Bu ülkede sağlıkçıysan…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen terörü mü?

Hemen demogoji. Olağanüstü durumlarda çalışması elzem olmayan mesleklere yönelin o halde.

Bende tıbbi sekreterim. Yapim gereği hic kavgaci olmayan ben bile 10 yılın sonunda bu mesleğin beni çok değiştirdiğini düşünüyorum. Farekettim ki sen güler yüzle davrandıkça sana herseyi söylemeyi ve yaptırmayı kendilerine hak görüyorlar. Saygi sınırını aşıyorlar.

Bazı insanlar sorun cikararak isini cabucak halletmek istiyorlar. Neden bununla uğraşılmaz isini halledeyim hemen göndereyim seklinde düşünsünler diye.

Bu sekilde istedigi olmadigi icin bağıran, kavga çıkaran insanlarin patolojik oldugunu düşünüyorum, normalleri bu onların, evde kendilerine böyle davraniliyor ki toplum içinde herkese böyle davranmayı normal görüyorlar.

Sunlari konusuyor olmamaliydik. Cok uzucu.

Ülkede sağlıkçı olarak devam edecek birinin politik ve iletişim dilini çok iyi bilmesi gerekir. Hastalar hasta olduğu için müsamma gösterelim ama hasta yakınının öfkesini merakını muhattap almıyorum demek yanlıştır.
Ülkemizde halkın eğitim seviyesi belli gerginlik seviyesi belli eğitimsiz asabi birinden beyfendi/hanımefendi geri bildirimleri beklenemez. Sağlıkçı arkadaslarda özellikle yeni başlayanlarda bu yüzden inanılmaz sorunlar çıkıyor, her meslekte olduğu gibi bizdede çürük elmalar var hasta yakınlarını tersleyen cevap vermekten erinenler var zaten sinirli toplum şiddetten patliyor.
Sektörümüz zor mobing cok fazla üstüne birde hastasi yakini derdi bitmeyince saglikcilarinda sabri kalmiyor. Beyaz kod defalarca vermiş biri olarak söylüyorum beyaz kod davalari uzun ve sonucu tatmin edici degil. O zaman ne yapicaz kendimizi koruyacagiz baktik arıza birine benziyor yuvarlak cevaplar vericez bende yardimci olmak isterim vs gibi dilbazlık yapicaz.
Bakın ben klinigi asla acil olmayan bir vakaya 4dkda varmisim olay yerinde hasta yakinlari üzerimize yürüyor kadın ölüyor nerde kaldiniz diye. Kadın kv ile tartisma sonucu konversiyon geciriyor aglama krizi vs fakat hasta yakinlari kalp krizi geciriyor saniyo panikliyor 4dkda gelmemize ragmen gec kaldiniz diyor ben burada bu adamlara hakliligimi anlatsam anlayamayacaklar. Önce hastamiza bakalim muayene edelim, haklisiniz, sakin olun ,elimizden geldiginde hizli geldik sizin icin burdayiz vs dedigimzide hasta yakinlarinin yüzde 95i tam tersine dönüyor. Olaya bakinca yüzde yüz biz hakliyiz ama hakliligin bize faydasi yok.
Bende mesleğimi cok seviyorum benim icin hasta ve hasta yakini diye ayrim yok hepsi potansiyel bir vaka hepsine ayri muamele

Ornegin kim gibi? Mesela hakime olduğu kadar mı? Hakime gece gunduz yazabiliyor musunuz WhatsApp grubundan? Bizim dava ne olacak diye.
Valla hakime olan koruma bende de yok, hakim beni odasına almıyor. Ama ben davayı kaybedince müvekkilim beni çekip vurabiliyor, ben de mağdurum o zaman Ben çoğu zaman insanlarla büroda yalnız görüşmüyorum mesela korkumdan.

Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Ben hiçbir öğretmen zarar görmedi demedim ki, kavramlaştıracak kadar büyük bir öğretmen mağduriyeti yaşandığını düşünmüyorum. İcraya giden avukat da görevini yaparken çekip vuruldu ama avukatlar paragöz diye bir algı olduğundan gündem olmadı.

