Bu yaştan (32) sonra Üniversite Sınavı

Ben de 32 yaşındayım, dil çıkışlıyım ama sayısal bölüm okudum üniversitede on sene önce ve atandım
Beslenme ve diyetetik okumayı ben de istiyorum şu an açıktan ikinci üniversite olarak aşçılık okuyorum DGS ile geçişi var. Yine de örgün okumam zor kamudayım ve amirler izin vermiyor belki çocuk olunca ücretsiz izinde okurum diye hayaller kuruyorum :) Merak etmeyin puan farkı kalkalı çok oldu önemli olan kaç net yaptığınız.
 
Sen istesende istemesende 36yasina gireceksin istersen hayallerini gerçekleştirerek bu yaşa gel
 
Hangi ildesiniz? Bir çok yerde açılıyor artık özel/devlet.
Ben de araştırdım epey ama son sene sırf stajla geçiyormuş çalışırken yapamam ileride çocuğum olursa ücretsiz izin almayı düşünüyorum belki ona denk getiririm diye kendimce plan yapıyorum özelde de olsa okumayı çok istiyorum ben de. Kaç senedir hayalim ama nasip olmadı

Açıktan çocuk gelişimi okuyabilirsiniz. Sonra DGS ile okul öncesine geçilebilir.

Ben de gittiği yere kadar okumayı düşünenlerdenim :) DGSye girdim mühendisliğe yerleştim kurumdan izin alamadım mecburen kaydımı sildirdim. Açıktan bir sürü bölüm var artık hoşuma giden bölümlere kaydoluyorum sırayla :) DGS ile geçebileceğim bölümlerde ikinci öğretim olsa çoktan okurdum ama olmadı
Yine de insanın kendine yatırım yapması en güzeli
 
DGS ile zaten İşletmeyi bitirdim ben. Bir daha DGS'yi yaşamak istemem. İntibak döneminde kendimi kötü hissettim. O zaman YGS-LYS sınavıyla değil de çok daha basit olan DGS sınavıyla bölüme geçinse hak etmiyormuşum gibi hissettim. Okulu benimseyemedim. O kadar matematik kasan insanların hakkını yiyormuşum gibi geldi bana. Düşünün, bir mat-2 konusu olan Türev-İntegral bilmeden İşletme mezunu oldum. (Matematik derslerinden muaf olmuştum.)

Evet. Matematiğim berbat. Kpss'de 80'in üzerine çıkamıyorum. O yüzden ona göre bölüm seçmek istiyorum. Özel Eğitim Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği var sözel alanda ama şu an üst katta höyküren çocuğa bile tahammül edemiyorum.

Nasıl olacak bilmiyorum.
 
Bana çok önemli bir Bilgi verdiniz. Aşcılıktan diyetisyenlik ilk defa duydum. Konu hakkında bilgi detaylı bilgi araştırıyorum şuan. Örneğin açık öğretim aşcılıktan da olabiliyor mu
 
Merhaba canım ben rehber öğretmenim, puanın düşmez. Ve tebrik ederim seni hiçbir zaman motivasyonunu kaybetme. Ben 34 yaşında tıp kazanan öğretmen tanıyorum hatta o öğretmen daha sonra tıp profu oldu.
Of bu bana çok umut oldu. Ben de tıp için seneye çalışmak istiyorum. Çok istiyorum.
 
Ben de seneye düşünüyorum. Hatta bu hayalim için kursa yazıldım. Sayısal bölüm kısmına bir şey diyemiyorum. Sonuçta MF ama siz EA diyorsunuz. Bu konuda kendinizi geliştirmeniz şart.
 
