Bu yaştan (32) sonra Üniversite Sınavı

Bence hiç öyle hakkım değil gibi düşünmeyin sonuçta DGS ile de direkt geçilmiyor, hele ki örgünde epey fark ders çıkıyor ve 3 senede bitiyor okul. Mesela ben mühendisliği kazandım ama okulun kendi politikası gereği ders kredileri yüksek tutulduğu için bana 1. sınıftan başlayacaksın dendi. Eeee o zaman neden iki sene okuyup DGS ile uğraştım ki? Sıfırdan üniversite sınavına girerdim. Yani demem o ki, gerek üni.sınavıyla gerekse DGS ile geçin, emek verdikten ve o işe gönlünüzü koyduktan sonra hangi sınav olduğu farketmez :KK66:

Evet okunabilir ayrıca açıköğretimde engelli bakımı, yaşlı bakımı gibi bölümler de var onlardan da geçiş var diyetisyenliğe ama fark dersi çok olur. Aşçılıkta en azından temel beslenme dersleri muaf olabilir. Diyetisyenlik puanlarına bakın, ortalama kaç net yaparsam kaç puan alırım gibi hesaplama siteleri de var. Onlardan da faydalanarak yapabileceklerinize dair ortalama bir tahminde bulunabilir ve kendinize bir hedef belirleyebilirsiniz.
İsterseniz bu sene ikinci üni. kapsamında açıköğretimden aşçılığa kaydınızı yaptırın. Yine seneye için üniversite sınavına girin ama en azından açıköğretim size B planı olur (kazanamazsanız aşçılıktan yürürsünüz). Kazanırsanız da aşçılığın üstüne yine Gastronomiye geçebilir (ya da alınan dersleri saydırabilir) ve çift anadal yapabilirsiniz (Beslenme ve Diyetetik olmazsa ben Gastronomi okumayı düşünüyorum ikinci öğretimle o yüzden epey araştırdım bu konuda).

Evet ben de İşletmeyi üç senede bitirdim.
Sözelde Kpss açısından Okul Öncesi Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği avantajlı sanırım. Ancak benim yapabileceğim meslekler değil bunlar. Zira bugün komşunun çocuklarının ağlaması bile sinirimi bozdu.

Üzülüyorum. Keşke insanlarla çok muhatap olunmayacak bir meslek olsa.

Bende 2’inci üniversitemi okuyorum 26 yaşıma geldim. Güzel sanatlar çıkışlıyım ilk iç mimarlık okuyorum baktım yapamadım bıraktım tekrar resim ana bilim dalına döndüm ona devam ediyorum inşallah 1 senem kaldı mezun olacağım. İnsan yapamadığı, sevmediği bölümde çok zorlanıyor. Eee resimi okurken moda tasarıma merak saldım yandal olarak ona kayıt yaptım başladım yarım dönem devam ettim kayıdı sildirdim onu da yapamadım. Sonra yüksek lisans için kasıyorum cv hazırlıyorum o zamana kadar da yaş oldu olacak 30.
32 de ne ki erken bile.
Okumanın yaşı yok okumak gibisi hele hiç yok. Araştırmak, keşfetmek muazzam birşey.
Felsefe ve tarihe meraklı olduğum için sık sık o tür kitapları okuyorum. Hoş okulunu da okumak isterim. :)))))

Evet yakın bir arkadaşım var. Ziraat mühendisliğinden gıda mühendisliğine sonra da diyetisyenlipe geçen. Bizim okulda başta gelecek olanlarla ilgili bir iki dedikodu yapılır ama sonra hiçbir sıkıntı çıkmazdı. Dışlanma vs yaşamadı hiçbiri. Yılda 4-5 kişi geliyordu dgs ile. Bence yapabilirsiniz sorun yaşayacağınız sanmam. Üniversite sınavı ile de kazanabilirsiniz puanlar artık çok yüksek değil ben girdiğimde sadece 6-7 ilde vardı. Puanlar yüksekti. Şu an düzenli bir çalışma ile hiç zorlanmadan kazanırsınız. Okumak ise kazandığınız üniversiteye göre zorluğu değişmekle birlikte o kadar da kolay sayılmaz. İlk 2 sene temel dersleri alacaksınız . Anatomi fizyoloji biraz zorluyor. Temel kimya ve besin kimyası da pek kolay değil. 3. Sınıfta diyet yazmayı öğrenmeye başlıyorsunuz genelde mesleki dersler. Hastalıklarda diyet ve çocuk hastalıklarında beslenme en zorlayıcıları. Bizim 3. Sınıfta sınavlarımız pratik sınavı da dahil olmak üzere 2 tane oluyordu. Her yerde böyle sanırım. Pratik sınavında size vaka verilir yaşı boyu kilosu ve özel bir hastalığı vardır ona uygun diyet yazarsınız. Çocukta özellikle zordur çünkü çocuklarda kullanmanız gereken mamalar vs çok ayrıntı. Ama tabi severek girerseniz bölüme seve seve atlatırsınız bunları. 4. Sınıf ise sadece staj ve 2 tane seçmeli dersten oluşuyor. Stajlarda tuttuğunuz defter ve yaptığınız vaka sunumlarını göre notumuz belirleniyor. Bir de bizim okulda bitirme tezi ve seminer de vardı son sene. Her okulda olmuyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim şuanda 2 yaşında Bi çocuğum var o yüzden başka şehir düşünemiyorum mecburi olarak. Yaşadığım şehirde de diyetisyenlik bölümü yok. Zaten 1 tane üniversite var, çoğu bölüm var ama diyetisyenlik yok.. Ben şimdiden başlayacağım belli de olmaz bakarsınız açılır. Ya da özel bir üniversite açılır.. ZoBol bol dua ediyorum açılsın diye Tekrar tşk ederim inanın bu verdiğiniz bilgileri araştırsam bulamazdım , zaman ayırdığınız için çok tşk ederim.

