- 23 Temmuz 2014
- 3.837
- 16.911
- 32
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Öğretmen terörü mü?Vahşiler yine kendini belli etmiş hiç sasmaz doktor, ogretmen konularinda. Ahhh nedir bu ülkedeki ogretmen ve saglik calisani teroru. Hemşire Hanım verin beyaz kodu sonuç çıksın, çıkmasın. Geri çekmeyin. Eğer tehdit devam ediyorsa hastane yönetimini de sizi korumadiklari için şikayet edin, gerekirse izin alin.
Hemen demogoji. Olağanüstü durumlarda çalışması elzem olmayan mesleklere yönelin o halde.Konuyu açarken aklıma gelmişti zaten bu ülkede sağlıkçı hep yalnız yorumlardan da belli. Pandemi de kime sığındız hepiniz sıcacık evinizde sıkılırken kan ter içinde biz vardık o zaman niye güvendiniz herkes anasını babasına yaklaşmaktan korkarken biz perişan olduk. Ama neydi görevin değil mi yapacaksın..sanıyorsunuz ki dövülen sağlıkçı haketmiştir.. ama asla size öyle davranana bunu yapamaz gücünüz yettiğine yaparsınız. e peki ne diyelim eyvallah @Mune konumu kapatabilir misin?
Sunlari konusuyor olmamaliydik. Cok uzucu.Teşekkür ederim, kesinlikle böyle bir eğitim şart. Birinci sınıfta ilk ders olarak bu eğitim verilmeli. "Yakınımı niye yaşatamadın doktor" deyip doktora saldıran da, hastayken sağlıkçı eziyeti çeken hasta da mağdur. Sanırım bizim toplumumuzda cezai müeyyidesi olmadığı için herkes hayvani güdülerle işini halletmeye çalışır hale geldi..
Yok mu?Öğretmen terörü mü?
Her mesleğe olduğu kadarYok mu?
Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…Her mesleğe olduğu kadar
Ornegin kim gibi? Mesela hakime olduğu kadar mı? Hakime gece gunduz yazabiliyor musunuz WhatsApp grubundan? Bizim dava ne olacak diye.Her mesleğe olduğu kadar
Valla hakime olan koruma bende de yok, hakim beni odasına almıyor. Ama ben davayı kaybedince müvekkilim beni çekip vurabiliyor, ben de mağdurum o zamanOrnegin kim gibi? Mesela hakime olduğu kadar mı? Hakime gece gunduz yazabiliyor musunuz WhatsApp grubundan? Bizim dava ne olacak diye.
Ben hiçbir öğretmen zarar görmedi demedim ki, kavramlaştıracak kadar büyük bir öğretmen mağduriyeti yaşandığını düşünmüyorum. İcraya giden avukat da görevini yaparken çekip vuruldu ama avukatlar paragöz diye bir algı olduğundan gündem olmadı.Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Yalnız polislerde mesai kavramı yok her zaman silah taşımak zorundaOncelikle gecmis olsun maalesef ki is x ray ile bitmiyor konuldu ama basinda bekleme guvenlik hicbirsey yok silahla bile giriyorlar hastaneye adam polis yada guvenlik memuru olabilir ama mesai saatindw olmamasina ragmen belinde silahla hastaneye giriyor
Öğretmen olmayan yüzlerce kadın da öldürüldü.. bunu mesleğe bağlamanın bir mantığı yok ki. Ben de yıllarca öğretmenlik yaptım, öğretmen olarak değil ama kadın olarak, müşteri olarak, hasta olarak, yolcu olarak bir sürü haksızlığa uğradım. Bir mesleğe mensup olunca vaftiz edilip kötü vasıflardan arındırılıp öyle alınmıyor ki insanlar..Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Demekki her meslek gibi değilmiş. Bazıları korunabiliyormus. Öğretmenleri arkadaşı zannediyor çoğu veli. Psikolojik şiddetin boyutu inanilmaz.Valla hakime olan koruma bende de yok, hakim beni odasına almıyor. Ama ben davayı kaybedince müvekkilim beni çekip vurabiliyor, ben de mağdurum o zamanBen çoğu zaman insanlarla büroda yalnız görüşmüyorum mesela korkumdan.
112 ambulanslari sizin istediginiz hastaneye götürmez sonucta devlet araci bir sistem var komuta merkez nereye derse oraya cikis yapmak zorundadir. İstedigi hastaneye gitmek isteyen kendi araciyla kendi imkanlariyla goturmek durumunda yani bu konu epey katı bir kural adim adim izleniyor ambulanslar cikis varis hareketleri güzergahi vs bile. Bunun disinda yaptiklari muayene asla kabul edilemez sikayet etmeliydiniz. Nefes darligi olan hasta asla yurutulemez oksijen desteksiz birakilamaz. Doktor yogunluk nedeniyle siraya bile koysa (hemen muayeneye gelemedigi durumlar) muayene olana kadar 112 personeli hastanizi takip edip gerekli tedaviyi baslatmasi gerekirdi. Bu durumlarda hakkinizi aramaktan cekinmeyin.Ulkede saglikci olmak anlattiginiz gibi cok zor. Ama ozellikle devlet hastanelerinde hasta olmak da cok zor. Aygin baygin ayagindan ameliyatli saturasyonu 80lerde nefes alamayan annemi ambulansla ozele gidelim demesine ragmen devlete getirip yurursun ya diyerek desteksiz seke seke nefes alamadigi halde muayene olacagi alana kadar hadi hizli diye taciz eden saglikcilari gorunce de insan lanet etmeden duramiyor. Yerinden kalkmadan ayagina cagirip yuzune bile bakmadan bankoda hasta muayene eden doktora canim doktorum diyemiyo insan. Elbette saldiran insanlari hakli gormuyorum. Ama ben de cildirip ciglik kiyamet bagirip annemi kucaklayip hastaneden cikarmak zorunda kalinca sistemin karsilikli ilerledigini dusunmeye baslamadan edemedim.