Yalnız polislerde mesai kavramı yok her zaman silah taşımak zorunda

Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Öğretmen olmayan yüzlerce kadın da öldürüldü.. bunu mesleğe bağlamanın bir mantığı yok ki. Ben de yıllarca öğretmenlik yaptım, öğretmen olarak değil ama kadın olarak, müşteri olarak, hasta olarak, yolcu olarak bir sürü haksızlığa uğradım. Bir mesleğe mensup olunca vaftiz edilip kötü vasıflardan arındırılıp öyle alınmıyor ki insanlar..

Demekki her meslek gibi değilmiş. Bazıları korunabiliyormus. Öğretmenleri arkadaşı zannediyor çoğu veli. Psikolojik şiddetin boyutu inanilmaz.

112 ambulanslari sizin istediginiz hastaneye götürmez sonucta devlet araci bir sistem var komuta merkez nereye derse oraya cikis yapmak zorundadir. İstedigi hastaneye gitmek isteyen kendi araciyla kendi imkanlariyla goturmek durumunda yani bu konu epey katı bir kural adim adim izleniyor ambulanslar cikis varis hareketleri güzergahi vs bile. Bunun disinda yaptiklari muayene asla kabul edilemez sikayet etmeliydiniz. Nefes darligi olan hasta asla yurutulemez oksijen desteksiz birakilamaz. Doktor yogunluk nedeniyle siraya bile koysa (hemen muayeneye gelemedigi durumlar) muayene olana kadar 112 personeli hastanizi takip edip gerekli tedaviyi baslatmasi gerekirdi. Bu durumlarda hakkinizi aramaktan cekinmeyin.

Ne kadar uzucu. Sistem parasi olana tikir tikir isliyo. Ozel hastanede hersey o kadar sistemli ve nazik ki. Yukarda bahsettigim olayda annemi kucakladim ve hep gittigimiz hastaneye goturdum taksiyle. Taksi acilin onunde durur durmaz bi adam elinde tekerlekli sandalyeyle kostu. Ben vardim yaninda oysa ama o adama bizi resmen zimmetlediler. Usg tahliller indik ciktik adam hep bizimle annemi goturdu getirdi taburcu olana kadar. Illa para mi verelim. E zaten ben devletim bana saglik hizmeti versin diye vergi odemiyo muyum? Sorun sistemde. Sistem duzgun islese doktorlar gunde 926792 hasta bakmasalar hemsireler birini dinlerken otekini de dinlemek zorunda kalmasalar ne bu gerginlik olur ne kotu hizmet. Kokusmus bi sisteme mahkumuz malesef

Demekki her meslek gibi değilmiş. Bazıları korunabiliyormus. Öğretmenleri arkadaşı zannediyor çoğu veli. Psikolojik şiddetin boyutu inanilmaz.
Ben bunu biliyorum zaten annem babam öğretmen, özel hayata acayip müdahale var, gece görüntülü arayanlar var. Ama bu benim de başıma geliyor, bunu terör olarak nitelemiyorum.

Her meslekte var evet, Mehmet Selim Kiraz odasında öldürülmedi mi? Neyse konu bu değildi. Her meslek zor, bazıları daha zor.

Mesleğini yaparken, görevi başındayken oldu ya bunlar. Yoksa elbette biliyoruz bu ülkede kadınlar çektiklerini.

Öğretmenler her platformda en çok linç edilen, aşağılanan meslek grubundan biri, belki de birincisi.

Şiddet başladıysa tek yerde kalamaz zaten. Saglikla basladi, ogretmenle artti. Daha da yayilir. Bknz hakem olayi. Mevzu amalarla bunu ortbas etmemek.
Niye bu da bir tür terör. İlla dayak yemek mi lazım?

İnanın o da her devlet hastanesi ve her özel hastane için aynı olmuyor. Benim dün yaşadığım dehşet özel hastanede cereyan etti. Üç defa kürtaj oldum bu yıl, ikincisini devlet hastanesinin acilinde yaptılar ve doktor narkozsuz müdahale etmek zorundaydı. Vallahi adamcağız her hareketinde defalarca canınızı acıtıyorum özür dilerim az kaldı deyip durdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…