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim şuanda 2 yaşında Bi çocuğum var o yüzden başka şehir düşünemiyorum mecburi olarak. Yaşadığım şehirde de diyetisyenlik bölümü yok. Zaten 1 tane üniversite var, çoğu bölüm var ama diyetisyenlik yok.. Ben şimdiden başlayacağım belli de olmaz bakarsınız açılır. Ya da özel bir üniversite açılır.. ZoBol bol dua ediyorum açılsın diye Tekrar tşk ederim inanın bu verdiğiniz bilgileri araştırsam bulamazdım , zaman ayırdığınız için çok tşk ederim.

Rica ederim yardıma ihtiyacınız olursa mesaj gönderebilirsiniz. Şimdiden başarılar diliyorum müstakbel meslaktaşıma

Merhaba,

EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.
Bu yaştan sonrayı geçtim de EA çıkışlı biri sayısaldan tercih yapar mı?
Yeni sistem sınav hakkında hiç bir bilgim yok.
Çok hayali geliyor .. Ama hayalim olan bir mesleğin bölümünü okumak istiyorum.
Ne olur bana yardım edin.

Hayalinizi gerceklestirmeye çalışın.

Nasip olursa güzel olur.

Merhaba,

EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.

Ne var yaşında yaaa :KK54:ben tam 2 üni okudum ama hayalim olan mesleği unutamayınca çocukgelişimi okudum kayır olup 2. Üni kapsamında ve onu bitirip dgs yaptım 27 yasında 4. Üni okuyorum hemde evli çocukluyken dgs yaptım okulöncesi öğrt okuyorum 3. Sınıfa gectim inş 29 yaşta mezun olur atanırım:dua: bide 3.5 yasında oğlum var evliyim okuyorum :KK76:

Merhaba,

Daha gençsin. Elli yaşında insanlar gidiyor üniversiteye. Öğrenmenin yaşı yoktur.

Ne var yaşında yaaa :KK54:ben tam 2 üni okudum ama hayalim olan mesleği unutamayınca çocukgelişimi okudum kayır olup 2. Üni kapsamında ve onu bitirip dgs yaptım 27 yasında 4. Üni okuyorum hemde evli çocukluyken dgs yaptım okulöncesi öğrt okuyorum 3. Sınıfa gectim inş 29 yaşta mezun olur atanırım:dua: bide 3.5 yasında oğlum var evliyim okuyorum :KK76:
Umut oluyor böyle cevaplar ne mutlu size.. Benimde 2 yaşında oğlum var. Bugün iyice araştıracağım iş yerinde.. Nerden başlamak lazım o kadar uzağım ki

Hayat herkese aynı davranmıyor, ben kader deyip oturmadım, ayağıma gelmeyen her şeyi gidip aldım. Liseyi dışardan bitirdim sonra evlendim ilk kızıma hamileyken 2 yıllık kazandım gittim geldim bitti, sonra tekrar hamile iken edebiyat fakültesini kazandım devam ediyorum ve bu yıl bitirdiğim 2 yıllığıda 4 yıla tamamlamak için dgs'ye girdim, seneye Alan sınavına ve KPSS'ye hazırlanmaya başlayacağım. Umarım azda olsa ilham olur size, lütfen hayallerinize gidin onlar size gelmiyorsa:KK200:

bende 30 yaşındayım şu an eşim beni kendi bölümümde çalıştırmadı nöbeti var diye ve zorla ön muhasebeye girdim çalıştım 5 yıl önce ayrıldım eşimden ve tecrübem olmadığı için kendi bölümümde iş bulamadım ve mecbur tekrar muhasebeye girdim ancak burası ön değil resmi muhasebe kendimi zorlayıp öğrendim ve eylülde 2. üniversiteye yazılıcam maliye bölümüne anadolu üniversitesine sınavsız girebiliyormuşum ve herşey planladığım gibi giderse 4 yıl okul 3 yıl staj ve ben 37 yaşında mali müşavir olacağım