Ne kadar uzucu. Sistem parasi olana tikir tikir isliyo. Ozel hastanede hersey o kadar sistemli ve nazik ki. Yukarda bahsettigim olayda annemi kucakladim ve hep gittigimiz hastaneye goturdum taksiyle. Taksi acilin onunde durur durmaz bi adam elinde tekerlekli sandalyeyle kostu. Ben vardim yaninda oysa ama o adama bizi resmen zimmetlediler. Usg tahliller indik ciktik adam hep bizimle annemi goturdu getirdi taburcu olana kadar. Illa para mi verelim. E zaten ben devletim bana saglik hizmeti versin diye vergi odemiyo muyum? Sorun sistemde. Sistem duzgun islese doktorlar gunde 926792 hasta bakmasalar hemsireler birini dinlerken otekini de dinlemek zorunda kalmasalar ne bu gerginlik olur ne kotu hizmet. Kokusmus bi sisteme mahkumuz malesefBende babamı hastaneye götürdüm 20 gün önce hatta profilimde resimleri ekledim paylastim
Babam yaşlı düştü kolunu kırmış acile gittik oyke acı çektirdiler ki kırık kolunu yerine getirmek icin alçı yaptılar ettesin gün alçı sıkı olmuş dediler yenilediler yine aynı alçı oldu bir doktor diğerinin yaptığını beğenmedi bu seferde alçı parmağa yakın dediler alçıyı keserken elini kestiler eli kan içinde ettesin gün gittik kestikleri yer enfeksiyon oldu
Şimdi hasta ne yapsın hasta yakını ben abim.ne yapalım
aaaa öyle mi
ne güzel.kestiniz
Kan aksın aksın mi diyelim
Sustuk sabır sabır sinirimiz tepemizde
Buz sustuk başkası kavga eder hakkımı ahili sonra hastalar söyle böyle
Iyide hastanede doktorlar bir biri için laf deyip beğenmiyor onu ne yapalım yani
Ha görevini tam yapan yada olması gerektiği davranışlara lafım yok evet işleri zor
Ama sadece kendileri hakli olmuyor iste
Ben bunu biliyorum zaten annem babam öğretmen, özel hayata acayip müdahale var, gece görüntülü arayanlar var. Ama bu benim de başıma geliyor, bunu terör olarak nitelemiyorum.Demekki her meslek gibi değilmiş. Bazıları korunabiliyormus. Öğretmenleri arkadaşı zannediyor çoğu veli. Psikolojik şiddetin boyutu inanilmaz.
Mesleğini yaparken, görevi başındayken oldu ya bunlar. Yoksa elbette biliyoruz bu ülkede kadınlar çektiklerini.Öğretmen olmayan yüzlerce kadın da öldürüldü.. bunu mesleğe bağlamanın bir mantığı yok ki. Ben de yıllarca öğretmenlik yaptım, öğretmen olarak değil ama kadın olarak, müşteri olarak, hasta olarak, yolcu olarak bir sürü haksızlığa uğradım. Bir mesleğe mensup olunca vaftiz edilip kötü vasıflardan arındırılıp öyle alınmıyor ki insanlar..
Öğretmenler her platformda en çok linç edilen, aşağılanan meslek grubundan biri, belki de birincisi.Ben hiçbir öğretmen zarar görmedi demedim ki, kavramlaştıracak kadar büyük bir öğretmen mağduriyeti yaşandığını düşünmüyorum. İcraya giden avukat da görevini yaparken çekip vuruldu ama avukatlar paragöz diye bir algı olduğundan gündem olmadı.
Şiddet başladıysa tek yerde kalamaz zaten. Saglikla basladi, ogretmenle artti. Daha da yayilir. Bknz hakem olayi. Mevzu amalarla bunu ortbas etmemek.Ben bunu biliyorum zaten annem babam öğretmen, özel hayata acayip müdahale var, gece görüntülü arayanlar var. Ama bu benim de başıma geliyor, bunu terör olarak nitelemiyorum.
Her meslekte var evet, Mehmet Selim Kiraz odasında öldürülmedi mi? Neyse konu bu değildi. Her meslek zor, bazıları daha zor.
İnanın o da her devlet hastanesi ve her özel hastane için aynı olmuyor. Benim dün yaşadığım dehşet özel hastanede cereyan etti. Üç defa kürtaj oldum bu yıl, ikincisini devlet hastanesinin acilinde yaptılar ve doktor narkozsuz müdahale etmek zorundaydı. Vallahi adamcağız her hareketinde defalarca canınızı acıtıyorum özür dilerim az kaldı deyip durdu.Ne kadar uzucu. Sistem parasi olana tikir tikir isliyo. Ozel hastanede hersey o kadar sistemli ve nazik ki. Yukarda bahsettigim olayda annemi kucakladim ve hep gittigimiz hastaneye goturdum taksiyle. Taksi acilin onunde durur durmaz bi adam elinde tekerlekli sandalyeyle kostu. Ben vardim yaninda oysa ama o adama bizi resmen zimmetlediler. Usg tahliller indik ciktik adam hep bizimle annemi goturdu getirdi taburcu olana kadar. Illa para mi verelim. E zaten ben devletim bana saglik hizmeti versin diye vergi odemiyo muyum? Sorun sistemde. Sistem duzgun islese doktorlar gunde 926792 hasta bakmasalar hemsireler birini dinlerken otekini de dinlemek zorunda kalmasalar ne bu gerginlik olur ne kotu hizmet. Kokusmus bi sisteme mahkumuz malesef