- Konu Sahibi merveeda79
bu da benim konum canım. sen iste yeter ki:)
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ve-33-yasindaki-ablanizdan-genclere.1024874/
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ve-33-yasindaki-ablanizdan-genclere.1024874/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence hiç öyle hakkım değil gibi düşünmeyin sonuçta DGS ile de direkt geçilmiyor, hele ki örgünde epey fark ders çıkıyor ve 3 senede bitiyor okul. Mesela ben mühendisliği kazandım ama okulun kendi politikası gereği ders kredileri yüksek tutulduğu için bana 1. sınıftan başlayacaksın dendi. Eeee o zaman neden iki sene okuyup DGS ile uğraştım ki? Sıfırdan üniversite sınavına girerdim. Yani demem o ki, gerek üni.sınavıyla gerekse DGS ile geçin, emek verdikten ve o işe gönlünüzü koyduktan sonra hangi sınav olduğu farketmez
Evet okunabilir ayrıca açıköğretimde engelli bakımı, yaşlı bakımı gibi bölümler de var onlardan da geçiş var diyetisyenliğe ama fark dersi çok olur. Aşçılıkta en azından temel beslenme dersleri muaf olabilir. Diyetisyenlik puanlarına bakın, ortalama kaç net yaparsam kaç puan alırım gibi hesaplama siteleri de var. Onlardan da faydalanarak yapabileceklerinize dair ortalama bir tahminde bulunabilir ve kendinize bir hedef belirleyebilirsiniz.
İsterseniz bu sene ikinci üni. kapsamında açıköğretimden aşçılığa kaydınızı yaptırın. Yine seneye için üniversite sınavına girin ama en azından açıköğretim size B planı olur (kazanamazsanız aşçılıktan yürürsünüz). Kazanırsanız da aşçılığın üstüne yine Gastronomiye geçebilir (ya da alınan dersleri saydırabilir) ve çift anadal yapabilirsiniz (Beslenme ve Diyetetik olmazsa ben Gastronomi okumayı düşünüyorum ikinci öğretimle o yüzden epey araştırdım bu konuda).
Olur inşallah canım belki bir sene de olmaz belli iki senede olmaz ama yeterli çalışma ile üç senede tıp kazanılır. Sıfırdan başlayan öğrencileri biliyorumOf bu bana çok umut oldu. Ben de tıp için seneye çalışmak istiyorum. Çok istiyorum.
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim şuanda 2 yaşında Bi çocuğum var o yüzden başka şehir düşünemiyorum mecburi olarak. Yaşadığım şehirde de diyetisyenlik bölümü yok. Zaten 1 tane üniversite var, çoğu bölüm var ama diyetisyenlik yok.. Ben şimdiden başlayacağım belli de olmaz bakarsınız açılır. Ya da özel bir üniversite açılır.. ZoBol bol dua ediyorum açılsın diye Tekrar tşk ederim inanın bu verdiğiniz bilgileri araştırsam bulamazdım , zaman ayırdığınız için çok tşk ederim.Evet yakın bir arkadaşım var. Ziraat mühendisliğinden gıda mühendisliğine sonra da diyetisyenlipe geçen. Bizim okulda başta gelecek olanlarla ilgili bir iki dedikodu yapılır ama sonra hiçbir sıkıntı çıkmazdı. Dışlanma vs yaşamadı hiçbiri. Yılda 4-5 kişi geliyordu dgs ile. Bence yapabilirsiniz sorun yaşayacağınız sanmam. Üniversite sınavı ile de kazanabilirsiniz puanlar artık çok yüksek değil ben girdiğimde sadece 6-7 ilde vardı. Puanlar yüksekti. Şu an düzenli bir çalışma ile hiç zorlanmadan kazanırsınız. Okumak ise kazandığınız üniversiteye göre zorluğu değişmekle birlikte o kadar da kolay sayılmaz. İlk 2 sene temel dersleri alacaksınız . Anatomi fizyoloji biraz zorluyor. Temel kimya ve besin kimyası da pek kolay değil. 