30 yaşımda okudum ikinci üniversitemi... Hatta yetmedi okurken ikinci kızımı dogurdum:anneadayı: hamileligim okulda geçti. Benimle beraber sinifimda değil ama okulda çok vardı 30 lu yaşlarda okuyan... Çok rahat yaparsınız kendinize güvenin... Hatta burda bı arkadaş vardı ikinci universite için konu açmıştı N nebilimben kendisi kazandı istediği bölümü çok severek okuyor şimdi...
canım benim evet çok mutluyum istediğim bölümü okuyorum
3.sınıfa geçtim 32 yaşındayım :dondurma:
M merveeda79 bence siz de yaparsınız

Üniversite mezunuyum, biri lisans biri önlisans iki diplomam var ama ikisiyle de ilgili bir iş yapmıyorum, çünkü mecburiyetten bitirdiğim, sevmediğim bölümler. İçimde keşke hayat benim için daha kolay olsaydı da, zorla bir bölüme kapağı atmaya çalışmak yerine, sevdiğim bir bölümü okuma şansım olsaydı diye bir keşke var. Bu keşke beni çok rahatsız ediyor. Böyle yaşlanmak istemiyorum.

35 yaşıma aylar kaldı, ikinci çocuğuma hamileyim ve 2018 DGS sınavına girmek için hazırlanıyorum. Aklımda bir iki okul ve bölüm bile var. Hayalleri bile beni nasıl mutlu ediyor anlatamam. İki çocukla, hem de etrafımızda hiçbir tanıdık, akraba olmadan, bu yaşta nasıl olur kısmını kazanırsam düşüneceğim. Zor olacaktır eminim ama benim için en zor şey, geçmişe dönüp baktığımda değiştiremeyeceğim keşkelere sahip olmak. En azından denedim demek bile daha güzel. O yüzden elinizden geleni yapın ve asla vazgeçmeyin.

Merhaba, cok isteyip sectiginiz bir bolum muydu? Is durumunuz nasil oldu? Ben de okumak istiyorum bolum konusunda kararsizim bir de 4 yil deger mi bunu düşünüyorum
çok isteyerek seçmedim bu bölümü ,benim ikinci üniversitem di bu.Aslında mesleğim var ve atanmıştım üstüne bide bu bölümü okudum çalışırken.İşsiz olsaydım okumazdım iş alanı çok dar devlet alım yapmıyor özel sektörde de iş bulma imkanı çok kısıtlı bir bölüm.Harita ,inşaat, çevre , elektrik mühendisliği gibi çok daha iyi bölümler var illaki mühendislik istiyorsanız..ama o kadar emeğe değmez yani jeolojiyi tavsiye etmem zor bir bölüm sözel ağırlıklı okuması tam bir eziyet bence seçmeyin..

Bende hukuk mezunuyum.
Suan psikoloji okuyorum.

Ancak psikolojiyi tamamlayamayacagim.
Yorucu geldi ve düğün vs var.
Birde devam zorunlulugu var ben çalışıyorum.
Devam zorunlulugu icin bir sorun yoksa okunur.
.

