdim. gününü bilmesen adet oluyorum dicem kafam karıştı yaa. bu ne şimdi bu kadar.
rica ederim yerimseniben
evet için rahat olabilir, ama sen gebelik için dr.kontrolüne gittiğinde zaten jinekolojik muayene yapacaktır tekrar a.s

en erken hamilelik belirtilerine bak bakalımm, olabilir bişeylerr :jeyyar:

X