Bence hiç öyle hakkım değil gibi düşünmeyin sonuçta DGS ile de direkt geçilmiyor, hele ki örgünde epey fark ders çıkıyor ve 3 senede bitiyor okul. Mesela ben mühendisliği kazandım ama okulun kendi politikası gereği ders kredileri yüksek tutulduğu için bana 1. sınıftan başlayacaksın dendi. Eeee o zaman neden iki sene okuyup DGS ile uğraştım ki? Sıfırdan üniversite sınavına girerdim. Yani demem o ki, gerek üni.sınavıyla gerekse DGS ile geçin, emek verdikten ve o işe gönlünüzü koyduktan sonra hangi sınav olduğu farketmez

Bana çok önemli bir Bilgi verdiniz. Aşcılıktan diyetisyenlik ilk defa duydum. Konu hakkında bilgi detaylı bilgi araştırıyorum şuan. Örneğin açık öğretim aşcılıktan da olabiliyor mu
Evet okunabilir ayrıca açıköğretimde engelli bakımı, yaşlı bakımı gibi bölümler de var onlardan da geçiş var diyetisyenliğe ama fark dersi çok olur. Aşçılıkta en azından temel beslenme dersleri muaf olabilir. Diyetisyenlik puanlarına bakın, ortalama kaç net yaparsam kaç puan alırım gibi hesaplama siteleri de var. Onlardan da faydalanarak yapabileceklerinize dair ortalama bir tahminde bulunabilir ve kendinize bir hedef belirleyebilirsiniz.
İsterseniz bu sene ikinci üni. kapsamında açıköğretimden aşçılığa kaydınızı yaptırın. Yine seneye için üniversite sınavına girin ama en azından açıköğretim size B planı olur (kazanamazsanız aşçılıktan yürürsünüz). Kazanırsanız da aşçılığın üstüne yine Gastronomiye geçebilir (ya da alınan dersleri saydırabilir) ve çift anadal yapabilirsiniz (Beslenme ve Diyetetik olmazsa ben Gastronomi okumayı düşünüyorum ikinci öğretimle o yüzden epey araştırdım bu konuda).
 
Gerçekten süpersiniz. Benim için artık geçti diye düşünüyordum şuan özel sektörde çalışıyorum ve çok sıkıntılarım var. Yazdıklarınız bana umut verdi. Bu konularda hiç araştırma yapmamıştım.. İyi ki varsınız
 
Benim de kafamda aynı düşünce var :) eşim sürekli ne gerek var deyip duruyor çünkü yakınımızda bu bölüm yok. Ben sayısal bi alandan öğretmenlik mezunuyum, acaba 2.üniversiteye gidince ortak derslerden muaf olur muyuz? Gerçi mezun olalı 7 sene oldu
 
Hic gec degil, yeter ki isteyin. Ben de 33 yasindayim, 6 yasindan beri okuyorum. Zaman zaman hobi olarak son senelerin yayinlanan sorularini cozuyorum, bakayim hala yapabiliyomuyum diye.
 
okunmaya okunur, puanda kesilmiyor. Ama bana bu yaştan sonra bile oturup ders çalışmak zor geliyor. Belki saçma sapan bir sürü bilgi olmasından dolayı da olabilir. Zira eğer uzmanlığı kazanabilirsem, kendi bölümümün text booklarını zevkle okuyabileceğimi düşünüyorum. Çünkü artık o benim işim olacak. Ama şimdi gereksiz bir ton bilgi ezberlemem gerekiyor. 32 yaşında olmanızın zorluğu eski bilgilerin değişmiş olabileceği ve sizin birçok şeyi unutmuş olmanızdır. Ama artık teknoloji gelişti. Direk olarak oturduğunuz yerden bedavaya internetten birebir ders videoları izleyebiliyorsunuz. Eğer tüm gün boşsanız günde 6-7 saat çalışıp ilk 10.000 e bile girebilirsiniz.
 
Merhaba ben de aynı konuyu düşünürken konumuza denk geldim hem de benim mesleğimi istiyorsunuz. Ben de bu sene sınava tıp için hazırlanmayı düşünüyorum henüz kesin karar verememiş olsam da. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.
 