Gerçekten süpersiniz. Benim için artık geçti diye düşünüyordum şuan özel sektörde çalışıyorum ve çok sıkıntılarım var. Yazdıklarınız bana umut verdi. Bu konularda hiç araştırma yapmamıştım.. İyi ki varsınız
Mesajınız beni de sevindirdi, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım
Ben her ne kadar üniversiteyi bitireli yıllar olsa da her sene bir ÖSYM sınavına giriyorum :) DGS, ALES, YDS derken mecburen sınavları takip ediyorum
Benim de kafamda aynı düşünce var :) eşim sürekli ne gerek var deyip duruyor çünkü yakınımızda bu bölüm yok. Ben sayısal bi alandan öğretmenlik mezunuyum, acaba 2.üniversiteye gidince ortak derslerden muaf olur muyuz? Gerçi mezun olalı 7 sene oldu
İkinci üniversiteyi açıktan okursanız sadece YÖK'ün zorunlu dersleri olan İnkılap tarihi, Türk Dili, Bilgisayar dersi (Bilişim Teknolojisi/Temel bilgi teknolojisi gibi farklı isimler olsa da özetle bilgisayar :KK70: ) ve yabancı dilden muaf olursunuz onun haricinde alınan dersler ikinci kez alınıyor maalesef benim hem örgünde hem aöfte ayrı ayrı aldığım aynı dersler mevcut.
Fakat örgün olarak ikinci kez üni. okuyacaksanız, önceki okulda almış olduğunuz dersleri saydırabiliyorsunuz kayıt esnasında (ya da sizi şu zaman verin diye yönlendirirler) yazılı dilekçe ve transkript sunuyorsunuz. Ne kadar zaman geçerse geçsin üstelik alınan dersin adı değişse bile, içeriğe bakıp bazen muaf edebiliyorlar. Hatta mesela sizin aldığınız ders haftada 3 ama kredisi 4 diyelim ama ikinci üni.de kredi 5 ama haftalık ders saati 2; o zaman muaf sayabiliyorlar. Yani detaylı inceleme yaptıklarında kredi ve ders saatlerini de dikkate alıyorlar.
okunmaya okunur, puanda kesilmiyor. Ama bana bu yaştan sonra bile oturup ders çalışmak zor geliyor. Belki saçma sapan bir sürü bilgi olmasından dolayı da olabilir. Zira eğer uzmanlığı kazanabilirsem, kendi bölümümün text booklarını zevkle okuyabileceğimi düşünüyorum. Çünkü artık o benim işim olacak. Ama şimdi gereksiz bir ton bilgi ezberlemem gerekiyor. 32 yaşında olmanızın zorluğu eski bilgilerin değişmiş olabileceği ve sizin birçok şeyi unutmuş olmanızdır. Ama artık teknoloji gelişti. Direk olarak oturduğunuz yerden bedavaya internetten birebir ders videoları izleyebiliyorsunuz. Eğer tüm gün boşsanız günde 6-7 saat çalışıp ilk 10.000 e bile girebilirsiniz.
Aslında şimdiki sınavlar eskiye göre daha kolay. Belki yaşı küçük olanlar kızabilir bana ama ben 2015te YGS'ye girmiştim deneme maksatlı. Sorular zor değildi ha ben 200lerde bir puan aldım o da bir çok konuyu unutmuşum, yoksa liseden mezun olduğumdaki bilgilerimle gayet yapılabilecek düzeydeydi hatta bizim zamanımızda daha zormuş onu farkettim :) Eskisi kadar çok bilgi yüklemesine gerek yok yani

Evet ben de İşletmeyi üç senede bitirdim.
Sözelde Kpss açısından Okul Öncesi Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği avantajlı sanırım. Ancak benim yapabileceğim meslekler değil bunlar. Zira bugün komşunun çocuklarının ağlaması bile sinirimi bozdu.

Üzülüyorum. Keşke insanlarla çok muhatap olunmayacak bir meslek olsa.
Şimdi o işi profesyonel olarak yapmak var, özel hayatında insanlarla uğraşmak var. Mesela bizim iş yerinde zihinsel engelli de var, sınavla atanmış ama onların sınavlarının IQ seviyesi daha düşük oluyor. Bir şekilde atanmış ve ilk zamanlar benim ilgilenmem istenmişti. Sonuçta ben özel eğitim öğretmeni değilim, öğretmen bile değilim, pedagoji eğitimim yok, mesleğimle uzaktan yakından bile alakası yok ama onun sayesinde psikolojiye ilgi duyduğumu farkettim ve insanları daha iyi gözlemlemeye başladım. Hatta geçenlerde bir arkadaşım özel ihtiyaçlı öğrencilere seminer vereceğini ve nasıl davranacağını bilmediğini söyledi ben de ona göz kontağı kuruyor mu, seninle iletişim şekilleri nasıl gözlemlersen anlaşırsın dedim ve verdiği eğitim harika geçmiş.
Gerçekten ne istediğinize karar verirseniz, o yolda bir adım atabilirsiniz. Engelli bireylerle ilgilenmek (zihinsel olanlar yani), çocuklarla ilgilenmek gibi ama bunun Down Sendromlusu var, otistik olanı var, disleksi/diskalkuli gibi öğrenme güçlüğü çekeni var. Bunlar size eğitiminiz süresince öğretilecek zaten.
Ben işaret dili eğitimi almıştım, ikinci düzeyine işim dolayısıyla geçemedim ama açıktan sosyal hizmetler bölümüne kaydolmayı istiyorum (Atatürk üniversitesinde düşünüyorum). Hatta yüksek lisans yapacaktım ama zamanını kaçırmışım bari sıfırdan okuyayım dedim (tamamen kişisel gelişim amaçlı yoksa işle ilgili zerre katkısı yok )
Demem o ki, dezavantajlı denen grupla çalışmak zor ama işin bir de manevi boyutu var, yardımcı olmak size iyi gelecekse neden denenmesin? Sabırlıysanız ve gerçekten gönülden arzu ediyorsanız şansınızı deneyin derim hatta başlangıç olarak iki yıllık çocuk gelişimi okuyabilirsiniz açıktan.

X