Bu yaştan (32) sonra Üniversite Sınavı

Felsefe bölümü Anadolu üniversitesinde açıköğretim olarak var yanlış hatırlamıyorsam İstanbul üniversitesi uzaktan eğitimde de vardı. Benim komşumun kızı okuyor son sınıfta, hatta formasyona başvurmayı düşünüyordu felsefe grubu öğretmenliği için.

Olursunuz neden olmasın hatta muhasebeci yanında çalışıyorsanız şayet, okul bitene kadar 4 yıllık iş tecrübeniz de olacağı için stajı da aradan çıkartmış olursunuz (10 yıl kadar önce böyle bir şey vardı şimdi var mı hala bilmiyorum, lise mezunu 6 yıl, önlisans 4 yıl, lisans içinse 2 yıldı)
Bu arada kendi bölümünüz neydi?

canım benim evet çok mutluyum istediğim bölümü okuyorum
3.sınıfa geçtim 32 yaşındayım
M merveeda79 bence siz de yaparsınız
Hangi bölümdesiniz?
Keşke dememek lazım aslında. Ben de kariyer planlamamı taaa lise döneminde yapmıştım ama istediklerim olmadı 32 yaşındayım 15 sene öncesine dönmüş gibiyim yine sil baştan çabalıyorum. Tek fark şu an hali hazırda gittiğim bir işim var ve ilçedeyim o sebeple daha da zor örgünden okumak. Belki seneye araba alırsam, merkeze gidip ikinci öğretimden okurum diyorum ya da en azından açıktan önlisans şeklinde bitireyim, lisansa geçene kadar belki evlenirim eş durumundan tayin ya da başka şekilde okuma şansı bulurum diye umut ediyorum

Aaaa ciddi misiniz? O zaman seneye kesinlikle araştıracağım içimde kalmasın çok teşekkür ederim.

Diyetisyenanne ziraatten gıda mühendisliğine oradan diyetisyenliğe geçiş nasıl oluyormuş? Böyle bir şey olduğunu bilseydim keşke ben de geçerdim, ziraat mühendisliğini kazanmıştım ama ziraatle alakam olmadığı için okumadım gıda mühendisliği de burada yoktu puanım yetse de yazmadım. Bölümler arası geçiş varsa kullanabilirim bunu ileride :)

Ben de evden çalışıyorum 3 yıldır. Yayıncılık alanındayım. Bu yüzden rahatım aslında; hem okul hem iş aynı anda gidebilir. Ama örgün okumaya başlarsam bir bakıcıyı devreye sokmam gerekecek ki zaten örgün dışında bir şansım yok, çünkü istediğim bölüm aöf'de ya da uzaktan eğitimde yok. Belki de kazanamayacağım, dediğim gibi en azından denedim demek bile daha iyidir. Umarım sizin de gönlünüzce olur her şey. Hayallerin, amaçların yaşı, zamanı olamaz. Gücünüz yetiyorsa, her yaşta her şey yapılabilir.

Ben de aynıyım ama psikolojiye de ilgim var. Veterinerlik önerebilirim sana.

Bende hukuk mezunuyum.
Suan psikoloji okuyorum.

Ancak psikolojiyi tamamlayamayacagim.
Yorucu geldi ve düğün vs var.
Birde devam zorunlulugu var ben çalışıyorum.
Devam zorunlulugu icin bir sorun yoksa okunur.
.

Psikoloji nasıl bir bölüm dersleri zevkli mi ?psikoloji ile veterinerlik arasında gidip geliyorum.

okumanın yaşı mı olurmuş canım ne güzel okumak istiyorsun.tebrik ederim seni istedikten sonra her şey olur. yeni sınav sistemi nasıl bilmiyorum nette iyice araştır. çalışıyosan 2.öğretim tercih edebilirsin bi yandan okursun bi yandan çalışırsın

Psikoloji nasıl bir bölüm dersleri zevkli mi ?psikoloji ile veterinerlik arasında gidip geliyorum.

Merhaba.
Dersler aslında istekli olan icin zevkli olabilir ama buda hukuk gibi sözel ağırlıklı ezber istiyor.
Her gun yeni birsey öğreniyoruz.
Kuramlar akimlar vss
Sinavlarda da yaziminizin kuvvetli olmasi icin ciddi çalışma gerekli.
Artık ciddi bir çalışmaya vaktim olmadığı ve sürekli ayni tempoda ayrıntılı calismalardan bıktıgim icin bana biraz zor geliyor açıkçası; )))
Birde zaten meslegim var falan diye yaydim böyle olunca tabi kitap acmak sonradan zor geldi.
Ben hocadan dinlemeyi seviyorum onada vakit ayıramadim

Bende ilkokul, ortaokul lise hep birincilikle bitirdim. Akademik başarımdan dolayı sayısala yönelttiler beni. Sonra üniversite sınavında sayısalda ilk 1500 deyim diye mühendislik yazdırdılar. İşimi seviyorum ama hayalim psikoloji okumaktı. Bence yapın deneyin. Şimdi bende acaba diyorum yapsammı. Zor çok zor benim için

