- 14 Ağustos 2013
- 954
- 1.106
-
- Konu Sahibi merveeda79
Felsefe bölümü Anadolu üniversitesinde açıköğretim olarak var yanlış hatırlamıyorsam İstanbul üniversitesi uzaktan eğitimde de vardı. Benim komşumun kızı okuyor son sınıfta, hatta formasyona başvurmayı düşünüyordu felsefe grubu öğretmenliği için.Bende 2’inci üniversitemi okuyorum 26 yaşıma geldim. Güzel sanatlar çıkışlıyım ilk iç mimarlık okuyorum baktım yapamadım bıraktım tekrar resim ana bilim dalına döndüm ona devam ediyorum inşallah 1 senem kaldı mezun olacağım. İnsan yapamadığı, sevmediği bölümde çok zorlanıyor. Eee resimi okurken moda tasarıma merak saldım yandal olarak ona kayıt yaptım başladım yarım dönem devam ettim kayıdı sildirdim onu da yapamadım. Sonra yüksek lisans için kasıyorum cv hazırlıyorum o zamana kadar da yaş oldu olacak 30.
32 de ne ki erken bile.
Okumanın yaşı yok okumak gibisi hele hiç yok. Araştırmak, keşfetmek muazzam birşey.
Felsefe ve tarihe meraklı olduğum için sık sık o tür kitapları okuyorum. Hoş okulunu da okumak isterim. :)))))
Olursunuz neden olmasın hatta muhasebeci yanında çalışıyorsanız şayet, okul bitene kadar 4 yıllık iş tecrübeniz de olacağı için stajı da aradan çıkartmış olursunuz (10 yıl kadar önce böyle bir şey vardı şimdi var mı hala bilmiyorum, lise mezunu 6 yıl, önlisans 4 yıl, lisans içinse 2 yıldı)bende 30 yaşındayım şu an eşim beni kendi bölümümde çalıştırmadı nöbeti var diye ve zorla ön muhasebeye girdim çalıştım 5 yıl önce ayrıldım eşimden ve tecrübem olmadığı için kendi bölümümde iş bulamadım ve mecbur tekrar muhasebeye girdim ancak burası ön değil resmi muhasebe kendimi zorlayıp öğrendim ve eylülde 2. üniversiteye yazılıcam maliye bölümüne anadolu üniversitesine sınavsız girebiliyormuşum ve herşey planladığım gibi giderse 4 yıl okul 3 yıl staj ve ben 37 yaşında mali müşavir olacağım
Bu arada kendi bölümünüz neydi?
Hangi bölümdesiniz?canım benim evet çok mutluyum istediğim bölümü okuyorum
3.sınıfa geçtim 32 yaşındayım
M merveeda79 bence siz de yaparsınız
Keşke dememek lazım aslında. Ben de kariyer planlamamı taaa lise döneminde yapmıştım ama istediklerim olmadı 32 yaşındayım 15 sene öncesine dönmüş gibiyim yine sil baştan çabalıyorum. Tek fark şu an hali hazırda gittiğim bir işim var ve ilçedeyim o sebeple daha da zor örgünden okumak. Belki seneye araba alırsam, merkeze gidip ikinci öğretimden okurum diyorum ya da en azından açıktan önlisans şeklinde bitireyim, lisansa geçene kadar belki evlenirim eş durumundan tayin ya da başka şekilde okuma şansı bulurum diye umut ediyorumÜniversite mezunuyum, biri lisans biri önlisans iki diplomam var ama ikisiyle de ilgili bir iş yapmıyorum, çünkü mecburiyetten bitirdiğim, sevmediğim bölümler. İçimde keşke hayat benim için daha kolay olsaydı da, zorla bir bölüme kapağı atmaya çalışmak yerine, sevdiğim bir bölümü okuma şansım olsaydı diye bir keşke var. Bu keşke beni çok rahatsız ediyor. Böyle yaşlanmak istemiyorum.
35 yaşıma aylar kaldı, ikinci çocuğuma hamileyim ve 2018 DGS sınavına girmek için hazırlanıyorum. Aklımda bir iki okul ve bölüm bile var. Hayalleri bile beni nasıl mutlu ediyor anlatamam. İki çocukla, hem de etrafımızda hiçbir tanıdık, akraba olmadan, bu yaşta nasıl olur kısmını kazanırsam düşüneceğim. Zor olacaktır eminim ama benim için en zor şey, geçmişe dönüp baktığımda değiştiremeyeceğim keşkelere sahip olmak. En azından denedim demek bile daha güzel. O yüzden elinizden geleni yapın ve asla vazgeçmeyin.