3. Sınıfta diyet yazmayı öğrenmeye başlıyorsunuz genelde mesleki dersler. Hastalıklarda diyet ve çocuk hastalıklarında beslenme en zorlayıcıları. Bizim 3. Sınıfta sınavlarımız pratik sınavı da dahil olmak üzere 2 tane oluyordu. Her yerde böyle sanırım. Pratik sınavında size vaka verilir yaşı boyu kilosu ve özel bir hastalığı vardır ona uygun diyet yazarsınız. Çocukta özellikle zordur çünkü çocuklarda kullanmanız gereken mamalar vs çok ayrıntı. Ama tabi severek girerseniz bölüme seve seve atlatırsınız bunları. 4. Sınıf ise sadece staj ve 2 tane seçmeli dersten oluşuyor. Stajlarda tuttuğunuz defter ve yaptığınız vaka sunumlarını göre notumuz belirleniyor. Bir de bizim okulda bitirme tezi ve seminer de vardı son sene. Her okulda olmuyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim şuanda 2 yaşında Bi çocuğum var o yüzden başka şehir düşünemiyorum mecburi olarak. Yaşadığım şehirde de diyetisyenlik bölümü yok. Zaten 1 tane üniversite var, çoğu bölüm var ama diyetisyenlik yok.. Ben şimdiden başlayacağım belli de olmaz bakarsınız açılır. Ya da özel bir üniversite açılır.. ZoBol bol dua ediyorum açılsın diye Tekrar tşk ederim inanın bu verdiğiniz bilgileri araştırsam bulamazdım , zaman ayırdığınız için çok tşk ederim.
Ayy nerede o günler sizinde Allah kalbinize göre versin inşallahRica ederim yardıma ihtiyacınız olursa mesaj gönderebilirsiniz. Şimdiden başarılar diliyorum müstakbel meslaktaşıma
Merhaba,
EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.
Bu yaştan sonrayı geçtim de EA çıkışlı biri sayısaldan tercih yapar mı?
Yeni sistem sınav hakkında hiç bir bilgim yok.
Çok hayali geliyor .. Ama hayalim olan bir mesleğin bölümünü okumak istiyorum.
Ne olur bana yardım edin.
Merhaba,
EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.
Daha gençsin. Elli yaşında insanlar gidiyor üniversiteye. Öğrenmenin yaşı yoktur.Merhaba,
Umut oluyor böyle cevaplar ne mutlu size.. Benimde 2 yaşında oğlum var. Bugün iyice araştıracağım iş yerinde.. Nerden başlamak lazım o kadar uzağım kiNe var yaşında yaaa ben tam 2 üni okudum ama hayalim olan mesleği unutamayınca çocukgelişimi okudum kayır olup 2. Üni kapsamında ve onu bitirip dgs yaptım 27 yasında 4. Üni okuyorum hemde evli çocukluyken dgs yaptım okulöncesi öğrt okuyorum 3. Sınıfa gectim inş 29 yaşta mezun olur atanırım bide 3.5 yasında oğlum var evliyim okuyorum
canım benim evet çok mutluyum istediğim bölümü okuyorum30 yaşımda okudum ikinci üniversitemi... Hatta yetmedi okurken ikinci kızımı dogurdum hamileligim okulda geçti. Benimle beraber sinifimda değil ama okulda çok vardı 30 lu yaşlarda okuyan... Çok rahat yaparsınız kendinize güvenin... Hatta burda bı arkadaş vardı ikinci universite için konu açmıştı N nebilimben kendisi kazandı istediği bölümü çok severek okuyor şimdi...