Belli yaştan sonra zorlukları oluyor örgünde gidip hocadan dinlemek tabi etkili ama hele sözel bölümlerde zor ben sözelci değildim hiç, ama okul öncesi sözele geçince mecbur dgs sözele girdik sözel yapamamda ezberim hiç yoktur bir mantık kurup bilgileri kodlayarak öğreniyorum bu da zaman istiyor derse gitmeden ön hazırlık derse devam hocayı iyi dinleme ve sınav dönemi sınava hazırlık zorlamıyor ama ön hazırlık yapmazsam dersteki Notlarımı vs toplayıp yazmak vs sınav zamanı sıkışıyorum. Ama bir çok yeni mezun yerleşmiş arkdaşlarımdan yüksek notlar alıyorum derslerimin çoğu AA düşüyor derste asırı katılıyorum hocalarla muhabbet kuruyorum 17 yaş sınıf arkaşımda oldu 20 yaş 25 yaş ve 36 yaş. Ama evli çocuklu az tabi bekarlara göre çok daha kolay süreç. Ama evli çocuklu olunca çok parçaya bölünüyorsun. Çocuğa bakılması en büyük sorunum benim. Bu durum dışında ki zorluklar beni hiç germiyor. Bu yıl halası baktı oğluma oğlum onu bırakıp okula gittiğim için bna tepki almıştı çok hırçın davranıyordu bna seni sevimyorum sen git sen zaten bni bırakıp gidiyosun ben babamı seviyorumlarrr ben o uyurken kaç gece başında onu izleyip ağladım. Onu halaya bırakıp giderken ki o huyszluğu kapıda bni bırakmayışı onu ağlarkn bile bırakıp girmk zorunda kaldığm zmnlar oldu ve bnde okula ağlayarak gider orda ağlardm duygusal açıdanda zor. Ama bu bnm hayalim evet ama birde eşim edebiyat öğrt atanamadığı için birazda ailenin refahı için mecburiyetim benim, çocuğumun geleceği için bnmde atanıp başlamam gerek işe. Ama herşeyden öte seviyorsanız ve hayalinizse ve o çocuklarla olmak derslerin zorluğunu götürüp gidiyor . Bölümüm için bnce anne oluşumda büyük avantaj çoğu süreç bna tanıdık ondan öğrenmesi kolay uygulamalı eğitim bnm için Okumanın yaşı olmaz hayallere ulaşmanın yolu uyanmaktır çabadır emektir sakın vazgeçmeyin zorluklar yıldırmasın sizi

Gelgelelim benim matematiğim yok. Yanı sıra geçenlerde Ayt kimya ve biyolojiye bakayım dedim başım döndü resmen. :)

Bu seneki Tyt matematik sorularına baktım 10 tanesini yapabildim.

Sağolun
Aslında mesleki açıdan mühendislik istiyorum ama her üniversitede yok ve olanların da çoğu gündüz öğretim. Yani ikinci öğretim az ve eskiden amirler idare edermiş şu anki kurumumda hep liseden sonra atanıp mühendis olanlar var iş yerinde idare edilmişler ama bizi idare etmiyorlar maalesef bir saatlik izin alsam doktor için, şunu yap öyle git modundalar.
O yüzden de işle alakası olmasa da heves ettiğim bölümlerde kendimi geliştirmek istiyorum. Şu an bekarım yaş 32 yani birkaç sene sonra belki evli ve çocuklu da olabilirim bilmiyorum en azından zaman boş geçmesin düşüncesindeyim.
Aslında siz de bakıcı düşünebilirsiniz genelde 4 yıllıklarda dersler her gün olmuyor ya da birkaç saat oluyor. Ben iki yıllık örgün okuduğumda yoğun bir ders programımız vardı sabah 8:30da başlayıp öğleden sonra 16:30da çıktığımızı bilirim resmen iş mesaisi gibiydi ama lisans okuyanlar daha rahattı

28 yasindayim. Yüksek lisans bitirdim. Bu sene tekrar sinava girdim zevkine ispanyol dili ve edebiyati okuyacagim. Sonuclar aciklandi siralamam yetiyor cok sukur. Istedikten sonra neden olmasin ki?

Şimdi Özel Eğitim Öğretmenliğini araştırıyorum. Zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli vs. Pek çok alan özel eğitim öğretmenliği adı altında birleştirilmiş. Son sınıfta öğrenci ilgilendiği alanda uzmanlaşıyormuş.

Şöyle düşün, bundan 4 yıl sonrasındasın ve yaşın 36. Allah ömür versin o güne geleceksin illaki. Ve o gün istediği bölümü okumuş bir diyetisyenmi olmak istersin, yoksa tüh be zamanında geç kaldım demeden okusaydım şimdi ne güzel mezun olmuş bir diyetisyendim demekmi istersin? Bu kadar basit.

Tam olarak nasıl yaptı bilmiyorum. Hatta ben de direk gıdadan geçti sanıyordum ama geçenlerde ilk ziraat fakültesine girdiğini söyledi. Dikey geçiş sınavı ile yaptığını tahmin ediyorum.

Nasıl gidiyor okul gormusken sorayım dedim
sağol canım okul cok iyi gidiyor
3.sınıfa geçtim
bütünlemeye falan da kalmadım
ama biraz ortalamam düşük ona üzüldüm sadece hani formasyon almamda sorun cıkar mı diye endişeliyim
bundan sonra daha cok çalışacağım , ya da calısmaya calısacagım
onun dışında çok iyiyim çok mutluyum dersleri okulu çok seviyorum
keşke daha önce yapsaymışım bu işi

Ben de 2 üni birirdim. 33 yasindayim 3.sü icin heveslendirdiniz simdi. Ama kücük bebegim var yapabilir miyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…