Bu ülkede sağlıkçıysan…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farklı yerden bakıyoruz. Ben de toplum bu diyorum. O yüzden iki çok kolay hedefleri var. Buradakiler hasta yakını da Avrupa'daki değil mi? Almanya'da yaşayan gurbetçiler Alman doktora yapabiliyor mu? Ama Turkiye'ye gelince özlerine dönüyorlar.
Mesela siz avukatsiniz. Kaç müvekkil dava kaybettiniz diye saldırdı? Kac kisi bu davayi kaybedersen seni oldururum dedi? Kaç kişi büronuzdan Cimere bilmem ne diye cikti? .Kaç kişi isminizinle hitap edip sonuna canim ekledi?
Kaç kişi başka müvekkille görüşürken daha bitmedi mi diye kapınızı yumrukladı? Vs vs
Amacım yukarıda biri yazmış yarıştırmak degil. Ama bu iki sektör hepsinden çok çok fazla çığırından çıktı.

Peki...

Hamile bir öğretmen, öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Aynen her mesleğin olduğu kadar…
Hanımefendi, ilkokulda hiçbir suçum yokken başka bir öğrencinin suçu bana kaldığı için nöbetçi öğretmen dersin ortasında gelip herkesin önünde bana öyle bir tokat attı ki. Yüzüm kıpkırmızı oldu tokadın şiddetinden. Kulağım çınladı bir süre düşünün 7 8 yaşlarındayim. Neden? Ego mu? Ailem şiddet yanlısı olsa ne olurdu sizce sonuç? Her öğretmen aynı değil, her saglikci aynı değil her polis aynı değil uzar gider. Lütfen her konuda öğretmenleri ortaya atıp durmayın ya.
Pandemide biz calismak istemiyoruz diyenlerde öğretmenlerdi. Niye? Her konudasiniz yeter gerçekten.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastane dingonun ahırı oldu. Güvenlikçiler ne iş yapıyor anlamış değilim.. bütün gün affedersin totosu yayıla yayıla oturuyorlar. Ve bazı refakatçılar var hiç çekilmiyor ne yemekler atıştırmalar getiriyor adeta gün yapılıyor. Ne yazıkki kimse çözüme odaklı olmuyorlar

Yani hocam çocuk ilacını içmiyor, siz derseniz içer gibi bir aramayla karşılaşmak çok abes.
Gerekli durumlarda iletişim kurulur da tanımadığım etmediğim insanlarla sınırsız iletişim isteği garip geliyor açıkçası.
Ya mesela hizmet aldığım doktor, banka görevlisi vs. ya da ne bileyim kasiyer, tezgahtar benim arkadaşım değil. Sınır vardır arada. Öğretmen de neticede hizmet veriyor, işinin dışında şeyler beklemek abes bence. Herkes için geçerli bu.
Çocuk hasta gelemeyecek normal.

Benim kardeşim avukat

icraya gittiklerinde başına kına gecesi günü kına karıştırılan bakır kına kabini atmışlar

Kafası mor şiş eve gelmişti

Gel gelelim ki avukat paragöz hakim savcı dokunulmaz

Yooo yok böyle bir şey kötüye denk gelince ne meslek dinler ne haklı ne haksız ne insan

Her mesleğin iyisi kötüsü var her insanın olduğu gibi haklı yada haksız

Özel hastane , okul da dahil , bir kaç farklı hizmet sektöründe çalıştım. Kişisel deneyimlerim , eğitim seviyesi çok düşük kişiler ile bir kaç kuşaktan eğitimli insanların çok saygılı, nezaketli oldukları . Ama sonradan parayı görenler ile sonradan bir şeklide bir eğitim alıp , bir de es kaza torpille potansiyellerine göre yüksek iş sahibi oldular mı herkesi kendine hizmetçi, emirlerine amade bekliyorlar.
Onlara da hep şöyle dua ediyorum “Allah kendileri gibi insanlarla karşılaştırsın “

Benim babam da hastanede büyük bir ameliyat geçirdi haftalarca yattı , birebir şahit olduğumuz durumlarda bütün sağlık çalışanlarının insan üstü çabayla çalıştığı. Her birine personel eksikliği nedeniyle istemedikleri fazla mesailer yazılıyor.itirazları da işe yaramıyor Ne demek fazla mesai , ailesinden , eşinden dostundan , sosyal hayatından feragat demek. Çocuğunun karne gününe gidemedi mesela hemşire
Mutsuz çalışırken mutluluk dağıtamıyor kimse.
Aynı şekilde öğretmenler de gereksiz yere yıpratılıyor, saygınlığını bitirmeye çalışılıyor.

Biz de mesela 32 yaşındaki kardeşimi elim bir trafik kazası ile kaybettik , Gasilhane personeli bize o kadar kötü davrandı ki, kullandığı cümleler o kadar kırıcı ,incitici , irrite edici idi ki . Keşke onlara da

Her sektörde kendini kraldan çok kralcı görenler var maalesef.

Ben diğer yorumları da anlamıyorum. Hepsini okudum, kimse aferin iyi yapmış dememiş, şiddeti haklı göstermemiş. Herkes deneyimini anlatıyor, olmayan şeyi olmuş gibi göstermiyoruz ama bunu anlatınca bile vovovo haram moduna giriliyor. İlginç

Tamam şimdi siz yaşanmaması gereken bir şiddet olayı anlattınız. Gecmis olsun. Ben şimdi ama avukatlar da çok bilmem ne diye kötü avukat anımı anlatayım. Ne hissedersiniz? Bu şiddeti normallestirmek değil mi?

Sebebini anlatmışsınız okudum
Gerçekten çok üzüldüm
Kız kardeşimde sağlıkçı olacak inşallah şu an staj yapıyor böyle bir şeyi hastalardan ona yapan olsa valla 400 km var aramızda giderim oraya hastaneyi başlarına yıkarım
Sağlıkçılarımıza ne denli muhtaç olduğumuzu pandemi zamanı gördük
Onlar çocuklarından ailelerinden uzak yaşadılar çok uzun süre bizler için
Nankörüz.
Lütfen ülkeyi terk etmeyin Atatürk’ümüzün beni Türk Hekimlerine emanet edin sözünü unutmayın..
İnsan başka nasıl motive olabilir ki dilerim şikayetiniz sonuçlanır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…