çok isteyerek seçmedim bu bölümü ,benim ikinci üniversitem di bu.Aslında mesleğim var ve atanmıştım üstüne bide bu bölümü okudum çalışırken.İşsiz olsaydım okumazdım iş alanı çok dar devlet alım yapmıyor özel sektörde de iş bulma imkanı çok kısıtlı bir bölüm.Harita ,inşaat, çevre , elektrik mühendisliği gibi çok daha iyi bölümler var illaki mühendislik istiyorsanız..ama o kadar emeğe değmez yani jeolojiyi tavsiye etmem zor bir bölüm sözel ağırlıklı okuması tam bir eziyet bence seçmeyin..Merhaba, cok isteyip sectiginiz bir bolum muydu? Is durumunuz nasil oldu? Ben de okumak istiyorum bolum konusunda kararsizim bir de 4 yil deger mi bunu düşünüyorum
Mesajınız beni de sevindirdi, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırımGerçekten süpersiniz. Benim için artık geçti diye düşünüyordum şuan özel sektörde çalışıyorum ve çok sıkıntılarım var. Yazdıklarınız bana umut verdi. Bu konularda hiç araştırma yapmamıştım.. İyi ki varsınız
İkinci üniversiteyi açıktan okursanız sadece YÖK'ün zorunlu dersleri olan İnkılap tarihi, Türk Dili, Bilgisayar dersi (Bilişim Teknolojisi/Temel bilgi teknolojisi gibi farklı isimler olsa da özetle bilgisayar ) ve yabancı dilden muaf olursunuz onun haricinde alınan dersler ikinci kez alınıyor maalesef benim hem örgünde hem aöfte ayrı ayrı aldığım aynı dersler mevcut.Benim de kafamda aynı düşünce var :) eşim sürekli ne gerek var deyip duruyor çünkü yakınımızda bu bölüm yok. Ben sayısal bi alandan öğretmenlik mezunuyum, acaba 2.üniversiteye gidince ortak derslerden muaf olur muyuz? Gerçi mezun olalı 7 sene oldu
Aslında şimdiki sınavlar eskiye göre daha kolay. Belki yaşı küçük olanlar kızabilir bana ama ben 2015te YGS'ye girmiştim deneme maksatlı. Sorular zor değildi ha ben 200lerde bir puan aldım o da bir çok konuyu unutmuşum, yoksa liseden mezun olduğumdaki bilgilerimle gayet yapılabilecek düzeydeydi hatta bizim zamanımızda daha zormuş onu farkettim :) Eskisi kadar çok bilgi yüklemesine gerek yok yaniokunmaya okunur, puanda kesilmiyor. Ama bana bu yaştan sonra bile oturup ders çalışmak zor geliyor. Belki saçma sapan bir sürü bilgi olmasından dolayı da olabilir. Zira eğer uzmanlığı kazanabilirsem, kendi bölümümün text booklarını zevkle okuyabileceğimi düşünüyorum. Çünkü artık o benim işim olacak. Ama şimdi gereksiz bir ton bilgi ezberlemem gerekiyor. 32 yaşında olmanızın zorluğu eski bilgilerin değişmiş olabileceği ve sizin birçok şeyi unutmuş olmanızdır. Ama artık teknoloji gelişti. Direk olarak oturduğunuz yerden bedavaya internetten birebir ders videoları izleyebiliyorsunuz. Eğer tüm gün boşsanız günde 6-7 saat çalışıp ilk 10.000 e bile girebilirsiniz.
Şimdi o işi profesyonel olarak yapmak var, özel hayatında insanlarla uğraşmak var. Mesela bizim iş yerinde zihinsel engelli de var, sınavla atanmış ama onların sınavlarının IQ seviyesi daha düşük oluyor. Bir şekilde atanmış ve ilk zamanlar benim ilgilenmem istenmişti. Sonuçta ben özel eğitim öğretmeni değilim, öğretmen bile değilim, pedagoji eğitimim yok, mesleğimle uzaktan yakından bile alakası yok ama onun sayesinde psikolojiye ilgi duyduğumu farkettim ve insanları daha iyi gözlemlemeye başladım. Hatta geçenlerde bir arkadaşım özel ihtiyaçlı öğrencilere seminer vereceğini ve nasıl davranacağını bilmediğini söyledi ben de ona göz kontağı kuruyor mu, seninle iletişim şekilleri nasıl gözlemlersen anlaşırsın dedim ve verdiği eğitim harika geçmiş.Evet ben de İşletmeyi üç senede bitirdim.
Sözelde Kpss açısından Okul Öncesi Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği avantajlı sanırım. Ancak benim yapabileceğim meslekler değil bunlar. Zira bugün komşunun çocuklarının ağlaması bile sinirimi bozdu.
Üzülüyorum. Keşke insanlarla çok muhatap olunmayacak bir meslek olsa.