İstediğiniz bölümden tercih yapabilirsiniz artık bölüm ayrımı kalmadı.
Beslenme ve Diyetetik çok fazla özel ünite var, burslu kazanırsınız, neden olmasın?
 
İkinci üniversiteye heves edenlerdenim ben de. Aklımda hep 2 bölüm vardı, ilkini okudum bitirdim mezun oldum ve şuan sevdiğim işi yapıyorum ama aklım hala diğer bölümde. Bahsettiğim bölüm Japon dili ve edebiyatı. Japonlarda 3 tane alfabe var (kanji, katakana ve hiragana) Yıllardır kendi imkanlarımla kanji çalışırım ama okuldaki eğitimin yerini tutmuyor, tutamıyor.
 
Siz diyetisyen misiniz ay ne güzel ya.. İnşallah sizinde istediğiniz olur. Uzun süredir aklımda ama bir türlü dile getirmeyi hatta kendime bile bu isteğimin imkansız saçma olduğunu inandırdım ki.. Haksızlık ediyormuşum gibi geldi yeni mezun olanlara, sınava hazırlanan genç arkadaşlara sanki hemen olacak da hep bastırdım duygularımı. Biraz biraz kafama yatmaya başladı. Bakalım neden nasıl başlarım. Hiç Dikey geçişle gelen var mıydı tanıdığınız...
 
Yaşa takılmayın bence. üniversite okusanız da okumasaniz da yaşınız ilerleyecek. Bari istediginiz sekilde ilerlesin. ben de çok istiyorum yeniden okumayi. hukuk ya da psikoloji isterdim. Benim gözümü korkutan da sinava hazırlanmak. Çalışmaya üşendiğimden değil. Ben de 32 yasindayim. O kadar uzağım ki sisteme. O kadar Konuya tekrar nasıl hakim olurum bilmiyorum cok emek istiyor.
 

Evet yakın bir arkadaşım var. Ziraat mühendisliğinden gıda mühendisliğine sonra da diyetisyenlipe geçen. Bizim okulda başta gelecek olanlarla ilgili bir iki dedikodu yapılır ama sonra hiçbir sıkıntı çıkmazdı. Dışlanma vs yaşamadı hiçbiri. Yılda 4-5 kişi geliyordu dgs ile. Bence yapabilirsiniz sorun yaşayacağınız sanmam. Üniversite sınavı ile de kazanabilirsiniz puanlar artık çok yüksek değil ben girdiğimde sadece 6-7 ilde vardı. Puanlar yüksekti. Şu an düzenli bir çalışma ile hiç zorlanmadan kazanırsınız. Okumak ise kazandığınız üniversiteye göre zorluğu değişmekle birlikte o kadar da kolay sayılmaz. İlk 2 sene temel dersleri alacaksınız . Anatomi fizyoloji biraz zorluyor. Temel kimya ve besin kimyası da pek kolay değil. 3. Sınıfta diyet yazmayı öğrenmeye başlıyorsunuz genelde mesleki dersler. Hastalıklarda diyet ve çocuk hastalıklarında beslenme en zorlayıcıları. Bizim 3. Sınıfta sınavlarımız pratik sınavı da dahil olmak üzere 2 tane oluyordu. Her yerde böyle sanırım. Pratik sınavında size vaka verilir yaşı boyu kilosu ve özel bir hastalığı vardır ona uygun diyet yazarsınız. Çocukta özellikle zordur çünkü çocuklarda kullanmanız gereken mamalar vs çok ayrıntı. Ama tabi severek girerseniz bölüme seve seve atlatırsınız bunları. 4. Sınıf ise sadece staj ve 2 tane seçmeli dersten oluşuyor. Stajlarda tuttuğunuz defter ve yaptığınız vaka sunumlarını göre notumuz belirleniyor. Bir de bizim okulda bitirme tezi ve seminer de vardı son sene. Her okulda olmuyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…